Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-27@00:17:11 GMT

چشم‌انداز تامین آب پایدار استان فارس

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۰۸۷۵۷

چشم‌انداز تامین آب پایدار استان فارس

جعفر قادری اقتصاددان مجلس در یادداشتی نوشت: برای تامین آب موردنیاز فعالیت‌های صنعتی، خدماتی، شرب و بهداشتی در استان فارس خصوصا قسمت‌های میانی و شمالی استان از دو طریق می‌توانیم از خلیج فارس تامین کنیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ جعفر قادری در یادداشتی برای سرویس اقتصادی شیرازه نوشت: برای تامین آب موردنیاز فعالیت‌های صنعتی، خدماتی، شرب و بهداشتی در استان فارس خصوصا قسمت‌های میانی و شمالی استان، ضمن اینکه باید از ظرفیت آب‌های موجود در استان فارس استفاده درست کنیم و برای فعالیت‌های کشاورزی نهایت صرفه‌جویی را داشته باشیم، آب مورد نیاز استان را از دو طریق می‌توانیم از خلیج فارس تامین کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن یادداشت این اقتصاددان و رئیس مجمع نمایندگان شیراز و زرقان که به طور اختصاصی به شیرازه ارسال شده، بدین شرح است:   برای تامین آب مورد نیاز فعالیت‌های صنعتی، خدماتی، شرب و بهداشتی  در استان فارس خصوصا قسمت‌های میانی و شمالی استان، ضمن اینکه باید از ظرفیت آب‌های موجود در استان فارس استفاده درست کنیم و برای فعالیت‌های کشاورزی نهایت صرفه‌جویی را داشته باشیم، آب مورد نیاز استان را از دو طریق می‌توانیم از خلیج فارس تامین کنیم.   یکی از مسیرها، مسیر پارسیان- لامرد به سمت قسمت های مرکزی و شمالی فارس است.   مسیر دیگری که می‌توان روی آن حساب باز کرد و به سمت شیراز و قسمت‌های شمالی امکان ادامه ان هست، خط انتقال اب از بوشهر به سمت کازرون و شیراز است.    خط انتقال آبی که از پارسیان به سمت لامرد، شیراز و بخش‌های شمال فارس شروع می‌شود را می‌توانیم در چند فاز به مرحله اجرا در بیاریم.    در فاز اول می‌توانیم از پارسیان آب را به لامرد و مهر منتقل کنیم و در فازهای بعدی میتوانیم خط انتقال آب از سد کوار به شهرک صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی شیراز برسانیم. در فاز سوم از سد هایقر به سمت سد کوار می‌توانیم آب را منتقل کنیم.    در فاز نهایی می‌توانیم خط انتقال را از  لامرد به سد هایقر وصل کنیم. اگر این ترتیبات  و فازبندی‌ها را رعایت بکنیم ما می‌توانیم در کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت آب مورد نیاز استان فارس را از منابع داخلی و از منابع دریاهای آزاد تامین کنیم.    علاوه بر این‌ها همزمان می‌توان ۱۰۰ میلیون مترمکعب تخصیص آبی را که از سد تنگ سرخ بشار در کهگیلویه و بویراحمد داریم را میتوانیم به شیراز منتقل کنیم و این امکان را فراهم کنیم که آبی که الان از استان فارس سرچشمه گرفته و وارد کهگیلویه و بویر احمد می‌شود و نهایتا به دریا می‌ریزد را در استان فارس بتوانیم استفاده کنیم.    اگر این اولویت‌بندی‌ها را در استان فارس داشته باشیم می‌توانیم در یک افق کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت مشکلات آب استان فارس را حل کنیم.   انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: استان فارس آب مورد نیاز تامین کنیم خط انتقال تامین آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۰۸۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منظور: با وجود تحریم‌ها آمادگی تامین انرژی پایدار منطقه و اروپا را داریم

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشوربا بیان اینکه نیاز به گسترش همکاریهای منطقه‌ای در سطوح مختلف وجود دارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریم‌های ظالمانه، آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشورهای منطقه از جمله کشورهای ترکیه، پاکستان و هند و همچنین گاز مورد نیاز کشورهای اروپایی را دارد.

