Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-26@14:28:08 GMT

نوروز را آرام نمی بینم و باید جلوی تردد را بگیریم

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۲۱۶۲۱

نوروز را آرام نمی بینم و باید جلوی تردد را بگیریم

سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره نوروز 1400 و سفرهای نوروزی در شرایط کرونا بیان کرد: به عنوان وزارت بهداشت مطلقا موافق هیچ مسافرتی در نوروز نیستیم و باید مثل پارسال از رفت و آمد‌ها جلوگیری کنیم.نوروز 1400 را آرام نمی بینم. ناطقان :   وزیر بهداشت،  در بیستمین آیین پویش ره سلامت بهره برداری از پروژه‌های مرکز آموزشی، تحقیقاتی و درمانی قلب و عروق شهید رجایی، اظهار کرد: قلب‌های بسیاری امروز در سینه‌ها می‌تپد که بعد از خدا این تپش‌ها مدیون استادان و دانشجویان این مرکز درمانی است و بیماران بسیاری برای شفا به این مرکز می‌آیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز آمده ام دست همه آن‌هایی را ببوسم که در طول سال‌های گذشته به مردم خدمت کردند.





او ادامه داد: امروز در دوران وزارت کار اجرایی خود در کشور را مرور می‌کردم که ۲ کار را ذی قیمت می‌دانم. یکی اینکه من ۳۰ سال پیش اداره کل بیماری‌های غیر واگیر را ایجاد کردم و دوم درمان گلودرد‌های اسپرپتکوکی که از تبدیل شدن آن به مشکلات قلبی جلوگیری می‌کرد، را  ارائه کردم.

۸۳ درصد مرگ‌های کرونایی در بیماران زمینه‌ای رخ داد

نمکی گفت: امروز ۱۰۰ هزار مرگ در سال فقط به دلیل پرفشاری خون و عوارض ناشی از آن داریم و امسال ۳۱۳ هزار مرگ به جز مرگ‌های کرونایی داشتیم که فوت بر اثر سکته قلبی و مغزی و بیماری‌های قلبی در صدر قرار دارند. در دوران کووید به ما اثبات شد آسیب پذیرترین افراد آن‌هایی بودند که یک بیماری زمینه و بیماری قلبی عروقی داشتند. ۸۳ درصد مرگ‌های کرونایی در بیماران زمینه‌ای رخ داد و این تلنگری به روح و ذهن و رفتار اجتماعی ما می‌زند که به بیماری‌های غیر واگیر به ویژه بیماری‌های قلبی توجه کنیم.


وزیر بهداشت بیان کرد: اعلام آمادگی می‌کنم که مدیریت ملی پروژه‌های سکته قلبی را در دست بگیریم و این را در قالب پروژه ملی دنبال کنیم و داروی ضد لختگی خون هم تامین شود.

نمکی بیان کرد: ما شرایط اقتصادی بسیار سختی داریم و اگر رنجی که در این ایام در کنار مدیریت کووید با مضایق مالی و ارزی می‌کشیم تعریف کنم ممکن است بسیاری از شما‌ها به حالمان گریه کنید. برای ریال ریال هزینه کردن دقت می‌کنیم البته خیلی جا‌ها درست هزینه نمی‌کنیم.

وزیر بهداشت گفت: اگر ورزش همگانی، تغذیه و استرس را نتوانیم برطرف کنیم هر روز باید ته رودخانه جنازه پیدا کنیم. باید این مرکز متولی آموزش همگانی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی شود و آموزش‌ها را متناسب با فهم مردم تدوین کنند و ما هم حمایت خواهیم کرد. این مرکز به عنوان مرکزی مرجع در منطقه است و در خیلی از نقاط دنیا نمونه ندارد. تقاضا داریم این مرکز نقش رهبری را در حوزه قلب و عروق گسترده‌تر از قبل دنبال کند و آموزش ها از راه دور در اختیار سایر متخصصان در سایر نقاط کشور قرار گیرد.

