Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-05@02:31:52 GMT

لاوروف در کشورهای حاشیه خلیج فارس چه می‌خواهد؟

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۴۰۲۴۵

 وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه امروز یکشنبه اعلام کرد که  سرگئی لاوروف از ۸ تا ۱۲ مارس (۱۸ تا ۲۲ اسفند) از امارات متحده عربی، عربستان سعودی و قطر دیدار خواهد کرد.

در برنامه سفر لاوروف به امارات، گفت وگو بامحمد بن زاید آل نهیان ولیعهد ابوظبی و همچنین عبدالله بن زاید آل نهیان وزیر امور خارجه پیش بینی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در عربستان سعودی نیز دیدارهایی با محمد بن سلمان آل سعود ولیعهد پادشاهی و فیصل بن فرحان آل سعود وزیر امور خارجه برنامه ریزی شده است.

در قطر، سرگئی لاوروف با امیر تمیم بن حمد آل ثانی و محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، معاون نخست وزیر، وزیر خارجه دیدار و گفت و گو خواهد کرد.

در گزارش وزارت امورخارجه روسیه آمده است: دیدارهای آینده به یکی از مولفه های مهم گفت و گوی سیاسی دوجانبه فشرده تبدیل می شود، که در چارچوب آن ولادیمیر پوتین رئیس فدراسیون روسیه تماس های محرمانه منظمی با سران کشورهای عربی برقرار می کند.

در این گزارش خاطر نشان شده است که همکاری نزدیک با سه کشور از طریق وزارت امور خارجه ادامه دارد بطوریکه  از دسامبر ۲۰۲۰ تا ژانویه ۲۰۲۱(آذر و دی ۹۹)، وزرای خارجه هر سه کشور به مسکو سفر کردند. در برنامه سفر لاوروف بحث های دقیق و  مورد علاقه طرف ها در مورد افزایش همکاری های اقتصادی، با تأکید بر توافقات مربوطه که قبلاً در نتیجه گفت و گوها و مذاکرات در بالاترین سطح حاصل شد، صورت خواهد گرفت.

وزارت خارجه روسیه گفته است ما توجه داریم که در شرایط نامساعد ناشی از بیماری همه گیر ویروس کرونا و تحولات خارجی، رشد مداوم در تجارت دوجانبه با هر یک از این کشورها همچنان ادامه دارد. به طور ویژه با امارات متحده عربی، شاخص تبادلات اقتصادی در سال ۲۰۲۰ حدود ۷۸ درصد افزایش یافته و به بالاترین رقم تاریخی ۳.۲۷ میلیارد دلار رسیده است.

در این گزارش اعلام شد که در این سفر نقش هماهنگی بر عهده کمیسیون های مشترک دوجانبه با امارات متحده عربی، عربستان سعودی و قطر است که به ترتیب توسط وزیر صنایع و تجارت دیمیتری مانتوروف، معاونان نخست وزیر فدراسیون روسیه الکساندر نوواک و یوری بوریسف هدایت می شوند. این بدان معناست که سرگئی لاوروف برنامه های موجود برای برگزاری جلسات عمومی بعدی خود را در سال جاری به این همکاران تفویض خواهد کرد.

همکاری در حوزه سرمایه گذاری از جمله از طریق صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه با سرعت بیشتری تقویت می شود، در چارچوب سیستم عامل های مشترک با ساختارهای تخصصی عربستان سعودی، پروژه هایی به ارزش ۲.۵ میلیارد دلار، امارات متحده عربی - ۲.۳ میلیارد دلار و قطر - ۱.۲ میلیارد دلار اجرا شده است.

برنامه ریزی شده است که موارد هماهنگی پروژه های جدید در تعدادی از صنایع، از جمله انرژی، صنعت، کشاورزی، زیرساخت ها و استفاده صلح آمیز از فضای بیرونی، به دقت مورد بررسی قرار گیرد. همچنین تقاضا برای همکاری بین منطقه ای بین روسیه و کشورهای عربی فوق الذکر نیز مورد تأکید قرار خواهد گرفت.

وزارت امورخارجه روسیه در گزارش خود ذکر کرده است : ما برای هماهنگی بیشتر با کشورهای حاشیه خلیج فارس در مورد وضعیت بازار جهانی نفت، هم در قالب اوپک پلاس و هم در مجمع کشورهای صادر کننده گاز مستقر در دوحه، اهمیت زیادی می دهیم.

همچنین موضوعات گسترش همکاری در زمینه مقابله با شیوع ویروس کرونا و همچنین تقویت روابط فرهنگی و بشردوستانه، جایگاه قابل توجهی در گفت و گوها خواهد داشت. در عین حال، رژیم بدون ویزا برای دارندگان گذرنامه های معمولی، که با امارات و قطر برقرار است، همچنان یک عامل محرک مهم است.

در این سفر بر ضرورت حل منازعات جاری در خاورمیانه و شمال آفریقا از طریق گفت و گویی فراگیر که منافع و نگرانی های قانونی طرف های درگیر را در نظر می گیرد تاکید خواهد شد.

وزارت امورخارجه روسیه در این گزارش نوشت: قرار است در این سفر وضعیت سوریه، لیبی و یمن و حل و فصل اعراب و اسرائیل مورد بررسی قرار گیرد.

