Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در جلسه تأمین کالاهای اساسی با تشکر از بانک مرکزی برای تأمین ده میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی در سال ۱۳۹۹ به اختصاص شش میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تأمین کالاهای اساسی مورد نیاز کشور در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۰، گفت: یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار از این اعتبار برای واردات دارو و تجهیزات مورد نیاز بخش بهداشت و درمان و مابقی به وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت برای تهیه کالاهای اساسی تخصیص یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون اول رئیس جمهور ضمن قدردانی از عملکرد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در موضوع مقابله با کرونا، از مسئولان این وزارتخانه خواست تا با حساسیت نسبت به تهیه دارو بویژه برای بیماران خاص نیز اهتمام ویژه ای داشته باشند.

وی با بیان اینکه با برنامه ریزی های انجام شده نباید کمبودی در بازار داروی کشور وجود داشته باشد، خاطرنشان ساخت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید این اطمینان را به جامعه بدهد که داروهای مورد نیاز مردم تحت هر شرایطی تأمین خواهد شد.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به گزارش دستگاه‌های ذیربط در خصوص تولید، توزیع و قیمت روغن در بازار، گفت: با توجه به افزایش تولید و توزیع و نیز ذخایر روغن در کشور، نهادهای متولی باید با آگاهی بخشی و استفاده از همکاری رسانه‌ها، فضای روانی ایجاد شده که منجر به خرید بیش از حد و احتکار کالا می‌شود را از بین ببرند.

جهانگیری با اشاره به اجماع نظر همه مسئولان کشور برای تخصیص ارز به کالاهای اساسی و نیز دستور رئیس جمهور مبنی بر لغو یک مصوبه در خصوص افزایش تعرفه واردات روغن، اظهار داشت: البته این شرایط به دنبال برخی تنش‌های روانی ایجاد شده است اما هیچ منطق و دلیلی برای کمبود روغن در کشور وجود ندارد.

وی با تاکید بر ضرورت نظارت و رسیدگی دقیق سازمان حمایت از مصرف کنندگان و سازمان تعزیرات بر بازار و پرونده‌های تخلفاتی، از استانداران کشور بویژه استانداران استان‌های مرزی کشور خواست با رصد و نظارت دقیق، موضوع قاچاق روغن را با توجه به افزایش قیمت جهانی این محصول در دستور کار خود قرار دهند.

جهانگیری با تاکید بر اهمیت تنظیم بازار شب عید و تأمین مایحتاج مردم در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان، به مشکلات مردم در تهیه مرغ با قیمت مصوب اشاره کرد و گفت: بر اساس گزارش وزارت جهاد کشاورزی روند تولید این محصول رو به افزایش است و در روزهای جاری نیز تلاش شده تا میزان عرضه این محصول در میادین میوه و تره بار افزایش یابد، باید با نظارت بیشتر بر نظام تولید و توزیع بازار به یک توازن برسید.

معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه استانداران در ارتباط با قیمت مرغ موظف به همکاری با وزارت صنعت، معدن و تجارت هستند، خواستار مسئولیت و دخالت بیشتر این وزارتخانه در بحث توزیع و خرده فروشی و نظارت در بازار شد.

وی با اشاره به دغدغه و نگرانی رهبر معظم انقلاب از افزایش قیمت میوه، از وزارت صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی به عنوان دستگاه‌های متولی که وظیفه تعادل بخشی به بازار میوه را دارند خواست تا با توجه به برنامه ریزی های انجام شده برای تولید، انبار و توزیع میوه، تمام وقت و حتی در تعطیلات نوروز در بازار حضور داشته باشند.

جهانگیری اطلاع رسانی درباره بازارها و اطمینان بخشی به افکار عمومی نسبت به وجود کالاهای اساسی را در کشور در شرایط موجود موضوعی حائز اهمیت خواند و بر توزیع این کالاها با قیمت مصوب در همه استان‌ها و شهرستان‌ها تاکید کرد.

معاون اول رئیس جمهور همچنین از استانداران استان‌های مرزی خواست تا از طریق بازارچه‌های مرزی و با کمک تعاونی‌های مرزی تسهیلات و شرایط لازم برای واردات کالاهای اساسی و میوه مورد نیاز مردم را فراهم کنند، وزارت خانه‌های صمت و جهاد کشاورزی هماهنگی و نظارت نمایند.

در این جلسه که وزیر جهاد کشاورزی و معاونان وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و نیز وزارت بهداشت و درمان پزشکی حضور داشتند مقرر شد؛ واردات کالاهای اساسی که فهرست آن از طریق وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام می‌شود از طریق مرزها به کشور آزاد شود.

افزایش تولید داخلی و توزیع گسترده کالاهای اساسی در مراکز خرید توأم با نظارت جدی تا پایان ماه مبارک رمضان و اطلاع رسانی دقیق از میزان ذخایر کالاها و استفاده از ظرفیت رسانه‌ها بویژه رسانه ملی برای اطمینان بخشی از فراوانی کالاهای مورد نیاز مردم از دیگر مصوبات این جلسه بود.

