Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@16:12:11 GMT

خه‌لات به ایستگاه آخر رسید

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۳۹۸۴۷

خه‌لات به ایستگاه آخر رسید

به گزارش ایرنا، جشنواره کالاها و محصولات فرهنگی با عنوان خه‌لات(جایزه) فیروزه با تاکید بر کسب و کارهای فرهنگی، گفتمان‌سازی تولید و مصرف فرهنگی و شناسایی و ترویج کالاهای فرهنگی اقوام ایرانی روز یکشنبه در مجتمع فرهنگی هنری فجر سنندج برگزار شد.

در این مراسم یاد و خاطره زنده یاد علی اکبر بهزادیان هنرمند برجسته صنعت نازک کاری و چوب کردستان گرامی داشته و  آثاری از برجسته ترین کارهای این استاد گرامی به نمایش گذاشته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رونمایی از اثر روزبه بهزادیان فرزند زنده یاد علی اکبر بهزادیان از دیگر برنامه‌های این اختتامیه بود و در این مراسم هم اعلام شد سال آینده توسط اتاق بازرگانی سنندج جایزه‌ای با عنوان بهزادیان برای هنرهای چوبی در استان برگزار خواهد شد.

کردستان گنجینه‌ای از اساتید، هنرمندان، فرهیختکان و استعدادهای جوان است و به گفته هیات داوران با وجود چنین ظرفیت‌هایی انتظار شرکت تعداد زیادی از هنرمندان در جشنواره خه‌لات بود و امید می‌رود در دومین دوره این رویداد شاهد استقبال بیشتری باشیم.

۱۹ هنرمند کردستانی با ۶۵ اثر در هشت بخش در این جشنواره شرکت کردند که بر اساس شاخص‌هایی هم چون کیفیت و طراحی تولید، کیفیت بصری و ظاهری و بُعد فرهنگی مورد ارزیابی از سوی داوران این دوره متشکل از کاوه خداکرمی، فاطمه کاویانی، فرهاد حامدی، کوردوان بوستان و یدالله نورایی قرار گرفت.

برگزاری جایزه بهزادیان در سال آینده

رییس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی سنندج در این مراسم با اشاره به اینکه هنرمندان از وضعیت معیشتی مناسبی برخوردار نیستند، گفت: می طلبد بسته های حمایتی برای این قشر در نظر گرفته شود.

سید مختار هاشمی با بیان اینکه هنرمندان فقیرند چون اثرهای هنری آنها در گذر زمان بیشتر مورد توجه قرار می گیرد، افزود: نگاه به اقتصاد و تولیدات فرهنگی و هنری نمی تواند زیاد سودگرایانه باشد چراکه هنرمندان به دنبال کشف و خلاقیت و رویکردی زیباشناسانه هستند.

وی با اشاره به اینکه تعامل بین اقتصاد و هنر امکان پذیر است، یادآور شد: برای ایجاد پایداری مالی محصولات فرهنگی و هنری حمایت های لازم و جدی نیاز است.

رییس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی سنندج بر ایجاد چارچوب فکری برای ارتقای فرهنگ و هنر تاکید کرد و گفت: باید سیاست‌هایی تبیین شود که موجب رشد صنعت فرهنگی شود که این مهم نیز بدون مطالعه و تحلیل اقتصادی نتیجه مناسبی نخواهد داشت.

هاشمی با بیان اینکه یکی از اصلی ترین زیرساخت‌ها وجود مکان و فضای کارگاهی و عرضه محصولات فرهنگی و هنری است، افزود: اتاق بازرگانی سنندج استعداد و ظرفیت همکاری با بخش هنری و برای ارتقای محصولات در این حوزه را دارد.

وی یادآور شد: در نظر داریم سال آینده مراسم جایزه بهزادیان برای هنرهای چوبی را در سطح کشوری و حتی جهانی آن برگزار کنیم.

جشنواره چراغی برای حمایت از هنر و هنرمندان است

معاون صنایع دستی اداره‌ کل میراث فرهنگی، گردشگری وصنایع دستی کردستان و نماینده هیات داوران جشنواره خه‌لات هم در این مراسم اظهار داشت: این جشنواره چراغی برای حمایت و شکل گیری و هویت بخشی در آثار فرهنگی و هنری است.

فرهاد حامدی اضافه کرد: توجه به ارزش‌های والای فرهنگی، بهره‌گیری از نمادهای بومی و ملی، استفاده بجا از عناصر بصری، رعایت اصول ایمنی و استانداردهای لازم از جمله معیارهای انتخاب آثار برتر در این جشنواره بوده است.

وی افزود: از دیگر معیارهای انتخاب آثار برتر می‌توان به عدم کپی برداری از نمونه‌های خارجی، دارا بودن اصالت و هویت بومی و ملی، اجتناب از تولید آثار صرفا تزیینی و وجود بسته بندی ایمن و مناسب اشاره کرد.

تجلیل از اساتید هنر جولایی

یکی از برنامه‌های ارزشمند این دوره از جشنواره خه‌لات توجه به هنرهایی است که در حال منسوخ شدن است و یکی از این هنرها جولایی یا نساجی سنتی است که با توجه به داشتن ظرفیت گردشگری و اشتغالزایی امکان احیا شدن آن وجود دارد.

