Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@07:21:34 GMT

دلایلی که مانع رشد بازار سهام شده است

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۳۷۱۲۵

دلایلی که مانع رشد بازار سهام شده است

کارشناس بازار سرمایه گفت: شاخص رشد آینده را طی چند ماه نخست سال ۹۹ پیش خور کرد اما به دلایل متعدد نتوانست رشد خود را به خوبی حفظ کند.

به گزارش سرویس بورس مشرق، مهدی میرزایی کارشناس بازار سرمایه، با توجه به اینکه قیمت جهانی محصولات کامودیتی و دلار در حال افزایش شاخص بورس منتظر چه سیگنالی است که روند خودش را تغییر دهد؟ اظهار کرد:در بحث اقتصادی مکانیزم تاثیری گذاری  قیمت ها بدین نحو است که نخست باید یک بستر نهادی آماده باشد تا شرایط مطلوب بتوانند اثر خودشان را نشان دهند، در بازار سرمایه به جز تعداد کمی از اشخاص  سایر سهامداران چندان به این موضوعات واقف نیستند و به طوری که در معاملاتشان تحلیل هایی مبنی بر افزایش قیمت های جهانی کامودیتی یا افزایش نرخ دلار و برعکس  جایگاهی ندارد، عمده بحث تحول بازار سرمایه در ایران بحث ارز است ،اگر شاخص سهام را در بلند مدت برسی کنیم ملاحظه خواهیم کرد که با نوسان نرخ ارز چه مقدار  شاخص تحت تاثیر قرار می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در رابطه با میزان اثر گذاری نرخ ارز، گفت: در مورد  امر مذکور اید به دو نکته توجه کرد نخست بحث مذاکرات که آیا مذاکره‌ای شکل خواهد گرفت یا خیر، نکته بعدی که وجود دارد این است که شاخص کل تقریبا از دویست هزار واحد به دو میلیون واحد رسید یعنی حدود ۲۰ برابر شد، ولی اگر ملاحظه کنید نرخ ارز در این یکی دوسال ۲۰ برابر نشده است این امر بدین معناست   که شاخص رشد آینده را طی چند ماه نخست سال ۹۹  پیش خور کرد اما به دلایل متعدد نتوانست رشد خود را به خوبی حفظ کند.

این کارشناس بازار سرمایه  افزود:امکان آنکه مذاکرات صورت بگیرد کم است  به همین امر سهامداران برای خرید سهام های مختلف  تا حدودی دست نگه داشته اند.

میرزایی در رابطه با اینکه چرا تصمیمات اخیر شورای عالی بورس مانند دامنه نوسان چندان موثر واقع نشد،  اظهار کرد:  این امر بدین خاطر است که بسیاری از سهامداران پس از انتشار این خبر به صورت هیجانی عملکردند.

میرزایی تصریح کرد: بازار سرمایه تخصصی است  ، اما مردمی  که در ابتدای سال  وارد این بازار شدند  تجربه  چندانی  نداشته اند و درگیر رفتارهای نامتعارفی حقوقی ها در بازار سرمایه شدند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا بورس بازار بورس شاخص بورس بورس تهران فرابورس اخبار بورس بازار بازار سرمایه بازار سهام سهام بازار سرمایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۳۷۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آلفابت به کلوب ۲ تریلیون دلاری‌ها پیوست

ارزش بازار آلفابت روز جمعه در پی انتشار گزارش مالی این شرکت که سرمایه‌گذاران را مطمئن کرد شرکت مادر گوگل، یک بازیگر بزرگ در هوش مصنوعی خواهد بود، از مرز ۲ تریلیون دلار عبور کرد.

به گزارش ایسنا، سهام آلفابت روز جمعه ۱۰ درصد افزایش یافت و به ۱۷۱.۹۵ دلار رسید که بزرگترین افزایش یک روزه از ژوئیه سال ۲۰۱۵ بود و ارزش بازار این شرکت را به ۲.۱۵ تریلیون دلار رساند. این رشد، تقریبا ۲۰۰ میلیارد دلار به ارزش بازار آلفابت افزود و یکی از بزرگترین افزایش‌های روزانه را در تاریخ بازار سهام رقم زد. سهام این شرکت امسال ۲۳ درصد رشد کرده است در حالی که رشد شاخص نزدک ۱۰۰، حدود ۵.۳ درصد بوده است.

نقطه عطف ۲ تریلیون دلاری، پس از انتشار نتایج مالی این شرکت حاصل شد. درآمد آلفابت تحت تاثیر عملکرد قوی واحد رایانش ابری این شرکت، فراتر از انتظارات بود. تقاضای ابری، تحت تاثیر رشد هوش مصنوعی بوده است و همزمان، آلفابت با اعلام سود نقدی و برنامه بازخرید ۷۰ میلیارد دلاری سهام، سرمایه‌گذاران را تشویق کرد.

وین کوفمان، تحلیلگر شرکت «فونیکس فایننشیال سرویس» گفت: آلفابت به شکل فوق‌العاده‌ای مدیریت می‌شود. جریان نقدی آزاد آن، فوق العاده مبهوت‌کننده است و یک بودجه عظیم برای تحقیقات و توسعه دارد. از این رو، هر چند هیچ کس نمی‌داند کدام شرکت، بهترین محصولات هوش مصنوعی را دارد اما مشکل بتوان علیه آلفابت، شرط بست.

اگرچه ارزش بازار آلفابت در سال ۲۰۲۱، در یک روز معاملات، از سطح ۲ تریلیون دلار عبور کرد و اوایل ماه میلادی جاری، بار دیگر از این سطح توانست عبور کند اما برای نخستین بار است که در بالای ۲ تریلیون دلار بسته شد. شرکت انویدیا تحت تاثیر تقاضا برای تراشه‌های هوش مصنوعی، اوایل امسال از مرز ۲ تریلیون دلار عبور کرد در حالی که آمازون، فاصله زیادی با این رکورد ندارد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، مسیر رسیدن به این نقطه عطف، هموار نبوده است. ارزش سهام آلفابت در بحبوحه انتقادهای جدی نسبت به محصولات هوش مصنوعی این شرکت، نوسان داشته است و قبل از گزارش درآمد، برخی از سرمایه‌گذاران، توانایی آلفابت برای رقابت با شرکتهایی مانند OpenAI در این حوزه را زیر سوال برده بودند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ارزش بازار آلفابت از ۲ تریلیون دلار گذشت
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • آلفابت به کلوب ۲ تریلیون دلاری‌ها پیوست
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • بسترسازی برای جذب سرمایه‌های خرد مردمی برای توسعه پیشران‌های اقتصادی کشور