بسیاری از کادر درمان وقتی واکسن آمد گفتند ما خجالت می‌کشیم واکسن بزنیم، اما من احساس یخ فروش شعر سنایی را درک می‌کنم که در تابستان نیشابور یخ فروشی می‌کرد و این یخ‌ها به سرعت درحال آب شدن بود و می‌نالید و کسی یخ او را نمی‌خرید؛ این گریه و رنج یخ فروش را من درک می‌کنم کادر بهداشت و درمان هر روز مثل یخ نحیف‌تر می‌شوند و عزیزی می‌گفت نگرانم اگر سیل بیماری ما را در خوزستان گرفتار کند چه کنم و هر روز می‌بینم پرسنل ما خسته‌تر و پیرتر و گرفتارتر می‌شوند، زیرا عده‌ای اندک به مصالح ملی بی توجهی می‌کنند.

نمکی اظهار کرد: امسال علی رغم گرفتاری در کووید نه تنها در این باتلاق نماندیم و توانستیم به عنوان درخشان ترین سال‌های قبل و بعد از انقلاب در توسعه زیر ساخت‌های بهداشتی و درمانی عمل کنیم.

وزیر بهداشت گفت: امسال ۱۱ هزار تخت بیمارستانی افتتاح می‌کنیم. گاهی بی سر و صدا و گاهی با سر و صدا ماهی یک هزار تخت به تخت‌های کشور اضافه می‌شود و این در دوران قبل و بعد از انقلاب بی نظیر است.

او ادامه داد: در خوزستان در حال ایجاد ۷۰ تخت طی یک هفته هستیم و دستگاه‌های اکسیژن ساز را تامین کردیم. پریشب تا ۴ صبح بیدار بودیم تا اکسیژن ساز اهواز برسد و‌ یک هزار پروژه بهداشتی قرار است در این استان به بهره برداری برسد و برخی به بهره برداری رسیده است.

نمکی با بیان اینکه همکارانم من در دوران کرونا سخت کوشی کردند و بسیاری گرفتار شدند، گفت: در دوران کرونا مردم در خانه ماندند که بسیار خوب بود. مدیریت کردن کودکان در آپارتمان تنگ کار ساده‌ای نیست و اقتصاد سخت و گرانی همه از مشکلات دوران کرونا بود.

وزیر بهداشت گفت: ما عید نوروز را در پیش داریم و نگران هستیم. به عنوان وزارت بهداشت مطلقا موافق هیچ مسافرتی در نوروز نیستیم و باید مثل پارسال از رفت و آمد‌ها جلوگیری کنیم، این در حالی است که سال گذشته ویروس ووهان را داشتیم که قدرت سرایت و کشندگی کمتری داشت.

نمکی بیان کرد: با چنین ویروس سهمگینی می‌خواهیم اجازه مسافرت بدهیم، ناچار هستیم روی بعضی از دستورالعمل‌ها بایستیم. دغدغه ما و همکاران تعطیلی نوروزی است و نباید تردد و مسافرت باشد. در حال حاضر اضطراب جاده‌های پر ازدحام و انتقال ویروس جهش یافته را داریم، اما به ما می‌گویند دستورالعمل سفر را بنویسید. مثل این است که ما می‌گوییم نباید آب آلوده را بخورید، اما اگر می‌خواهید بخورید حداقل آن را بجوشانید.

نمکی گفت: ما به نوروز و روز‌های آینده خوش بین نیستیم و افق تاریکی می‌بینیم. خواهش من این است که به مجموعه بهداشت و درمان کشور بیشتر توجه کنید، زیرا این‌ها سرمایه کشور هستند و سروقامتانی را از دست دادیم که به هیچ وجه فقدان آن‌ها را نمی‌توانیم جبران کنیم.

