Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا‏، دکتر مسعود یونسیان اپیدمیولوژیست با اشاره به تصمیمات گرفته شده پیرامون سفرهای نوروزی و ممنوعیت سفر به شهرهای قرمز و نارنجی، گفت: من فکر می‌کنم اتفاقا شهرهایی که آلودگی کمتری دارند مانند شهرهای زرد و آبی بیشتر در معرض خطر هستند. اگر فردی بیمار باشد و به یک شهر قرمز سفر کند چیزی از نگرانی به آنجا اضافه نمی‌کند؛ زیرا آن شهر خودش قرمز است اما سفر به شهرهایی با بار کمتر بیماری نگران‌کننده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هنوز سیستمی وجود ندارد که همه افراد از نظر بیماری تست شوند و از طرفی عده‌ای هم ناقل بی‌علامت هستند. اگر اعلام می‌شد مجوز سفر به شهرهایی با بیماری کمتر تست منفی pcr است آن وقت خیالمان راحت‌تر است؛ هرچند که برخی موارد آلودگی هم بی‌علامت‌اند. تنها شاید مسافرت از شهر با بار بیماری کمتر (آبی) به شهر پاک دیگر (آبی) نگرانی کمتری داشته باشد.

خطر انتقال آلودگی به شهرهای پاک

این اپیدمیولوژیست ادامه داد: باید در سیاست‌ها به انتقال آلودگی به شهرهای پاک‌تر هم فکر کنیم؛ زیرا حتی یک مورد انتقال هم در شرایطی که تا پیش از سفرهای نوروزی مردم آن منطقه احساس امنیت می‌کردند، می‌تواند منجر به فاجعه شود.

کادر درمان را دلسرد نکنید

وی ضمن درخواست از مردم برای نرفتن به سفرهای نوروزی، تاکید کرد: ولی واقعا چه باید بگوییم؟ تصاویری به دستمان می‌رسد که مردم شب عید شانه به شانه هم بدون هیچ فاصله‌ای در بازار در حال خرید هستند. کادر بهداشت و درمان هم با دیدن این تصاویر دلسرد می‌شود. 

زمانی ممکن است مردم مجبور باشند برای تامین مایحتاج روزانه در صف قرار گیرند که آن زمان می‌توان دولت را مسئول دانست، اما این‌که کسی در صف خرید نوروزی باشد دیگر مسئول خود اوست. این حس امنیت کاذب است، مردم بدانند هنوز شرایط بیماری و انتقال آن تغییر نکرده است و تنها باید برای کارهای ضروری از منزل خارج شویم.

قدرت سرایت بالا در ویروس جهش یافته انگلیسی

یونسیان درباره بروز ویروس‌های جهش‌یافته از جمله ویروس انگلیسی در کشور، اظهار کرد: آنچه از شیوع ویروس جهش‌یافته در برخی استان‌ها اعلام شده است به معنای آن نیست که در مابقی شهرها ویروس کرونای جهش‌یافته انگلیسی وجود ندارد، بلکه معنای آن این است که در بقیه نقاط یا آزمایش انجام نشده است و یا در تعداد محدودی که آزمایش شدند موردی از ابتلا به ویروس جهش یافته شناسایی نشده است.

وقتی ویروسی با قدرت سرایت بالا وارد یک کشور می‌شود، احتمال انتقال ویروس به تمام نقاط کشور هم وجود دارد و ما باید مبنا را این بگذاریم که در هر جایی ممکن است با همان ویروس قدرتمند و جهش یافته سر و کار داشته باشیم، زیرا آمارها، آمارهای کاملی نیستند و هنوز در تمام نقاط کشور به اندازه کافی نمونه نگرفتیم که بتوانیم ادعا کنیم کدام نقطه کاملا عاری از ویروس جهش یافته انگلیسی است.

وی درباره پیش‌بینی از روزهای آتی روند بیماری، تصریح کرد: اطلاعات فعلی نمی‌تواند برای پیش‌بینی به ما کمک کند زیرا نمی‌دانیم چه نسبتی از جامعه به دنبال ابتلا به بیماری مصون شدند، تعدادی هم که از طریق تزریق واکسن مصون شدند فعلا بسیار محدود هستند و فعلا تاثیر بزرگی از واکسیناسیون در نوروز نخواهیم دید.

خطر سفر حتی برای جوانان

یونسیان ادامه داد: جوانان هم خودشان ممکن است مبتلا نشوند یا نوع خفیف بیماری را تجربه کنند، اما افراد در معرض تماس با آنها ممکن است بیماری را به شکل کشنده‌ای تجربه کنند؛ بنابراین حتی جوانان هم نمی‌توانند ادعا کنند که به سفر می‌روند و هیچ مشکلی برای خود و خانواده‌شان ایجاد نمی‌کنند، آنها در ارتباط با اعضای خانواده بیماری را به سایرین انتقال می‌دهند.

سفر با وسایل نقلیه عمومی آزاد است!

