Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، دادگاه نمادین محاکمه عاملان ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی امروز با حضور رییس کل دادگستری خراسان رضوی، قضات، وکلا، رییس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی و رییس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد.

رییس کل دادگستری استان خراسان رضوی روز سه شنبه در این مراسم گفت:یکی از اهداف مهمی که این مراسم دنبال می‌کند بُعد آموزشی است که در این فضای علم و دانش این دادگاه تشکیل میشود و از  اساتید و ریاست محترم دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه آزاد مشهد می خواهم که تمام تلاششان را مبذول کنند تا نکات آموزشی و مقررات شکلی دادگاه رعایت و زمینه آشنایی دانشجویان هم فراهم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غلامعلی صادقی در خصوص برگزاری این دادگاه نمادین افزود: به عنوان نخستین قدم برنامه مان این بود که این دادگاه را درخصوص شهید سلیمانی برگزار کنیم و در قدمهای بعد با همکاری دانشگاه ها خیلی از موارد دیگر را در قالب دادگاه مجازی بررسی کنیم و دادگاه تشکیل دهیم.

وی ادامه داد: در این که دادگاهها را بتوانیم به فضای دانشگاه ها منتقل کنیم محدودیتهایی داریم اما دادگاههای مجازی را حتما می توانیم در دانشگاه ها برگزار کنیم و بنا براین است که بازپرسی مجازی، دادیاری و دادرسی مجازی را چه در مرحله دادگاه بدوی، چه در مرحله دادگاه تجدیدنظر در دادگاههای کیفری استانمان به صورت مجازی و نمادین برای ارتقای سطح آموزشی در دانشگاهها برگزار کنیم.

رییس کل دادگستری استان خراسان رضوی گفت: طی صحبتی که دیروز با دادگستری تهران کردم اعلام کردند که پرونده حقیقی متهمی که امروز در این دادگاه حقیقی محاکمه می‌شود در دادگستری تهران در جریان رسیدگی است و تحقیقات خوبی در این راستا صورت گرفته است که در سفر اخیر رییس قوه قضاییه به عراق یک قسمت کار هم آنجا پیگیری شد و 2 کشور ایران و عراق برای تکمیل تحقیقات این پرونده همکاری می‌کنند.

صادقی افزود: پرونده حقیقی مراحل قانونی و حقوقی خود را طی می‌کند و این کاری که شما اساتید و وکلای محترم و قضات و دانشجویان عزیز در دانشگاه ابداع و خلق می کنید هم می تواند در راستای تکمیل آن کاری که در تهران دارد صورت می‌گیرد باشد و خروجی علمی قابل دفاع در مجامع حقوقی و علمی داشته باشد.

دبیر اجرایی دادگاه نمادین و مجازی و مسوول فرهنگی دانشکده حقوق، علوم سیاسی و زبانهای خارجی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد هم در این مراسم در خصوص اهداف برگزاری این دادگاه گفت: ما معتقدیم بحث ترور شهید حاج قاسم سلیمانی یک جنایت جنگی بود چون شهید سلیمانی توسط دولت عراق دعوت شده بود  و در حقیقت در یک سفر کاری ترور شد و مطالبه عمومی مردم ایران این است که باید جنایتکاران محاکمه شوند.

حجت الاسلام علی موحدی راد افزود: محاکمه جنایتکاران در راستای انتقام سخت و جزء رسالت های دانشگاه است که باید به این موضوع ها پرداخته شود لذا ما این جلسه را تشکیل دادیم که علاوه بر بعد نظامی انتقام سخت که قطعا وجود خواهد داشت در بعد علمی هم ما انتقامی از جنایتکاران ترور سردار سلیمانی بگیریم و به عنوان نخستین دادگاه مجازی در کشور محاکمه عاملان ترور این شهیدبزرگوار را در اینجا با حضور قضات محترم و اساتید و وکلای دانشگاه برگزار کنیم.

وی ادامه داد: در ۲مرحله فراخوان دادیم که بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفر دانشجو برای شرکت در این دادگاه ثبتنام کردند اما به لحاظ مسائل بهداشتی مجاز نبودیم که در این مراسم بیش از یک پنجم ظرفیت سالن را پذیرا باشیم.

