Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-02@14:37:29 GMT

ناتوانی ذهنی دومین عامل مهم در مرگ ناشی از کرونا

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۲۱۹۲۲

ناتوانی ذهنی دومین عامل مهم در مرگ ناشی از کرونا

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، ناتوانی ذهنی در افراد مبتلا به کووید-۱۹ یکی از بزرگترین عوامل خطر برای مرگ و میر است. در مطالعه جدیدی که موسسه جفرسون هلث انجام و مورد بررسی قرار داده است، در مورد اینکه که چگونه همه گیری کرونا بر این گروه از افراد تاثیر می‌گذارد، بحث شده است. این مطالعه که در مجله نیوانگلند منتشر شد، نشان داد ناتوانی ذهنی بعد از عامل سن، مهمترین فاکتور در مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته محققان این مطالعه احتمال مرگ ناشی از کووید-۱۹ در افراد دارای ناتوانی فکری و ذهنی بیشتر از افراد مبتلا به نارسایی قلبی، کلیوی و ریوی است. آن‌ها ۶۴ میلیون بیمار را از ۵۴۷ سازمان مراقبت‌های بهداشتی بین ژانویه ۲۰۱۹ تا نوامبر ۲۰۲۰ مورد بررسی قرار دادند تا تاثیر همه گیری کرونا را بر بیماران دارای معلولیت ذهنی درک کنند. آن‌ها متغیر‌هایی مانند کووید-۱۹، ناتوانی ذهنی یا سایر شرایط بهداشتی و همچنین عوامل جمعیت شناختی مانند سن را شناسایی کردند. نتایج نشان داد که معلولان ذهنی ۲.۵ برابر بیشتر در معرض ابتلا به کووید-۱۹ قرار داشته و حدود ۲.۷ برابر بیشتر در بیمارستان بستری می‌شوند و ۵.۹ برابر احتمال مرگ در آن‌ها بیشتر است.

وندی راس، پزشک متخصص اطفال و مدیر مرکز اوتیسم مرکز بهداشت جفرسون می‌گوید: عدم موفقیت ما در محافظت از این افراد به شدت آسیب پذیر، باعث تاسف ماست. من معتقدم اگر بتوانیم سیستمی را طراحی کنیم که برای افراد دارای معلولیت ذهنی ایمن و در دسترس باشد، به نفع همه ما خواهد بود.

بر اساس اظهارات محققان، بیماران کم توان ذهنی ممکن است توانایی کمتری در انطباق با استراتژی‌هایی که خطر ابتلا به عفونت را کاهش می‌دهد، مانند استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی داشته باشند. علاوه بر این محققان نشان دادند که این بیماران دارای شرایط جسمی متفاوتی هستند که باعث تشدید بیماری در این افراد می‌شود. نتایج مطالعه چگونگی پیچیده شدن این مسائل را در این جمعیت نشان می‌دهد.

دکتر گلیسون عضو دیگر این تحقیق می‌گوید: ما باید درمورد آنچه در این بیماران اتفاق می‌افتد بیشتر بدانیم. من معتقدم که این بیماران و مراقبان آن‌ها باید در اولویت واکسیناسیون و خدمات مراقبت‌های بهداشتی قرار بگیرند. ما باید درمورد اینکه چرا این جمعیت آسیب پذیر را شکست داده‌ایم و اینکه چگونه می‌توانیم در این بحران بهداشتی و در آینده به آن‌ها بهتر خدمت کنیم، تامل کنیم. حتی قبل از همه گیری، افراد دارای معلولیت ذهنی نتایج بهداشتی ضعیفی داشته‌اند. ما باید اقدامات بسیار بهتری انجام دهیم.

محققان پیشنهاد می‌کنند برای مراقبت بیشتر از این افراد، آن‌ها باید در اولویت واکسیناسیون قرار گیرند.

منبع: الف

کلیدواژه: ناتوانی ذهنی کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۲۱۹۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علم و فناوری دانشمندان ایرانی عامل موفقیت عملیات «وعده صادق» بود

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد حسینی، چهارشنبه شب در مراسم بزرگداشت روز معلم و تجلیل از اساتید سرآمد آموزشی دانشگاه‌های استان کرمان که در محل تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد با بیان اینکه علم یک معیار است و هر کس دارای علم بیشتر باشد، ارزش وی از دیگران بیشتر است، گفت: شهید مطهری شخصیتی متدین و دانشمند بود که آثار ارزشمند و فاخری را عرضه کرد و تا همیشه نام وی ماندگار خواهد بود.

وی با بیان اینکه همه ما مدیون علما و روحانیون هستیم، افزود: بیشترین اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها در این دولت حضور دارند و بنا بر این نیست که دانشگاه یک جزیره‌ای جدا از جامعه باشد، لذا باید به دنبال حل مسائل باشیم.

حسینی، با اشاره به اینکه عملیات وعده صادق را نباید دست کم بگیریم چراکه آغازی بر سایر تحولات جهانی شده است، افزود: علم و فناوری دانشمندان ما عامل موفقیت این عملیات بود و در این عملیات فقط ۲۰ درصد ظرفیت موشکی و پهپادی به کار گرفته شد.

وی گفت: در آینده‌ای نزدیک شاهد تحولات بزرگی در جهان خواهیم بود که مصداق آن اعتراض دانشجویان دانشگاه‌های مطرح دنیا است که از مقاومت ملت ایران برخواسته است.

کد خبر 6094736

دیگر خبرها

  • سرمایه گذاری برای سواد سلامت خبرنگاران، دارایی عظیمی برای جامعه محسوب می‌شود
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • پوشش بیمه‌ای تجهیزات دست و پای افراد قطع عضو
  • علم و فناوری دانشمندان ایرانی عامل موفقیت عملیات «وعده صادق» بود
  • آن چه علم به تازگی درباره قاعدگی زنان کشف کرده است
  • فشارخون عامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • مناسب‌ترین میوه‌ها برای بیماران دیابتی
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال