Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-01@13:46:19 GMT

منتظر قطعات خارجی برای واگن‌سازی نمی‌مانیم

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۱۲۷۱۲

منتظر قطعات خارجی برای واگن‌سازی نمی‌مانیم

رسولی گفت:قرار نیست هربار که شرکت‌های خارجی قطعه‌ای را به ما ندهند، کار خود را تعطیل کنیم و حمایت از تولید داخل را به عنوان یک وظیفه دنبال می‌کنیم.

به گزارش مشرق؛ مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در جمع خبرنگاران گفت: ‌سال گذشته در نمایشگاه هفتم حمل‌ونقل ریلی از قطعه مرکزی داخلی‌سازی شده سوزن رونمایی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سعید رسولی ادامه داد: از پارسال تاکنون جهاد دانشگاهی با همکاری صنایع دفاعی کشور به فناوری دست یافتند که به وسیله انفجار سختی قطعه مرکزی سوزن ریل ارتقا می‌یابد.

وی اظهار کرد: بدین ترتیب با ارتقای کیفیت، بار محوری از ۲۲ تن به ۳۰ تن ارتقا می‌یابد، یعنی توان حمل ۳۰ تن بار با این فناوری فراهم می‌شود، ایجاد امکان حرکت قطار با سرعت بسیار بیشتر با این فناوری فراهم می‌شود و عمر قطعه مرکزی سوزن نیز بدین ترتیب افزایش می‌یابد.

مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران افزود: این فناوری برای اولین بار در ایران به دست آمده است ما جزو ده کشور اول دنیا هستیم که به این فناوری دست یافته است، پیش از این سوزن ریل ۱۰۰ درصد وارداتی بود که ساخت سوزن ریل داخلی‌سازی شد و با این فناوری، بار محوری هم ارتقا می‌یابد ضمن آنکه امکان سرعت بیشتر قطار روی این سوزن فراهم می‌شود و دوام سوزن ریل نیز افزایش می‌یابد.

رسولی گفت: ارتقای ایمنی، ارتقای کیفیت و کاهش وابستگی از مزایای اجرای این تکنولوژی در داخل است چون وقتی عمر سوزن ریل افزایش می‌یابد می‌توانیم مدت زمان بیشتری از سوزن تولید شده استفاده کنیم.

وی با اشاره به حمایت راه‌آهن از جهاد دانشگاهی بیان کرد: پیش از این با هم همکاری‌هایی داشته‌ایم، امروز به رئیس جهاد دانشگاهی پیشنهاد کردیم در یک همکاری عملی-میدانی در راه‌آهن فضا در اختیار آنها قرار دهیم، در مرکز جامع تست ریلی که یک حلقه مفقوده در کشور است و باید ایجاد کنیم، کار آغاز شود و امیدواریم به زودی شروع کار مرکز تست را اعلام کنیم و جهاد دانشگاهی هم در این حوزه مشارکت کند.

مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران افزود: همچنین موضوعاتی نظیر قطار پرسرعت و تکنولوژی‌های نو ریلی با جهاد دانشگاهی همکاری خواهیم داشت.

رسولی اظهار کرد:  شرکت راه‌آهن سامانه جامع رونق و جهش تولید را در بستر اینترنت بارگذاری کرده است و در اختیار عموم قرار دارد، در آنجا بیش از ۴ هزار و ۶۰۰ قطعه که داخلی‌سازی شده است، با مشخصات فنی و نام تولیدکننده بارگذاری شده است تا آنهایی که نیاز دارند از محل تولید داخل این قطعات را تأمین کنند و دیگر خرید خارج این قطعات نداریم.

او ادامه داد: همچنین بخش دوم این سامانه به قطعات وارداتی صنعت ریلی اختصاص یافته است که معرفی می‌کند و تا امروز هزار و ۴۱۴ قطعه بارگذاری شده است و مجدداً اضافه می‌شود. برای این تعداد قطعه فراخوان داده‌ایم و  اهالی صنعت و شرکت‌های دانش‌بنیان را در تفاهم‌نامه‌ای که با وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح امضا کرده‌ایم، دور هم جمع کرده‌ایم که تحت عنوان جهادخودکفایی ریلی این هزار و ۴۱۴ قطعه را داخلی‌سازی کنیم.

مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: امروز فهرست نیازمندی‌های ما احصا شده است.

او با بیان اینکه ‌زیست‌بوم فناوری ریلی را به دست نیروهای متخصص راه‌آهن و دانشگاه و شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی تهیه کرده‌ایم، افزود: در این زیست‌بوم فناوری‌های وارداتی و بومی را هم احصا کرده‌ایم، برای فناوری‌های وارداتی با مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان، دانشگاه‌ها و علاقه‌مندان، همچنین ایرانیان مقیم خارج از کشور در مرکز جهادی پیشرفت راه‌آهن گام‌هایی را برداشته‌ایم تا فناوری‌های حوزه ریلی را هم کاملاً بومی کنیم.

مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: در موضوع خودکفایی موارد مختلف از ابتدای انقلاب مطرح شده است برخی اعتقاد داشتند نمی‌توانیم به خودکفایی کامل برسیم و باید خوداتکایی داشته باشیم و در برخی موارد تعامل با کشورهای دیگر و استفاده از فناوری آنها مطرح شده است اما در مورد قطعات اگر بخواهیم همه قطعات را داخلی‌سازی کنیم ضرورت  دارد برای آنها بازار فراهم کنیم.

 بازاریابی برخی قطعات ریلی تولید شده در داخل 

او بیان کرد: علت اینکه برخی قطعات در داخل ساخته نمی‌شود عدم وجود تکنولوژی نیست، تکنولوژی را داریم اما تقاضا به اندازه‌ای نیست که تولید آن اقتصادی شود ما برای این قطعات هم بازاریابی در کشورهای منطقه نظیر عراق، سوریه،افغانستان، آذربایجان و کشورهای همسایه که به این محصولات نیازمندند در دستور کار قرار داده‌ایم.

مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد: حتماً‌ حمایت از تولید داخل را به عنوان یک وظیفه جهادی دنبال می‌کنیم ‌و برای تولیدات غیر اقتصادی هم باید بازار پیدا کنیم نه اینکه به بهانه نبود بازار حمایت نکنیم.

رسولی اضافه کرد: به هر حال تحریم موضوع جدیدی نیست و قرار نیست هر بار که آنها نخواهند قطعه‌ای را به ما ندهند ما کار خود را تعطیل کنیم بنابراین باید روی پای خود بایستیم.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا وزارت دفاع دانش بنیان عراق سعید رسولی حمل و نقل ریلی راه آهن مدیرعامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران جهاد دانشگاهی داخلی سازی سوزن ریل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۱۲۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی چگونه به معماران و طراحان کمک می‌کند؟

هوش مصنوعی تغییرات چشمگیری در روند کار متخصصان تمام رشته‌ها ایجاد کرده است و معماری و طراحی شهری نیز از این قائده مستثنی نیست.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، پس از معرفی فناوری‌های هوش مصنوعی، بسیاری از مردم نگرانی خود را در مورد تاثیرات منفی این فناوری اعلام کردند، با این وجود نتایج ارزنده‌ای که این فناوری‌ها در بهبود کارایی فعالیت‌های مختلف ایجاد کرده است غیرقابل‌انکار است. به نظر می‌رسد که هوش مصنوعی تغییرات چشمگیری در روند کار متخصصان هر رشته ایجاد خواهد کرد و می‌تواند به عنوان ابزاری متفاوت برای انواع مشاغل از جمله معماران و طراحان شهری باشد. برنامه‌ها و پلتفرم‌های زیادی در این زمینه وجود دارد که نه برای جایگزینی، بلکه برای کمک به انجام وظایف تکراری و تجسم ایده‌ها و رسیدگی به مجموعه داده‌های بزرگ، توسعه می‌یابند تا مبنایی برای فرآیند تصمیم‌گیری معماران ایجاد کنند.

کوتاه کردن زمان بین ایده و تجسم

اولین ابزارهای هوش مصنوعی که توسط معماران و طراحان مورد استفاده قرار گرفت، موتورهای تولید تصویر مانند DALL-E، Midjourney و Stable Diffusion هستند که پیام‌های متنی را به تصویر تبدیل می‌کنند. طراحان به کمک این ابزار، می‌توانند از تصویرسازی مبتنی بر زبان استفاده کنند که نتیجه آن تست سریع ایده‌ها و کاهش سطح دانش مورد نیاز برای طراحی است.

طوفان فکری با ابزارهای مولد طراحی فضا

ابزارهای هوش مصنوعی مولد می‌توانند از یادگیری ماشینی برای کمک به آزمایش و ایجاد طرح‌ها و نمایش‌های بصری فضاها با پیروی از مجموعه معیارهای ورودی استفاده کنند. فناوری جدید می‌تواند با تکیه بر ابزارهای گسترده برای طراحی به کمک رایانه (CAD)، به بهینه‌سازی فضاها، تهیه نقشه‌های دوبعدی و سه‌بعدی و بهبود گردش کار کمک کند. برای مثال، Hypar یک پلتفرم مبتنی بر ابر است که به تحلیل و شبیه‌سازی طرح اولیه ساختمان‌ها سرعت و سهولت می‌بخشد. Ark AI طراحی شماتیک و مطالعات تناسب ساختمان را به صورت خودکار انجام می‌دهد و همچنین با انجام مطالعات امکان‌سنجی مطابق با کد، طرح‌های پیشنهادی را بهینه‌سازی می‌کند. Planner 5D یک ربات گفتگو است که به طراحان کمک می‌کند تا با استفاده از فناوری‌های هوش مصنوعی (AI)، واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR) به تجسم بهتری از فضای داخلی دست پیدا کنند و طراحی داخلی را به صورت بهینه انجام دهند.

یکی دیگر از پلتفرم‌های مورد استفاده در حوزه معماری، Architechtures است که از یادگیری ماشین برای طراحی ساختمان‌های مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده می‌کند، تعامل مستقیم با نتایج تولید شده را سرعت می‌بخشد و امکان ارزیابی ریسک برای ساختمان‌های موجود را به صورت دقیق‌تر فراهم می‌کند.

