Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/قم پژوهشکده زن و خانواده درباره انعکاس ناصحیح برخی خبرگزاری‌ها از نشست خبری بررسی لایحه «حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت» توضیحاتی ارایه کرد.

در اطلاعیه روابط عمومی پژوهشکده زن و خانواده درباره انعکاس ناصحیح برخی خبرگزاری‌ها از نشست خبری بررسی لایحه «حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت» آمده است:
 
بسمه تعالی
پیرو نشست علمی ـ خبری با موضوع بررسی لایحه "حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت" با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین زیبایی نژاد، رئیس پژوهشکده زن و خانواده در تاریخ 1399/12/11  متاسفانه شاهد برخی انعکاس های غیرحرفه ای و متعاقب آن، سوء برداشتها و قضاوتهای بی­ اساس بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این جلسه با ماهیت علمی و با هدف تبیین مفاهیم و مبانی در خصوص بحث خشونت برگزار شد و حجت الاسلام زیبایی نژاد با تاکید بر لزوم نقش آفرینی دولت در حمایت از زنان مورد خشونت و برشمردن برخی نقاط قوت و امتیازات لایحه مذکور، به فقدان پیوست تحلیلی و ضرورت آن اشاره کرد. ایشان در بخشی از مباحث خود ضمن تشریح بایسته‌های پیوست تحلیلی، فهرستی از فرضیه‌های مختلف درباره خشونت و راه حل‌های برآمده از آن فرضیات اشاره کرد که شامل فرضیه فمینیستی، فرضیه روانشناختی، فرضیه مربوطه به تحولات جایگاه مردان و زنان و فرضیه عوامل محیطی می شد. ایشان بدون موضع گیری درباره هیچ یک از فرضیات مذکور بر این نکته تاکید نمود که لایحه ای با این اهمیت، نیازمند تصریح مبانی و پیش فرض‌ها است.
لکن در برخی انعکاس‌های خبری، یکی از این فروض به عنوان نظریه ایشان ـ و حوزه و دین!ـ در خصوص خشونت وانمود شد. تاسف بارتر آنکه برخی چهره های فرهیخته بدون تلاش در جهت اطمینان از صحت خبر و اعلام موضع علمی و کارشناسانه، به این کژفهمی دامن زدند. تاسف ما نه از خود این اتفاق جزئی، بلکه از برخوردهای غیر علمی در عرصه مباحث زنان است.
روابط عمومی پژوهشکده زن و خانواده، به عنوان نهادی دغدغه‌مند در موضوعات زنان و خانواده با سابقه بیش از بیست سال فعالیت پژوهشی و بین رشته‌ای حرفه ای،  از محققان منصف و پژوهشگران جویای حقیقت دعوت می‌کند ضمن مطالعه یا استماع محتوای مذکور، ما را ازنظرات علمی و کارشناسی خود بهره‌مند سازند. امید که با دقّت و صحت سنجی‌های آتی، همه ما در راه ارتقای علمی مباحث و حل واقعی مسائل زنان در کشور، گام برداریم.
 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی استانی فرهنگی و هنری زنان خشونت عليه زنان پژوهشکده زن و خانواده حمایت از زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۳۸۷۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دغدغه رهبر انقلاب پیرامون فرزندآوری و ازدواج مجرّدان

آنچه در ادامه می‌خوانید انتشار گزیده ای از بیانات مقام معظم رهبری در خصوص «سبک زندگی اسلامی در بخش خانواده» است که در شماره های مختلف تقدیم علاقه‌مندان می‌شود.

بخش حقیقی تمدن نوین اسلامی، آن چیزهائی است که متن زندگی ما را تشکیل می‌دهد که همان سبک زندگی است. این، بخش حقیقی و اصلی تمدن است، مثل مسئله‌ی خانواده، سبک ازدواج، نوع مسکن، نوع لباس، الگوی مصرف، نوع خوراک، نوع آشپزی، تفریحات، مسئله‌ی خط، مسئله‌ی زبان، مسئله‌ی کسب و کار، رفتار ما در محل کار، رفتار ما در دانشگاه، رفتار ما در مدرسه، رفتار ما در فعالیت سیاسی، رفتار ما در ورزش، رفتار ما در رسانه‌ای که در اختیار ماست، رفتار ما با پدر و مادر، رفتار ما با همسر، رفتار ما با فرزند، رفتار ما با رئیس، رفتار ما با مرئوس، رفتار ما با پلیس، رفتار ما با مأمور دولت، سفرهای ما، نظافت و طهارت ما، رفتار ما با دوست، رفتار ما با دشمن، رفتار ما با بیگانه.

