Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از خرم‌آباد، مهرداد فتحی بیرانوند در نشست مجازی با اصحاب رسانه  در پاسخ به سوال خبرنگار فارس مبنی بر ثبت تالاب‌های لرستان در کنوانسیون رامسر توضیح داد: یکی از دغدغه‌های ما نیز ثبت تالاب‌های استان در کنوانسیون بین‌المللی رامسر است، در همین زمینه مطالعات تالاب‌های پل‌دختر انجام  شده و در حال بررسی در سازمان محیط زیست است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: امیدواریم شرایط خاص ژئو فورمولوژی تالاب‌های پل‌دختر نیز راه را برای ثبت بین المللی این تالاب‌ها هموار کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان در ادامه صحبت‌های خود به یک خبر خوب مربوط به تالاب‌های استان عنوان کرد و افزود: خوشبختانه در چند سال گذشته پرونده سه تالاب لرستان برای ثبت بین‌المللی و‌ جهانی انجام شده که در صورت موفقیت برای اولین بار یک استان توانسته سه منطقه را ثبت جهانی کند.

فتحی بیرانوند در ادامه در خصوص تغییرکاربری اراضی تالابی استان گفت: در دهه شصت و هفتاد تالاب‌های استان تغییر کاربری دادند، به طوری‌که مساحت تالاب بیشه دالان از  ۹۱۳ هکتار  به هشتاد هکتار رسیده ، تالاب تنور از هزار هکتار به ۱۲۶  هکتار و تالاب گری بلمک از ششصد هکتار بین پنجاه تا ۱۱۴ هکتار  در نوسان است.

وی با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های ما احیا تالاب‌ها است، عنوان کرد: در همین زمینه مدیریت زیست بومی تالاب‌ها که طرح ملی است را در دو تالاب بیشه دالان و تالاب‌های پل‌دختر اجرایی و کارهای مطالعاتی این تالاب‌ها انجام شده است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان خاطر نشان کرد: متاسفانه صدور سند مالکیت برای کشاورزان در گذشته یکی از چالش‌های پیش روی احیا تالاب‌ها است که برای رفع این مشکل نیازمند اعتبارات کلان و مشارکت جوامع بومی محلی هستیم.

فتحی بیرانوند افزود: تعداد زیادی از مردم در خصوص احیا تالاب‌ها مشارکت دارند اما تعدادی هم مقاومت می‌کنند ، ما در حال انجام کارهای علمی، فنی و مشاوره‌ی هستیم تا هدف نهایی یعنی احیا دو تالاب گری بلمک و بیشه دالان محقق شود. 

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر تعداد واحد صنعتی سبز در استان نیز ، توضیح داد: با توجه به اینکه لرستان یک استان صنعتی نیست در خصوص صنایع سبز اتفاق‌های خوبی افتاده است، امسال از پنج واحد صنعتی سبز در کشور یک واحد مربوط به لرستان بود.

وی افزود: شرکت پتروشیمی لرستان با کسب بالاترین امتیاز به‌عنوان واحد صنعتی سبز در کشور برگزیده شده، همچنین شرکت داروسازی اکسیر  به عنوان صنعت سبز انتخاب شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان با بیان اینکه تمام واحد‌های صنعتی استان دارای پرونده نظارتی و پایش هستند، عنوان کرد: لرستان جزو معدود استان‌های است که تمام واحدهای صنعتی ام دارای پرونده نظارت و پایش هستند و همین خود منجر به کاهش آلایندگی این واحدها شده است.

فتحی بیرانوند افزود: اگر هم واحد صنعتی نسبت به رفع آلایندگی اقدام نکند طبق ضوابط به مراجع قضایی معرفی می‌شود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در خصوص تنوع زیستی لرستان نیز گفت: تنوع زیستی در لرستان با توجه به مساحت استان نسبت به میانگین کشوری بالاتر است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان تأکید کرد: اما برای حفظ تنوع زیستی استان اقدامات زیادی از جمله ساخت پاسگاه، فرهنگ‌سازی و برخورد با متخلفین انجام شده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: محیط زیست لرستان پل دختر کنوانسیون رامسر مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان فتحی بیرانوند واحد صنعتی تالاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۰۹۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف نقوش صخره‌ای جدید در ورزقان

به گزارش خبرگزاری مهر، علی نریمانی رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ورزقان که دکتری باستان‌شناسی دارد، در گفت‌وگو با خبرنگار اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی اظهار کرد: شهرستان ورزقان واقع در منطقه شمال‌غرب ایران همواره به‌عنوان یکی از مناطق مهم در مطالعات باستان‌شناسی ایران و جنوب قفقاز مطرح بوده است که پژوهش‌های باستان‌شناسی انجام شده در این منطقه تاکنون آثار متنوعی از قبیل قلعه، گورستان، معماری صخره‌ای، مقابر دوران اسلامی را شناسایی و معرفی کرده است. در سال ۲۰۲۱ میلادی بررسی باستان‌شناختی که در محدوده معدن مس سونگون به انجام رسید و طی این بررسی‌ها و مطالعات نقوش صخره‌ای نویافته‌ای شناسایی شدند. این هنر صخره‌ای روی تخته سنگ‌های ایجاد شده که نمونه‌های مشابه آن در سایر مناطق ایران و جمهوری آذربایجان قبل شناسایی شده است. اهمیت این سنگ‌نگاره‌ها در تکمیل اطلاعات مربوط به هنر صخره‌ای دوران پیش از اسلام ایران و جنوب قفقاز حائز اهمیت ویژه‌ای است.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ورزقان ادامه داد: براساس نتایج به دست آمده این نقوش در حالت‌های منفرد و دسته‌جمعی روی سنگ‌های سیاه از جنس آهنی به‌روش کوبشی ایجاد شده‌اند که بیشترین نقوش کشف شده در این سنگ‌ها متعلق به بز کوهی بوده که از این حیث قابل مقایسه با نمونه‌های زیادی از ایران و جمهوری آذربایجان است. نقوش نشانگر ماهیت کوچرو و شکارگر بودن طراحان این آثار است. دوره‌های زمانی شکل‌گیری این نقوش به دلیل نبود مطالعات آزمایشگاهی در ایران مشخص نیست و نمی‌توان براساس مطالعات مقایسه‌ای گاهنگاری خاصی برای آن‌ها ارائه داد.

وی بیان کرد: این نقوش صخره‌ای در ارتفاع ۱۳۰۰ متری از سطح دریا قرار گرفته است. همچنین این منطقه محیطی مناسب برای فعالیت‌های گله‌داری بوده و از قدیم‌الایام شغل اصلی مردم منطقه گله‌داری به خصوص پرورش بز و گوسفند بوده است. نقوش صخره‌ای قوشا داش برروی سنگ‌های سیاه رنگی از جنس آهن ایجاد گردیده که بر روی تراس شیب دار و مشرف به راه قدیمی موسوم به «ائل‌یولو» قرار دارد.

نریمانی با اشاره به عدم انجام مطالعات منسجم بر روی هنر نقوش صخره‌ای افزود: باتوجه به اینکه تاکنون در منطقه شمال‌غرب ایران شناسایی تعدادی نقوش صخره‌ای منجر به انجام مطالعات منسجمی در خصوص این هنر در ایران نشده است، مطالعات در خصوص این نقوش نیز مراحل اولیه خود را طی می‌کند. بنابراین نیاز است تا اطلاعات سایر محوطه‌ها نیز برای بررسی دقیق‌تر این موضوع، شناسایی و جمع‌آوری شود. برای این منظور بررسی باستان‌شناختی در محدوده معدن مس سونگون انجام شد که نتایج آن منجر به شناسایی محوطه قوشا داش شد.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ورزقان و دکتری باستان شناسی در انتهای صحبت‌های خود با اشاره به اهمیت انجام مطالعات در حوزه هنر نقوش صخره‌ای و شناخت تاریخ جامعه‌شناختی و انسان‌شناختی منطقه آذربایجان، گفت: این محوطه شامل نقوش بز، آهو و انسان است که به‌صورت جداگانه یا در یک جمع به معرض نمایش درآمده‌اند. این نقوش می‌توان درآمدی بر شناخت برخی از مفاهیم انسان‌شناختی و جامعه‌شناختی مبتنی بر زندگی کوچ‌روی و دامدار و شکارگر است، به‌طوری که نقوش حیوان بز بیانگر اقتصاد متکی بر فعالیت‌های دامداری و کوچ‌روی بوده و نقش حیوان آهو نشان از وجود شکار در این جامعه دارد. برخی از پژوهشگران در ایران دوره زمانی ایجاد این نقوش به‌خصوص نقش بز را به دوران پیش‌از تاریخ ارتباط می‌دهند اما به دلیل نبود مطالعات آزمایشگاهی در ایران امکان تعیین قدمت این هنر صخره‌ای وجود ندارد و نمی‌توان دوره زمانی خاصی برای این آثار در نظر گرفت. این نقوش در تکمیل اطلاعات مربوط به هنر صخره‌ای ایران و جنوب قفقاز بسیار حائز اهمیت هستند.

کد خبر 6091458

دیگر خبرها

  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • کشف نقوش صخره‌ای جدید در ورزقان
  • حال خوش تالاب های کانی برازان و قوپی باباعلی مهاباد
  • آغاز چهارمین رویداد «دختران حاج قاسم» قزوین
  • بهره‌برداری از طرح فروسیلیس منگنز ازنا تا چند ماه آینده
  • بهره برداری از ۲۱ تصفیه خانه در واحد‌های تولیدی استان همدان
  • ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی
  • بهره‌برداری از پروژه فروسیلیس منگنز ازنا در چند ماه آینده
  • جانی دوباره درتالاب هامون جازموریان سیستان وبلوچستان
  • آب تالاب‌های پلدشت ۴۰ درصد افزایش یافت