Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-02@08:52:53 GMT

ایجاد برابری در شهرها با گسترش فضاهای سبز

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۵۸۴۹۳

ایجاد برابری در شهرها با گسترش فضاهای سبز

درک مؤلفه‌های مؤثر بر ایجاد تفاوت‌های اقتصادی، اجتماعی و آموزشی بین جوامع مختلف، از جمله مهم‌ترین عواملی به شمار می‌رود که طی چند سال اخیر، ذهن طراحان شهری را به خود درگیر کرده است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، وجود نابرابری بین شهروندان یک منطقه، مسئله‌ای بسیار پیچیده با عوامل متعددی است که طراحی و موقعیت قرارگیری فضاهای سبز شهری در مرکزیت توجه به آن در نظر گرفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه گاهی همین نابرابری زمینه را برای تمرکز بیشتر برنامه‌ریزان شهری به بازطراحی فضاهای عمومی و بهبود هر چه بیشتر آن‌ها سوق می‌دهد، با این حال، در اغلب موارد باعث ناامیدی بعضی شهروندان به خصوص افراد فقیر در میزان مالکیت خود نسبت به فضاهای شهری می‌شود. طی یک دهه اخیر و به خصوص پس از شیوع بیماری کووید -۱۹ چالش‌های زیادی در بین مدیران شهری به منظور طراحی بهتر مناطق و افزایش برابری بین شهروندان شکل گرفته است.

توزیع ناعادلانه فضاهای سبز در کلانشهر نیویورک آمریکا، از بارزترین نمونه‌های نقش فضاهای عمومی در برابری میان شهروندان است. به عنوان مثال، پارک خطی مرکزی شهر، که بزرگترین فضای عمومی نیویورک به حساب می‌آید، بیش از ۳۴۳ هکتار فضای سبز را در بر گرفته است. این پارک زیبا به شکل مستطیل در قلب منطقه منهتن واقع شده و در مجموع دریاچه‌هایی به وسعت حدود ۷. ۶۰ هکتار را در خود جای داده است. پارک خطی نیویورک درست در قلب مرکز تجاری نیویورک قرار دارد به همین دلیل، امکانات شهری با کیفیت بسیار بالا در اختیار کاربران و ساکنان منطقه قرار می‌گیرد. علاوه بر این، صاحبان کسب و کار در این منطقه به فروش کالاها و اقلام بسیار گران‌قیمت به ثروتمندترین مردم شهر مشغول هستند.

بدیهی است که تمام املاک و مستغلات اطراف پارک مرکزی نیویورک نسبت به سایر مناطق شهر از ارزش بسیار بالاتری برخوردار بوده و همین امر منجر به تجمع ثروتمندان در تمام مناطق اطراف آن شده است. در نتیجه، مردم فقیر در سایر مناطق شهر، که اغلب به فضاهای سبز دسترسی زیادی ندارند، سکونت گزیده‌اند و بنابراین نابرابری شهری به طور قابل توجهی افزایش یافته است.

وجود پارک مرکزی نیویورک و نابرابری اجتماعی، اقتصادی و آموزشی تنها یک نمونه از نقش فضاهای سبز در ترویج نابرابری شهری است. بدیهی است که در هر نقطه از جهان، هر چه دسترسی مردم به فضاهای سبز بیشتر باشد، قیمت املاک در آن منطقه بیشتر می‌شود و همین امر باعث گرد هم آمدن ثروتمندان در تمام مناطق اطراف فضاهای سبز می‌شود و هر روز بر شکاف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی میان مردم می‌افزاید. همین نابرابری دیگر جنبه‌های زندگی بشر را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد و کیفیت زندگی را در نقاط مختلف یک شهر، متفاوت می‌کند.

این روزها بسیاری از طرح‌های برگزیده جهان نظیر پارک مرکزی نیویورک مورد انتقاد معماران برجسته زیادی در سراسر دنیا قرار گرفته چرا که در طراحی آن‌ها آینده زندگی شهری مورد توجه قرار گرفته نشده است. به عنوان مثال، اگرچه پیش‌بینی شده این پارک تا ۲۰ سال آینده هر سال یک میلیارد دلار به درآمد شهر بیافزاید، با این حال، باعث مهاجرت بسیاری از ساکنان اطراف خود نیز می‌شود چرا که این افراد دیگر توانایی مالی زندگی کردن در چنین مناطق ثروتمندی را نخواهند داشت.

