Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فنی و حقوقی سازمان امور مالیاتی مسئولیت تعیین ارزش املاک مناطق ۲۲ گانه را به اداره مالیات تهران سپرد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمود علیزاده معاون فنی و حقوقی سازمان امور مالیاتی، مسئولیت تعیین ارزش املاک اجاری مناطق ۲۲ گانه که به منظور دریافت مالیات کاربرد دارد را به رئیس مالیاتی تهران تفویض کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این نامه مورخ ۱۲ اسفند ۹۹ خطاب به رئیس مالیاتی شهر و استان تهران آمده است: در اجرای مقررات ماده ۵۴ قانون مالیات‌های مستقیم اصلاحی ۱۳۹۴/۴/۳۱ و با عنایت به دستورالعمل شماره ۲۰۰/۹۶/۵۱۰ مورخ ۱۳۹۶/۴/۷ مسئولیت تعیین و اعلام جداول ارزش اجاری املاک مشابه در مناطق ۲۲ گانه شهر تهران به آن امور تفویض می‌شود.

از این رو به جهت صیانت از حقوق مؤدیان محترم مالیاتی و جلوگیری از تضییع حقوق دولت و رعایت منویات قانونگذار، توجه آن امور را به نکات ذیل جلب و مقرر می‌دارد:

۱- ضمن رعایت الگوی ضوابط اجرایی ارزش اجاری املاک پوست بخشنامه شماره ۲۰۰/۹۷/۸۴ مورخ ۹۷/۶/۴، با کسب نظر از اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران و اطلاعات بانک‌های اطلاعاتی مربوط به املاک در کشور نظیر سامانه اطلاعات بازار املاک ایران (سابا) و گزارشات فصلی مرکز آمار ایران و نسبت به بررسی، احصا و استخراج دقیق ارزش اجاری املاک به تفکیک نوع کاربری آن‌ها مطابق با آخرین نقش‌های بلوک بندی ارزش معاملاتی املاک مناطق ۲۲ گانه شهر تهران، اقدام نمایند.

شایان ذکر است الگوی ضوابط اجرایی ارزش اجاری املاک در راستای شفاف سازی، ساده سازی و یکسان نمودن ضوابط محاسبه مالیات بر درآمد اجاره املاک در کشور و نیز برنامه‌های در دست اجرا در سازمان امور مالیاتی کشور طراحی و ارسال گردیده است و نصاب‌ها و نرخ‌های مندرج در الگوی مذکور متناسب با شرایط و موقعیت جغرافیایی و وضعیت اقتصادی، قابل تعدیل می‌باشد.

٢- با عنایت به مفاد ماده قانونی موردالاشاره، ادارات امور مالیاتی مکلفند در تشخیص و رسیدگی به مالیات بر درآمد اجاره املاک در مواردی که قرارداد (اعم از رسمی با عادی) وجود ندارد از ارائه آن خودداری گردد و با مبلغ مندرج در آن کمتر از هشتاد درصد ارقام مندرج در جدول املاک مشابه باشد و همچنین در مورد واحد‌های مسکونی خالی (موضوع مقررات ماده ۵۴ مکرر قانون مذکور) میزان اجاره بها را براساس جدول اجاره املاک مشابه تعیین نمایند. بدیهی است تعیین اجاره بها بر اساس جدول اجاره املاک مشابه مانع از اجرای مقررات تبصره ۲ ماده ۵۴ قانون یادشده نخواهد بود و چنانچه بر اساس اسناد و مدارک به معلوم شود اجاره ملک بیش از مبلغی است که ماخذ تشخیص درآمد مشمول مالیات قرار گرفته است، مالیات مابه التفاوت طبق مقررات قانون مالیات‌های مستقیم قابل مطالبه خواهد بود.

۳- بر اساس نظر اکثریت اعضای شورای عالی مالیاتی موضوع صورتجلسه شماره ۲۰۱۰۷ مورخ ۱۳۹۹/۰۴/۲۴ حکم تبصره (۱) ماده ۵۴ قانون مالیات‌های مستقیم در مواردی است که اجاره ملک به اشخاصی موضوع تبصره (۱) ماده ۵۳ قانون مالیات‌های مستقیم صرفا در قالب اجاره پرداختی بوده و در مواردی که ملک بصورت رهن یا رهن و اجاره به اجاره واگذار می‌شود، همانطور که در بند ۴ بخشنامه شماره ۲۰۰/۹۶/۵۱۰ مورخ ۱۳۹۶/۰۴/۰۷ تصریح شده است، در خصوص قرارداد‌های رهن تصرف، و رهن و اجاره، مشروط بر اینکه مبلغ اجاره پرداختی در قرارداد کمتر از ۸۰ درصد ارقام مندرج در جدول املاک مشابه باشد تعیین ارزش اجاری با رعایت صدر ماده ۵۴ قانون بر اساس جدول املاک مشابه خواهد بود

۴- ضروری است، ترتیبی اتخاذ شود تا ارزش اجاری هر سال حداکثر تا پایان تیر ماه سال بعد تعیین و ابلاغ گردد. همچنین مبنای محاسبه ارزش اجاری املاکی که تا قبل از تعیین و ابلاغ ارزش اجاری جدید به طور قطعی واگذار می‌شود، آخرین ارزش اجاری ابلاغی خواهد بود.