توجه ویژه به مساله ثبات در منطقه خلیج فارس، براساس پیشنهادهای روسیه صورت خواهد گرفت. در عین حال، ما همیشه خواهان کاهش تقابل در مورد موضوعات بحث برانگیز انباشته شده در میز مذاکره، برای همه کشورهای منطقه هستیم تا یک نظام امنیت دسته جمعی و پاسخ مشترک به چالش ها و تهدیدهای موجود ایجاد کنند.

سفر سرگئی لاوروف در چارچوب کار مداوم ما برای ارتقا همکاری چندجانبه و سودمند متقابل با همه شرکای ما در این منطقه استراتژیک و مهم جهان انجام خواهد شد. ما به طور پیوسته از این پیش فرض پیروی می کنیم که این ماهیت مشارکت منافع بلندمدت روسیه و کشورهای شبه جزیره عربستان را تأمین می کند، در خدمت تأمین صلح، رفاه و ثبات در این منطقه است.

منبع: ایرنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۴۰۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چراغ سبز غرب به اوکراین برای حمله به روسیه

وزیر امور خارجه لتونی در مصاحبه‌ای گفت: برخی از متحدان اوکراین بدون هیچ محدودیتی برای حمله به داخل روسیه، سلاح به کی‌یف فرستاده‌اند.

به گزارش ایسنا، اوکراین به فشار بر متحدان غربی خود برای تسلیحات دوربرد ادامه داده است، اما شرکای آن در مورد تحویل سلاح‌هایی که به طور بالقوه می‌تواند برای حمله به داخل خاک روسیه استفاده شود، تردید دارند.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین مدعی شده است که کی‌یف از تسلیحات ارائه شده توسط شرکای خارجی برای هدف قرار دادن اهداف خارج از مرزهای کشور استفاده نخواهد کرد. چنین محدودیت‌هایی در مورد تسلیحات تولید داخلی اعمال نمی‌شود، زیرا برخی از آنها می‌توانند به عمق روسیه حمله کنند.

«بایبا براز» وزیر امور خارجه لتونی در مصاحبه‌ای با «پراودا اروپایی» که اول مه منتشر شد، گفت اوکراین به توانایی‌هایی برای انجام «حملات دقیق عمیق» از جمله علیه اهدافی در خاک روسیه نیاز دارد.

وزیر خارجه لتونی گفت: «استفاده اوکراین از تسلیحات غربی طبق قوانین بین‌المللی مجاز است. اگر تاسیساتی وجود دارد که روسیه از آنجا به اوکراین حمله می‌کند، شما حق دارید پاسخ دهید.»

او در واکنش به اینکه آیا رویکرد ممنوعیت استفاده از تسلیحات ساخت خارج در حملات علیه خاک روسیه ممکن است تغییر کند، پاسخ داد «کشورهایی وجود دارند که بدون چنین محدودیت‌هایی تسلیحات به اوکراین ارائه کرده‌اند.»

این وزیر لتونی گفت: «همه چیز علنی اعلام نمی‌شود و حتی بهتر است که تا زمان مشخصی آن را با صدای بلند نگوییم. نکته اصلی تاثیر در میدان جنگ است. زیرا در اینجا یک انتخاب وجود دارد، یا با صدای بلند در مورد چیزی صحبت کنیم یا فقط آنچه لازم است، انجام دهیم.»

به گزارش ‌«کی‌یف ایندیپندنت» اوکراین موشک‌های دوربرد مانند استورم شدو از بریتانیا و اسکالپ ساخت فرانسه دریافت کرده است. در ۲۵ آوریل گزارش شد که ایالات متحده مخفیانه بیش از ۱۰۰ موشک دوربرد اتکمز را به کی‌یف ارسال کرده است. بر اساس گزارش‌ها، نیروهای اوکراینی «با موفقیت» از آنها برای حمله به اهدافی در سرزمین‌های تحت کنترل روسیه، از جمله شبه‌جزیره کریمه، استفاده کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان: باید رژیم اشغالگر آپارتاید اسرائیل را متوقف کنیم/ نحوه برخورد دولت‌های مسلمان با بحران غزه در تاریخ ثبت و ضبط خواهد شد/ دیدار گسترده وزیر خارجه با مقامات ارشد کشورهای اسلامی
  • عباس آخوندی: هر طرحی که در منطقه بر مبنای حذف قدرت‌های جهانی ارائه شود، از همان ابتدا با شکست مواجه خواهد شد
  • وزیر امور خارجه در پانزدهمین نشست سران اسلامی: رژیم اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل‌کشی در غزه جدی‌تر شده است
  • تاکید عربستان بر آتش‌بس فوری در غزه
  • ‏توسعه روابط با کشورهای آفریقایی از اولویت‌های سفر به گامبیا است
  • حضور وزیر خارجه در افتتاحیه پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی
  • دیدار وزرای خارجه ایران و مصر در حاشیه نشست سازمان همکاری اسلامی
  • صادرات سیب لرستان به روسیه، ترکمنستان و حاشیۀ خلیج فارس
  • چراغ سبز غرب به اوکراین برای حمله به روسیه