ارزیابی ریسک برای ساختمان‌های موجود

محققان در حال توسعه فناوری‌هایی مشابه تشخیص چهره هستند تا از آن برای شناسایی و ارزیابی آسیب‌های ساختاری استفاده کنند، زیرا ارزیابی‌های کارآمد و دقیق ساختمان‌های موجود، زمینه را برای پروژه‌های مرمت و استفاده مجدد تطبیقی فراهم می‌کند. برای شناسایی ترک‌ها و عیوب در عناصر ساختمان از یک دوربین عمقی استریو و یک شبکه به اصطلاح عصبی استفاده می‌کنند، سپس یک بازوی رباتیک را هدایت می‌کنند تا عیوب پیداشده را با یک اسکنر لیزری اسکن و یک مدل سه‌بعدی برای آن ایجاد کند. این فناوری، کارایی ارزیابی ریسک را افزایش، حجم فعالیت انسانی را کاهش و داده‌های دقیق‌تری را برای تصمیم‌گیری‌های مربوط به تعمیر و نگهداری ساختمان ارائه می‌دهد.

این سیستم می‌تواند علاوه بر معماری، برای ارزیابی یکپارچگی زیرساخت‌ها مانند پل‌ها، تونل‌ها یا سدها نیز مورد استفاده قرار گیرد و با تشخیص به‌موقع از خطرات احتمالی جلوگیری کند.

برنامه‌ریزی شهری

سیستم‌های هوش مصنوعی مهارت بسیاری در کمک به حوزه‌هایی دارند که باید ورودی ابرداده‌ها را مدیریت کنند که از این جمله می‌توان به برنامه‌ریزی شهری اشاره کرد. فناوری‌هایی مانند سیستم‌های برنامه‌ریزی شهری مبتنی بر هوش مصنوعی مانند Urban Insights و دوقلوهای دیجیتال، نمونه‌سازی سریع و شبیه‌سازی مناظر شهری را امکان‌پذیر می‌کنند و فرایندهای تصمیم‌گیری را ارتقا می‌بخشند. هوش مصنوعی همچنین برای سازگاری با شرایط اقلیمی مورد استفاده قرار می‌گیرد و با ابزارهای گوناگون پوشش درختی مناطق مختلف را ارزیابی و از این طریق به برنامه‌های مربوط به کاهش امواج گرمای شدید کمک می‌کند.

علاوه بر این، نقشه‌برداری هوایی مبتنی بر هوش مصنوعی با شناسایی کارآمد سکونتگاه‌های غیررسمی، برنامه‌ریزی زیرساخت را تسهیل می‌کند. همچنین هوش مصنوعی مشارکت جامعه را از طریق برنامه‌های کاربردی واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR) و سیستم‌های مدیریت هوشمند ترافیک تقویت می‌کند و کیفیت فرایندهای برنامه‌ریزی مشارکتی را ارتقا می‌دهد. این فناوری برای ارزیابی و ارتقای ایمنی شهری نیز استفاده می‌شود و چندین برنامه کاربردی به طور خاص بر ایمنی شهری برای زنان متمرکز شده‌اند.

تغییر محیط کاری

معماران شروع به ادغام هوش مصنوعی در طراحی محل‌های کار کرده‌اند و از این فناوری برای شخصی‌سازی فضای کاری کارمندان بر اساس نیازها و ترجیحات فردی آنها استفاده می‌کنند. ابزارهای هوش مصنوعی گزینه‌های طراحی داخلی متعددی را در زمانی بسیار کوتاه‌تر از طراحی دستی ایجاد می‌کنند و نمونه‌سازی سریع بر اساس شرایط محیطی و حرکت انسان را تسهیل می‌کنند. آنها از مجموعه داده‌های وسیع برای بهینه‌سازی طرح‌ها و امکانات رفاهی ساختمان استفاده می‌کنند و همین امرنگرانی‌هایی را در مورد حفظ حریم خصوصی و استفاده از داده‌ها ایجاد کرده است.

کد خبر 749571

دیگر خبرها

  • همه چیز درباره خدمات پرینت سه بعدی فلزی در تهران
  • حمایت ۲۷.۵ میلیاردی ستاد اتصال‌پذیری از ۲۵ طرح فناورانه
  • هوش مصنوعی چگونه به معماران و طراحان کمک می‌کند؟
  • واردات خودرو‌های کارکرده منتظر مصوبه دولت
  • ۱۰۰۰ قطعه زمین در راستای اجرای طرح جوانی جمعیت آماده سازی شد
  • تولید کیت‌های استخراج DNA و RNA با قیمتی بسیار پایین‌تر از نمونه خارجی
  • تولید اکسل خودرو در شرکت دانش بنیان چهارمحال و بختیاری
  • شگفت‌زدگی خارجی‌ها از دستگاه ایرانی درمان سرطان
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • پیشگویی ترسناک نوستراداموس زنده جهان؛ منتظر تاریکی مطلق باشیـد!