Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که همکاری کشور‌ها و شرکت‌های غربی با رژیم صدام در جنایت شیمیایی علیه ایران در سال‌های ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۸ ثابت شده است، هنوز اقدامی تنبیهی در این مورد انجام نشده است. خبرگزاری میزان – همکاری کشور‌ها و شرکت‌های غربی در جنایت شیمیایی رژیم صدام علیه ایران، موضوعی است که با وجود گذشت چند دهه همچنان قابل توجه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تاکنون همکاری و حمایت شیمیایی کشور‌های آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و چند کشور غربی دیگر از عراق در جریان حمله رژیم بعث به ایران مستند شده است، اما قطعنامه‌های محکومیت این کشور‌ها در سازمان ملل غالبا توسط آمریکا و انگلیس مسدود و وتو شده اند.

مهم‌ترین کشوری که در این جنایت علیه بشریت با اهداف سودجویانه شرکت داشت، آلمان و شرکت‌های فعال در این کشور بودند.   اسناد متعددی از ارسال جنگ افزار‌های شیمیایی برای رژیم صدام توسط دولت فرانسه و شرکت‌های مستقر در این کشور در دوره جنگ علیه ایران در سال‌های ۸۸-۱۹۸۰ وجود دارد.   نشریه «نوول آبزرواتور» با انتشار گزارشی، به تشریح همکاری دولت فرانسه و شرکت‌های فرانسوی با رژیم صدام در دوره جنگ علیه ایران پرداخته بود.   این نشریه فرانسوی در سپتامبر ۱۹۹۰ تنها ۲ سال پس از پایان جنگ رژیم صدام علیه ایران، فاش کرد که شماری از شرکت‌های فرانسوی، ماشین آلات و مواد اولیه تولید جنگ افزار‌های شیمیایی را به عراق صادر کردند.   تحقیقات انجام شده توسط دولت فرانسه اعلام کرد عکس‌های ماهواره‌ای که در اختیار دولت فرانسه قرار گرفته، حاکی از آن است که احتمالا مواد شیمیایی مذکور به کارخانه سلاح‌های شیمیایی رژیم صدام در «سامرا» تحویل شده باشد.   از مهم‌ترین شرکت‌های فرانسوی مشارکت کننده در این جنایت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:   - Protect S.A: شرکت «پروتکت اس اِی» فرانسه واقع در نزدیکی شهر «مولوز» در شرق فرانسه، در بازه زمانی ۴ ساله واسطه تامین مواد شیمیایی رژیم صدام بود.   شرکت مذکور در راستای تنوع بخشیدن به همکاری شیمیایی خود با رژیم صدام اقدام به ایفای نقش واسطه میان این رژیم و یک شرکت آلمان غربی برای فروش مواد و تجهیزات شیمیایی کرد.   در واقع «پروتکت اس اِی» با شرکت «کارل کوب» آلمان غربی در ارسال مواد و تجهیزات شیمیایی برای رژیم صدام همکاری گسترده‌ای داشت.   ضمن اینکه با یک شرکت صادرات و واردات دیگر در «هامبورگ» با نام W.E.T رابطه‌ای برقرار کرد که منجر به فروش چندین واحد ساخت عوامل جنگ شیمیایی به رژیم صدام شد.  بیشتر بخوانید:  جنگ افزار‌های شیمیایی غربی چگونه به دست رژیم صدام رسید؟  وضعیت وحشتناک روز‌های بمباران شیمیایی سردشت هرگز نباید فراموش شود به گزارش «نوول آبزرواتور»، شعبه‌ای از گمرک فرانسه، ۱۲ تن مواد خام شیمیایی بسیار سمی در حال ارسال به عراق را رهگیری کرده بود.   از جمله مواد موجود در محموله ضبط شده، گاز‌های «تری کلرید فسفر» و «اکسی کلرید فسفر» بودند که در تولید گاز اعصاب «تابون» مورد ساتفاده قرار می‌گیرند.   رژیم صدام از این گاز در بازه زمانی ۱۹۸۴ تا ۱۹۸۸ علیه ایران به دفعات استفاده کرد.   در همان زمان شرکت «پروتکت اس اِی» با انتشار بیانیه‌ای مکتوب برای روزنامه ها، مدعی رد همه اتهام‌ها شد اما بدون ارائه جزئیات بیشتر، ادعا کرد که ارسال انواع مختلف مواد شیمیایی را به پالایشگاه نفت «الدوره» عراق، وزارت صنعت، وزارت آموزش و پرورش، انستیتوی تحقیقات علمی و دانشگاه بغداد از سال ۱۹۸۶ را می‌پذیرد.   - شرکت‌های صنعتی فرانسوی شامل «Le Vide»، «Carbone Loraine»، «De Dietrich France»، «SVCM»، «Pirep» و «Prevost» نیز بنا بر گزارش «نوول آبزرواتور» بدون اطلاع از مقصد نهایی محموله‌های شیمیایی، بخشی از برنامه ارسال تجهیزات شیمیایی مختلف برای رژیم صدام بودند.   انتهای پیام/ برچسب ها: تحولات بین الملل حقوق بشر فرانسه تسلیحات شیمیایی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: تحولات بین الملل حقوق بشر فرانسه تسلیحات شیمیایی جنگ افزار های شیمیایی شیمیایی رژیم صدام دولت فرانسه علیه ایران کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۵۶۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ پژوهشگران یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان ایران با استفاده از تکنولوژی پیشرفته هسته‌ای برای تشخیص بیماری‌های مختلف موفق به طراحی و ساخت دستگاه تصویربرداری به روش اسپکت (یکی از روش‌های غیر تهاجمی در پزشکی) شده‌اند.

