Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بعدازظهر امروز و با حضور رئیس جهاد دانشگاهی (حمیدرضا طیبی)، مدیرعامل راه‌آهن (سعید رسولی) و نماینده شرکت‌های زیرمجموعه صندوق پس‌انداز کارکنان راه‌آهن که در حوزه تولید سوزن ریل فعالیت دارند‌، از پروژه سخت کاری انفجاری (تکمیل حلقه فناوری تولید تکه مرکزی سوزن و ریل) در نمایشگاه بین‌المللی حمل‌ونقل ریلی‌ رونمایی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حاشیه این مراسم مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در جمع اصحاب رسانه اظهار داشت: ‌سال گذشته در نمایشگاه هفتم حمل‌ونقل ریلی از قطعه مرکزی داخلی‌سازی شده سوزن رونمایی شد که شرکت ایرید این قطعه را ساخته بود.

سعید رسولی ادامه داد: از پارسال تاکنون جهاد دانشگاهی با همکاری صنایع دفاعی کشور به فناوری دست یافتند که به وسیله انفجار سختی قطعه مرکزی سوزن ریل ارتقا می‌یابد.

وی اظهار کرد: بدین ترتیب با ارتقای کیفیت، بار محوری از 22 تن به 30 تن ارتقا می‌یابد، یعنی توان حمل 30 تن بار با این فناوری فراهم می‌شود‌، ایجاد امکان حرکت قطار با سرعت بسیار بیشتر با این فناوری فراهم می‌شود و عمر قطعه مرکزی سوزن نیز بدین ترتیب افزایش می‌یابد.

مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران افزود: این فناوری برای اولین بار در ایران به دست آمده است ما جزو 10 کشور اول دنیا هستیم که به این فناوری دست یافته است، پیش از این سوزن ریل 100درصد وارداتی بود که ساخت سوزن ریل داخلی‌سازی شد و با این فناوری، بار محوری هم ارتقا می‌یابد ضمن آنکه امکان سرعت بیشتر قطار روی این سوزن فراهم می‌شود و دوام سوزن ریل نیز افزایش می‌یابد.

رسولی گفت: ارتقای ایمنی، ارتقای کیفیت و کاهش وابستگی از مزایای اجرای این تکنولوژی در داخل است چون وقتی عمر سوزن ریل افزایش می‌یابد می‌توانیم مدت زمان بیشتری از سوزن تولید شده استفاده کنیم.

وی با اشاره به حمایت راه‌آهن از جهاد دانشگاهی بیان کرد: پیش از این با هم همکاری‌هایی داشته‌ایم، امروز به رئیس جهاد دانشگاهی پیشنهاد کردیم در یک همکاری عملی-میدانی در راه‌آهن فضا در اختیار آنها قرار دهیم، در مرکز جامع تست ریلی که یک حلقه مفقوده در کشور است و باید ایجاد کنیم، کار آغاز شود و امیدواریم به زودی شروع کار مرکز تست را اعلام کنیم و جهاد دانشگاهی هم در این حوزه مشارکت کند.

مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران افزود: همچنین موضوعاتی نظیر قطار پرسرعت و تکنولوژی‌های نو ریلی با جهاد دانشگاهی همکاری خواهیم داشت.

رسولی اظهار داشت: شرکت راه‌آهن سامانه جامع رونق و جهش تولید را در بستر اینترنت بارگذاری کرده است و در اختیار عموم قرار دارد، در آنجا بیش از 4600 قطعه که داخلی‌سازی شده است، با مشخصات فنی و نام تولیدکننده بارگذاری شده است تا آنهایی که نیاز دارند از محل تولید داخل این قطعات را تأمین کنند و دیگر خرید خارج این قطعات نداریم.

وی ادامه داد: همچنین بخش دوم این سامانه به قطعات وارداتی صنعت ریلی اختصاص یافته است که معرفی می‌کند و تا امروز 1414 قطعه بارگذاری شده است و مجدداً اضافه می‌شود. برای این 1414 قطعه فراخوان داده‌ایم، اهالی صنعت و شرکت‌های دانش‌بنیان در تفاهم‌نامه‌ای که با وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح امضا کرده‌ایم دور هم جمع کرده‌ایم که تحت عنوان جهاد خودکفایی ریلی این 1414 قطعه را داخلی‌سازی کنیم.

مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: امروز فهرست نیازمندی‌های ما احصا شده است.

وی با بیان اینکه ‌زیست‌بوم فناوری ریلی را به دست نیروهای متخصص راه‌آهن و دانشگاه و شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی تهیه کرده‌ایم، افزود: در این زیست‌بوم فناوری‌های وارداتی و بومی را هم احصا کرده‌ایم، برای فناوری‌های وارداتی با مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان، دانشگاه‌ها و علاقه‌مندان، همچنین ایرانیان مقیم خارج از کشور در مرکز جهادی پیشرفت راه‌آهن گام‌هایی را برداشته‌ایم تا فناوری‌های حوزه ریلی را هم کاملاً بومی کنیم.

مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: در موضوع خودکفایی موارد مختلف از ابتدای انقلاب مطرح شده است برخی اعتقاد داشتند نمی‌توانیم به خودکفایی کامل برسیم و باید خوداتکایی داشته باشیم و در برخی موارد تعامل با کشورهای دیگر و استفاده از فناوری آنها مطرح شده است اما در مورد قطعات اگر بخواهیم همه قطعات را داخلی‌سازی کنیم ضرورت  دارد برای آنها بازار فراهم کنیم.

* بازاریابی برخی قطعات ریلی تولید شده در داخل 

وی بیان کرد: علت اینکه برخی قطعات در داخل ساخته نمی‌شود عدم وجود تکنولوژی نیست، تکنولوژی را داریم اما تقاضا به اندازه‌ای نیست که تولید آن اقتصادی شود ما برای این قطعات هم بازاریابی در کشورهای منطقه نظیر عراق، سوریه، افغانستان، آذربایجان و کشورهای همسایه که به این محصولات نیازمندند در دستور کار قرار داده‌ایم.

مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد: حتماً‌ حمایت از تولید داخل به عنوان یک وظیفه جهادی دنبال می‌کنیم ‌و برای تولیدات غیر اقتصادی هم باید بازار پیدا کنیم نه اینکه به بهانه نبود بازار حمایت نکنیم.

رسولی اضافه کرد: به هر حال تحریم موضوع جدیدی نیست و قرار نیست هر بار که آنها نخواهند قطعه‌ای را به ما ندهند ما کار خود را تعطیل کنیم بنابراین باید روی پای خود بایستیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: جمهوری اسلامی ایران فناوری راه آهن انفجار سعید رسولی جهاد دانشگاهی مدیرعامل راه آهن قطارهای پرسرعت مدیرعامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران جهاد دانشگاهی داخلی سازی سوزن ریل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۱۱۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش دانشگاه امیرکبیر در تحقق شعارهای سال و اقتصاد دانش‌بنیان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر علیرضا رهایی در آیین افتتاح موزه دانشگاه امیرکبیر، دنیای امروز را دنیای علم و فناوری توصیف کرد و افزود: آنچه که موجب تفوق و برتری کشورها محسوب می‌شود، میزان پیشرفت در زمینه‌های مرتبط با توسعه فناوری است و شاید بسیاری از معیارهایی که در دنیا مطرح بود، امروز تغییر یافته است.

