Web Analytics Made Easy - Statcounter

مریم قاسمی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، افزود: با توجه به ظرفیت عظیمی که در کشور در حوزه تولید و صادرات اقلام تجهیزات پزشکی وجود دارد، بهتر است، مسئولان و دست اندرکاران بیش از پیش نسبت به این بخش توجه داشته باشند.

دبیر انجمن تولید کنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی در تشریح مشکلات تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی، با اشاره به مشکلاتی که در مورد تامین مواد اولیه از خارج کشور وجود دارد،  اضافه کرد: یکی از مهمترین دغدغه‌های موجود، ضرورت اضافه شدن کلیه اقلام، اجزاء و قطعات ساخت تجهیزات و ملزومات پزشکی که مشمول دریافت ارز ترجیحی نمی‌شوند،در گروه کالایی 21 با هدف کوتاه تر شدن زمان دریافت گواهی ثبت آماری و کد تخصیص است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد:  بحث دیگر، رفع مشکل حوزه برات بدون تعهد به علت الزام بانک عامل جهت مشخص نمودن منبع تأمین ارز از واردکننده اجزا، قطعات و مواد اولیه جهت ثبت در سامانه سمتاک بانک مرکزی است.

 قاسمی افزود: از دیگر خواسته‌های انجمن، معرفی تمام کدهای تعرفه تجهیزات و ملزومات پزشکی برای استفاده از روش واردات به روش‌های صادرات غیر، ارز از محل حساب ارزی دیگران و صادرات خود است.

به گفته قاسمی، اعلام لیست اولویت دریافت کد تخصیص ارز توسط اداره کل و وزارت صمت به بانک مرکزی جهت تولید، اجزاء و قطعات ساخت هر دو هفته یکبار نیز ضرورت دارد چرا که در حال حاضر دریافت کد تخصیص ارز نیما بین 30 تا 45 روز زمان‌بر است.

وی ادامه داد: طبق نامه شماره 308814.99 مورخ 99.9.9بانک مرکزی مدت زمان واردات کالای تأمین ارز شده را از 18 ماه به 8 ماه، آن هم صرفا برای واردات اجزا، قطعات، مواد اولیه و ماشین آلات خطوط تولید کاهش داده است، در این خصوص پیشنهاد می شود این مدت زمان برای تولیدکنندگانی که مشمول دریافت ارز نیمایی هستند همان 18 ماه لحاظ شود.

قاسمی افزود:  ترخیص فوری اجزا، قطعات،مواد اولیه و ماشین آلات تولید با حداقل اسناد با همکاری وزراتخانه های بهداشت و صمت و به استناد بند 1 ماده 38 موجب تسهیل امور فعالان اقتصادی می شود.

به گفته قاسمی، یکی دیگر از موضوعاتی که حائز اهمیت است، انتشار فهرست دریافت کنندگان ارز به صورت مستمر است.

 دبیر انجمن تولید کنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی در پایان تصریح کرد: امید تولیدکنندگان و صادرکنندگان در حوزه تجهیزات پزشکی آن است که با توجه به تمرکزی که همه مسئولین نسبت به بحث تولید ملی و جهش تولید دارند و شعارهایی که بابت حمایت از تولید داخلی سر می دهند، در سال آینده مسیرها برای تولیدکنندگان ایرانی هموارتر شده و دست اندازها برداشته شود.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: مریم قاسمی درخواست از وزارت صمت تجهیزات پزشکی مواد اولیه بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۶۵۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی به تعهدات خود در حوزه دارو عمل کرد

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز در پاسخ به تذکر حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده شاهین‌شهر درباره گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در خصوص کمبود دارو گفت: علاوه بر جلسات صحن علنی مجلس برای بررسی علل کمبود دارو بنده نیز جلسات جداگانه‌ای با بانک مرکزی و وزارت بهداشت و درمان داشتم.

وی ادامه داد: بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و وزارت بهداشت و درمان درباره دارو مسئولیت دارند. بانک مرکزی برای اختصاص ارز دارو در اواخر بهار و ابتدای تابستان اشکالاتی داشت که باعث ایجاد مشکلاتی در توزیع دارو شد منتها در پایان سال گذشته توانست به تعهدات خود عمل کند.

حاجی‌دلیگانی نماینده شاهین‌شهر در مجلس شورای اسلامی با استناد به ماده ۲۳۴ در تذکری بیان کرد: مجلس شورای اسلامی چهار جلسه نظارتی درباره دارو برگزار کرد، اما هنوز مشکل گرانی و کمبود دارو حل نشده است. آخرین جلسه در ۱۹ دی‌ماه ۱۴۰۲ بود که فرصت دو ماهه‌ای به وزارت بهداشت و درمان، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه داده شد.

وی اضافه کرد: بنا بود ۷۰ درصد هزینه دارو را بیمه‌ها و ۳۰ درصد را بیمار بپردازد که این اتفاق رخ نداده و تقریبا پرداختی از جیب بیمه و بیمار نصف نصف است. بیشترین اشکال هم به وزارت بهداشت و درمان، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه بر می‌گردد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی توضیح داد: بانک مرکزی منابع ارزی را برای دارو تامین نکرد. سازمان برنامه و بودجه هم ۷۰ همت طلب دارو را پرداخت نکرده، سازمان تامین اجتماعی هم طلب دانشگاه علوم پزشکی را نپرداخته است؛ علی‌رغم اقدام معقول مجلس شورای اسلامی همچنان مشکلات مردم حل نشده و باید چاره‌ای اندیشید.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • کارگران به تولید هویت می‌بخشند
  • آخرین مهلت ثبت نام برای حضور در نمایشگاه پزشکی و داروسازی ویتنام ۲۰۲۴ 
  • ◄ درخواست مهم انجمن رانندگان کامیون از اتحادیه تولیدکنندگان قطعات وسائط سنگین
  • ظرفیت بالای مرکزی در زمینه پزشکی و تجهیزات درمانی
  • اهمیت ورود به بازارهای بین المللی برای تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی
  • رشد ۲۶ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱/ تامین ارز کالا‌های اساسی و دارو در ۳۴ روز گذشته از مرز ۶۳۶ میلیون دلار گذشت
  • بانک مرکزی اعلام کرد: تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • رشد ۲۶ درصدی تامین ارز دارو در سال ۱۴۰۲
  • تامین ۴.۳ میلیارد دلار ارز برای دارو و تجهیزات پزشکی در ۱۴۰۲
  • بانک مرکزی به تعهدات خود در حوزه دارو عمل کرد