Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجلس یازدهم فرصت تاریخی در اختیار دارد تا با تصویب پرداخت ۳۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای ساخت ۱.۲ میلیون مسکن در قالب بند «الف» تبصره ۱۸ لایجه بودجه سال ۱۴۰۰، هم زمینه اشتغال ۳ میلیون نفر و هم زمینه خروج کشور از رکود تورمی را فراهم سازد.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، علی قدس-کارشناس اقتصاد مسکن؛ دیروز تبصره 18 لایحه بودجه 1400 در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفت و بند «الف» این تبصره مجددا به کمیسیون تلفیق مجلس ارجاع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل، روز شنبه هفته آینده مجددا این بند در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

در بخشی از این بند آمده بود: در سال 1400 کلیه بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی موظف هستند برای احداث و نوسازی 400 هزار واحد مسکن روستایی و شهرهای کمتر از بیست و پنج هزار نفر جمعیت و همچنین 800 هزار واحد مسکن شهری نسبت به پرداخت 360 هزار میلیارد تومان تسهیلات ساخت مسکن به افراد واجد شـرایط اقدام نمایند. این تسهیلات از محل منابع داخلی بانک‌ها و با نرخ سود مصوب شورای پول واعتبار پرداخت خواهد شد.

*هدایت نقدینگی، با تامین مالی بخش مولد اقتصاد امکان پذیر است

از جمله ابزارهای هدایت و مدیریت نقدینگی، پرداخت تسهیلات به بخش‌های مولد اقتصاد است. پرداخت تسهیلات ساخت مسکن، از مهم‌ترین مصادیق هدایت نقدینگی به شمار می‌رود. شبکه بانکی باید این تسهیلات را در اولویت کارهای خود قرار دهد و از وام‌دهی به بخش‌های غیرمولد و بدون‌اولویت خودداری کند.

 خاطرنشان می گردد ساخت مسکن پیشران و لکوموتیو اقتصاد است زیرا با 78 بخش اقتصادی دارای رابطه پیشین و با 56 بخش دارای رابطه پسین است (جمعا 134 بخش) و در میان صنایع، رتبه‌ اول را در میزان پیوندهای پیشین و پسین اقتصادی دارد. همچنین به ازای تولید هر 100 متر مربع زیربنای مسکونی، 1.5 شغل مستقیم و 1 شغل غیر مستقیم در سال ایجاد می شود.

*نیاز به ساخت و نوسازی مسکن از سال 1400 تا سال 1405 چقدر است؟

از طرف دیگر، بر اساس آخرین مطالعات طرح جامع مسکن، از سال 1396 تا سال 1405، ساخت حدودا 1 میلیون واحد مسکونی در سال مورد نیاز است درصورتی که طی چهار سال اخیر تولید مسکن کمتر از 400 هزار واحد در سال بوده است. با توجه به عدم پاسخ به این نیاز طی چهار سال اخیر، یک نیاز انباشت در بازار مسکن به وجود آمده است و نیاز به ساخت و نوسازی مسکن از سال 1400 تا سال 1405، به حداقل 1 میلیون و 500 هزار واحد در سال رسیده است. با بازنگری در محاسبات طرح جامع مسکن، از جمله در نظر گرفتن مردان مجرد در سن ازدواج، نیاز به ساخت و نوسازی مسکن حتی به بالای 2 میلیون واحد در سال نیز خواهد رسید.

*احیای سهم 20 درصدی تسهیلات ساخت مسکن از کل تسهیلات بانکی

با فرض اینکه در سال 1400، تسهیلات ساخت مسکن فقط برای 1 میلیون و 200 هزار واحد مسکونی لحاظ گردد و به ازای هر واحد به صورت میانگین 300 میلیون تومان (حدودا 65 درصد از هزینه ساخت در سال آینده برای یک واحد با متراژ 100 متر مربع) تسهیلات ساخت داده شود، 360 هزار میلیارد تومان مورد نیاز است. با احتساب رشد 25 درصدی تسهیلات پرداختی در سال آینده، پرداخت 360 هزار میلیارد تومان، حدود 20 درصد از کل تسهیلات را دربرمی‌گیرد و یک گام موثر در جهت احیای مجدد سهم بخش ساخت مسکن خواهد بود.

*ویژگی‌هایی منحصر به فرد تسهیلات ساخت مسکن

تسهیلات ساخت مسکن مانند برخی تسهیلات، در یک مرحله پرداخت نمی‌شود، بلکه تدریجی و متناسب با پیشرفت ساخت است. به عنوان مثال اگر در سال آینده فونداسیون 1 میلیون و 200 هزار واحد مسکونی به اتمام برسد، حدود 25 درصد از 360 هزار میلیارد تومان یعنی 90 هزار میلیارد تومان توسط بانک‌ها پرداخت خواهد شد که این مبلغ تنها 5 درصد از سهم کل تسهیلات پرداختی را دربرمی‌گیرد. این ویژگی منجر می‌شود تسهیلات ساخت مسکن انحراف بسیار کمی را بپذیرد. همچنین از آن‌جایی که وثیقه‌ آن مطمئن است (قرار گرفتن سند ملک در رهن بانک)، معوقات آن بسیار پایین خواهد بود.