وی ادامه داد: اگرچه که در کشورما شاید توجه دیر هنگامی به موضوع علم و فناوری شد ولی خوشبختانه در دو دهه اخیر با فرمایشات مقام معظم رهبری و تاسیس و توسعه حوزه معاونت علمی ریاست جمهوری، جهشی در این حوزه‌ها رخ داد و آن عقب ماندگی‌ها که شاید در سال‌های اولیه مطرح بود تا حد زیادی جبران شده و خواهد شد.
رهایی با بیان اینکه کشور در مسیر تحولی در این حوزه قرار گرفته است، یادآور شد: ایجاد معاونت علمی و پارک‌های فناوری، توسعه شرکت‌های دانش بنیان و تولید محصولات دانش بنیان دستاورد این فعالیت‌ها است.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به شعارهای سالانه با بیان اینکه در سال‌های اخیر این شعارها به سمت اقتصاد دانش بنیان و صنعت دانش بنیان سوق داده شده است، خاطرنشان کرد: با این اقدام، ملزومات تحقق این شعارها مطرح شد که چه تحقیقات و توسعه‌ای رخ دهد تا صنعت دانش بنیان محقق شود. اگر به شعار امسال که جهش تولید با مشارکت مردم توجه کنیم، مجددا موضوع تولید مورد توجه قرار گرفته است.

وی این تولید را شامل تولید دانش بنیان ذکر کرد و ادامه داد: از این رو هم‌ نقش معاونت به عنوان سیاست گذار برجسته است و هم نقش دانشگاه ها در مسیر تولید دانش بنیان باید فعالیت و پتانسیل خود را در این مسیر هدایت کنند و در این زمینه دانشگاه صنعتی امیرکبیر که از دیرباز در حوزه‌های پروژه‌های صنعتی فعال بوده است و به اعتقاد به اینکه همه پتانسیل دانشگاه را باید در توسعه صنعت قرار دهد، نقش مهم و برجسته ای در تحقق این شعار خواهد داشت.

رهایی تاکید کرد: همکاری های بزرگی که ما با صنایع مختلف هوایی، دریایی، بخش های مرتبط با انرژی و نفت و پتروشیمی داریم، موید آن است که عزم دانشگاه جزم است تا امکانات خود را در مسیر توسعه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان قرار دهد تا نقش مهمی در تحول اقتصاد دانش بنیان داشته باشد.
وی با اشاره به ارتباطات این دانشگاه با معاونت علمی، خاطر نشان کرد: در سال‌های اخیر جلساتی را برگزار کردیم و مراسم امروز نیز مبدا تحولی در این همکاری جدی است و امیدواریم از این زمینه های همکاری بیشترین بهره را ببریم.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به قرار گرفتن در آستانه روز معلم، ابراز امیدواری کرد که اساتید این دانشگاه و سایر دانشگاه ها با درک شرایط خطیر امروز، مشاهده می کنند که کشور و نظام در یک موقعیت ویژه قرار گرفته است؛ از یک سو هجوم دولت‌های استکباری با اعمال تحریم‌ها علیه کشور و از سوی دیگر فشارهایی که بر ملت مظلوم فلسطین ایجاد و باعث شده مردم فلسطین شهدای بسیار زیادی به جهان اسلام تقدیم کنند.

ربیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: در این شرایط خطیر موضوعات و همکاری ها و استفاده از امکانات کشور به صورت بهینه قطعا بسیار مهم و جدی است و مسوولیت همه ما در این زمینه مهم تلقی می‌شود.

کد خبر 6092057

دیگر خبرها

  • ارتقا فرودگاه جده با استفاده از تکنولوژی های جدید در حمل و نقل ریلی
  • توسعه فناوری موجب برتری کشور‌ها می‌شود
  • عزم هیات تجاری الجزایر برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • نقش دانشگاه امیرکبیر در تحقق شعارهای سال و اقتصاد دانش‌بنیان
  • حمام شیشه‌ای سازه‌ای نوین طراحی دکوراسیون داخلی
  • همکاری وزارت علوم و معاونت علمی در حوزه دارایی‌های فکری
  • دریا باید محور توسعه و برنامه ریزی استان بوشهر قرار گیرد
  • تدوین سند هوش مصنوعی باید مبتنی‌بر تمدن نوین اسلامی باشد/ پیش بینی بودجه ۵ همتی برای هزینه در هوش مصنوعی
  • تمدید مهلت ثبت‌نام دانشجویان دانشگاه‌های تهران برای شرکت در مسابقه ملی «سدید»
  • همکاری ۴۲ گانه برنامه آبادیران و بهزیستی برای رفع چالش‌های حوزه معلولین