همه اینها آن بخشهای اصلی تمدن است، که متن زندگی انسان است. «بیانات در دیدار جوانان استان خراسان شمالی، ۱۳۹۱/۰۷/۲۳»

مسئله‌ی فرزندآوری خیلی مسئله‌ی مهمی است. چند سال ما این مسئله را مطرح کردیم و گفتیم؛ خب یک عده از دخترخانم‌های خوب، خانمهای جوان قبول کردند و عمل کردند لکن در محیط عمومی جامعه اثری از این قضیه نیست. الان آمار فرزندآوری ما به قدر جانشینی هم نیست، یعنی کمتر از جانشینی است، الان این‌جوری است. این معنایش این است که ما تا سی سال دیگر یک جامعه‌ی پیر داشته باشیم.

خطر بزرگی است، این از همه‌ی خطرات بزرگتر است. این خیلی مهم است. این احتیاج به تلاش و کار دارد. مسلّماً راه‌هایی هم وجود دارد برای اینکه بشود این را درست کرد؛ باید بنشینید این راه‌ها را پیدا کنید.


یک [مسئله] هم ازدواج مجرّدان است. «وَ أَنْکِحُوا الْأَیامی‌ مِنْکُمْ وَ الصَّالِحینَ مِنْ عِبادِکُمْ وَ إِمائِکُمْ»(۱) این الان واقعاً [لازم است.] گاهی دخترهایی بدون آوردن نام یا گاهی هم با نام، به من نامه می‌نویسند که طالب ازدواجند و برایشان فراهم نمی شود. یکی از دعاهایی که بنده دائم میکنم برای ازدواج دخترها و پسرهایی است که مایل به ازدواجند و امکان ازدواج ندارند. فکر کنید ببینید چه کار باید کرد؟ همه‌ی اینها قابل علاج است. بایستی این را [علاج کرد].


در مسائل خانواده به نظر من روی این چند موضوع بخصوص باید تکیه کرد و باید راه‌های عملی پیدا کرد. یکی از کارهای بسیار اساسی در این زمینه فرهنگ‌سازی است؛ باید فرهنگ‌سازی کنید. ببینید چگونه می‌شود فرهنگ‌سازی کرد؛ بالاخره بروید افکار عمومی را درست کنید، یعنی یک کار بزرگ این است.

کار مردمی هم -که اشاره شد کارهای مردمی و اینها- کاملاً درست است. باید کار از دست مردم گرفته نشود، اگر چه دستگاه حکومت مسئولیت دارد، ما هم مسئولیت [داریم]، در مورد مسائل خانواده ما مسئولیت داریم، دولتها مسئولیت دارند، همه‌ی دستگاههای مختلف حکومتی مسئولیت دارند و باید به وظایفشان عمل کنند لکن این پویش مردمی و حرکت عمومی مردمی نبایستی متوقف بشود؛ کار اساسی را این می‌کند و دولتها بایستی کمک کنند. «بیانات در دیدار با فعالان و کارشناسان خانواده، ۱۳۹۸/۰۵/۲۴»

دیگر خبرها

  • لایحه علیه تظاهرات های حمایت از فلسطین در آمریکا تصویب شد
  • قاسمی: استادان در هویت‌سازی و فرهنگ‌سازی اهتمام داشته باشند
  • استادان در هویت‌سازی و فرهنگ‌سازی اهتمام داشته باشند
  • واکنش رئیس دانشگاه تهران به انحرافات پژوهشی در حوزه زنان در دنیا
  • اولین دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران راه‌اندازی شد
  • افتتاح نخستین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران
  • افتتاح اولین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران
  • غلامحسین امیرخانی به پرسش‌هایتان درباره نستعلیق پاسخ می‌دهد
  • درگیری پلیس با معترضان به قانون ماموران خارجی در تفلیس
  • دغدغه رهبر انقلاب پیرامون فرزندآوری و ازدواج مجرّدان