این دستگاه جهت ثبت و آشکارسازی تجمع مواد رادیو اکتیو در بافت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این روش تصویربرداری، براساس وضعیت بیمار، رادیودارو در ارگان‌های مختلف جذب و کسری از فوتون‌ها ازمیان بافت نرم احاطه شده عبور کرده و نهایتا توسط دوربین گاما آشکارسازی می‌شوند.

اخیراً پژوهشگران این مجموعه با ارائه ایده صنعتی سازی دستگاه تصویربرداری اسپکت از تمام بدن توانسته‌اند رتبه نخست بخش اتصال پذیری و میکروالکترونیک نخستین رویداد نکست را از آن خود کنند.

بهنوش تیموریان فرد، قائم مقام این شرکت دانش بنیان به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: این شرکت در حوزه تولید تجهیزات پزشکی هسته‌ای فعالیت می‌کند و با استفاده از تکنولوژی پیشرفته  پزشکی هسته‌ای موفق به طراحی و ساخت دستگاه تصویربرداری به روش اسپکت شده است. اخیرا نیز به دنبال صنعتی سازی این دستگاه از تمام بدن هستیم.

قائم مقام این شرکت دانش بنیان درباره این دستگاه عنوان کرد: این دستگاه قابلیت تصویربرداری از عملکرد تمامی بافت‌ها و ارگان‌های مختلف بدن را دارد و برای تشخیص بیماری‌ها به خصوص سرطان می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

وی افزود: رادیو دارو، اشعه گاما از خود ساطع می‌کند. در این روش غیر تهاجمی، رادیو دارو به بیمار تزریق می‌شود. سپس رادیو دارو بنابر ویژگی‌هایش در یکی از بافت‌های بدن تجمع بیشتری پیدا کرده و اشعه گاما پخش می‌کند. در نهایت اشعه گاما حاصل از خروجی بدن بیمار دریافت شده و تبدیل به تصاویر دو بعدی و سه بعدی می‌شود بدین طریق پزشک معالج می‌تواند گزارشی از نحوه عملکرد ارگان‌های خاص بدن مانند قلب، کلیه، کبد و حتی استخوان‌ها بدست آورد.

تیموریان تصریح کرد: این دستگاه در ایران نمونه مشابه داخلی ندارد و تولید این فناوری «های‌تک» در دنیا تنها در انحصار چند کشور پیشرفته مانند هلند، آمریکا و آلمان است. هرچند پژوهشگران این مجموعه توانسته‌اند به چنین فناوری دست پیدا کنند، اما برای اجرای این طرح با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند.

وی تاکید کرد: بزرگترین مشکل ما این است که ارگان‌ها و نهاد‌های دولتی همچنان از دستگاه‌های وارداتی استفاده می‌کنند. همچنین شرکت‌های وارد کننده نیز برای واردات این دستگاه‌ها ارز دولتی دریافت می‌کنند؛ این شرکت‌ها با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی و گاهی با ارز نیمایی ۲۸ هزار و پانصد تومانی این دستگاه‌ها را از کشور‌های رقیب خریداری و وارد می‌کنند. این مساله رقابت ما با شرکت‌های وارد کننده این دستگاه‌ها را سخت کرده است. ما از دولت و مسئولان توقع داریم با شرکت‌های وارد کننده در فضایی برابر رقابت کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صنعت حمل و نقل بین المللی: مروری جامع با نگاهی عمیق به نقش هوش مصنوعی
  • آغاز ساخت پایانه مکانیزه مواد معدنی در مجتمع بندری امام خمینی
  • آیا استفاده از تابه‌های نچسب را باید کنار گذاشت؟
  • چگونه سینک آشپزخانه را بدون مواد شوینده شیمیایی تمیز و درخشان کنیم؟
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟
  • ۱۱ آلاینده بیماری زای مخفی در خانه
  • دانشجویان در دل آمریکا «فلسطینِ آزاد» را فریاد می‌زنند/ سرکوب شدید دانشجویان در فرانسه و آمریکا
  • روزی که رژیم بعث عراق به کاربرد سلاح‌های شیمیایی محکوم شد
  • بافق میزبان کنفرانس بین المللی تحقیقات شتر