دبیر اجرایی دادگاه نمادین و مجازی و مسوول فرهنگی دانشکده حقوق، علوم سیاسی و زبانهای خارجی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد گفت: در جلسات اول پیشنهاد شد که دادگاه نمادین صرفا دانشجویی باشد اما دیدیم سطح دادگاه سطح بالایی است بنابراین کسی که دارد از تیم متهم یا تیم شکات دفاع می کند باید بتواند فی‌البداهه دفاع را انجام دهد لذا با اساتید و قصاوت مشورت کردیم و بنا شد در سطح وکلا و اساتید و با ترکیبی از دانشجویان برگزار شود.

موحدی راد افزود: در این دادگاه جمعی از وکلای برجسته شهر مشهد هم در تیم متهم و هم در تیم شکات یعنی جمهوری اسلامی ایران حضور دارند و قضات هم از دادگستری مشهد و دادستانی مشهد انتخاب شدند که قضات برجسته ای از جمله  جناب آقای دکتر علی واقعی معاون رییس کل دادگستری و اقای رحمانی معاون دادستان هستند از این رو  سطح دادگاه در سطح یک دادگاه واقعی تشکیل شده است.

وی ادامه داد: نکته ای که وجود دارد این است که قضات محترم در این دادگاه رای صادر نمی‌کنند و ما ارزیابی و قضاوت را به عهده مخاطبان در فضای حقیقی و مجازی خواهیم گذاشت.

دبیر اجرایی دادگاه نمادین و مجازی و مسوول فرهنگی دانشکده حقوق، علوم سیاسی و زبانهای خارجی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد گفت: چهارچوب یک دادگاه واقعی در اینجا پیاده می شود و چون جنبه های بین المللی خیلی گسترده است ما به آن ورود نداریم بلکه براساس مجازات قانون اسلامی که امروز داریم عوامل ترور بررسی می‌شوند و تمام موادی که به آنها استناد میشود همه قانونی و تقریبا شکل بدلی از دادگاهی واقعی است یعنی چیزی تشریفاتی نیست و تمام دفاعیات بر اساس مجازات اسلامی و قوانین کیفری اسلامی است که ما به آن قائل هستیم.

موحدی راد در خصوص مشکلات و موانعی که در برگزاری این دادگاه وجود داشت افزود: یک سری مشکلات به خصوص به خاطر وضعیت کرونا داشتیم زیرا حضور مخاطبان در یک فضای محدود مشکل بود و برای مجوز برگزاری این مراسم چند روز درگیر بودیم و مشکل دیگری که وجود داشت این بود که عده ای از وکلا از این که وکالت شخصی مثل ترامپ را بر عهده بگیرند اکراه داشتند و این کار بسیار سختی بود و زیر بار نمی‌رفتند و ما جلسات فراوانی برای قانع کردن این افراد گذاشتیم که از جنایتهای ترامپ در این دادگاه دفاع کنند و وکالت او را به عهده بگیرند.

وی ادامه داد: در روند اجرایی هم بالاخره مشکلاتی مانند بحث های مالی و بودجه ای هست که در دانشگاه وجود دارد و با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم اما با توفیق خداوند و به برکت خون سردار شهید مسیر هموار شد و امروز شما شاهد برگزاری یک دادگاه نمادین در حد قابل قبول هستید.

دبیر اجرایی دادگاه نمادین و مجازی عاملان ترور شهید سلیمانی در خصوص هزینه برگزاری این دادگاه نمادین و جلسات برگزار شده گفت: حدود ۱۰۰ میلیون ریال برای برگزاری این مراسم تا کنون هزینه شده است که با مشارکت دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد و خیرین صورت گرفته است.

موحدی راد افزود: ایده برگزاری این دادگاه نمادین و مجازی در دانشکده حقوق دانشگاه آزاد اسلامی طراحی شد و ما با دوستان مشورت کردیم و نهاد مقام معظم رهبری نیز مشارکت داشتند همچنین دادستانی مشهد در اجرای این دادگاه مشارکت کرد و  تبلیغاتی هم در سطح شهر انجام شد و شهرداری هم  تبلیغات مربوط را انجام دادند.

رییس دانشکده حقوق و علوم سیاسی و زبان‌های خارجه دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد هم در این مراسم گفت: تیم قضات دادگاه نمادین شامل دکتر علی واقعی رییس شعبه تجدید نظر و معاون رییس کل دادگستری در محاکم عمومی و انقلاب و دکتر اسماعیل رحمانی کلاکوب استادیار دانشگاه و معاون دادستان مشهد، دکتر صادق صفری قاضی اجرای احکام پرونده های اقتصادی مشهد و دانشجوی دکتری حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه فردوسی مشهد هستند.

دکتر مجتبی زاهدیان افزود: در تیم جمهوری اسلامی ایران دکتر محمد افشاری عضو هیات علمی دانشگاه و وکیل پایه یک دادگستری، دکتر سید نورالدین حیدری منش وکیل پایه یک دادگستری و مدرس دانشگاه و دکتر کاظم خسروی عضو کمیته کیفری مرکز وکلای خراسان رضوی و دبیر کارکرده وقف ترمیمی شهرداری مشهد و مدرس دانشگاه حضور دارند.

وی ادامه داد: تیم دفاع از متهمان (شامل ترامپ و همکارانش) شامل دکتر حسین فتح آبادی عضو هیات علمی و مدیر گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، دکتر سید مرتضی علیزاده جواهری مدرس دانشگاه و وکیل پایه یک دادگستری، دکتر سید میلاد علیزاده جواهری مدرس دانشگاه و وکیل پایه یک دادگستری، امیر عباس سعید افخم الشعرا وکیل پایه یک دادگستری و دکتر فرزانه واحد وکیل پایه یک دادگستری و مدرس دانشگاه هستند.

در این جلسه، دادگاه نمادین با طرح دعاوی علیه عاملان ترور شهید سلیمانی و دفاع وکلا از متهمان برگزار شد و سپس با اهدای تندیسی از سردار شهید سلیمانی به اساتید، وکلا، قضات و دانشجویان برگزار کننده این دادگاه پایان یافت.

منبع: جماران

کلیدواژه: جشنواره فیلم فجر سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 سردار سلیمانی ترور سردار سلیمانی جشنواره فیلم فجر سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد وکیل پایه یک دادگستری برگزاری این دادگاه رییس کل دادگستری دانشکده حقوق مدرس دانشگاه شهید سلیمانی علوم سیاسی عاملان ترور برگزار کنیم خراسان رضوی موحدی راد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۶۸۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحول بی‌واسطه با مردم

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، در ابتدای این برنامه، دلاوری؛ مجری برنامه مسئله مهاجرت نخبگان از کشور را مطرح می‌کند و از دکتر محمدعلی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی علت این مسئله شایع را جویا می‌شود که دکتر طهرانچی در پاسخ به این سوال می‌گوید: وقتی که دانشجویان برای دریافت مدرک دانشگاهی به ما مراجعه می‌کنند کم و بیش در جریان آمار مهاجرت‌ها چه در رشته‌های پزشکی و چه در رشته‌های غیرپزشکی قرار میگیریم.

بیشتر بخوانید: دانشگاه آزاد با نوآوری و خلاقیت برای ماندن علم و هنر در این سرزمین تلاش می‌ کند

دکتر طهرانچی با بیان اینکه امید به آینده مهمترین نقطه ای است که هر فردی برای خود ترسیم میکند، ادامه داد: بچه‌های ما مشکل امروز ندارند، مشکل بچه‌های ما مشکل فردا است. حقیقت این است که ما توقعاتی را به وجود آورده‌ایم که بچه‌های ما از سر کلاس درس به آینده روشن فکر می‌کنند اما این آینده پشتوانه‌ای ندارد. ما باید دانشگاه امیدآفرین تولید کنیم.

دکتر طهرانچی در پاسخ به این سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه آیا دانشگاه آزاد اسلامی در مسیر تولید دانشگاه امیدآفرین موفق بوده است؟ هم گفت: معتقدم ما در دانشگاه آزاد اسلامی ریل گذاری این مسیر را به خوبی انجام داده‌ایم.

اما در بخش بعدی دوربین برنامه بی‌واسطه به شهر مجلسی و دانشگاه آزاد اسلامی واحد مجلسی میرود. دکتر طهرانچی در خصوص این واحد به مجری برنامه توضیح می‌دهد: واحد مجلسی یکی از بهترین واحدهای آموزشی بود اما به مرور تعداد دانشجویان این واحد کم شد به گونه ای که وقتی ۵ سال پیش من به دانشگاه آزاد آمدم این واحد جزو واحدهای زیان ده بود بنابراین ریل دانشگاه را عوض و این واحد به سایت فناوری تبدیل شد.

