Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اساس گزارش یک سازمان بین‌المللی طبق ۲۵ شاخص، عربستان سعودی در میان کشورهای عربی از نظر آزادی بیان رتبه آخر را به خود اختصاص داده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از سعودی لیکس، سازمان بین المللی «فریدوم» وضعیت دموکراسی در کشورهای سراسر جهان را بر اساس 25 شاخص مورد بررسی قرار داده که در میان کشورهای عربی عربستان سعودی در سایه سیاست‌های سرکوبگرانه رژیم آل سعود و عدم وجود یک نظام دموکراتیک در آن، وضعیت مطلوبی از نظر آزادی بیان و دموکراسی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سازمان که کار خود را از سال 1941 آغاز کرده کشورها را طبق 25 شاخص از نظر دموکراسی و آزادی بیان به سه دسته آزاد، آزادی جزئی و غیر آزاد طبقه بندی کرده است.

بر اساس  این گزارش، از سالهای گذشته تاکنون از میان 195 دولت مستقل 73 کشور در زمینه آزادی بیان عقب گرد داشتند و تنها 28 کشور با رشد مثبت مواجه بودند.

بنابراین کمتر از 20 درصد جمعیت جهان در کشورهایی زندگی می‌کنند که در حال حاضر بر اساس طبقه بندی این سازمان در گروه کشورهای آزاد هستند.

در کشورهایی مانند بلاروس و هنگ کنگ محدودیت‌های جدید در رابطه با آزادی بیان تصویب شده و رژیم‌ها به سرکوب معترضان روی آورده‌اند که بازتاب‌های بین‌المللی زیادی نداشت.

در کشورهای عربی این گزارش نشان می‌دهد همه این کشورها به جز هفت کشور که شامل تونس، مغرب، موریتانی، لبنان، کویت و کومور است در لیست کشورهای غیر آزاد قرار گرفتند.

کشورهای عربی همچنین از مشکلات اساسی همچون فرقه گرایی و مداخلات خارجی و تبعیض طبقاتی رنج می‌برند.

عربستان| افشای جزئیات تازه از شکنجه یک مبلغ سعودی در کاخ پادشاهیعربستان| درخواست 42 سازمان حقوق بشری برای مجازات محمد بن سلمان

رتبه بندی کشورهای عربی از نظر آزادی بیان به شکل زیر است:

تونس: 71 امتیاز (آزاد)

لبنان: 43 امتیاز (آزادی جزئی)

کومور: 42 امتیاز (آزادی جزئی)

مراکش: 37 امتیاز (آزادی جزئی)

کویت: 37 امتیاز (آزادی جزئی)

موریتانی: 35 امتیاز (آزادی جزئی)

اردن: 34 امتیاز (غیرآزاد)

الجزایر: 32 امتیاز (غیرآزاد)

عراق: 29 امتیاز (غیرآزاد)

قطر: 25 امتیاز (غیرآزاد)

جیبوتی: 24 امتیاز (غیرآزاد)

سلطان نشین عمان: 23 امتیاز (غیرآزاد)

مصر: 18 امتیاز (غیرآزاد)

امارات متحده عربی: 17 امتیاز (غیرآزاد)

سودان: 17 امتیاز (غیرآزاد)

بحرین: 12 امتیاز (غیرآزاد)

یمن: 11 امتیاز (غیرآزاد)

لیبی: 9 امتیاز (غیرآزاد)

عربستان سعودی: 7 امتیاز(غیرآزاد)

سومالی: 7 امتیاز (غیرآزاد)

در این میان عربستان سعودی بعد از ترور وحشیانه «جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد آل‌سعود از نظر سرکوب آزادی بیان بیشترین توجه را به خود جلب کرده است. از جمله سایر روش‌های سرکوب آزادی بیان در عربستان اعمال محدودیت در اخذ گذرنامه و یا لغو آنها برای کنترل رفت و آمد شهروندان به خارج از کشور، هک تلفن همراه با استفاده از نرم افزارهای جاسوسی و تهدید اعضای خانواده فعالان اجتماعی مقیم خارج کشور می باشد.

پیش از این نیز نتایج پژوهش مرکز مطالعات و انتشارات «البیت الخلیجیّ» نشان داد؛ عربستان در میان کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس از نظر سرکوب، استبداد و جرائم مربوط به قتل شهروندان در رتبه نخست قرار دارد.

براساس این پژوهش، عربستان شاهد محاکمه‌های قضایی ظالمانه و بازداشت‌های ظالمانه است و محاکمه ده‌ها شهروند متهم درباره آزادی بیان نیز دارای ایراد‌های حقوقی است.

ریاض همچنین از طریق مزدورانش در شرکت توئیتر توانسته است هزاران حسابی را که از نظام سعودی انتقاد می‌کنند و نیز حساب‌های افرادی در خاندان آل سعود را شناسایی کند. همین باعث شده است بسیاری از فعالان علیه مقامات اطلاعاتی سعودی در دادگاه‌های آمریکا شکایت کنند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نظر آزادی عربستان سعودی کشورهای عربی آزادی جزئی بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۳۹۱۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چراغ سبز عربستان به اسرائیل با بازداشت حامیان فلسطین

به گزارش همشهری‌آنلاین، در شرایطی که به رغم جنگ غزه تلاش مقامات آمریکایی برای عادی سازی روابط ریاض و تل‌آویو ادامه دارد، بلومبرگ از تشدید بازداشت‌ها در عربستان سعودی درباره این جنگ خبر داده است.

به گزارش این رسانه آمریکایی، منابع دیپلماتیک و گروه‌های حقوق بشر به بلومبرگ خبر دادند که بازداشت شهروندان عربستان سعودی که در شبکه‌های اجتماعی مطالبی درباره جنگ غزه منتشر کرده بودند، تشدید شده است.

طبق این گزارش، یک چهره رسانه‌ای سعودی که گفته بود «هرگز نمی‌توان اسرائیل را بخشید»، بازداشت شده است.

یک شهروند عربستان سعودی که در شبکه اجتماعی در اعتراض به مواضع واشنگتن در جنگ غزه، خواستار تحریم رستوران‌های آمریکایی شده بود، هم دستگیر شده است.

به ادعای بلومبرگ، «پادشاهی (عربستان سعودی) این سیگنال را نشان می‌دهد که آماده پذیرش روابط دیپلماتیک با دولت یهود است اگر این کشور به تشکیل کشور فلسطین متعهد شود».

دیپلمات‌های مستقر در ریاض و گروه‌های حقوق بشری گفتند که بازداشت افراد حتی بالای 10 ساله به دلیل اظهارنظرهای آنلاین و محدودیت در آزادی بیان در عربستان سعودی عادی است اما موج اخیر دستگیری‌ها ناشی از نگرانی‌های امنیتی است که به طور خاص با حمله مرگبار هفت اکتبر حماس به اسرائیل و پیامدهای آن مرتبط است.

کد خبر 848912 منبع: فارس برچسب‌ها اسرائیل خبر ویژه عربستان فلسطین

دیگر خبرها

  • اعراب می‌توانند از جنگ تهران و تل آویو جلوگیری کنند؟
  • نیویورک‌تایمز: نتانیاهو در حال بررسی اداره غزه توسط ائتلاف عربی-اسرائیلی است
  • تصویری از میز غذای وزیر اقتصادمان در شهر ریاض عربستان
  • چراغ سبز عربستان به اسرائیل با بازداشت حامیان فلسطین
  • خون مسلمان در اسلام حرمت دارد/ حکام کشورهای عربی نسبت به مسلمانان بی گناه بی تفاوت نباشند
  • طرح بلینکن برای احیای ناتوی عربی
  • انتقاد از واکنش برخی کشورهای عربی بعداز حمله سپاه به اسرائیل (فیلم)
  • تاکید کشورهای عربی و اروپایی بر پایان جنگ غزه و راه‌حل ۲دولتی در نشست ریاض
  • سیل شدید در شمال مکه مکرمه
  • عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