بسیاری از محققان شهری بر این باورند که پارک‌ها و فضاهای سبز در آینده با امروز متفاوت خواهند بود و بر اساس کاربرد خود، طراحی خواهند شد. برای برنامه‌ریزان امروزی، طراحی فضاهای سبز به گونه‌ای که باعث ایجاد برابری و افزایش تعاملات اجتماعی بین گروه‌های مختلف جامعه، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. بنابراین، معماران تلاش خواهند کرد پارک‌هایی در سراسر مناطق شهری طراحی کنند که حس برابری در میان مردم را افزایش دهد و مهاجرت هیچ فردی از منطقه سکونت خود را در پی نداشته باشد.

گسترش فضاهای سبز و برابری اجتماعی، اقتصادی و آموزشی در دوران کرونا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شده و مدیران در تلاشند از طریق ترویج بام‌باغ‌ها و مزارع کوچک خانگی در میان مردم، به آن‌ها حس برابری را القا کنند.

کد خبر 480141

منبع: ایمنا

کلیدواژه: فضاي سبز فضای سبز شهری برابری در شهر توزیع عادلانه فضای سبز در شهر طراحی شهری ویروس کرونا کرونا ویروس کرونا فضاهای عمومی شهری فضای عمومی شهر فضای عمومی کووید ۱۹ نیویورک شهرهای جهان پارک شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق فضاهای سبز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۵۸۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین مرکز مانیتورینگ مراکز معاینه فنی شهر اصفهان راه‌اندازی می‌شود

مدیرعامل سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار شهرداری اصفهان گفت: برای نخستین‌بار مرکز مانیتورینگ مراکز معاینه فنی مکانیزه را در شهر اصفهان راه‌اندازی می‌کنیم.

سیدعلی عبدالهی با حضور در غرفه خبرگزاری ایمنا در دومین نمایشگاه حمل‌ونقل دانش‌بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: در جلسه‌ای که میزبان مدیران عامل سازمان‌های حمل‌ونقل بار کلان‌شهرها هستیم، کارگروه ویژه بار را برگزار می‌کنیم که در آن دغدغه کلان‌شهرها و رانندگان در حوزه حمل‌ونقل بار درون شهری مطرح می‌شود.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین دغدغه اختصاص سوخت به این ناوگان است، افزود: به‌تازگی با کاهش سهمیه سوخت ناوگان باری دچار چالش‌هایی در حوزه حمل‌ونقل بار درون شهری شدیم.

مدیرعامل سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار شهرداری اصفهان تصریح کرد: یکی از مصوبات اصلی که امروز به تصویب خواهد رسید و به جد پیگیر آن هستیم و خبر بسیار خوشی برای رانندگان است، تثبیت اختصاص سوخت گازوئیل برای ناوگان دیزلی درون‌شهری است، همینطور در حوزه هوشمندسازی امروز اولین سامانه متحرک ثبت تخلف هوشمند ناوگان درون‌شهری (خودروهای پژو ۲۰۶) را با حضور فرمانده راهور فراجا افتتاح کردیم.

عبدالهی با بیان اینکه در حوزه کنترل ناوگان بار به‌صورت هوشمند، ساماندهی و مدیریت و روان‌سازی ترافیک انجام می‌شود، گفت: خودروهای باری با مقیاس بزرگ است و تردد آن‌ها در شهر ترافیک ایجاد می‌کند که با راه‌اندازی این سامانه به روان‌سازی ترافیک در معابر شهری کمک شایانی می‌کنیم.

وی با اشاره به اقدام جدید در روند معاینه فنی خاطرنشان کرد: برای نخستین‌بار مرکز مانیتورینگ مراکز معاینه فنی مکانیزه را در شهر اصفهان راه‌اندازی می‌کنیم که امیدوارم در آینده نزدیک سایر کلان‌شهرها نیز از آن استفاده کنند.

کد خبر 749693

دیگر خبرها

  • مجلس شورای اسلامی، قانون مدیریت یکپارچه شهری را عملیاتی کند
  • خلاقیت؛ موتور رشد شهرها
  • ۱۷۶ پروژه عمران شهری طی ۲ سال گذشته در استان زنجان اجرا شد
  • تاثیر لاین نوری بر دکوراسیون داخلی 
  • وحدت اعضای شورا با شهرداران باعث رونق امور شهری می‌شود
  • نخستین مرکز مانیتورینگ مراکز معاینه فنی شهر اصفهان راه‌اندازی می‌شود
  • حفر و تجهیز ۳۷ حلقه چاه آب شرب طی سال گذشته در همدان
  • آسمان‌خراش‌ها؛ قاتل یا ناجی شهرها؟
  • نوسازی ۷ برابری اتوبوس های پایتخت نسبت به دوره قبل مدیریت شهری
  • ۲۰ شهری که بیشترین میلیاردر‌های جهان را دارد