Web Analytics Made Easy - Statcounter

دولت ژاپن برای بازسازی منطقه توهوکو بعد از سونامی حدود 300 میلیارد دلار برابر با 32.1 تریلیون ین خرج کرد اما مناطق اطراف نیروگاه فوکوشیما هنوز همانطور باقی مانده اند و هنوز هم نگرانی از اشعه های رادیواکتیو آنقدر زیاد است که سکنه این مناطق ترجیح دادند در جای دیگری سکونت کنند.

به گزارش «انرژی امروز» از رویترز، در یازدهم مارس 2011، یک زلزله و به دنبال آن سونامی حاصل از این زلزله شهرهای اطراف نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما را در هم نوردید و دنیا شاهد بدترین فاجعه اتمی بعد از چرنوبیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امواجی که بعد از زلزله 9 ریشتری فوکوشیما سواحل شمال این کشور را درنوردید نزدیک به 20 هزار نفر را به کام مرگ کشاند و نیروگاه اتمی دای‌چی فوکوشیما را ویران کرد.

بیش از 160 هزار نفر مجبور به ترک خانه های خود شدند.

در آن زمان حتی این گزینه مطرح شده بود که توکیو، پایتخت ژاپن هم باید تخلیه شود.

مدیر یکی از مراکز تحقیقاتی که بر سر اثرات تخریب این نیروگاه تحقیق انجام می دهند می گوید «فوکوشیما مهری بود بر بقیه تاریخ انرژی هسته ای دنیا. فاجعه ای که بشر باعث و بانی آن بود».

دولت ژاپن برای بازسازی منطقه توهوکو بعد از سونامی حدود 300 میلیارد دلار برابر با 32.1 تریلیون ین خرج کرد اما مناطق اطراف نیروگاه فوکوشیما هنوز همانطور باقی مانده اند و هنوز هم نگرانی از اشعه های رادیواکتیو آنقدر زیاد است که سکنه این مناطق ترجیح دادند در جای دیگری سکونت کنند.

کارشناسان معتقدند از رده خارج کردن این نیروگاه سال ها زمان خواهد برد و میلیاردها دلار هزینه خواهد داشت.

حالا بعد از ده سال که از این فاجعه گذشته است ژاپن که قرار است تا سال 2050 به کشوری با کربن خنثی تبدیل شود، انرژی هسته ای را باز هم در سبد انرژی کشور قرار داده است. اما بر اساس نظرسنجی تلویزیون NHK ژاپن 85 درصد از مردم نگران فاجعه های هسته ای مشابه هستند.

بعد از اینکه شینزو آبه نخست وزیر پیشین ژاپن یک سال بعد از این فاجعه برنامه های انرژی هسته ای خود را در حزب لیبرال دموکرات دوباره مطرح کرد، سیاست انرژی این کشور در برزخ رها شده است. کمیسیون کورکاوا، که از طرف پارلمان مامور تحقیق در این باره بود می گوید که فاجعه فوکوشیما حاصل ساخت و پاخت بین دولت، نهادهای قانون گذاری و شرکت برق الکتریک توکیو و فقدان حکمرانی است.

آبه سال گذشته به دلیل مشکلات سلامتی از قدرت کناری کرد و یوشیهیده سوگا، جانشین وی، اعلام کرده است که اهداف کربن خنثی را تا سال 2050 ادامه خواهد داد.

طرفداران نیروگاه های هسته ای می گویند برای کربن زدایی از کره زمین باید از انرژی هسته ای استفاده کرد. اما منتقدین هم هزینه ها، ایمنی و چالش های ذخیره سازی سوخت مصرف شده را پیش می کشند.

در ماه فوریه روزنامه آساهی نتایج نظر سنجی را منتشر کرد که می گفت 53 درصد از مردم مخالف بازگشایی مجدد نیروگاه های اتمی ژاپن هستند و 32 درصد موافق. در فوکوشیما فقط 16 درصد از بازگشایی دوباره این نیروگاه حمایت کردند.

