Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-08@15:33:47 GMT

درمان پارکینسون با یک ماده طبیعی

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۰۹۹۷۴

 به نقل از نیوز، نتایج تحقیق جدید نشان می‌دهد که سزامینول، یک ماده شیمیایی طبیعی در دانه کنجد، می‌تواند از سلول‌های عصبی بدن و دوپامین محافظت کند. محققان ژاپنی اظهار کردند، نتایج اولیه تحقیقات آنان بسیار امیدوارکننده است و قصد دارند به‌سرعت آزمایش‌های بالینی را بررسی کنند تا نقش این ماده رایج و طبیعی در توقف بیماری پارکینسون در انسان را بیابند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پارکینسون یک اختلال عصبی پیشرونده است که حرکت را مختل می‌کند و باعث سفتی و از دست‌دادن تعادل می‌شود. علائم رایج این بیماری شامل لرزش دست‌ها و اختلال گفتار است که با افزایش سن بدتر می‌شود. در حال حاضر، هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد.

گروهی از محققان دانشگاه اوساکا سیتی ژاپن دریافتند که سزامینول، استرس اکسیداتیو (عدم‌تعادل بین رادیکال‌های آزاد و آنتی‌اکسیدان‌ها در بدن) را که به سلول‌ها آسیب می‌رساند، کنترل می‌کند. این ماده شیمیایی تولید گونه‌های فعال اکسیژن (ROS) و آنتی‌اکسیدان‌ها را نیز تنظیم می‌کند. استرس اکسیداتیو فشار شدیدی به سلول‌ها وارد می‌کند و موجب عدم تعادل این دو مولفه می‌شود و در بیماری پارکینسون، سلول‌های عصبی مغز که کنترل حرکت را برعهده دارند، شکسته و به دلیل استرس اکسیداتیو از بین می‌روند.

آکیکو کوجیما-یواسا، دانشیار دانشگاه اوساکا سیتی اظهار کرد: «در حال حاضر، هیچ داروی پیشگیری کننده‌ای برای بیماری پارکینسون وجود ندارد و فقط از درمان‌های مقابله‌ای استفاده می‌کنیم.»

روغن دانه کنجد به دلیل رایحه معطر و مقاومت در برابر دمای بالا بسیار محبوب است. تولیدکنندگان این روغن را با استخراج چربی دانه کنجد تهیه می‌کنند. بااین‌حال، این گروه ژاپنی دریافت که در پوسته‌هایی که در هنگام تولید روغن اتلاف می‌شود  میزان زیادی سزامینول وجود دارد.

در آزمایش بر روی سلول‌های آزمایشگاهی، محققان دریافتند که سزامینول با تقویت حرکت  Nrf۲، پروتئینی که به استرس اکسیداتیو پاسخ می‌دهد از آسیب عصبی محافظت می‌کند. همچنین تولید ROS داخل سلولی را کاهش داد.

این گروه با تحقیق روی موش‌های مبتلابه پارکینسون دریافت که این بیماری بر تولید دوپامین نیز تاثیر می‌گذارد. این انتقال‌دهنده عصبی که ماده شیمیایی «احساس خوب» نامیده می‌شود، در احساس لذت، خلق‌وخوی، عملکرد حرکتی و تصمیم‌گیری نقش اساسی دارد.

تغذیه موش‌ها با رژیم‌غذایی حاوی سزامینول به مدت ۳۶ روز موجب افزایش سطح دوپامین شد. موش‌ها همچنین در طول آزمایش بهبود قابل‌توجهی در عملکرد حرکتی و عملکرد حرکتی روده داشتند.

کوجیما-یواسا و گروه وی آماده هستند تا کار خود را به مرحله آزمایش بالینی برسانند. آنان امیدوارند که ثابت کنند، اولین داروی بیماری پارکینسون از یک منبع غذایی طبیعی و به‌راحتی قابل دستیابی است.

نتایج این تحقیق در نشریه Heliyon منتشرشده است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۰۹۹۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارس پلنگ باغ وحش مشهد تحت درمان قرار دارد

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل محیط زیست خراسان رضوی گفت: پلنگ باغ وحش مشهد به دلیل شکستگی دست چپ همچنان تحت درمان است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، جواد نباتی درباره آخرین وضعیت "ارس" پلنگ باغ وحش مشهد اظهارداشت: ارس، که در حال حاضر حدود 12 سال سن دارد، با توجه به سابقه بیماری عصبی پیش رونده و غیر قابل برگشت و افزایش سن گونه وضعیتی خاص دارد که باعث شده  از لحاظ حرکتی ، حرکت محدودی داشته باشد.

وی افزود: این گونه به جهت شکستگی دست چپ از ناحیه بازو  مدتی است که تحت درمان است و به همین علت  در دید عموم  نیست.

نباتی در رابطه با علت این شکستگی گفت: ارس از سال 97 به دلیل بیماری عصبی گاهی دچار تشنج می‌شود که با دارو تحت درمان است ولی باز هم گاهی اوقات تشنج می‌کند و پس از بررسی‌های انجام شده علت شکستگی بازوی چپ، همین تشنج و به خصوص زمان اوج‌گیری تشنج تشخیص داده شده است. 

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل محیط زیست خراسان رضوی تصریح کرد: با توجه به اینکه حیوان به دلیل بیماری عصبی کلا  تحرک زیادی ندارد، لنگش و آسیب به بازو  حیوان دیر تشخیص داده شده و آخرین بار لنگش، در حدود دو هفته به اخر سال 1402 یعنی نیمه اسفندماه  دیده شده است.

نباتی خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط خاص بیماری ارس و احتمال ریسک بالا برای بیهوشی ارس، در نهایت با تصمیم تیم درمانی در تاریخ 19 فروردین سال جاری از دست ارس عکس رادیوگرافی تهیه شد.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل محیط زیست خراسان رضوی گفت: در حال حاضر ارس در باغ وحش مشهد در فضای مربوط به خودش نگهداری شده، که البته به صورت محصور و دور از انظار عمومی است.

انتهای پیام/282/.

دیگر خبرها

  • «ارس» بیماری عصبی پیشرونده دارد
  • درمان ضد انگلی بیش از ۹ هزار راس دام سبک در اندیمشک
  • درمان زخم پیش رونده سالک در یک کودک ۲ ساله در اصفهان
  • آشنایی با پزشکی ترمیمی
  • ارس پلنگ باغ وحش مشهد تحت درمان قرار دارد
  • «ارس» همچنان محصور و دور از انظار
  • علت ابتلا به لوپوس چیست؟/ عوامل خطر ابتلا به بیماری
  • ۷ عاملی که که علائم بیماری پارکینسون را بدتر می‌کنند
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • اوج سلامت مغز چه زمانی است؟