Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@13:31:26 GMT

اصلاح و استراحت بورس پس از رشد پرشتاب شاخص، طبیعی است

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۴۲۷۲۳

اصلاح و استراحت بورس پس از رشد پرشتاب شاخص، طبیعی است

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روابط عمومی شرکت فرابورس ایران، عظیم ثابت با تأکید بر اینکه بازار از سال ۹۷ تا تابستان سال ۹۹ شاهد جهش‌های پرشتابی در قیمت سهام و بازدهی‌های خیره‌کننده‌ای بود، گفت: بازار سرمایه بازاری پیشرو با ریسک و شفافیت بالا نسبت به سایر بازارها است البته سایر بازارهای موازی نیز چنین روندهایی دارند و اتفاق‌های خارج از بازارها همیشه سیگنالی برای ورود و خروج به سرمایه‌گذاران هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به روند روزهای اخیر بازار اشاره کرد و گفت: شرایط امروز بازار به‌گونه‌ای است که رشد نقدینگی زنگ هشدار حرکت به سمت اقتصاد تورمی است و در فضای تورمی همیشه بافاصله‌ای کوتاه بازار سرمایه با انتظارات تطبیق پیدا می‌کند و آهنگ رشد می‌گیرد، به‌عنوان‌مثال سال گذشته که بنزین گران شد سیگنال تورم برای بازار سرمایه صادر شد، از سوی دیگر همه‌گیری کرونا در پایان سال گذشته منجر به رکود بسیاری از مشاغل شد که این موضوع نیز منابع زیادی را به سمت بازار سهام هدایت کرد که منجر به جهش‌های قابل‌توجهی بودیم.

این کارگزار بازار سرمایه به مرور دوره‌های رونق و رکود بازار پرداخت و گفت: مرور دوره‌های رونق و رکود از سال ۷۱ به این‌طرف نشان می‌دهد که به‌طور متوازن دوره‌های رکود همیشه بیشتر بوده و گاهی این دوران به بالای ۶۰ ماه هم رسیده، به‌عنوان‌ مثال دوره رکود دهه ۸۰ از سال ۸۳ آغاز و تا سال ۸۷ ادامه داشته، این روند در دهه ۹۰ از سال  ۹۲ تا ۹۷  به طول انجامید و حدود ۵ سال بازار خوبی را تجربه نکردیم.

وی با تأکید بر اینکه در دوره‌های ریزش بازار هم‌ روندهای صعودی داشتیم، گفت: موج شماری تکنیکال الیوت نشان می‌دهد همیشه بازارها  یک‌روند ثابت را دنبال نمی‌کنند و در یک کانال مثبت صعودی یا نزولی دوره‌های اصلاح هم وجود دارد.

ثابت با اشاره به اینکه از سال ۹۷ بازار با آهنگ رشد شاخص‌ها مواجه شد، گفت: طی آن سال بازدهی شاخص حدود ۸۵ درصد بود که این روند در سال ۹۸ به میانگین بازدهی ۱۸۶ درصدی رسید، در ابتدای سال این سرعت رشد به‌گونه‌ای بود که طی چهار ماه ابتدای سال میانگین بازدهی بازار به بیش از ۳۰۰ درصد رسید.

این کارشناس بازار سرمایه با تأکید بر جهش‌های شارپی شاخص از سال ۹۷ تا ابتدای تابستان سال ۹۹ گفت: اصلاح و استراحت بازار بعد از جهش‌های پرسرعت طی یک دوره دوساله در موج شماری های بزرگ  طبیعی است؛ بنابراین نباید فراموش کرد که همیشه رشدهای بزرگ، افت‌هایی به همان نسبت را هم همراه دارد.

وی با اشاره به موضوع مالی – رفتاری در بازار افزود: از سویی دیگر رفتارهای هیجانی و احساسی هم به طور معمول در چنین شرایطی بازار را کاملاً تحت تأثیر قرار می‌دهد اما درمجموع روند کلی بازار تا امروز اتفاقی غیرعادی و غیرطبیعی را به همراه نداشته، رشد خیره‌کننده نسبت P/E بازار تا ۳۰ مرتبه طی آن دوران نشان می‌داد که ارزش‌گذاری‌ها فقط بر مبنای عرضه و تقاضا بوده و این شرایط باعث می‌شود کوچک‌ترین تلنگری مثل خروج نقدینگی، ریزش‌های شدیدی را با خود به همراه داشته باشد.

