Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-05-07@02:19:44 GMT

آغاز مسابقات بخش بانوان مسابقات بین‌المللی قرآن

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۴۳۶۲۶

آغاز مسابقات بخش بانوان مسابقات بین‌المللی قرآن

به گزارش حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، مرحله نهایی چهارمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم ویژه بانوان در رشته حفظ کل، امروز یکشنبه، ۱۷ اسفندماه ۹۹ در تالار اندیشه حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.
 
در بخش بانوان این دوره، مرضیه دیانی در رشته تجوید، فرشته مسجدی در رشته وقف و ابتداء، وحیده گنبدی در رشته صوت، راضیه جمالی در رشته لحن، فاطمه سادات حسینی‌فر در رشته حسن حفظ، تمام غطیش از اردن در رشته وقف و ابتدا، بیان عبدالرحمن از عراق در رشته صوت، ماریا الفَه از اندونزی در رشته لحن و منیره شغرون از تونس در رشته حسن حفظ، این مسابقات را به قضاوت نشستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین پروین امیرآبادی به عنوان رئیس هیئت داوران و زینب آقایی نیز به عنوان ناظر این دوره از مسابقات انتخاب شده‌اند.
 
بنا بر این گزارش، عبیر زَلزَله از سوریه که قرار بود در رشته تجوید به داوری بپردازد، به دلیل عدم امکان تماس در زمان مسابقات از داوری این دوره حذف شد.
 
برنامه با یک ساعت تأخیر در ساعت ۱۰ با قرائت قرآن از سوی سمانه کوچکی، دارنده رتبه‌های اول و عالی کشوری در مساقات قرآن اوقاف آغاز شد، طبق کنداکتور برنامه قرار بود در نوبت صبح اجرای ۹ نفر از شرکت‌کنندگان به‌صورت پخش اجراهای ضبط شده مورد داوری قرار بگیرد که میسر نشد و اجرای شش نفر مورد قضاوت قرار گرفت.
 
کتایون درویشی، مجری این مسابقات در سخنانی به شعار این دوره اشاره کرد و آن را «یک کتاب؛ یک امت» عنوان کرد. همچنین زینب آقایی، ناظر این دوره از مسابقات نیز شرکت‌کنندگان این دوره را از ۱۳ کشور جهان اعلام کرد.
 
بعد از این سخنان، نوبت به پخش تلاوت‌ها رسید. شرکت‌کننده اول مولیزا جولیبانتیک از اندونزی بود که به قرائت آیات ۵۰ تا ۶۰ سوره توبه و آیات ۴۵ تا ۵۵ سوره سبأ پرداخت. شرکت‌کننده دوم نیز اتعیش المجتبی از موریتانی بود که به قرائت آیه ۱۰۰ به بعد سوره هود و آیه ۳۷ به بعد سوره شوری پرداخت. شرکت‌کننده سوم نیز امینه محمد از نیجریه بود که قرعه تلاوت او صفحات ‌۱۷۹ و ۵۴۴ قرآن بود که شامل سوره انفال و مجادله می‌شود.
 
شرکت‌کننده چهارم از ساحل عاج تلاوت به روایت ورش را انجام داد، قرعه تلاوت او صفحات ۲۱۷ و ۵۵۹  قرآن مشتمل بر سوره‌های یونس و طلاق بود. خدیجه اسحاق از کشور چاد شرکت‌کننده پنجم این دوره از مسابقات بود که به تلاوت آیه ۳۱ به بعد سوره کهف در صفحه ۲۹۷ و آیه ۲۴ به بعد سوره حاقه در صفحه ۵۶۷ پرداخت. ششمین شرکت‌کننده و آخرین شرکت‌کننده نوبت صبح نیز مریم اویمانا از کشور بروندی بود که تلاوت او به صورت ضبط شده از آیه ۹۵ به بعد سوره توبه و آیه ۴۰ به بعد سوره قصص بود.
 
دریافت بیش از ۴۰ اثر در مرحله مقدماتی
 
در حاشیه این مسابقات زینب آقایی، ناظر این دوره از مسابقات در گفت‌وگو با ایکنا، بیان کرد: در مرحله مقدماتی، بیش از ۴۰ اثر در بخش بانوان از کشورهای آفریقایی و آسیایی دریافت شد.
 
وی درباره تفاوت این دوره با دوره‌های قبل، گفت: دوره قبل حضوری بود که شرایط بهتری دارد، چون ارتباط با متسابق قطع نمی‌شود. به خاطر ضعف و اختلال در اینترنت، نظارت از نظر اینکه سکوت باشد و فضا مناسب باشد، مقدور نبود. می‌توان گفت که تا حدی تساوی وجود ندارد و شرایط متسابقان با یکدیگر به‌صورت غیرحضوری متفاوت است. قطعاً برگزاری مسابقات به صورت حضوری مطلوب‌تر است؛ هم از نظر اینکه تأثیرگذاری فضای قرآنی بیشتر است و هم اینکه این عدالت‌ها نیز لحاظ خواهد شد.
 
آقایی ادامه داد: به‌صورت کلی این قطع و وصلی در قرائت شرکت‌کنندگان که به دلیل اختلال در اینترنت ایجاد شده، مقداری تأثیرگذار است، اما چون داوران متخصص هستند، می‌توانند چنین مواردی را با تجربه و معلوماتی که دارند، جبران کنند و می‌شود حدس زد و نمراتشان خیلی تحت‌الشعاع قرار نمی‌گیرد.
 
وی در پاسخ به این سؤال که آیا می‌توان به برگزاری غیرحضوری مسابقات برای دوره‌های بعد از رفع بیماری کرونا به عنوان روش و شیوه‌ای اندیشید، اظهار کرد: برای مرحله مقدماتی بسیار مفید است، حتی بهتر است جلسات توجیهی که بین داوران است، به‌صورت غیرحضوری برگزار شود و داوران به‌طور مثال یکی از تلاوت‌ها را در نظر بگیرند و روی آن یک مقدار کار کنند و با یکدیگر بحث و تبادل نظر کنند.
 
آقایی با بیان اینکه دوره‌های آموزشی متأسفانه برای راه‌یافتگان در نظر گرفته نمی‌شود و چنین برنامه‌ای نیست، گفت: البته اگر چنین دوره‌هایی قبل از مسابقات باشد خیلی تأثیرگذار نیست چون فردی که سال‌ها کار کرده در عرض یک ماه که قبل از مسابقات بخواهیم برایش جلسه آموزشی بگذاریم، قطعاً فقط اضطرابش را بیشتر می‌کنیم و فایده مطلوب را ندارد، مگر اینکه بعد از مسابقات باشد که البته بعد از مسابقات هم به آن‌ها دسترسی نداریم و هر کدام در کشور خودشان هستند.
 
وی درباره سطح شرکت‌کنندگان این دوره، بیان کرد: حفظ متسابقان این دوره بد نیست، اما معمولاً اینگونه است که در مسابقات حفظ، شرکت‌کنندگان چندان به صوت و لحن توجه نمی‌کنند، مقداری یکنواخت‌تر و با احتیاط تلاوت می‌کنند که حواسشان به حفظشان باشد و آن را تضییع نکنند؛ البته منطقی است که حواسشان به صحت حفظ باشد، چون اگر در حفظشان مشکل داشته باشند، امتیاز زیادی از آن‌ها کسر می‌شود. دست به عصا تلاوت می‌کنند که از عهده ارائه حفظشان بربیایند.
 
نوبت بعد از ظهر، از ساعت ۱۵ با تلاوت عطیه تبیانیان به عنوان هفتمین شرکت‌کننده آغاز شد. قرعه این شرکت‌کننده صفحه ۲۶۴ آیات ۴۲ تا ۶۹ سوره حجر و صفحه ۵۵۹ از آیه ۸ به بعد بود. هشتمین شرکت‌کننده نیز فاطمه ناکیمولی از اوگاندا بود که به قرائت سوره نساء در صفحه ۹۸ و احزاب صفحه ۴۲۰ پرداخت. نهمین شرکت‌کننده نیز مرضیه فاطمه از کشور پاکستان بود که به قرائت صفحات ۲۸۵ و ۵۱۴، سوره‌های اسرا و فتح پرداخت. «بکه بی‌جو» از سنگال نیز به عنوان دهمین شرکت‌کننده به قرائت صفحات سوره‌های یونس و صافات در صفحات ۲۱۱ و ۴۴۷ پرداخت.
 
قرعه امانی حسن عیدعلی نیز به عنوان یازدهمین شرکت‌کننده صفحات ۲۴۷ و ۴۶۵ و سوره‌های یوسف و زمر بود. دوازدهمین شرکت‌کننده نیز مریم سیلا از کشور گامبیا بود که به قرائت سوره‌های نحل و حدید پرداخت. سیزدهمین و آخرین شرکت‌کننده نیز آمنه موسوی از کشور افغانستان بود که به قرائت قرعه‌های خود از صفحات ۲۶۱ و ۴۳۰ و سوره‌های ابراهیم و سبأ پرداخت.
 
این گزارش حاکی از آن است که تلاوت‌های مابقی شرکت‌کنندگان نیز در نوبت عصر از ساعت ۱۴:۳۰ به صورت ضبط شده، پخش شد و مورد داوری قرار گرفت.
 
انتهای پیام/
 

منبع: تقریب

کلیدواژه: دوره از مسابقات شرکت کننده نیز شرکت کنندگان بعد سوره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۴۳۶۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودنمایی ‌سیاه قلم‌های بانوان کردستانی در گالری سوره سنندج

ایسنا/کردستان رئیس حوزه هنری استان کردستان گفت: بانوان هنرجوی کارگاه سیاه قلم حوزه هنری استان کردستان از یکشنبه ۱۶ اردیبهشت به مدت یک هفته آثار خود را در معرض نمایش علاقه مندان قرار می دهند.

 اسعد فرهادی امروز در گفت و گو با ایسنا با تبریک فرارسیدن میلاد خجسته حضرت معصومه (س) و روز دختر اظهار کرد: نقش آفرینی و حضور دختران و زنان این سرزمین در طول دوران انقلاب اسلامی با سرلوحه قراردادن ویژگی های یک زن مسلمان ایرانی و کمک در توسعه کشور و استان بسیار چشمگیر بوده است.

وی افزود: حضور بانوان در عرصه های مختلف علمی و دانشگاهی، فرهنگی وهنری، سیاسی و اقتصادی ، ورزشی و اجتماعی نشان از توجه جدی نظام اسلامی به جایگاه واقعی زن در جامعه اسلامی است.

فرهادی تصریح کرد: در بخش فرهنگ و هنر هم امروز بانوان هنرمند در رشته های مختلف هنری حضوری جدی و بسیار پر اهمیتی را دارند که خلق آثار شایان توجه هنری مؤید همین امر است.

فرهادی در ادامه به نمایشگاه سیاه قلم بانوان هنرجوی حوزه هنری اشاره کرد و گفت: این نمایشگاه حاصل یک سال فعالیت ۲۵ بانوی هنرجو است که زیر نظر مدرس دوره خانم فرنوش درخشانی از ساعت ۱۷ روز یکشنبه ۱۶ آذرماه ۱۴۰۳ به مدت یک هفته آثار خود را در معرض نمایش علاقه مندان قرار می دهند. 

رئیس حوزه هنری استان کردستان ادامه داد: در این نمایشگاه که نخستین نمایشگاه تخصصی این هنر در استان محسوب می گردد ۴۶ اثر هنرجویان تا ۲۱ فروردین ماه ۱۴۰۳ همه روزه از ساعت ۱۶ تا ۲۰ آماده بازدید علاقه مندان است.

بانو فرنوش درخشانی مدرس کلاس های سیاه قلم حوزه هنری آنش آموخته مهندسی فناوری اطلاعات بیش از یک دهه است که به صورت تخصصی در زمینه طراحی و سیاقلم از مبتدی تا حرفه ای در آموزشگاه های هنری و مدارس سنندج مشغول به آموزش هستند که حاصل آن تربیت صدها هنرجوی توانمند در این زمینه است.

برگزاری چندین نمایشگاه انفرادی و گروهی و حضور در برنامه های مختلف هنری بخشی از موفقیت های این بانوی هنرمند محسوب می شود.

کلاس‌های آموزشی این هنرمند همه روزه در محل حوزه هنری استان کردستان دائر است.

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مراسم افتتاحیه هجدهمین دوره مسابقات بین‌المللی ربوکاپ آزاد ایران
  • خودنمایی ‌سیاه قلم‌های بانوان کردستانی در گالری سوره سنندج
  • خودنمایی «سیاه قلم‌های بانوان» کردستانی در گالری سوره سنندج
  • درخشش بانوان یزدی در مسابقات پتانک کارگران کشور
  • بانوان یزدی حائز مقام سومی مسابقات پتانک کارگران کشور شدند
  • رقابت‌های قرآنی دانش‌آموزی استان مرکزی
  • مسابقات قرآن دانش‌آموزی استان مرکزی
  • مسابقات بین المللی کشتی جام تختی در زنجان برگزار می‌شود
  • چهل و چهارمین دوره مسابقات بین المللی کشتی جام تختی در زنجان برگزار می شود
  • برگزاری مسابقات والیبال بانوان فرهنگی در هرمزگان