یونسیان تاکید کرد: یکی از نکات مهم انجام سفر با وسایل نقلیه عمومی است که آزاد است و هر فردی می‌تواند با اتوبوس به هرجایی برود اما سفر با وسیله نقلیه شخصی که احتمال انتقال بیماری در آن کمتر است به برخی شهرها غیرمجاز است.
در وسایل حمل‌ونقل عمومی افراد مختلف با میزان رعایت‌ متفاوت پروتکل‌های بهداشتی کنار هم می‌نشینند و احتمال انتفال بیماری افزایش می‌یابد، من تصور می‌کنم بهتر است مسئولین انجام سفرهای محدود با وسیله نقلیه شخصی را مجاز کنند. 

وی در بخش پایانی صحبت‌هایش ضمن انتقاد از کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی، تصریح کرد: در ترددهای درون شهری غیر از یک ماسک زدن ساده که به تنهایی کفایت نمی‌کند، نمود دیگری از رعایت نکات بهداشتی می‌بینید؟ دقت در فاصله‌گذاری فیزیکی، محدودیت در تعداد ظرفیت خودروهای عمومی داخل شهری و بیرون شهری و... چندان مناسب اجرا نمی‌شود.

کد خبر 589633 برچسب‌ها سفر كرونا در ايران نوروز فاصله‌گذاری اجتماعی ماسک - سلامت

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سفر كرونا در ايران نوروز فاصله گذاری اجتماعی ماسک سلامت ویروس جهش یافته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۵۹۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده های واردات وسایل نقلیه عمومی عملی می شود؟

تین نیوز

رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران گفت: در مورد واردات وسایل حمل و نقل عمومی وعده های زیادی شنیدیم و عملا اتفاق خاصی نیفتاد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، نرجس سلیمانی در دویست و سی و یکمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در تذکری با بیان اینکه باعث تأثر است که پس از گذشت نزدیک به سه سال از دوره مدیریت شهری به اندازه هزینه های سفر به چین، وسایل حمل و نقل عمومی اضافه نشده است، گفت: شرکت ها در تمام دنیا انواع مختلفی دارند. به طوری که یا تک نفره یا سهامی عام، یا سهامی خاص، یا تعاونی و یا زیر مجموعه دولت هستند. شهرداری با یک شرکت قرارداد بسته که زیرمجموعه یک شرکت خصوصی است.

سلیمانی ادامه داد: اولین امضاء کننده قرارداد معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری است و با توجه به سند امضاء شده، گاهی اوقات قرارداد و گاهی تفاهم نامه، گاهی موافقت نامه و گاهی قرارداد تکمیلی عنوان شده است. به نظر می رسد این مسیر صعب العبور است.

وی با بیان اینکه نکته دوم در قرارداد در مورد تأمین کننده مالی است، افزود: چرا از میان این همه تأمین کننده منابع مالی در چین، شرکتی با مسئولیتی محدود در جایگاه تأمین کننده مالی در نظر گرفته می شود؟ عدم توجه به نکات بدیهی در اصول حقوقی همچون مکان انعقاد قرارداد را شاهد هستیم. در بررسی ها چه به عنوان عضو شورا و چه به عنوان عضو کمیسیون از شهردار سوال کردیم و قانع کننده نبوده است.

سلیمانی با اشاره به نامه بانک مرکزی به تاریخ ۱۴ فوریه ۲۰۲۴ در خصوص رقم مالی قرارداد، گفت: با این حجم از موضوع مالی ابهاماتی وجود دارد که باید به آن پاسخ داده شود. نرخی به عنوان مبنا در نظر گرفته شده و پنج درصد انتفاع و ضرر را تا پنج سال به دلیل نوسانات مالی برای طرفین ایجاد خواهد کرد. تهاتر نیاز به کارشناسی دقیق دارد تا آنچه تحویل داده می شود و آنچه که می گیریم در تعادل باشند.

سلیمانی تاکید کرد: در مورد واردات وسایل حمل و نقل عمومی وعده های زیادی شنیدیم و عملا اتفاق خاصی نیفتاد. مدیریت شهری در حوزه اجرایی با تک ماده نیز به نمره حداقلی نمی رسد البته زمان محدودی باقی مانده است. با مصاحبه های متعدد نتیجه ای حاصل نخواهد شد و باید کار جهادی برای ماندگار کردن مدیریت شهری دوره ششم صورت بگیرد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • کنترل ۲۱۵۰ دستگاه ناوگان عمومی در محور‌های مازندران
  • خروج تمام وسایل نقلیه رسوبی در پارکینگ‌های تهران
  • رئیس دادگستری تهران : تا ۲۷ خرداد تمامی وسایل نقلیهٔ توقیفی از پارکینگ‌ ها خارج می‌شوند
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی
  • آغاز مزایده فروش بیش از یک هزار و سیصد دستگاه وسیله نقلیه توقیفی در استان هرمزگان
  • وعده های واردات وسایل نقلیه عمومی عملی می شود؟
  • آغاز مزایده فروش ۱۳۰۰ دستگاه وسیله نقلیه توقیفی در هرمزگان