Web Analytics Made Easy - Statcounter

خسرو نشان، معاون گردشگری منطقه آزاد کیش برگزاری جشنواره موسیقی نی انبان را در راستای حفظ میراث فرهنگی کشوردانست.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی اولین جشنواره موسیقی نی انبان ، «خسرو نشان»، معاون گردشگری کیش و رئیس جشنواره موسیقی نی انبان در خصوص پایه گذاری چنین جشنواره ای در منطقه آزاد کیش گفت: یکی از ماموریتهای معاونت گردشگری کیش ،حوزه میراث فرهنگی است و ماموریت اصلی هم جذب گردشگر است پایه گذاری چنین جشنواره ای بر این اساس بود که در سال 1394 نی انبان به عنوان میراث ناملموس از سوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در استانهای کرمان، هرمزگان ،بوشهر و خوزستان ثبت ملی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین وظیفه ما براین بود که  جایگاهی برای ساز نی انبان که ریشه در تاریخ و فرهنگ سرزیمنمان دارد پیدا کنیم .

وی ادامه داد:جشنواره های موسیقی مختلفی در کشور برگزار میشود که یکی از بهترین جشنواره ها ،موسیقی نواحی است ولی آنچه درکیش اتفاق می افتد تمرکز بر ساز نی انبان است که به عنوان ساز مشترک در یک گستره بزرگ جغرافیایی است  چرا که در دعوت ازگروههای خارجی توانستیم ردپای این سازرا در بسیاری از کشورها پیدا کنیم.

معاون گردشگری منطقه آزاد کیش با اشاره به قابلیتهای ساز نی انبان برای داشتن جشنواره اختصاصی بیان داشت: علاقمندی مردم به موسیقی جنوب را می توان عاملی برای جاذبه گردشگری دانست و از آنجایی که یکی از پرطرفدارترین جاذبه های گردشگری در کیش موسیقی است و همچنین توجه به نی انبان به عنوان میراث ناملموس و ویژگی هایی که در زمینه جذب گردشگر دارد باعث شد ما به فکربرگزاری این جشنواره بیفتیم .

خسرو نشان در خصوص برپایی جشنواره نی انبان در شرایط کرونایی تصریح کرد: کیش یک تجربه بسیار موفقی در مدیریت شرایط  کرونایی از ابتدای سال داشت و همین مسئله باعث شدعوارض این بیماری در کیش به حداقل برسد به طوری که این امکان را پیدا کردیم که کنسرتهای موسیقی را برگزار کنیم . جشنواره موسیقی نی انبان نیزدر صورت ادامه یافتن شرایط پایدار کیش قرار است در مکان های روباز و با فاصله گذاری اجتماعی برگزار شود  اما به طور کلی ما در جریان برگزاری هر رویدادی ازجمله جشنواره موسیقی نی انبان تابع تصمیم گیری شورای سلامت منطقه آزاد کیش هستیم چرا که هیچ برنامه ای بدون مصوبه شورای سلامت برگزار نمی شود.

رئیس جشنواره موسیقی نی انبان درخاتمه درباره تداوم برگزاری این جشنواره درسالهای آتی گفت: ما  بایستی اصالت خودمان را در زمینه موسیقی خصوص جنوب حفظ کنیم اما هر پدیده ای در طول زمان دچارتغییر وتحول می شود و متاسفانه عدم تداوم جشنواره ها آفتی است که در برابر هر رویدادی وجود دارد بویژه در مسیر رویدادهای فرهنگی و هنری .دغدغه ونگرانی ما هم همین مسئله است اما فقط می توانیم برای دوره هایی که خودمان مدیر آن هستیم تصمیم بگیریم. البته وظیفه ما برگزاری مناسب جشنواره است که بتواند کارکردهای مثبتش را در آینده نشان دهد و همین عاملی برای انگیزه مدیران بعدی شود که برای تداوم جشنواره تلاش کنند . من امیدوارم این جشنواره برای حفظ میراث فرهنگی کشور برای توجه و جذب گردشگرادامه یابد.

نخستین جشنواره بین المللی نی انبان توسط معاونت گردشگری و معاونت فرهنگی اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش و به ریاست خسرو نشان از 20 تا 22 اسفندماه در کیش برگزار خواهد شد که فواد توحیدی دبیری جشنواره و محسن شریفیان دبیری بخش بین الملل را برعهده دارند.