در این جلسه شانه ساز، رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به واردات دارو و هماهنگی‌های انجام شده با بانک مرکزی برای تخصیص ارز مورد نیاز، گزارشی از واردات واکسن کرونا، داروهای خاص و تجهیزات مصرفی بیمارستان‌ها ارائه و اظهار امیدواری کرد: با تخصیص ارز مورد نیاز بخش دارو در نیمه نخست سال آتی تلاش خواهیم کرد مشکلات در این بخش را به حداقل برسانیم.

مفتح، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز با ارائه گزارشی در خصوص ذخایر و واردات روغن و دانه‌های روغنی از افزایش تولید داخلی خبر داد و گفت: بخشی از کمبودها در بازار به دلایل روانی و احتکار کالا و ترس از انتظار تورمی رخ داده است که تلاش می‌کنیم به تدریج بازار را با کمک سایر دستگاه‌ها به تعادل برسانیم.

گیلانی پور، معاون وزیر جهاد کشاورزی نیز با اشاره به افزایش میزان جوجه ریزی توسط مرغداران و توزیع دقیق خوراک طیور و نظارت کامل بر کار مرغداران گفت: در حال حاضر در بسیاری از استان‌ها بیش از نیاز بازار تولید مرغ داریم و در این زمینه تمام تلاش خود را برای پاسخگویی به نیاز مصرف کنندگان به کار خواهیم بست.

کد خبر 5164168 جواد بخشی الموتی

منبع: مهر

کلیدواژه: اسحاق جهانگیری دارو تولید دلار کالاهای اساسی بهداشت مجلس شورای اسلامی لایحه بودجه صحن مجلس لایحه بودجه ۱۴۰۰ حجت الاسلام حسن روحانی محمد باقر قالیباف سازمان برنامه و بودجه ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران مجلس ایالات متحده امریکا برجام سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی محمدجواد ظریف معاون اول رئیس جمهور کالاهای اساسی جهاد کشاورزی معدن و تجارت مورد نیاز استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۴۲۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور وزیر صمت برای بررسی ارزخواری مونتاژکاران خودرو

به گزارش قدس آنلاین، روز گذشته علی آبادی وزیر صمت، درباره بیشتر بودن ارز تخصیصی به مونتاژ کاران خودرو نسبت به قطعه سازان گفت: من هم این را شنیده ام اما گزارش دقیقی در این زمینه دریافت نکرده ام. با این حال تیم کارشناسی مامور شده اند که این موضوع را بررسی کنند.

وی افزود: تلاش ما این است که بهره وری را در ظرفیت های کشور افزایش دهیم و در استفاده از منابع ارزی هم همین گونه است، بر همین اساس از شرکت ها خواسته ایم که پیش برنامه ای ارائه دهند و بگویند که ارز را برای چه کاری نیاز دارند، این ممکن است به کدورت برخی تولیدکنندگان انجامیده باشد و احساس کنند روند تخصیص ارز کند شده باشد. اما به نظر من این کار برای اینکه از منابع ارزی استفاده بهتری ببریم لازم و طبیعی است که روند تخصیص ارز را دچار کندی کرده باشد.

رانت ارزی مونتاژ کاران زیر نظر رسانه ها 

گفتنی است،  اخیراً گمرک ایران لیست ۱۰۰ واردکنندۀ نخست به‌لحاظ ارزش دلاری در سال ۱۴۰۲ را منتشر کرد، نکتۀ قابل‌توجهی که در این لیست و بین شرکت‌هایی که بیشترین میزان ارز را در سال گذشته دریافت کرده‌اند به چشم می‌خورد، نقش پررنگ شرکت‌های خودروساز مونتاژی است.
همان‌طور که در پیوست شماره ۲ گمرک مشخص است، اکثر خودروسازان مونتاژی، در لیست بیشترین دریافت‌کنندگان ارز در سال ۱۴۰۲ قرار دارند، به‌عنوان مثال در سال ۱۴۰۲ صنایع خودروسازی مدیران حدود ۱ میلیارد دلار، کرمان موتور حدود ۷۵۰ میلیون دلار، کوروش موتور آریا حدود ۶۳۵ میلیون دلار و بهمن موتور حدود ۴۰۰ میلیون دلار ارز دریافت کرده‌اند.

لازم به ذکر است این موضوع از دید رسانه ها دور نماند و با توجه به وضعیت ملتهب بازار خودرو و عدم برقراری ثبات در این بازار، این سوال توسط رسانه ها مطرح شد که لزوم تخصیص این میزان ارز به شرکت های مونتاژکار در شرایطی که شاهد تاثیر گذاری کم آن ها در بازار خودرو هستیم، چیست؟

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • قیمت دلار در بازار باز هم پایین تر می آید؟
  • روند کاهشی نرخ ارز ادامه دارد؟
  • چین اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی/ باید بازار چین را بشناسیم
  • دستور وزیر صمت برای بررسی ارز خواری مونتاژکاران
  • دستور وزیر صمت برای بررسی ارزخواری مونتاژکاران خودرو
  • وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد
  • دستور وزیر صمت برای بررسی ارز خواری مونتاژکاران خودرو
  • وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد/ احتمال بازگشت نرخ ارز به پله ۵۰ هزار تومان وجود دارد
  • پیش‌بینی قیمت دلار ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / دلار زیر چتر کدام رخداد جان گرفت؟
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت