Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام نجف لک زایی پیش از ظهر پنجشنبه در همایش بین‌المللی «مغرب اسلامی، حج و حرمین شریفین» که در نمایندگی بعثه حج و زیارت در قم برگزار شد، با اشاره به آیه نهم سوره صف که می‌فرماید «هُوَ الَّذِی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدی وَدِینِ الْحَقِّ لِیظْهِرَهُ عَلَی الدِّینِ کلِّهِ» گفت: یکی از راهکارها برای تحقق این وعده الهی، فریضه حج است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استفاده ما از ظرفیت حج باید با رویکرد راهبردی نسبت به حج باشد. وقتی وضعیت حج کشورهای دیگر را بررسی می‌کنیم باید دید چه مشکلی را می‌خواهیم حل کنیم. با استفاده از بیانیه گام دوم انقلاب رهبر معظم انقلاب و با شناخت گذشته و بررسی وضعیت کنونی، باید فاصله جهان اسلام تا حج تمدنی و راهبردی برای اقامه دین اسلام را به خوبی بسنجیم و فاصله کنونی را برای ترسیم نقشه راه مناسب به دست آوریم.

وی با تبیین ضرورت حرکت در راستای تحقق این آیه شریفه، افزود: حداقل با تأمل در ساختار حج و الگوهای اجرایی متنوع در کشورهای مختلف باید دانش‌های مختلف را وارد بحث کنیم و بررسی‌های بین رشته‌ای انجام دهیم. باید از دانش تاریخ، سیاستگذاری عمومی، جامعه شناسی و مدیریت استفاده کرده و آنها را وارد بحث کنیم.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با تاکید بر اینکه همایش‌های بعدی باید میان‌رشته‌ای دیده شود تا هر کدام از رشته‌های علمی مرتبط، از نظر خودشان به ما کمک کند، گفت: استفاده از کارگروه مشاور می‌تواند به ما کمک کند تا در مراحل بعدی بتوانیم پیش‌نویسی شامل پیشنهادهای عملیاتی برای هر کشور اسلامی آماده کنیم. در همین راستا، پیش‌نویس می‌تواند در اختیار رسانه‌ها و متخصصان این ایده‌ها در تمام سازمان‌های مرتبط داخل و خارج کشور و حتی تجمع‌های مردم نهاد قرار گیرد تا به ما کمک کنند که آن ایده اصلی جهانی شدن و تمدن نوین اسلامی حاصل شود.

سخنران این همایش بین‌المللی با اشاره به آیه چهارم سوره ممتحنه که می‌فرماید حضرت ابراهیم (ع) اسوه شماست، گفت: حضرت ابراهیم (ع) فقط اقدامات فرهنگی و نظری و اندیشه‌ای نداشت بلکه اقدام عملی هم انجام می‌داد و تبر به دست می‌گرفت. بعد از بت‌شکنی، به سمت شامات و سپس مکه حرکت کرد و سپس طبق وحی الهی به شهر مکه رفت و خانه کعبه را بنا گذاشت و از خدا خواست که دل‌های مردمان جهان همه به سمت کعبه جذب شود.

وی افزود: به خاطر اهمیت حج ابراهیمی و شخصیت حضرت ابراهیم خلیل (ع) بین مسلمانان، برای مشورت گرفتن می‌توانیم از هر کشور متخصصانی را برای ابراهیمی تر شدن حج آن کشورها دعوت و از نظراتشان استفاده کنیم و در راستای راهبرد جهانی شدن دین و حج ابراهیمی، از آنها پیشنهاد و مشورت بگیریم.

کد خبر 5161684

منبع: مهر

کلیدواژه: گام دوم انقلاب قم حضرت ابراهیم ع انقلاب قرآن کریم کعبه مغرب اسلامی نجف لکزایی سازمان حج و زیارت ویروس کرونا کرمانشاه آمار کرونا بوشهر شیوع کرونا گرگان شیراز زلزله اردبیل شهرستان کرج لیگ برتر فوتبال ایران مجلس شورای اسلامی انتخابات 1400 مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۱۰۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهران و قم میزبان همایش دین‌، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند

رئیس دانشکده دین و رسانه از برگزاری همایش "دین‌، فرهنگ و رسانه‌های نوین" روزهای هشتم و نهم خرداد در تهران و قم خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، کمال اکبری در نشست خبری همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین که در سالن جلسات دانشکده دین و رسانه قم برگزار شد از ارسال 153 مقاله به دبیرخانه خبر داد و اظهار داشت: از این تعداد 50 مقاله چاپ و در اختیار مخاطبان قرار خواهد گرفت.

وی افزود: استقبال مراکز علمی از جمله دانشگاه تهران، دانشگاه قم، پژوهشگاه‌های وابسته به حوزه و دانشگاه و نیز مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه از همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین بسیار عالی بود. نیازمند استفاده از ظرفیت‌های حوزوی و دانشگاهی برای تولیدات صدا و سیما هستیم.

دبیر همایش دین‌، فرهنگ و رسانه‌های نوین، محورهای این همایش را "دین، فرهنگ و نظامات رسانه‌ای"، "دین، جهانی شدن و رسانه‌های نوین"، "دین و زیبایی‌شناسی رسانه‌های نوین"، "زبان دین و زبان رسانه‌های نوین" و "دین دیجیتال و رسانه‌های نوین" اعلام و خاطرنشان کرد: "روش‌شناسی مطالعات دینی و رسانه‌های نوین"، "فرهنگ، حکمرانی و رسانه‌های نوین"، "رسانه، خرده‌فرهنگ‌ها و تفاهم فرهنگی"، "رسانه‌های نوین، خانواده ‌و سبک زندگی"، "هویت دینی، عدالت‌طلبی و رسانه‌های نوین"، "دین و قالب‌های برنامه‌سازی در رسانه‌های نوین" از دیگر محورهای این همایش است.

وی عنوان کرد: "استعاره و تمثیل در رسانه‌های نوین"، "فرصت‌ها و چالشهای دین در رسانه‌های نوین"، "چالش‌های اخلاقی حضور دین در رسانه‌های نوین"، "چالش‌های حقوقی حضور دین در رسانه‌های نوین"، "هنرهای رسانه‌ای و عرفی‌سازی دین"، "دین، رسانه‌های نوین و چالش‌های زیست‌محیطی"، "تنظیم‌گری رسانه‌های نوین و حکمرانی فضای مجازی"، "فرهنگ و آینده‌پژوهی رسانه‌های نوین"، "علوم شناختی، دین و رسانه‌های نوین"، "هوش مصنوعی، دین و رسانه‌های نوین"، "رسانه‌های نوین و بازآفرینی انقلاب اسلامی" و "دین و تنوع زیبایی‌شناسی‌های نوظهور" از دیگر محورهای این همایش ملی است.

رئیس دانشکده دین و رسانه قم گفت: این همایش برای تولید ادبیات علمی و فرهنگی در مبحث رسانه‌های نوین است، بنا به تغییرات ساختاری سازمان صداوسیما در استفاده از فرصت رسانه‌ای و فضای مجازی، پژوهش علمی در این زمینه ضروری است. همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» تلاشی از سوی همه اندیشمندان، اساتید حوزه و دانشگاه برای تولید ادبیات نظری در حوزه رسانه‌های جدید است.

دبیر این همایش تصریح کرد: اولین همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» پس از برگزاری 17 پیش نشست در طول 6 ماه گذشته و برگزاری 11 نشست علمی، هشتم و نهم خرداد در استان تهران و قم با معرفی مقالات برگزیده برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • خسروپناه: دستاوردهای دانش‌آموزان سمپادی تمدن نوین اسلامی را محقق کرده است
  • همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» برگزار می‌شود
  • تهران و قم میزبان همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند
  • تهران و قم میزبان همایش دین‌، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند
  • برگزاری همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین در قم و تهران
  • همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین
  • تعلیم و تربیت احیاکننده تمدن عظیم اسلامی است
  • تمسک به وجود نازنین امام صادق(ع) برای امت اسلامی یک ضرورت است
  • رسانه‌های جهان اسلام باید به خوبی خروش عواطف انسانی در حمایت از مردم غزه را به تصویر بکشند
  • امام صادق (ع) بنیانگذار تمدن نوین بشری