۵- مقتضی است، پس از نهایی نمودن ضوابط اجرایی و تعیین جدول اجاره املاک مشابه، نسبت به ارسال نسخه‌ای از ضوابط و جدول مربوطه به معاونت حقوقی و فنی مالیاتی اقدام شود. مسئولیت حسن اجرای مفاد این تفویض اختیار، بر عهده رئیس امور مالیاتی شهر و استان تهران خواهد بود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ارزش املاک اداره مالیات حقوق مؤدیان قانون مالیات های مستقیم ارزش اجاری املاک مسئولیت تعیین مناطق ۲۲ گانه ماده ۵۴ قانون امور مالیاتی اجاره املاک املاک مشابه تعیین ارزش بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۳۸۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد

خلیل بهروزی فر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار قدس با اشاره به ویژگی های ‌لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم و ضرورت بررسی این لایحه در مجلس گفت:لایحه مالیات های مستقیم به نظر می رسد یک لایحه با احکام موثری باشد انهم در راستای اهدافی که نظام برای رشد اقتصادی کشور در نظر گرفته است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رشد تولید می تواند کشور را از واردات کالاهای خارجی بی نیاز کند، بیان کرد:به واسطه حمایت از بخش تولید ما می توانیم تجهیزاتی که از خارج وارد می شود را خودمان تولید کنیم و مانع از خروج ارز شویم.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به شعار جهش تولید با مشارکت مردم، بیان کرد: این شعار یک اصل بوده و می تواند اینده کشور را به درستی ترسیم و یک بارقه امیدی در جهت رونق اقتصادی باشد.

بهروزی فر با بیان اینکه اجرای صحیح ‌لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم می تواند جلوی فرارهای مالیاتی را گرفته و سایر مشکلات را نیز برطرف کند، بیان کرد: حمایت های مالیاتی پیش بینی شده در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم می تواند در راستای رونق تولید داخلی و سرمایه گذاری در مناطق محروم بسیار موثر باشد چراکه  این سرمایه گذاری می تواند شاخصه های این مناطق را به درستی ارتقا دهد و لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متاسفانه مناطق محروم به شاخصه های حداقلی نیز دست پیدا نکرده اند، تاکید کرد: یکی از دلایلی که سرمایه گذار جهت سرمایه گذاری به این مناطق، رجوع نمی کند، دریافت مالیات های سنگین است  از این رو معافیت های که در این لایحه برای سرمایه گذاری در مناطق محروم در نظر گرفته شده است،بسیار عالی است و باید شرایط بدین نحوه می شد.

وی تاکید کرد: ما نباید از سرمایه گذاری که اهلیت دارد و به دنبال رونق اقتصادی و تولید در مناطق محروم است، مالیات اخذ کنیم. بنده مطمئن هستم اگر سه قوه در برخورد با قانون گریزان، لایحه فوق را مبنا قرار دهند، حتما جلوی فرارهای مالیاتی گرفته شده و امیدی برای آینده کشور ترسیم خواهد شد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر لایحه فوق را مبنای کار قرار داده و به درستی آن را اجرایی کرده و احکام مناسبی در راستای حمایت از تولید در آن پیش بینی کنیم، حتما افق روشنی در رابطه با مباحث اقتصادی ، اشتغال جوانان و همچنین تولید و سرمایه گذاری در مناطق محروم پیش روی خواهیم داشت.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این لایحه می تواند سازوکار مشارکت مردم در اقتصادی را تسهیل کند، بیان کرد: همواره وقتی مردم به موضوعات ورود می کنند، ما در آن بخش ها پیروز می شویم.به هرحال اگر این لایحه اجرایی و مصوب شود عدالت مالیاتی در کشور رخ خواهد داد.

وی تاکید کرد:هر کشوری در سطح دنیا که پیشرفت و توسعه داشته است، از طریق رونق تولید به توسعه دست پیدا کرده اند و یکی از الزامات حمایت از تولید هم معافیت و کاهش های مالیاتی است. بنابراین این لایحه می تواند ترسیم کننده عدالت مالیاتی در کشور باشد.

دیگر خبرها

  • الزام نقره داغ کردن مالیاتی احتکارکنندگان مسکن
  • تمدید مهلت اصلاح و تکمیل اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: معافیت مالیاتی سرمایه گذاری در مناطق محروم باید حداکثری باشد
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: مجلس باید مالیات بر درآمد در مناطق محروم را کاهش دهد
  • ◄ مالیات و مشکلات شرکت های ریلی
  • خبر خوش بخشودگی مالیات برای مودیان لرستانی
  • اقساط مالیاتی اصناف بلندمدت‌تر می‌شود
  • لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد
  • تولید مسکن با اخذ مالیات از اراضی بایر و رها شده رونق می گیرد/ممانعت قیمت گذاری های کاذب مسکن در سکوهای آنلاین بازار مسکن
  • مهلت ارائه اظهارنامه مالیات ارزش افزوده در لرستان تمدید شد