با توجه به پایین بودن معوقات بانکی و همچنین کم بودن انحراف در تسهیلات ساخت مسکن، اگر پرداخت تسهیلات به این بخش در اولویت قرار گیرد، در نهایت کاهش میزان تسهیلات معوق و امهالی را خواهیم داشت که خود منجر به کاهش تورم نسبت به حالت فعلی کشور می‌شود.

بنابراین با تصویب 360 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای ساخت و نوسازی 1 میلیون و 200 هزار واحد مسکونی در سال 1400، گام مهمی در راستای حل مسئله اشتغال و پاسخ به نیاز مسکن برداشته خواهد شد و با هدایت تسهیلات بانکی به بخش ساخت مسکن می‌توان زمینه خروج کشور را از رکود تورمی فراهم ساخت.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اقتصادی بودجه 1400 مجلس یازدهم نیاز به ساخت و نوسازی مسکن هزار میلیارد تومان تسهیلات ساخت مسکن واحد مسکونی هزار واحد تا سال سال 1400

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۰۹۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گلایه مردم از اقساط سنگین وام خرید خانه

آفتاب‌‌نیوز :

عبدالجلال ایری، با اشاره به گلایه مردم از اقساط بالای وام مسکن، گفـت: یکی از گلایه‌های مردم در سال‌های اخیر که با افزایش قیمت مسکن در سراسر کشور به ویژه کلانشهر‌ها بالاخص پایتخت مواجه بودیم، بالا بودن اقساط وام مسکن در برابر قدرت خرید پایین وام‌ها است. در کلانشهر تهران، برای خرید خانه به زوجین وام ۹۶۰ میلیون تومانی پرداخت می‌شود که اقساط آن حدود ۱۹ میلیون تومان است. این در حالی است میانگین قیمت هر متر خانه در پایتخت در سال جاری به بیش از ۸۰ میلیون تومان رسیده و با وام پرداختی تنها ۱۲ متر خانه می‌‎توان خریداری کرد.

این نماینده مردم در مجلس ادامه داد: اقساط سنگین وام مسکن و دلایل ناتوانی یا عدم تمایل بانک‌ها به پرداخت تسهیلات مسکن با بازه پرداخت طولانی‌تر و اقساط متعادل‌تر و نیز مبلغ بیشتر موضوعی است که حتما باید مورد بررسی و ارزیابی دقیق قرار بگیرد. یکی از موضوعاتی که به تصمیم‌گیری بهتر ما در این مورد کمک می‌کند، ارزیابی نحوه پرداخت وام در کشور‌های دیگر با میزان توسعه یافتگی متفاوت است.

وی افزود: با یک جست‌وجو ساده در این مورد متوجه می‌شویم که عمده کشور‌های پیشرفته دنیا برای خرید خانه تسهیلاتی با بازپرداخت ۲۰ الی ۳۰ ساله دارند که مبلغ تسهیلات نیز بخش قابل توجهی از مسکن‌ها را شامل می‌شود البته که متقاضیان از یک فرآیند اعتبارسنجی و رتبه بندی دشوار و سخت‌گیرانه‌ای عبور می‌کنند. اما نکته مثبت این نوع سیستم وام دهی این است که متقاضیان تسهیلات مسکن، بخش عمده‌ای از نرخ خانه را وام دریافت کرده و برای خانه دار شدن به آورده کمتری نیاز دارند.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس در مورد عدم تمایل بانک‌ها به پرداخت تسهیلات با اقساط بلند مدت، اضافه کرد: به نظر می‌رسد یکی از دلایل اصلی عدم تمایل بانک‌ها به پرداخت تسهیلات بلند مدت مانند وام مسکن، بی ثباتی اقتصادی است. چرا که با افزایش تورم و نواسانات اقتصادی در طول سالیان بازپرداخت وام، بانک‌ها دچار ضرر و زیان هنگفتی می‌شوند از این رو عمده بانک‌ها برای عبور از شرایط دشوار اقتصادی به سمت بنگاه‌داری و سرمایه‌گذاری در حوزه‌های سودآوری با بازه زمانی کم دارند.

ایری اضافه کرد: شاید اگر نرخ سود بانک‌ها در حوزه مسکن بر اساس تورم شناور باشد، بانک‌ها اقبال بیشتری برای ورود به این حوزه پیدا کنند. البته که قطعا دلایل دیگری هم دارد که همانگونه که پیشتر بیان کردم، باید مورد بررسی کارشناسان اقتصادی قرار بگیرد.

منبع: خبرگزاری خانه ملت

دیگر خبرها

  • آغاز ساخت ۱۵۰۰۰۰ واحد مسکونی در تهران از ماه آینده
  • ۵۹۰۰ پلاک مسکونی نوسازی شد/کلنگ زنی ۱۵۰ هزار واحد مسکونی
  • پیشرفت کاری ۳۵ درصد مسکن ملی شهرستان ملایر
  • ۱۱۵۰۰ فقره تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی در زنجان پرداخت می‌شود
  • بهره مندی بیش از ۱۲ هزار روستایی گلستان از تسهیلات قرض‌الحسنه
  • گلایه مردم از اقساط سنگین وام خرید خانه
  • حکایتی دیگر از مشکلات متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن
  • رشد ۴۰۰ درصدی طرح‌های بازآفرینی شهری در پایتخت
  • تسهیلات ودیعه مسکن به ۴۴۵ هزار متقاضی پرداخت شد
  • نوسازی ۴۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در قالب نوسازی بافت‌های فرسوده تا پایان سال