به گزارش ایسنا، به نقل از سازمان برنامه و بودجه، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در دومین روز حضور خود در بانکوک برای شرکت در هشتادمین جلسه سالیانه اسکاپ، با «آلیس جابانا»، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد و مدیر اجرایی اسکاپ، دیدار و گفتگو کرد.
 داود منظور در این دیدار که در محل کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه (اسکاپ) در بانکوک برگزار شد، با تأکید بر لزوم گسترش همکاریها و نقش نهادهای توسعه‌ای مانند اسکاپ در ارتقای توسعه کشورها، گفت: استفاده از ظرفیت نهادهای وابسته به سازمان ملل در راستای توسعه همکاری‌های منطقه ای، تکمیل کریدورها و مقابله با خشکسالی، حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه نیاز به گسترش همکاریهای منطقه‌ای در سطوح مختلف وجود دارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریم‌های ظالمانه، آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشورهای منطقه از جمله کشورهای ترکیه، پاکستان و هند و همچنین گاز مورد نیاز کشورهای اروپایی را دارد.
معاون رئیس‌جمهور با حائز اهمیت خواندن موضوع نشست امسال اجلاس اسکاپ، بر ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در آینده اقتصاد جهان تأکید کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران ضمن علاقه‌مندی به استفاده از تمامی ظرفیت‌های سازمان ملل در مسیر توسعه پایدار، آمادگی دارد در حوزه دیجیتال‌سازی هم همکاری داشته باشد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در ادامه با اشاره به مسئله‌محور بودن برنامه هفتم توسعه، گفت: در تأمین منابع مالی مورد نیاز برای رشد اقتصادی، به استفاده از منابع بین‌المللی هم توجه داریم.
وی نقش جمهوری اسلامی ایران در پشتیبانی از فعالیت‌های مرکز سازمان ملل متحد برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا در آسیا و اقیانوسیه (اپدیم) به عنوان یکی از مؤسسات منطقه‌ای زیرمجموعه اسکاپ مستقر در تهران مستقر را اساسی دانست و گفت: ما ضمن استفاده از همه ظرفیت‌های اپدیم، تجربیات موفقی در کاهش بلایا داریم که می‌توانیم آنها را با سایر کشورها به اشتراک بگذاریم.
دکتر منظور افزود: از جمله تجربیات موفق کشورمان، تجارب حاصل شده در مهار و مدیریت منابع آب و شیرین‌سازی آب است که با توجه به تأثیر تغییرات اقلیم بر بروز خشکسالی های پیاپی و کاهش منابع آب، همکاری مشترک به‌ویژه با کشورهای همسایه، اهمیت دوچندان دارد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به کمبود منابع آب به‌عنوان یکی از چالش‌های مهم در سطح جهان، گفت: ما آماده همکاری در زمینه مدیریت منابع آب با سازمان ملل متحد هستیم.
دکتر منظور با بیان اینکه خوشحال میشویم در منطقه به کشورهای مختلف به‌ویژه کشورهای محصور در خشکی در جهت حمل کالا کمک کنیم، گفت: اسکاپ میتواند نقش بیشتری را در این زمینه بازی کند و جمهوری اسلامی ایران نیز آمادگی دارد با تشکیل گروه کاری مشترک با کشورهای منطقه تحت مدیریت اسکاپ، نقش خود را در این زمینه ایفا کند.
وی با تأکید ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشورها و همکاری با اسکاپ در حوزه اقتصاد دیجیتال، علاقه‌مندی جمهوری اسلامی ایران برای همکاری بیشتر با اسکاپ و کمیته‌های مربوطه را اعلام کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • منظور: با وجود تحریم‌ها آمادگی تامین انرژی پایدار منطقه و اروپا را داریم
  • قطب گردشگری، ترمینال خارجی ندارد
  • اختصاص ۳۰۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تامین برق پایدار در شهرک‌های صنعتی یزد
  • تامین برق پایدار حوزه‌های برگزاری کنکور سراسری در استان یزد
  • تخصیص بیش از ۳ هزار میلیارد ریال اعتبار برای تامین برق پایدار در شهرک‌های صنعتی یزد
  • از همه منابع برای تامین آب پایدار در روستاها استفاده شود
  • استاندار سمنان: تامین آب پایدار یکی از مشکلات اصلی استان است
  • آمادگی نیروگاه نکا برای تامین برق در فصل گرم سال
  • تامین آب پایدار درمناطق بلوچستان جنوبی و مرکزی
  • ناپایداری آب شرب در سرزمین آب‌ها/ تغییرات اقلیمی از عوامل چالش کمبود منابع پایدار آب در لرستان