Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-05@00:20:00 GMT

«تئاترشهر» سلف‌سرویس نیست

تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۴۷۱۴۱

«تئاترشهر» سلف‌سرویس نیست

«وزیر» فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنان در سکوت. سایت خبری «ایران تئاتر» که با هدف حمایت از فعالیت‌ها و دغدغه‌های هنرمندان تئاتر بودجه دولتی دریافت می‌کند در سکوت. «خانه تئاتر» که چندی قبل برای دغدغه‌های گذرا در برابر مجلس تجمع ترتیب داد، در سکوت.

به گزارش ایمنا، روزنامه اعتماد در ادامه نوشت: وضعیت یادآور روزگاری است که در سکوت سه گروه مورد نظر و در نتیجه همدستی نامیمون گروه به ظاهر درون جامعه هنرهای نمایشی، قطعه زمینی که باید به «تئاتر شهر» می‌پیوست به یغما رفت و بعداً همان جریان ساکت و همدستِ مهاجم، طلبکار هم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز تئاترشهر را دیده‌اید؟ پس بماند به یادگار که فراموش نکنیم و نکنند در روزهای تاریکِ یکی از مهم‌ترین بناهای فرهنگی پایتخت چه کردیم و چه شد! در این بین بعضی نهادها جای توجه به درخواست‌های مکرر رسانه‌ها (نمایندگان افکار عمومی) و هنرمندان شناخته شده تئاتر برای ایمن‌سازی مکان فرهنگی به بازی حفظ میز با هزینه امروز و فردای فرهنگ مشغولند. مسوولان شهری سال‌های سال است اوضاع پیرامون تئاتر شهر را به چشم دیده‌اند و دم برنیاورده‌اند، بنابراین چرا الان نباید به اظهارنظرهای یکی، دو عضو شورا به دیده شک بنگریم؟ به خصوص در فاصله سه ماه مانده تا برگزاری انتخابات شورای شهر.

نکته قابل تامل در روزهای اخیر، سکوت اعضای قدیمی و موثر شورا درباره جریان پردامنه ایجاد حریم پیرامون این مکان فرهنگی و میدان‌داریِ یکی، دو تازه‌وارد است. انگار در این شهر بزرگ فعلاً نام و بهانه دیگری برای برندسازی در ماه‌های پایانی سال وجود ندارد. هرچه هست یک نفر باید حرف هنرمندان و رسانه‌ها را متوجه شود که نزدیک به هفت هشت سال است بانگ فریاد بلند کرده‌اند که باید به حال تئاتر شهر فکری شود. شورای شهر در دو سال گذشته کجا بود؟ عجیب آنکه بعضی آقایان در سخنرانی‌های شبه‌تبلیغاتی‌شان می‌گویند «چگونه می‌توان دغدغه هنرمندان به عنوان نخستین ذی‌نفعان این مجموعه را نادیده گرفت؟» پاسخ روشن است؛ همان‌طور که طی پنج سال اخیر نادیده گرفته شد. پافشاری عجیبی هم در وارونه جلوه دادن صحبت‌ها و استدلال‌ها دیده می‌شود. مثلاً می‌گویند بحث ایجاد حریم فقط به دلیل وجود انواع ناامنی برای مردم و هنرمندان است که مطرح شده. درحالی که بحث کنده‌کاری و دزدیدن تکه‌های دیوار یک ساختمان ثبت میراث ملی نیز اهمیت دارد؛ این موضوع توسط اعضای شورا مدام و آگاهانه نادیده گرفته می‌شود.

روز گذشته خواندم سخنگوی شورای شهر تهران گفته «بنای عمومی را که عملکرد عمومی دارد، نمی‌توان از شهر منتزع کرد.» اولاً چه کسی گفته تئاترشهر پارک است که کارکرد عمومی داشته باشد؟ و دوم اینکه چطور در همین یکی، دو سال اخیر محدوده‌هایی با کارکرد عمومی حصارکشی شده‌اند؟ (به‌موقع نام می‌برم). یا راهکارهای انتزاعی ارایه می‌دهند که گروه‌ها بیایند کار هنری کنند؟ انگار هنرمندان علاقه دارند در خانه بنشینند، یا همه چیز مهیا بوده که نیامده‌اند! چرا مدیریت شهری اصرار دارد ثابت کند از وضعیت جامعه دور مانده است؟ خطرناک‌تر و نگران‌کننده‌ترین کلید واژه استفاده شهر در صحبت دیروز ایجاد امنیت به واسطه «رونق بخشی» بود. رونق بخشی شما را هم بعد از برپا شدن خیمه‌های فروش مربا و ترشی و دل و جگر درست مقابل ساحتمان «تئاترشهر» تجربه کرده‌ایم، افکار عمومی اجازه نمی‌دهد از تئاترشهر سلف‌سرویس بسازید!

کد خبر 479900

منبع: ایمنا

کلیدواژه: تئاتر تئاتر شهر حریم تئاتر شهر واگذاري تئاتر شهر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شوراي شهر تهران شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۴۷۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سوگواره بین المللی سفینة النجاة برگزار می شود

به گزارش خبرگزاری مهر، داود منافی پور اظهار کرد: نخستین سوگواره با موضوع انعکاس شکوه پیراهن معظّم سیدالشهدا (ع) در آینه هنر، ادب و علم و با شعار عطر ظهور در سوگواره بین المللی سفینة النجاه برگزار خواهد شد.

دبیر نخستین سوگواره بین المللی سفینة النجاة گفت: نخستین سوگواره بین المللی سفینه النجاه با موضوع «پیراهن معظم حضرت سیّدالشهدا علیه السلام» و با هدف تبیین و آشکارسازی نیروهای نجات بخش در کربلا و در راستای نیاز کنونی شیعه در برافراشتن نمادی برای معرفی کربلا، برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: این سوگواره در بخش‌های ادبی و هنری شعر (کهن و نو)، نوحه، ترانه، داستان، داستان کوتاه و داستانک، هنرهای نمایشی شامل نقایی، پرده خوانی، تعزیه، تئاتر تک نفره، موسیقی، قطعه با کلام و قطعه بی کلام برگزار خواهد شد.

منافی پور با اشاره به سایر بخش‌های این سوگواره گفت: در این سوگواره پذیرای آثار هنرمندان در عرصه‌های پادکست و سرود، پوستر، تایپوگرافی و کتیبه و پرچم نیز خواهیم بود.

دبیر نخستین سوگواره بین المللی سفینة النجاة تصریح کرد: هنرمندان عزیز حسینی می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره پیراهن معظم سید الشهدا(علیه السلام) به نشانی www.atigh.org مراجعه کنند.

وی گفت: مهلت ارسال آثار تا شب اول محرم سال جاری ۱۴۰۳ هجری شمسی و اختتامیه سوگواره نیز در ۱۲ محرم امسال برگزار خواهد شد.

کد خبر 6096636

دیگر خبرها

  • سوگواره بین المللی سفینة النجاة برگزار می شود
  • حذف دوباره قطار سریع السیر یزد
  • پلیر موسیقی Winamp باز می‌گردد!
  • واکنش کنعانی به شهادت بیش از ۱۴۰ خبرنگار فلسطینی
  • نمایش فیلم تئاتر «عروسی خون» در سینماتک خانه هنرمندان ایران
  • اجرای عمومی تئاتر‌های جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • اجرای عمومی تئاترهای جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • سرزمین محبوب من ؛ محمد نوری
  • سکوت هالیوودی سلبریتی‌ها در اعتراضات آمریکا
  • راهیابی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی به جشنواره تئاتر مسجد