وزیر بهداشت بیان کرد: ما در برخورد با پروتکل شکنی اعتراض داریم، دیگر خبری از برخورد با تردد بعد از ساعت ۲۱ نیست و شاید تنها چند دوربین افراد را جریمه کند. وقتی خبرنگار صدا و سیما به فردی در بازار می‌گوید چرا ماسک نزدی؟ می‌گوید اعتقاد ندارم و گویی به انجیل و تورات اعتقاد ندارد.
برچسب ها: کرونا ، عید ، ناطقان ، سفر ، نوروز

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کرونا عید ناطقان سفر نوروز کنیم وزیر بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۲۱۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاوردهای ایران در کنترل مالاریا باوجود تحریم‌ها

دکتر احمد رئیسی، با بیان اینکه ۲۵ آوریل مطابق با ۵ اردیبهشت ماه به عنوان روز جهانی مالاریا معرفی شده، اظهار کرد: این روز، فرصت مغتنمی برای ارائه دستاورد کشور‌ها در مهار مالاریا، مشکلات ناشی از این بیماری در سطح جهان و بیان چالش‌هایی است که ممکن است کشور‌ها به ویژه در قالب استراتژی‌ها و برنامه‌های سازمان جهانی بهداشت با آن‌ها مواجه باشند.

موفقیت ایران در کنترل مالاریا و مبارزه با این بیماری

به گزارش ایسنا، وی درباره وضعیت مالاریا در کشور گفت: خوشبختانه وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران هم راستا با نهضت مبارزه جهانی با مالاریا موفق شده طی چهار سال یعنی از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ هیچ مورد بومی مالاریا را در کشور نداشته باشد که نشان‌دهنده پیشرفت قابل توجه برنامه کنترل مالاریا بعد از شش دهه مبارزه با بیماری در کشور است.

رئیس اداره کنترل بیماری‌های منتقله توسط ناقلین وزارت بهداشت با بیان اینکه پیشرفت‌ها در زمینه کنترل بیماری مالاریا در شرایط سخت سال‌های اخیر به دست آمده، افزود: پیشرفت‌ها با وجود تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان، محدودیت‌های دسترسی به اقلام مورد نیاز بهداشتی بین‌المللی و بار سنگین پاندمی کووید۱۹ میسر شده و بدون حمایت سازمان بهداشت جهانی و کمک‌های تکنیکال و فنی این سازمان و بویژه اقدامات دانشگاه‌های علوم پزشکی جنوب و جنوب شرقی، دستیابی به این موفقیت میسر نبوده است.

رئیسی با اشاره به کمک‌های سازمان بهداشت جهانی علیه بیماری مالاریا اظهار کرد: در کنار کمک‌های سازمان بهداشت جهانی، تلاش همکاران ما به ویژه در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی جنوب و جنوب شرقی کشور در استان‌های سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان و بخش جنوبی استان کرمان یعنی محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم‌پزشکی جیرفت، سبب تحقق دستاورد کنترل بیماری مالاریا شده است. این دستاورد بزرگ در شرایطی محقق شده که ایران در همسایگی کشوری مانند پاکستان با تخمین بیش از ۲ میلیون مورد سالیانه مالاریا قرار دارد.

وی ادامه داد: با وجود ثبت مواردی از بیماری مالاریا طی سال گذشته که با بررسی‌های کارشناسان وزارت بهداشت همه غیربومی بوده‌اند، اما کشور ایران در بین ۲۲ کشور منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت همچنان یک کشور موفق در کنترل این بیماری شناخته می‌شود.

موارد مالاریا در همسایگان شرقی؛ زنگ خطر برای کشور

رئیس اداره کنترل بیماری‌های منتقله توسط ناقلین وزارت بهداشت با بیان اینکه عدم ثبت موارد بومی مالاریا طی چهار سال از ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ در کشور، پیشتازی ایران در منطقه در زمینه مبارزه با مالاریا را نشان می‌دهد، افزود: متاسفانه به دلیل افزایش بار بیماری در سال ۱۴۰۱ در کشور‌های همسایه شرقی، افزایش بیش از حد تصور موارد وارده مالاریا از پاکستان و افغانستان و به دنبال آن افزایش ریسک برقراری مجدد چرخه انتقال مالاریا در شهرستان‌های مرزی این منطقه را به شکل قابل توجهی افزایش داده است.