از 33 نیروگاه هسته ای تجاری باقی مانده ژاپن فقط 9 نیروگاه توانستند استانداردهای پسافوکوشیمای نیروگاه های هسته ای را دریافت کنند و فقط 4 نیروگاه در حال کار هستند در حالی که قبل از فاجعه فوکوشیما 54 نیروگاه هسته ای در این کشور کار می کردند.

نیروگاه های هسته ای فقط 6 درصد از انرژی مورد نیاز ژاپن را در نیمه اول سال 2020 تامین کردند در حالی که انرژی های تجدیدپذیر 23.1 درصد این انرژی را از آن خود کردند. در مقابل در آلمان انرژی تجدیدپذیر 46.3 درصد برق مورد نیاز کشور ار تامین می ند.

نزدیک به 70 درصد برق مورد نیاز ژاپن فسیلی است.

 

برچسب هاانرژی امروز ژاپن سونامی شینزو آبه فاجعه هسته ای نیروگاه فوکوشیما یوشیهیده سوگا

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: انرژی امروز ژاپن سونامی شینزو آبه فاجعه هسته ای نیروگاه فوکوشیما یوشیهیده سوگا آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی نفت خام وزارت نفت وزارت نیرو انرژی هسته ای هسته ای هنوز هم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۶۵۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درآمد ۳۰۰ میلیاردی مردم فارس از تولید انرژی خورشیدی

حمیدرضا کریمی‌فرد اظهار کرد: از ابتدای راه‌اندازی نیروگاه‌های خانگی برق خورشیدی از سال ۹۵ در استان فارس تاکنون، بیش از۳۸ هزار مگاوات ساعت انرژی برق در استان تولید شده است.

او با بیان اینکه در سال گذشته یک مزرعه خورشیدی با مجموع ظرفیت ۵۰۰ کیلو وات در سطح استان با سرمایه‌گذاری ۱۲۵هزار میلیون ریال نیز مورد بهره‌برداری قرار گرفته است، افزود: علاوه‌ بر نیروگاه‌های خورشیدی خانگی (کوچک مقیاس)، تعداد ۵ نیروگاه بزرگ خورشیدی نیز به ظرفیت ۳.۲ مگاوات در حوزه تحت پوشش شرکت توزیع نیروی برق استان فارس هم اکنون فعال هستند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان فارس، متوسط میزان تابش این استان را بین ۲۰۰۰ تا ۲۲۰۰ کیلووات ساعت بر متر مربع در سال عنوان کرد و افزود: این میزان تابش برای نیروگاه‌های خورشیدی مناسب است. 

کریمی‌فرد، درباره شرایط راه‌اندازی سامانه‌های خورشیدی در استان فارس نیز گفت: داشتن انشعاب برق به نام متقاضی در محل مورد تقاضا برای نصب نیروگاه خورشیدی، مراجعه به سایت شرکت توزیع نیروی برق استان فارس برای ثبت‌نام و ارسال درخواست، امکان صدور مجوز برای تمام تعرفه‌های خانگی، تجاری، صنعتی و کشاورزی و امکان اتصال نیروگاه متقاضی با کنتور مستقل به شبکه برق از جمله شرایط برای نصب سامانه خورشیدی در استان فارس است و متقاضیان می‌توانند برای دریافت اطلاعات بیشتر به نشانی www.satba.gov.ir مراجعه کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • صندوق ‏توسعه ملی برای رفع عقب‌ماندگی در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر پیشگام می‌شود
  • تابستان منهای خاموشی
  • میزان تولید برق نیروگاه بیستون از مرز ۲۱۴ میلیون کیلو وات ساعت گذشت
  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی استان فارسی‌ها از تولید انرژی خورشیدی
  • تولید برق نیروگاه بیستون از مرز ۲۱۴ میلیون کیلووات ساعت گذشت  
  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی مردم فارس از تولید انرژی خورشیدی
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • همکاری ژاپن در بخش انرژی و آب افغانستان
  • نیروگاهها، فروش برق خود را به هفته پایانی هر ماه موکول نکنند
  • فاجعه انسانی در غزه؛ هر روز ۳۷ کودک فلسطینی مادر خود را از دست می‌دهند