پایان پیام/32

منبع: شبستان

کلیدواژه: معاون گردشگری منطقه آزاد کیش حفظ میراث فرهنگی کشور خسرو نشان جشنواره موسیقی نی انبان منطقه آزاد کیش میراث فرهنگی نی انبان خسرو نشان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۲۶۴۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهر کَدکَن قابلیت تبدیل به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه را دارد

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر برنامه‌ریزی و توسعه گردشگری روستایی اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: در نشست هم‌اندیشی و هم افزایی با اهالی حوزه فرهنگ و هنر بخش کدکن تربت‌حیدریه افزود: "گردشگری ادبی" که برخاسته از جاذبه‌های وابسته به حوزه زبان و ادبیات است، یکی از حلقه‌های مفقوده در صنعت گردشگری این استان و به خصوص شهرستان تربت‌حیدریه است.

حسن گیاهی افزود:  گردشگری ادبی نقش مهمی در حفظ و حراست از میراث زبانی دارد و با توجه به تامل و تفکر در ریشه‌های فرهنگی می‌توان آن را فرهنگی‌ترین نوع گردشگری نامید.

مدیر برنامه‌ریزی و توسعه گردشگری روستایی اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: این شاخه از گردشگری با توجه به ادبیات، به ویژه ادبیات سنتی و محلی که برانگیزاننده حس نوستالژیک است علاقه مندان و طرفداران زیادی را به خود جلب کرده‌ است.

گیاهی افزود: کدکن در کنار کوچه باغ‌های عبیرآمیز و مُشک‌سار و کوه‌های سر به فلک کشیده خود، بهتران و مهترانِ عرفان و ادب ایران زمین همچون "فریدالدین ابوحامد عطار نیشابوری"، استاد دکتر "محمدرضا شفیعی کدکنی"، "ابراهیم ابن اسحاق (پدر عطار)" و بسیاری از دیگر از مفاخر را پرورانده است.

وی اظهار کرد: از این روی اگر بگوییم از این منطقه عِطر و طعم فرهنگ و ادب و عشق و عرفان و شعر و شور به مشام جان عاشقان می‌رسد، سخن به گزافه نگفته‌ایم.

او ضافه کرد: این شهر (بخش) که در دامنه رشته کوه کوهسرخ (ملکوه) و تقریبا درست در میانه نیشابور و تربت‌حیدریه قرار دارد، هرچند اکنون یکی از چهار بخش شهرستان تربت‌حیدریه به شمار می‌رود، اما در گذشته از مضافات ابرشهر نیشابور کهن (بخشی از جغرافیای نیشابور کهن) بوده و لهجه مردم آن نیز به گویش نیشابوری نزدیکتر است.

این کارشناس میراث فرهنگی گفت: امروز مقبره شیخ ابراهیم ابن اسحاق (پدر عطار نیشابوری) که در فضایی باز بین مزارع سرسبز باران خورده قرار دارد، محل توقف بسیاری از ادیبان و پژوهشگرانی است که در سفر به جنوب خراسان رضوی، اندکی در این مکان بیتوته می‌کنند.

گیاهی افزود: مجموعه معماری تاریخی شیخ حیدر (باغ مزار)، موزه باستان‌شناسی و نیز مسجد جامع تاریخی و زیبای حاج حسن کدکنی از دیگر ظرفیت‌های موجود برای تبدیل این منطقه به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه است.

بخش کدکن به مرکزیت کدکن با مساحت ۸۷۶ کیلومترمربع دارای ۱۷ روستا، ۲ دهستان و بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت کنونی آن حدود ۱۴ هزار نفر در ۶۵ کیلومتری شمال غربی مرکز شهرستان تربت‌حیدریه واقع است. از این میزان جمعیت، افزون بر سه هزار نفر ساکن شهر و بقیه ساکن روستاها هستند و این جمعیت از ۲ قومیت فارس و ترک تشکیل شده‌ است.

مرکز شهرستان ۲۲۴ هزار نفری تربت‌حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.

دیگر خبرها

  • افتتاح هتل در ارومیه
  • تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال
  • تدوین رویدادهای فصل گردشگری در استان اردبیل
  • تدوین رویدادهای مهم گردشگری در استان اردبیل
  • مسجد جامع ارومیه قابلیت جهانی شدن را دارد
  • شهر کَدکَن قابلیت تبدیل به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه را دارد
  • تله‌کابین می‌تواند به رونق گردشگری کرمانشاه کمک کند
  • چرا تنها سایت موزه غرب کشور عاقبت به خیر نشد
  • دومین جشنواره غذاهای سنتی (آش نغوزه) در چناران برگزار می‌شود
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری