Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@16:02:15 GMT

امضای تفاهم نامه همکاری بین تخت جمشید و تخت فولاد

تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۴۷۴۹۰

امضای تفاهم نامه همکاری بین تخت جمشید و تخت فولاد

تفاهم‌نامه همکاری بین پایگاه میراث جهانی تخت‌جمشید و مجموعه تخت فولاد اصفهان با هدف ایجاد زمینه‌های مناسب همکاری و تبادل تجربیات در حوزه‌های مختلف فرهنگی، پژوهشی، آموزشی، فنی و حفاظت و مرمت بین دو مجموعه به امضا رسید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید عقد این تفاهم نامه را شروع فصل جدیدی از روابط‌ها در راستای افزایش همکاری‌های طرفین در زمینه‌های گوناگون دانست و با تشریح ظرفیت‌های این مجموعه جهانی و منظر فرهنگی طبیعی آن به ویژه در آثار صخره‌ای و سنگی، تخت جمشید را به عنوان یک سایت موزه تاریخی و نقش رستم را یک مجموعه آیینی و آرامگاهی با آثار متعدد صخره‌ای خود در جهان معرفی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمید فدایی با تاکید بر اینکه حفاظت و مرمت در اولویت و محور کاری این پایگاه جهانی قرار دارد، بیان داشت: در مداخلات حفاظتی ما در کالبد آثار تاریخی سنگی و صخره‌ای، اولویت‌هایی همچون مطالعه، مستندنگاری و به ویژه در مداخلات اضطراری، تثبیت و استحکام بخشی قطعات سنگی و وصالی قطعات سنگی را لحاظ کرده‌ایم.

وی تعاملات بین‌المللی را تجربه‌ای موفق در پیشبرد اهداف توسعه‌ای میراث فرهنگی دانست و افزود: در گذشته با برقراری ارتباط با کشورهای خارجی که با ورود و همکاری ایتالیایی‌ها همراه بود، توانستیم در به روزرسانی پژوهش‌ها و به‌کارگیری روش‌های نوین حفاظت و مرمت در مداخلات پروژه‌های تعریف شده، ظرفیت‌های این مجموعه را افزایش دهیم.

عضو هیات علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور از انتقال تجربیات و ظرفیت‌های بالقوه این پایگاه جهانی به شهرداری اصفهان و مجموعه تاریخی، فرهنگی و مذهبی تخت فولاد خبر داد و تصریح کرد: تجربیات چند دهه اخیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، می‌تواند ظرفیت ساز باشد و در زمینه انتقال و به‌کارگیری آن در سایر آثار فرهنگی و بناهای تاریخی موثر واقع شود که ما این آمادگی را در زمینه شروع پروژه‌های مشترک حفاظت در مجموعه تاریخی فرهنگی تخت فولاد اصفهان، انجام پژوهش‌های مشترک، برگزاری سمینارهای تخصصی و انتشارات نتایج فعالیت‌ها بصورت مشترک خواهیم داشت.

فدایی افزود: طیف وسیعی از بازنشستگان و مرمتگران در این مجموعه جهانی وجود دارند که هر کدام از آن‌ها با سال‌ها تجربه کاری خود، می‌توانند ظرفیت مشاوره خوبی برای آثار فرهنگی شهر اصفهان به ویژه آثار سنگی بشمار روند.

اصفهان یک میراث گسترده است

معاون فرهنگی شهردار اصفهان نیز در ادامه با اشاره به اهمیت دادن به موضوعات مرتبط با صنعت گردشگری و نقش آن در اقتصاد ملی در رابطه با ظرفیت‌های فراوان شهر اصفهان گفت: آثار متعدد و متنوع فرهنگی شهر اصفهان و مجموعه بی نظیر تخت فولاد از ظرفیت‌های قابل توجه بوده که اگر به درستی حفاظت، مرمت و ساماندهی شوند، می‌توانند در صنعت گردشگری، بهره برداری مطلوبی را به ویژه در اقتصاد کشور داشته باشند.

محمد عیدی به روابط بین‌الملل و شرایط مطلوبی که در جذب گردشگر به شهر اصفهان وجود دارد اشاره کرد و افزود: ظرفیت‌های زیادی در شهر اصفهان به عنوان یک میراث گسترده شهری وجود دارد و شهرداری این شهر تاریخی نیز در بهره برداری از این آثار و با توسعه صنعت گردشگری ظرفیت‌هایی را ایجاد کرده است که امیدواریم با جذب گردشگر بیشتر، شرایط بهتری برای درآمدزایی فراهم شود.

معاون فرهنگی شهرداری اصفهان، ظرفیت تاریخی تخت فولاد را فرصتی ارزشمند برای توسعه صنعت گردشگری دانست و گفت: آثار بسیار خوبی در این محدوده تاریخی وجود دارد که ضرورت دارد فراتر از اقدامات به معرفی کامل این ارزش‌ها بپردازیم؛ همچنان که علما و شخصیت‌های زیادی از شیرازی‌ها در اصفهان وجود دارند که گوشه‌ای از ظرفیت ارزشمند این شهر تاریخی محسوب می‌شود.

عیدی به برخی از اقدامات اخیر شهرداری اصفهان در رابطه با ساخت و انتشار فیلم کوتاه از آثار فرهنگی در شبکه‌های مختلف بین‌المللی اشاره داشت و افزود: به عنوان مثال در یکی از برنامه‌های فرهنگی که در زمینه تولید محتوای رسانه‌ای داشته‌ایم، ساخت ۱۱ فیلم کوتاه چینی از میراث فرهنگی اصفهان انجام شده که فقط بازتاب رسانه‌ای یکی از این کلیپ‌ها در مدت زمان چند روزه، بیش از نیم میلیون نفر بازدید کننده را به همراه داشته است که این موضوع می‌تواند فرای از توسعه صنعت گردشگری، شرایط لازم را برای افزایش مهارت و بهره برداری خلاقانه از تکنولوژی‌های نوین و معرفی بهتر آثار و همچنین نگاه کارآفرینانه شهروندان ایرانی، فراهم کند.

کد خبر 479911

منبع: ایمنا

کلیدواژه: تخت جمشيد پایگاه جهانی تخت جمشید تخت فولاد مجموعه فرهنگی مذهبی تخت فولاد محمد عیدی سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق صنعت گردشگری فرهنگی شهر شهر اصفهان تخت جمشید تخت فولاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۴۷۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی تفاهم‌نامه‌های همکاری امضا می‌کند

شرکت ملی نفت ایران با هدف مطالعه توسعه میدان‌های گازی و تولید روزانه ۱۲۷ میلیون مترمکعب گاز هفت تفاهم‌نامه همکاری به ارزش ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلون دلار با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی امضا می‌کند.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی نفت ایران، آیین امضای تفاهم‌نامه طرح‌های توسعه میدان‌های گازی کشور با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و اکتشاف و تولید سه‌شنبه صبح (۱۱ اردیبهشت) با حضور جواد اوجی، وزیر نفت و محسن خجسته‌مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران برگزار می‌شود.

شرکت ملی نفت ایران در دولت سیزدهم با هدف تأمین پایدار و رفع ناترازی گاز کشور و تأمین خوراک صنایع پتروشیمی، اقدام‌هایی گسترده‌ را طرح‌ریزی و اجرا کرده است. در این زمینه می‌توان به امضای قرارداد و اجرای طرح‌های توسعه فاز ۱۱ میدان مشترک پارس جنوبی، توسعه گام نخست میدان گازی کیش، پروژه‌های جمع‌آوری گازهای مشعل، طرح‌ ضربتی توسعه میدان‌های گازی شرکت نفت مناطق مرکزی و .... اشاره کرد.

شرکت ملی نفت ایران برای تحقق این اهداف و توسعه میدان‌های گازی کشور با استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های شرکت‌های ایرانی، مذاکراتی پرشمار را با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و اکتشاف و تولید ایرانی انجام داده است. در نتیجه این اقدام‌ها، تفاهم‌نامه‌های مطالعه توسعه ۱۶ میدان گازی در جنوب، جنوب غرب کشور و خلیج همیشه فارس با تخمین حجم سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلار و ۴۰۰ میلیون دلار و با هدف تولید حدود روزانه ۱۲۸ میلیون مترمکعب گاز با هلدینگ‌ها و شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی امضا می‌شود.

پیش‌بینی می‌شود با تکمیل مطالعات تفاهم‌نامه‌های یادشده و امضا و اجرای کامل قراردادهای طرح‌های یادشده، ضمن افزایش تولید گاز کشور و رفع ناترازی، ۲۵ هزار فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم به‌ویژه در استان‌ها و شهرهای محل اجرای طرح‌ها ایجاد شود.

براساس برنامه‌ریزی‌ها یک درصد از حجم سرمایه‌گذاری یادشده برای انجام مسئولیت‌ اجتماعی شرکت ملی نفت ایران به‌ویژه در مناطق نفت‌خیز صرف خواهد شد.

در این طرح‌ها، برای نخستین بار هلدینگ‌ها و شرکت‌های پتروشیمی به‌منظور تأمین پایدار خوراک مورد نیاز مجموعه‌های به مطالعه و توسعه بالادستی میدان‌های گازی کشور می‌پردازند که گامی مؤثر برای تأمین مطمئن و پایدار خوراک این صنایع، استفاده از سرمایه‌های انباشته‌شده در این مجموعه‌ها، استفاده حداکثری از ظرفیت‌ها و سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در صنایع پتروشیمی و ثروت‌آفرینی برای کشور است.

بر اساس این گزارش، تفاهم‌نامه‌های توسعه میدان‌های گازی «زیره و خارتنگ» و ساختار اکتشافی «دارنگ»، توسعه میدان‌های گازی «سفید زاخور، سفید باغون و هالگان»، توسعه مخازن «خامی زیلایی و کارون» و جمع‌آوری گازهای همراه مسجدسلیمان، توسعه میدان گازی «عسلویه غربی» و ایستگاه تقویت فشار کنگان، توسعه مخازن «خامی شهیدان، زیلایی و کارون»، توسعه میدان‌های گازی «میلاتون و رودک، بینک و رگ سفید» و توسعه میدان‌های گازی «اهواز و مارون خامی» با حضور وزیر نفت، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و مدیران ارشد صنعت نفت امضا می‌شوند.

دیگر خبرها

  • امضای ۱۸ تفاهم‌نامه بین استان فارس و هیئت‌های خارجی
  • شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی تفاهم‌نامه‌های همکاری امضا می‌کند
  • سه تفاهم‌نامه همکاری بین‌المللی در بخش کشاورزی امضا شد
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری میان کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
  • انعقاد تفاهم‌نامه همکاری سه‌جانبه دانشگاه آزاد با دانشگاه باهنر و علوم پزشکی کرمان
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • اصفهانی‌ها ایده‌های خود را برای معرفی بهتر تخت‌فولاد ارائه دهند
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه