Web Analytics Made Easy - Statcounter

با گسترده تر شدن دایره مشکلات اقتصادی مردم حل این مسائل در پساکرونا در اولویت قرار می گیرد و این مسئله به برنامه های مردمی و فرهنگی و هنری مساجد آسیب می زند که باید برای آن برنامه ریزی کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، سایه سنگین کرونا بر فضای معنوی مسجد گاهی دلتنگمان می کند و حسرت آن روزهایی که شاید می توانستیم به مسجد برویم و به دلیل مشغله کاری، خوردن ناهار و شام، دیدن فیلم و بودن با دوستان از این توفیق بی بهره بودیم را در دلهای مان گذاشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در گیر و دار مشکلات و فضای سخت اقتصادی حتی صف های مرغ و روغن هم عطش ما را برای ایستادن در صف های نماز و عبادت بیشتر می کند و گاهی استغفار می کنیم و با خود می اندیشیم که چه شد که توفیق حضور در نماز جماعت مراسم های معنوی و مذهبی مساجد را از دست دادیم.

 

این روزها مومنان دلتنگ ایستادن دوش به دوش در صفوف نماز جماعت مساجد بدون ترس از کرونا و متهم شدن به نادیده گرفتن پروتکل های بهداشتی هستند و همه آرزو دارند که باز به دوران قبل از کرونا برگردند.

 

قطعا با رونق گرفتن فعالیت های مساجد در پساکرونا و بازگشت به مساجد و از سرگیری فعالیت های معنوی و مذهبی حسرت جاهای خالی و انسان های از دست رفته به دلیل بیماری و کرونا را بیشتر در دلها احساس خواهیم کرد.

 

چه بخواهیم چه نخواهیم کرونا امروز در میان ما جولان می دهد و در ایام پساکرونا ساختارهای فرهنگی و مذهبی ما دستخوش تغییراتی می شود که باید برای آن برنامه ریزی کنیم و در این میان وظیفه تشکل های دینی و مذهبی به ویژه کانون های فرهنگی و هنری مساجد که با اقشار جوان و نوجوان جامعه بیشتر سرو کار دارند دو چندان است.

 

*کانون های مساجد در سختی ها کنار مردم بودند

کانون های فرهنگی و هنری مساجد در کنار دیگر تشکل های مذهبی فعال نشان دادند که نسخه معنویت تنها برای وقت نماز و اوقات فراغت نیست بلکه در سختی ها و مشکلات هم فعالان مساجد راهگشا مشکلات و دستگیر بسیاری از اقشار آسیب دیده هستند.

 

موضوعی که استاندار گلستان در گفتگو با ما به آن اشاره کرد و از نقش آفرینی کانون های مساجد در این زمینه تشکر کرد.

 

«هادی حق شناس» در این باره می گوید که کانون های فرهنگی و هنری مساجد در کنار نقش هایی که در گذشته ایفاء می کردند در دوران کرونا نقش ویژه ای برای کاهش آلام و دغدغه های مردمی داشتند.

 

وی اعتقاد دارد که با تهیه ماسک، گان، لوازم بهداشتی و توزیع بسته های معیشتی توسط فعالان مساجد و کانون های فرهنگی و هنری بسیاری از دغدغه های مردمی در ایام کرونا کاهش یافته است.

 

قطعا مردم نیز این نقش آفرینی ها را از یاد نمی برند و اینگونه اقدامات باعث اطمینان خاطر آنها به فعالان دینی و مذهبی می شود، گرچه رسانه های معاند همواره در تلاش بودند که فعالیت های مذهبی و دینی را در ایام کرونا زیر سوال ببرند و اقدامات آنها را غیراصولی بیان کنند.

 

*نحوه برگزاری مراسم های فرهنگی و هنری در پساکرونا

موضوع دیگری که باید در پساکرونا به آن اهتمام شود نحوه برگزاری مراسم ها و برنامه ها است، کرونا باعث شد که فاصله های اجتماعی افراد جامعه را از هم دور کند و قطعا برای اینکه آن رونق و شکوه گذشته مساجد به وجود بیاید باید کانون های فرهنگی و هنری مساجد و دیگر تشکل های مذهبی با ایجاد یک اندیشه ورز نسبت به آن اقدام کنند.

 

شاید یکی از موضوعاتی که باید به آن اهتمام شود این است که تشکل های مختلف دینی و مذهبی پس از بازگشایی مساجد برای برگزاری برنامه های مشترک اقدام کنند.

 

مساجد یکی از محورهای تقویت روحیه مقاومت و ایستادگی در برابر مشکلات و دشمنان است و فضای کرونا بستری برای بهره گیری از شبکه های مجازی و ایجاد مساجد مجازی به وجود آورد و از این فرصت می توان با تولید محتوا مثل عکس نوشت، پادکست، استوری، موشن گرافی، پوستر و غیره برای تزریق و توقیت معنویت در جامعه بهره جست ولی باید این مهم هم توجه شود که هیچگاه این برنامه ها جای فعالیت های حضوری مساجد را نمی گیرد و به آن میزان اثربخش نیست و این اقدامات باید بهانه ای برای حضور مردم در فعالیت های دینی و مذهبی و تقویت اتحاد و انسجام مسلمانان شود.

 

پیش از کرونا فعالان مسجد و گروه های خیر فعال برای حل نیاز مستمندان، بیکاری جوانان، ازدواج افراد نیازمند و غیره برنامه ریزی داشتند که در ایام کرونا این اقدامات جای خود را بیشتر به تهیه بسته های معیشتی داد و به نظر می رسد که پس از کرونا با انباشته شدن این مشکلات جامعه چنین مراجعاتی افزایش پیدا می کند و لذا باید در این خصوص نیز برنامه ریزی صورت بگیرد.

 

برای اینکه این کمک ها اثربخشی بیشتری داشته باشد نیاز به هماهنگی تشکل های مذهبی و کانون های فرهنگی و هنری مساجد با نهادهای خیریه و خدمت رسان است که به این موضوع فرماندار گرگان تاکید کرد.

 

*هماهنگی کانون های مساجد با دستگاه های اجرایی

«محمد حمیدی» در این باره گفت: قطعا هماهنگی بین کانون های فرهنگی و هنری مساجد با دیگر نهادها و دستگاه های اجرایی به اثربخشی اقدامات منتج می شود.

 

فرماندار گرگان همچنین فعالیت های کانون های فرهنگی و هنری مساجد را در ایام کرونا بسیار خوب ارزیابی کرد و گفت: اقدامات کانون های فرهنگی و هنری مساجد در ایام کرونا فراموش نمی شود و بسیاری از کانون های فرهنگی و هنری مساجد و همچنین دیگر فعالان مساجد با تهیه اقلام مورد نیاز مردم از مواد ضدعفونی کنندن، گان و ماسک و بسته های معیشتی از آلام و دغدغه های مردمی کاستند.

 

موضوع دیگر این است که با توجه به مشکلات معیشتی که کرونا برای بسیاری از اقشار به وجود آورده دایره مشکلات اقتصادی مردم گسترده تر شده است و این مهم شاید باعث شود که حل این مسائل در اولویت زندگی بسیاری از اقشار جامعه قرار بگیرد.

 

چنین فضایی قطعا به برنامه های معنوی و فرهنگی مساجد که بیشتر با حمایت های مردمی برگزار می شد را با چالش جدی رو به رو کند و لذا باید در این خصوص نیز برنامه ریزی لازم صورت بگیرد.


 

پایان پیام/587

منبع: شبستان

کلیدواژه: پساکرونا هادی حق شناس مشکلات معیشتی مشکلات معیشتی مردم رونق مساجد فرماندار گرگان فعالیت های مذهبی استاندار گلستان کانون های مساجد کانون های فرهنگی و هنری مساجد ایام کرونا دینی و مذهبی برنامه ریزی برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۵۹۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال کانون استان قزوین از برگزاری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

در استقبال از حضور کانون در سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، کارگاه‌های هنری کتاب‌محور در مرکز فرهنگی و هنری مجتمع کانون استان قزوین برپا شده است.

در این کارگاه‌ها به سفارش مدیریت نظارت بر چاپ و توزیع محصولات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، آثار هنری سرامیکی با نقش‌هایی براساس محتوای کتاب‌های کانون برای اهدا به بازدیدکنندگان کودک و نوجوان نمایشگاه کتاب تهیه می‌شود.

تولید این آثار هنری مبتنی بر اساس محتوای کتاب‌های کانون با هدف استفاده از ظرفیت هنر برای ترغیب کودکان و نوجوانان به کتاب‌خوانی و انس با کتاب انجام می‌شود

کانون پرورش فکری با هزار عنوان کتاب و ده‌ها برنامه فرهنگی و هنری از جمله رونمایی کتاب‌های جدید در سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شرکت می‌کند.

انتشارات کانون بیش از ۵۷ سال سابقه فعالیت دارد و در این دوره از نمایشگاه کتاب نیز با کتاب‌های چاپ اول و تجدید چاپ مناسب برای گروه‌های سنی نوباوه (بالای ۴ سال)، نوخوان (بالای ۷ سال)، نونهال (بالای ۹ سال)، نونگاه (بالای ۱۲ سال) و نوجوان (بالای ۱۵ سال) حضور دارد.

کانون پرورش فکری در سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از کتاب‌های گروه سنی مثبت صفر (کودکان بدو تولد تا ۳ سال) نیز رونمایی خواهد کرد.

همچنین برگزاری مراسم رونمایی از کتاب‌های جدید کانون از دیگر برنامه‌های کانون پرورش فکری در طول برگزاری این دوره از نمایشگاه خواهد بود.

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در سه سالن ناشران کودک و نوجوان، ناشران عمومی و ناشران آموزشی (ویژه کانون زبان) حضور دارد.

سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مصلی امام خمینی (ره) تهران برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • پوستر طرح تربیتی «هزار مشعل» رونمایی شد
  • تئاتر شبستان فرصت کشف استعدادهای هنری را ایجاد کرده است
  • برنامه‌های فرهنگی و هنری اوقات فراغت مساجد اردبیل گسترش می‌یابد
  • برنامه‌های فرهنگی،هنری اوقات فراغت در مساجد اردبیل گسترش می‌یابد
  • مراسم دهه کرامت در لرستان با محوریت مردم برگزار می‌شود
  • برنامه‌های فرهنگی، هنری و تربیتی اوقات فراغت در محلات با محوریت مساجد گسترش می‌یابد
  • برگزاری ویژه برنامه‌های دهه کرامت در مساجد و حسینیه‌ها
  • ‌پیگیری بیش از ۱۰۰ برنامه کانون‌های مساجد فارس برای ایام تابستان
  • برگزاری ویژه‌ برنامه‌های دهه کرامت در مساجد و حسینیه‌ها
  • استقبال کانون استان قزوین از برگزاری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران