Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، «امامعلی رحمان» رئیس جمهور تاجیکستان در اولین نشست بررسی مشکلات آب و اقلیم شرکت و سخنرانی کرد.

این جلسه به صورت مجازی و تحت ریاست «پیتر تائالاس»، دبیرکل سازمان هواشناسی بین المللی و با مشارکت «یانوش آدر»، رئیس جمهور مجارستان، رئیس بخش آب سازمان ملل، رئیس صندوق بین المللی توسعه کشاورزی، سران تعدادی از کشورها و کارشناسان بین المللی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رحمان در این نشست علت اصلی تغییر آب و هوا را ذوب سریع یخچال‌ها در نتیجه گرم شدن کره زمین دانست.

به گفته وی، متاسفانه امروز ما شاهد ذوب سریع یخچال‌ها در قطب شمال، قطب جنوب و گرینلند هستیم. در یخچال‌های زمینی نیز تغییرات قابل توجهی در حال وقوع است.

رحمان ضمن صحبت در مورد وضعیت یخچال‌های تاجیکستان گفت: یخچال‌های پامیر نیز با وضعیت مشابهی مواجه هستند و ذوب بزرگترین یخچال «فدچنکو» در این کشور که بیش از 75 کیلومتر طول دارد، نمونه بارز این امر است.

رحمان در ادامه  یخچال‌ها را منبع اصلی آب پاک عنوان کرد و گفت: ذوب سریع آنها، همراه با افزایش مصرف آب در پی افزایش جمعیت و توسعه اقتصادی، می‌تواند پیامدهای منفی داشته باشد.

وی تاکید ذوب یخچال‌های طبیعی در قطب شمال و قطب جنوب منجر به افزایش سطح آب دریا شده که این امر به نوبه خود می‌تواند زندگی و سلامتی صدها میلیون نفر، به ویژه در جزایر کوچک و مناطق ساحلی را تهدید کند.

در این راستا، رئیس جمهور تاجیکستان پیشنهاد کرد سال 2025 میلادی به عنوان سال حفاظت از یخچال‌ها اعلام و تاریخی برای روز جهانی یخچال‌ها تعیین شود.

ایجاد صندوق ویژه بین المللی برای حفاظت از یخچال‌ها پیشنهاد دیگر طرف تاجیکی در جریان این نشست مجازی است.

رحمان با بیان این که دستیابی به این اهداف بدون همکاری و مشارکت غیرممکن است، گفت که برگزاری دهه بین‌المللی «آب برای توسعه پایدار تا سال 2028» فرصت خوبی را برای اتحاد جامعه جهانی فراهم می‌کند.

رحمان در پایان گفت: همزمان ما به دنبال جلب دولت‌های منطقه و جامعه جهانی به اقدامات فعال‌تر و اتخاذ تصمیمات فوری در مبارزه با این تهدید هستیم.

انتهای پیام/ح

منبع: فارس

کلیدواژه: تاجیکستان تغییر اقلیم ذوب یخچال ها بین المللی یخچال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۰۷۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید کلمبیا به اسرائیل برای برقراری آتش‌بس در غزه

رئیس‌جمهور کلمبیا از کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی خواست تا پیشنهاد مصر برای آتش‌بس در غزه را بپذیرد.

به گزارش مشرق، «گوستاوو پترو» رئیس‌جمهور کلمبیا در صفحه شخصی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: ما امیدواریم ابتکار آتش‌بس پیشنهادی مصر توسط کابینه نتانیاهو جدی گرفته شود. اسرا به طور کامل آزاد و اسرائیل به طور کامل از غزه خارج شود.

رئیس‌جمهور کلمبیا همچنین گفت کشورش آماده ارائه کلیه خدمات مراقبتی به کودکان فلسطینی مجروح در جریان بمباران‌های رژیم صهیونیستی است. پترو همچنین حمایت خود را از دیوان بین‌المللی دادگستری در مورد پرونده نسل‌کشی علیه تل‌آویو ابراز کرد.

به گزارش آناتولی، پترو گفت دیوان بین‌المللی دادگستری با قدرت‌های جهانی مواجه است و «به نظر می‌رسد این یکی از مهم‌ترین درگیری‌های بین بربریت و بشریت باشد.»

پیشتر دولت کلمبیا رسما قطع روابط دیپلماتیک را به رژیم صهیونیستی اطلاع داد و اعلام کرد هماهنگی برای عزیمت دیپلمات‌هایش به کلمبیا را آغاز خواهد کرد.

از ۷ اکتبر ۲۰۲۳، رژیم صهیونیستی جنگ ویرانگری را در نوار غزه به راه انداخته است که منجر به تلفات ده‌ها هزار غیرنظامی، که بیشتر آنها کودک و زن هستند، شده است.

به گزارش روزنامه نیویورک‌تایمز، انزوای بین‌المللی رژیم صهیونیستی با آغاز حمله نظامی ویرانگر آن در غزه افزایش یافته است. برخی از کشورها سطح روابط خود را کاهش داده‌اند، در حالی که برخی دیگر روابط را به طور کامل قطع کرده‌اند. شرکای نزدیک مانند ایالات متحده، بریتانیا و آلمان، در حالی که همچنان قویا از تل‌آویو حمایت می‌کنند، آشکارا از رفتار آن و ارسال ناکافی کمک‌های بشردوستانه به غزه انتقاد می‌کنند. ترکیه هم اعلام کرد تا زمانی که «آتش‌بس دائمی» در غزه برقرار نشود، تجارت با رژیم صهیونیستی را از سر نخواهد گرفت.

روز چهارشنبه، پس از بولیوی و بلیز، کلمبیا جدیدترین کشور در آمریکای مرکزی یا جنوبی بود که روابط خود با رژیم صهیونیستی را قطع کرد. کلمبیا و شیلی و هندوراس سفیران خود را از اراضی اشغالی فراخوانده‌اند. کشورهای عربی مانند اردن و بحرین که تل‌آویو با آنها در زمینه امنیت همکاری نزدیک دارد هم در اوایل جنگ در میان اعتراض عمومی نسبت به افزایش تلفات، سفیران خود را به خانه آوردند.

تغییر لحن در واکنش به جنگ غزه، بازتاب هزینه هنگفتی است که فلسطینیان پرداخت می‌کنند. به گفته مقامات بهداشتی محلی، طی هفت ماه گذشته بیش از ۳۴۰۰۰ فلسطینی در غزه به شهادت رسیدند.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • رولزرویس کولینان ۲۰۲۵ سری ۲، لوکس‌تر و خشن‌تر از قبل / عکس
  • پاکشوما ۴۹ ساله شد
  • بایرن مونیخ در رویای همکاری دوباره با پپ گواردیولا
  • مدیر دفتر شهردار و دستیار ویژه ارتباطات مردمی منصوب شدند
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند
  • زنجانی‌ها منتظر بارش تگرگ باشند
  • نتایج لاتاری ۲۰۲۵ اعلام شد
  • تاکید کلمبیا به اسرائیل برای برقراری آتش‌بس در غزه
  • متخلفان صید ماهی در تور محیط بانان لرستان
  • عصبانیت لاپورتا از شکست بارسا: باورم نمی‌شود