تغییر و تحولاتی که به مرور زمان ایجاد شده تاثیر فراوانی بر روی ذائقه و نیاز مردم گذاشته است و همین هم موجب شده هنرهای قدیمی به دلیل به روز نشدن زیاد مورد استقبال، بیشتر خریداران قرار نگیرد لذا نوآوری و خلاقیت در چنین هنرهایی می‌تواند زمینه توسعه آنها را فراهم کند.

 در این رویداد از اساتیدی شامل عبدالحمید کیاست، علی صادقیان و مصطفی صادقی که هنوز هم چراغ این هنر فاخر را روشن نگه داشتند با اهدای تندیس جشنواره و لوح سپاس تجلیل شد.

بهرام زارعی، رحمت آیینی، کمال پرویزی و حیدر محمدی سازندگان سازهای ایرانی هم چون سنتور، تار و سه تار و دف هم در این جشنواره با دریافت تندیس و هدایای مورد تجلیل قرار گرفتند.

با رای هیات داوران در بخش لباس بهاره ارشدی، بخش عروسک سازی مهرزاد آهنیان و در بخش هدایای فرهنگی هم گلاله نوری و زهرا نعمتی شایسته تقدیر شناخته شدند.

در بخش هدایای فرهنگی و صنایع دستی چوبی هومن وکیلی رتبه نخست، شیما حسین پناهی رتبه دوم و اکبر رحمانی هم رتبه سوم را به خود اختصاص دادند؛ نجیب شریفی کارآفرین برتر استان، نماینده اتاق بازرگانی،صنایع، معادن و کشاروزی سنندج و معاون اجرایی این اتاق از دیگر افرادی بودند که در این جشنواره مورد تجلیل قرار گرفتند.

قرار بود آثار ارسال شده در قالب نمایشگاهی در پیاده راه فردوسی سنندج به نمایش گذاشته شود که به دلیل شرایط مربوط به شیوع کرونا و حفظ سلامتی شهروندان این برنامه کنسل شد.

برچسب‌ها کردستان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سنندج جشنواره فیروزه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کردستان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سنندج کردستان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سنندج جشنواره فیروزه اخبار کنکور اتاق بازرگانی سنندج فرهنگی و هنری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۳۹۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی چهره هنر انقلاب اسلامی در خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، محمد شهباز گهرویی گفت: فرآیند انتخاب چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب خوزستان بر اساس شاخص‌هایی، چون خلق اثر با انتشار وسیع یا اکران موفق در سال گذشته، تأثیرگذاری اجتماعی، تلاش ویژه درباره آموزش هنر به هنرمندان جوان انقلابی، تجربه مؤثر در جریان‌سازی فرهنگی هنری همسو با انقلاب اسلامی و واکنش هنرمندانه، تأثیرگذار و سریع به اتفاقات و رویداد‌های روز کشور به انجام می‌شود.

وی افزود: انتخاب اولیه و معرفی کاندیدا‌ها در رشته‌های داستان، شعر، نمایش، موسیقی، عکس، طنز، ادبیات پایداری، خوشنویسی، نقاشی، گرافیک، نگارگری، کاریکاتور، مجسمه‌سازی، تصویرسازی، فیلم داستانی، مستند، انیمیشن و پژوهش انجام خواهد شد.

رئیس حوزه هنری خوزستان اظهار کرد: چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب اسلامی با یک نظرخواهی سراسری از هنرمندان، فعالان فرهنگی و رسانه‌ای آغاز و پس از برگزاری این نظرسنجی نام تعدادی از هنرمندان به‌عنوان نامزد‌های اولیه عنوان «چهره سال هنر انقلاب» مشخص و به کمیته انتخاب نامزد‌های نهایی چهره سال هنر انقلاب خوزستان ارائه می‌شود.

رئیس حوزه هنری خوزستان بیان مرد: آیین اختتامیه هفته هنر انقلاب اسلامی و معرفی چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب خوزستان روز شنبه ۸ اردیبهشت ماه ساعت ۱۹ در تالار مهتاب اهواز برگزار می‌شود. 

دهمین سال است که حوزه هنری انقلاب اسلامی معرفی «چهره سال هنر انقلاب» را با مشارکت هنرمندان و فعالان عرصه فرهنگ و هنر در دستور کار خود قرار داده است.

سال گذشته «فاطمه طیوب» به‌عنوان چهره هنر انقلاب خوزستان معرفی شد.

دیگر خبرها

  • راهیابی هنرمندان چهارمحال و بختیاری به جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس
  • آغاز دومین جشنواره عکاسی سنندج
  • دومین جشنواره عکاسی سنندج با حضور ۵۰ عکاس ملی و بین المللی آغاز به کار کرد
  • معرفی چهره هنر انقلاب اسلامی در خوزستان
  • آغاز به کار دومین جشنواره عکاسی در سنندج
  • دومین جشنواره ملی عکس سنندج آغاز شد
  • جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود
  • جشنواره «امید فردا» فرصتی برای رقابت سالن دانش‌آموزان کردستان
  • معرفی آثار برتر جشنواره تئاتر و سرود دانش آموزان فیروزه
  • فرهاد قائمیان: رشد کمی و کیفی خاصی را در بخش های مختلف جشنواره امام رضا(ع) شاهدیم/ اعطای جایزه ویژه «غزه» برای نخستین بار