وی با اشاره به وسعت جغرافیایی کشور خاطرنشان کرد: باید به این نکته مهم توجه کرد که ایران یک کشور پهناور و بزرگ است و قابل قیاس با کشور‌هایی مانند امارات و مراکش نیست که طی سال‌های گذشته موفق به دریافت گواهی حذف مالاریا شده‌اند. کشور بیش از ۸۰ میلیون نفر جمعیت دارد و در جوار کشور‌هایی مانند پاکستان و افغانستان قرار دارد که آمار بیماری مالاریا در این کشور‌ها نسبت به کشور‌های منطقه بسیار بیشتر است.

پیشتازی ایران در منطقه در تشخیص مالاریا

وی با بیان اینکه تشخیص مالاریا از دستاورد‌های خوب کشور محسوب می‌شود، اظهار کرد: علیرغم سختی‌های همه‌گیری کووید، گسترش نظام تشخیص آزمایشگاهی مالاریا به ویژه سطح تشخیص میکروسکوپی محقق شده؛ به نحوی که بنابر نظر کارشناسان بین‌المللی، ایران در منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت در زمینه تشخیص مالاریا پیشتاز است.

رئیسی خاطرنشان کرد: طی دو سال گذشته، متاسفانه پس از حدود یک دهه که کاهش بیماری مالاریا را تجربه کردیم، شاهد افزایش موارد ابتلا بودیم. البته تاکید می‌شود که تمام موارد ابتلا به مالاریا، وارداتی بوده که از مرز‌های جنوب و جنوب‌شرقی کشور به ویژه از کشور پاکستان وارد شده‌اند. اگرچه موارد ابتلا وارداتی بوده، اما برنامه‌های انجام شده را متاثر می‌کند. نگرانی ما و همکاران این است که موارد وارده از کشور‌های افغانستان و پاکستان تبعاتی برای برنامه ایران در مهار و حذف مالاریا به همراه داشته باشد.

وضعیت بروز این بیماری در مناطق مختلف کشور

وی با بیان اینکه با وجود عدم گزارش موارد مالاریا طی سال‌های متمادی، برخی از موارد برای اولین‌بار ثبت شده، افزود: برای اولین بار مواردی از مالاریا در استان‌های همدان، خراسان‌شمالی، چهارمحال و بختیاری، محدوده دانشگاه علوم پزشکی سبزوار و برخی دیگر از مناطق پاک کشور ثبت شده است که همگی مالاریای وارده و غیربومی بوده‌اند و همگی مسافرت‌های مرزی به مناطق جنوب شرقی داشته‌اند.

رئیس اداره کنترل بیماری‌های منتقله توسط ناقلین وزارت بهداشت درباره میزان ابتلا به مالاریا در سال ۱۴۰۲ گفت: پرونده موارد مالاریای کشور با ۱۰ هزار و ۲۶۴ مورد در سال گذشته بسته شد. معتقدیم تمام این موارد اعم از داشتن ملیت ایرانی، افغان یا پاکستانی، جزو موارد وارده به کشور هستند.

وی در پایان گفت: امیدواریم بتوانیم با مشارکت نیرو‌های نظامی و انتظامی، حمایت مسئولان سیاسی و تلاش پزشکان و کارکنان بخش سلامت، با حساسیت هر چه بیشتر در راستای شناسایی به موقع و درمان فوری و کامل بیماران هوشیارانه عمل کرده و افقی روشن برای برنامه مبارزه با مالاریا ترسیم کنیم.

دیگر خبرها

  • خوزستان عاری از بیماری مالاریا
  • اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران
  • حذف انتقال محلی مالاریا در خوزستان در ۱۰ سال اخیر
  • تجلیل از ۱۰۰ فعال حوزه سلامت چهارمحال و بختیاری
  • تجلیل از فعالان عرصه سلامت چهارمحال و بختیاری
  • هپاتیت و مننژیت در حال شیوع در میان فلسطینیان است
  • هشدار وزارت بهداشت غزه درباره شیوع بیماری‌های واگیردار
  • دستاوردهای ایران در کنترل مالاریا باوجود تحریم‌ها
  • ایرلند: ۱۰۰ درصد فلسطینیان غزه با شبح قحطی مواجه هستند
  • کاهش ۱۰ درصدی مصدومان حوادث ترافیکی در نوروز ۱۴۰۳