ثابت با پیش‌بینی بهاری خوب برای بازار سرمایه تأکید کرد: اگر سهام را کالا در نظر بگیریم، مکانیزم عرضه و تقاضا در این بازار هم جاری است، این‌گونه نیست که سهمی همیشه در رشد یا افت باشد، هر سهمی به قیمت ذاتی نزدیک شود سرمایه‌گذاران آن را می‌خرند اما اگر قیمت بالاتر از ارزش ذاتی شود، سرمایه‌گذاران از آن خارج می‌شوند، بر اساس این موارد همیشه در یک مقاطعی بازار تحلیل می‌کند و این‌گونه نیست که قیمت سهم آن‌قدر افت کند که به صفر برسد.

این کارشناس بازار سرمایه به سرمایه‌گذاران توصیه کرد با نگاه بلندمدت و تکیه‌بر دانش وارد بازار سرمایه شوند و گفت: بازار سرمایه، بازاری پویا است که باید به آن نگاه بلندمدت داشت و از نوسانات کوتاه‌مدت نترسید. هر بازاری مختصات خودش را دارد و به‌خصوص بازار سرمایه نیازمند دانش مالی، تحقیق، تحلیل و مطالعه است و اگر دانش کافی ندارید باید غیرمستقیم و از طریق صندوق‌ها یا سبدهای سرمایه‌گذاری وارد بازار شوید. افرادی که علاقه‌مند به حضور مستقیم در بازار هستند باید دوره‌های آموزشی را بگذرانند و با آگاهی کامل وارد بازار شوند.

برچسب‌ها بازار سهام فرابورس بورس بازار سرمایه پروندهٔ خبری بازار بورس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بازار سهام فرابورس بورس بازار سهام فرابورس بورس بازار سرمایه اخبار کنکور سرمایه گذاران بازار سرمایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۴۲۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نزول بورس برای چهارمین روز متوالی؛ شاخص هم‌وزن قد کشید

فرارو، شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، ۳ هزار و ۹۰۱ واحد کاهش یافت و در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۶۴ هزار و ۹۲۴ واحدی قرار گرفت و برای چهارمین روز متوالی در هفته جاری، نزولی شد.

به گزارش فرارو، در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، شاخص کل هم‌وزن بورس با رشد ۴۲ واحدی در ارتفاع ۷۵۰ هزار و ۸۴۳ واحدی قرار گرفت.

در جریان معاملات امروز بازار سهام، ارزش بازار بورس تهران به ۷۸ همت و ۲۵۰ میلیارد تومان رسید و تعداد ۲۸۸ هزار و ۴۴۹ معامله مورد دادوستد قرار گرفت.

گفتنی است، نماد‌های فولاد، فملی، کچاد، فارس، کگل و شستا بیشترین تاثیر بر ریزش و نماد وامید بیشترین تاثیر بر رشد شاخص کل بورس تهران، داشتند.

شاخص کل فرابورس ایران در پایان معاملات امروز بازار سرمایه با رشد ۹۳ واحدی در ارتفاع ۲۵ هزار و ۱۹۳ واحدی قرار گرفت و ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به ۱۳ همت و ۹۰۸ میلیارد تومان رسید.

در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، ارزش بازار پایه فرابورس ایران ۳ همت و ۳۲۳ میلیارد تومان رسید و تعداد ۱۵۸ هزار و ۹۷۰ معامله مورد دادوستد قرار گرفت.

لازم به ذکر است، نماد‌های آریا، حسینا، ودی، هرمز، فجهان و کرمان بیشترین تاثیر بر رشد و نماد فزر بیشترین تاثیر بر ریزش شاخص کل فرابورس ایران، داشتند.

دیگر خبرها

  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • نزول بورس برای چهارمین روز متوالی؛ شاخص هم‌وزن قد کشید
  • گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • بورس امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار