Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، اتهام‌زنی اخیر اتحادیه عرب به ترکیه درباره اقدامات ثبات‌زدا در منطقه غرب آسیا، با واکنش تند آنکارا مواجه شد.

به نوشته خبرگزاری «آناتولی» وزارت خارجه ترکیه امروز (جمعه) با صدور بیانیه‌ای گفت: «کشور ما در حال انجام تلاش‌های عظیمی از طریق موضع‌گیری‌های اصولی و قاطع، برای استقرار ثبات و امنیت در منطقه‌مان و جهان است».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنکارا با رد تصمیمات گرفته‌شده در نشست سوم مارس وزرای خارجه اتحادیه عرب، توضیح داد: «ما این تصمیمات را که بر اساس هیچ شواهد و مدارکی نیستند، بی‌درنگ رد می‌کنیم».

در بیانیه وزارت خارجه ترکیه آمده است: «حفاظت از تمامیت ارضی و حاکمیت کشورهای عربی، بخشی از مهمترین اولویت‌های کشور ما در قبال منطقه است».

به نوشته آناتولی، این وزارتخانه همچنین اظهار داشت که برخی اظهارات مُصرانه اتحادیه عرب در متهم کردن ترکیه، با هدف لاپوشانی کردن فعالیت‌های مخرب کشورهای عضو آن است.

یکصد و پنجاه و پنجمین دور نشست شورای اتحادیه عرب در سطح وزرای خارجه عربی روز چهارشنبه در مقر اتحادیه عرب برگزار شد.

وزرای خارجه اتحادیه عرب در این نشست، ترکیه را به ایجاد بی‌ثباتی در منطقه غرب آسیا از طریق حضور نظامی در کشورهای مختلف مانند سوریه و لیبی متهم کرده و خواستار خروج هرچه سریعتر نظامیان ترکیه‌ای از کشورهای مذکور شدند.

ترکیه و دولت وفاق ملی مستقر در طرابلس توافقنامه دریایی و همچنین توافقنامه همکاری نظامی را در نوامبر ۲۰۱۹ امضا کردند.

نیروهای متعلق به دولت وفاق ملی مستقر در طرابلس و ترکیه سال گذشته توافق نامه‌های امنیتی را امضا کردند که زمینه را برای آنکارا برای اعزام نیروهای خود و مزدوران سوری  علیه نیروهای ارتش ملی لیبی هموار کرد.

کشورهای اتحادیه عرب ادعا می‌کنند که بحران لیبی و درگیری میان دولت وفاق ملی با شبه‌نظامیان وابسته به خلیفه حفتر، به محلی برای درگیری‌های نیابتی میان میان مصر، امارات از یک سو و ترکیه و قطر از سوی دیگر تبدیل شده است. همزمان با امضای تفاهمنامه همکاری نظامی-امنیتی دریایی میان آنکارا و طرابلس و ارسال تجهیزات نظامی از ترکیه به لیبی، دولت‌های امارات و مصر نیز کمک‌های تسلیحاتی خود از خلیفه حفتر را افزایش داده‌اند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ترکیه وزارت خارجه اتحادیه عرب اتحادیه عرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۱۵۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۵ هزارمگاواتی ظرفیت تبادل برق با کشورهای همجوار

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از توانیر، مصطفی رجبی مشهدی در تشریح این خبر اظهار داشت: ما مرز مشترکی با اروپا نداریم، اما از طریق یک پست پیشرفته (بک تو بک) از طریق ترکیه تا ٦٠٠ مگاوات امکان تبادل انرژی با اروپا وجود دارد.

به گفته وی، در این خصوص پروتکل و توافقنامه‌ای بین شرکت مدیریت شبکه برق ایران و طرف ترکیه‌ای امضا شده که بر اساس آن پروتکل‌های فنی تنظیم شده تا طرح شکل اجرایی به خود گرفته و به نحو مطلوبی انجام شود. درمجموع برنامه این است که ابتدا برق به ترکیه و بعد از طریق این کشور به کشورهای اروپایی صادر و به همین طریق از اروپا به ترکیه و سپس به ایران وارد شود.

رجبی مشهدی اضافه کرد: آن چه به لحاظ مطالعاتی بررسی شده این است که ظرفیت تبادل برق با کشورهای همجوار تا ٣ هزار مگاوات وجود دارد، اما از طریق خطوط جدید که در برنامه‌های آینده مدنظر داریم، امکان تبادل برق با این کشورها تا ٥ هزار مگاوات قابل افزایش است.
وی با تاکید بر این که تبادل برق با کشورهای همجوار حتی می‌تواند به رفع ناترازی برق در فصل گرم سال از طریق واردات نیز کمک کند،

سخنگوی صنعت برق در همین زمینه خاطرنشان کرد: در چهار ماه گرم سال ما مشکل ناترازی برق داریم، اما در ٨ ماه باقیمانده امکان صادرات فراهم است، قطعاً این تبادل برق کمک می‌کند که ناترازی را هم در تابستان برطرف کنیم یعنی در تابستان برق وارد کنیم و در دوره‌هایی که کمبود نداریم برق را صادر کنیم، پس اتفاقاً تبادل و صادرات برق می‌تواند کمک کند که ناترازی را به حداقل برسانیم.

مدیرعامل شرکت توانیر در پایان از فراهم بودن امکان صادرات برق سرمایه گذاران بخش خصوصی از مسیرهای انتقال برق موجود تا سقف ٣٠٠ مگاوات (٥٠ مگاوات به افغانستان، ٥٠ مگاوات به پاکستان، ١٠٠ مگاوات به عراق و ١٠٠ مگاوات به ترکیه) خبر داد و تصریح کرد: سرمایه گذاران می‌توانند ٨ ماه برقشان را به این کشورها صادر و در ٤ ماه گرم سال نیز به داخل عرضه کنند.

کد خبر 6089957 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • تحولات «غزه»، محور سفر وزیر خارجه ترکیه به ریاض
  • افزایش ظرفیت تبادل برق با کشورهای همجوار به ٥ هزار مگاوات
  • اردوغان: در برابر نابودی فلسطینی‌ها سکوت نخواهیم کرد
  • افزایش ۵ هزارمگاواتی ظرفیت تبادل برق با کشورهای همجوار
  • سفر اردوغان به آمریکا به تعویق افتاد
  • واکنش ترکیه به حمله وزیرخارجه اسرائیل به اردوغان
  • آنکارا: هدف قرار دادن اردوغان نشان دهنده وضعیت روانی فعلی اسرائیل است
  • تعیین مرزهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان و ۳ سناریوی پیش رو
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه
  • رای پارلمان اروپا به تضعیف قواعد زیست محیطی به نفع کشاورزان