تجلی گام دوم دانشگاه در واحد مجلسی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: امروز در دانشگاه گام دوم قدم می‌زنیم که نسل فناوری از نسل آموزش جدا شده است. دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان امسال ۲ ماه از حقوق را میتواند تأمین کند.

ثبت ۶۰ نوع بذر هیبریدی در دانشگاه آزاد اصفهان

اما در بخش بعدی، دوربین برنامه بی واسطه به معرفی شرکت دانش بنیان «نگین بذر دانش» واحد مجلسی می‌پردازد. مریم گل آبادی سهامدار و رئیس هیئت مدیره شرکت دانش بنیان نگین بذر دانش از ثبت ۳۶ نوع بذر هیبریدی خبر می‌دهد و می‌گوید: امسال ۲۴ رقم دیگر نیز به ثبت خواهد رسید.

دکتر طهرانچی در تکمیل صحبت‌های گل‌آبادی خاطرنشان کرد: در گذشته کشاورز بذر را از محصول خود میگرفت اما امروز محصولاتی چون گوجه، خیار، فلفل دلمه و...بذر نمی‌دهند و عقیم هستند بنابراین کشاورزان نیازمند این هستند که بذر را بخرند. این بذر از ترکیه، اسپانیا و خارج از کشور می‌آمد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: واقعیت این است که دانشگاه مدرن و نسل جدید همین دانشگاه است و نه ساختمانهایش! یک اندیشمند اروپایی می‌گوید دانشگاه های جهان اگر به همین شیوه پیش بروند به موزه تبدیل می‌شوند و هوش مصنوعی از ما بهتر تولید می‌کند.

دانشگاه، آزمایشگاه فناوری است

دکتر طهرانچی ادامه داد: اینجا آزمایشگاه فناوری است. زندگی علمی گسترش پیدا کرده و فناوری و نوآوری زنجیره‌ای شده است که دانشگاه باید این امتداد را داشته باشد. اینجا گوجه و خیار انبوه تولید نمی‌شود بلکه بحث بذر و بوته های بذری است که سرمایه ملی کشور است.

اما در ادامه دلاوری مجری برنامه از گل آبادی رئیس هیئت مدیره شرکت دانش بنیان نگین بذر دانش سوال میکند که این شرکت چند درصد یا چه بخشی از بذر ایران را تامین می‌کند؟ که گل آبادی توضیح می‌دهد: پیش بینی ما این است که امسال بتوانیم بین ۵ تا ۷ درصد بذر مورد نیاز کشور را تامین کنیم اما چشم انداز ما تا تامین ۳۰ درصدی برای ۵ سال آینده است.

گل آبادی تصریح کرد: قیمت تمام شده ما نصف قیمت جهانی است به علاوه اینکه محصول تولیدی ما با آب و هوای کشور خودمان سازگار است.

دکتر طهرانچی در ادامه می‌افزاید: سلامت غذایی و امنیت غذایی دو بحث جدا از یکدیگر هستند در واقع استقلال سیاسی، استقلال غذایی می‌خواهد و اگر لاین مرغ، گوجه و...نبود از ابزار تحریم مردم را محروم میکردند.

مدل دانشگاه تبدیل دانش به فناوری است

اما پیام نجفی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان که در ادامه این گفت و گو وارد برنامه می‌شود، تصریح میکند: تبدیل دانش به فناوری یکی از محورهای اصلی و روال این دانشگاه است.

ادامه دارد

نرگس موذنیان کد خبر: 1228631 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی

دیگر خبرها

  • تحول بی‌واسطه با مردم
  • حکم سینماگر مطرح لغو شد ؛ صدور دستور محاکمه جدید
  • تهیه‌کننده متهم به تجاوز، باید دوباره محاکمه شود
  • برگزاری دوی نمادین با بزرگسالان اتیسم به میزبانی ۳ شهر
  • (عکس) سردار سلیمانی و هوگو چاوز، امام مهدی و حضرت مسیح
  • (عکس) سردار سلیمانی و هوگو چاوز، امام مهدی و حضرت عیسی
  • مقوله حجاب اولویت دانشگاه است
  • قصاص یک زن و ۲ مرد در زندان
  • خاطره شنیده نشده از حاج قاسم
  • برگزاری کنفرانس بین المللی وب پژوهی در دانشگاه علم و فرهنگ