Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بروجرد گفت:کلاس‌های آموزشی رشته‌های بومی صنایع دستی در بروجرد راه‌اندازی می‌شود. - اخبار استانها -

حجت الله یارمحمدی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در  بروجرد با اشاره به راه‌اندازی کلاس‌های آموزشی صنایع دستی در شهرستان بروجرد اظهارداشت: هم اکنون تعداد 60 رشته صنایع دستی در شهرستان بروجرد وجود دارد که تنها 40 درصد در این رشته‌ها مشغول به فعالیت‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: متاسفانه تعدادی از رشته‌های صنایع دستی در شهرستان به حداقل رسیده است، زمانی در یک رشته ده‌ها کارگاه مشغول به کار بود ولی در حال حاضر از آن همه کارگاه تنها دو مورد مشغول به کار است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بروجرد عنوان کرد: با اینکه سلیقه مردم در بحث خرید و تولید صنایع دستی تغییر کرده و نگاه استفاده و کاربردی تغییراتی داشته ولی رشته‌هایی که در دیگر استان‌ها فعالیتی ندارند در شهرستان بروجرد مشغول به کار اند و این یک امتیاز  برای تولید بیشتر صنایع دستی در بروجرد است.

وزیر میراث فرهنگی: احیای 99 رشته صنایع دستی کشور/صادرات این بخش به 600 میلیون دلار رسیدزمینه احیای صنایع دستی منسوخ و فراموش شده خراسان رضوی فراهم می‌شودوزیر میراث فرهنگی: گردشگری فرهنگی را در کشور رونق می‌دهیم

وی بیان کرد: به دلیل ساختار شهری بروجرد و توانایی مردم شهر به ویژه بازاریان این خطه رشته‌هایی از صنایع دستی وجود دارد که بعد از گذشت سال‌ها هنوز از یاد نرفته و جذابیت خاصی بین عموم مردم دارد و مردم بومی خواهان و خواستار این صنایع ارزشمند  هستند.

یارمحمدی در رابطه با توسعه صنایع دستی شهرستان تاکید کرد: تلاش ما این است که بتوانیم برخی از رشته‌های فراموش شده را دوباره احیاء کنیم، برخی از ارگان‌ها بحث آموزش را به عهده گرفته‌اند که ما نیز در کنار این عزیزان هستیم و کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی را برای علاقمندان راه‌اندازی کرده‌ایم.

وی تصریح کرد: اداره میراث فرهنگی حمایت از تولید کنندگان صنایع دستی را جزء وظایف اصلی خود می‌داند، ما از رشته‌هایی که در حال میرا هستند و تا حدی هم از بین رفته‌اند حمایت می‌کنیم و کارگاه‌های آموزشی حداقل کاری است که می‌توانیم انجام دهیم.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بروجرد اظهارداشت: با توجه به توان مالی و با توجه به توان اداری که داریم دائما کلاس‌های آموزشی در رشته‌های بومی برگزار می‌کنیم،  این کلاس‌ها می‌تواند بحث مشکل اشتغال جوانان را تا حدی برطرف کند و منبع درآمدی برای خانواده‌ها باشد‌.

وی در رابطه با چگونگی آموزش کلاس‌ها گفت: سعی ما براین است که به تعداد کلاس‌های آموزشی خودمان اضافه کنیم تا ظرفیت بیشتری بتوانند از فضای خوب آموزشی این کارگاه‌ها استفاده کنند، درسنوات  گذشته در حوزه ورشو سازی آموزش نداشتیم ولی طی دو سال اخیر که شهرستان بروجرد به عنوان شهر ملی ورشو انتخاب شده است ما آموزش این رشته‌ها را به صورت حرفه‌ای آغاز کرده‌ایم.

یارمحمدی با اشاره به فرش‌های دستباف زنان روستایی شهرستان بروجرد خاطر نشان کرد: برخی از کارگاه‌های فرش دستباف روستاهای بروجرد که به دلایلی تعطیل شده بودند و یا نهایت در هر کارگاه یک نفر کار می‌کرده است، دوباره در حال فعال شدن‌اند، میراث فرهنگی برای این تعداد افراد که بیکار شده‌اند کلاس‌های آموزشی جدید و حرفه‌ای برگزار کرده‌ایم.این آموزش به صورت نسل به نسل در روستاها در حال رخ دادن است.

وی عنوان کرد: هدف از برگزاری کلاس‌های آموزشی جدا از حفظ صنایع دستی بومی و محلی و زنده کردن آنها، ارتباط مردم با هنرمندان این رشته‌های فراموش شده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بروجرد یکی از مهمترین کارها برای حفظ صنایع بومی و محلی را ایجاد نمایشگاه‌های داخلی دانست و بیان کرد: فروش محصولات تولید شده می‌تواند ارتباط هنرمندان با مخاطبان هر رشته از صنایع دستی را بالا برده و آن محصول را در جامعه معرفی کند.اخیرا در تهران نمایشگاهی به همین منظور برپا شد و شهرستان بروجرد به عنوان یک غرفه فعال و به عنوان نماینده لرستان  در این نمایشگاه شرکت کردیم. خوشبختانه بخش عمده این نمایشگاه در غرفه لرستان و متعلق به شهرستان بروجرد بود و در این نمایشگاه محصولات قلم زنی، ورشو سازی، دست بافت‌ها و صنایع چوبی بود که به صورت زنده در معرض دید علاقمندان قرار گرفت.

انتهای پیام/642/ ز

منبع: تسنیم

کلیدواژه: صنایع دستی و گردشگری بروجرد رئیس اداره میراث فرهنگی کلاس های آموزشی شهرستان بروجرد صنایع دستی راه اندازی کارگاه ها رشته ها کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۵۷۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرغامی: موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد

به گزارش گروه فرهنگی ایسکانیوز، عزت‌الله ضرغامی صبح امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیأت دولت، گفت: جا دارد از سازمان صداوسیما به‌خاطر انعکاس خوب در حوزه صنایع دستی و سنت‌های بومی مردم در سریال نون خ تشکر کنم. در نمایش دادن سبک زندگی مردم و برنامه‌های محلی و سنتی و ترویج این زندگی پاک خیلی موفق بودند. تصور من این است که اگر اینها به صورت فیلم‌های کوتاه دربیاید، در حوزه تولید شادی و روحیه برای مردم، می‌تواند خیلی موثر باشد.

بیشتر بخوانید: ضرغامی: کتیبه همدان ترمیم شد

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره مقایسه موزه ملی با موزه لوور گفت: از من در مورد قیمت بلیط‌ها سوال شده بود و من گفتم رقم ۳۰ هزار تومان که سالها تغییر نکرده بود، رقمی بسیار پایین و از همه دنیا ارزان‌تر است. حتی من گفتم که نمی‌خواهیم خودمان را با موزه لوور مقایسه کنیم که ۲۲ یورو و معادل ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است.

وی ادامه داد: خدمات خاصی در موزه لوور داده نمی‌شود و تقریبا همه موزه‌ها شبیه هم هستند و ما کارشناسان خیلی خوبی داریم.

کد خبر: 1228302 برچسب‌ها میراث فرهنگی و گردشگری

دیگر خبرها

  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • افزایش ۲ برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • 43 دوره آموزشی صنایع‌دستی در گلستان برگزار شد
  • برگزاری دوره‌های رایگان آموزش صنایع دستی در لرستان
  • حفاران غیرمجاز در شهرستان سنندج دستگیر شدند
  • تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ»
  • ضرغامی: موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • راه اندازی نخستین بازارچه صنایع دستی دربنای تاریخی ملک زاهدان بزودی