Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام بنی هاشمی با بیان اینکه جوانان نقش مهمی در شکل گیری در شکل گیری تمدن سازی نوین اسلامی جامعه دارند گفت: امام راحل در زمان قیام های خود فرمودند: سربازان من هنوز در گهواره ها هستند. دقیقا همان بچه ها در پیروزی انقلاب۵۷ نقش مهمی ایفا کردند.

به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، تمدن اسلامی با بعثت پیامبر شروع شد و با دستاوردهای مختلفی که درزمینهٔ‌های گوناگون به دست آورد، توانست جایگاه والایی به خود اختصاص دهد، اما به‌مرورزمان و باگذشت چندین قرن دچار رکود شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه تمدن اسلامی را به پیشرفت رساند همان تسامح، تساهل و توجه به تمام جنبه‌های مادی و معنوی بشر بود که به‌مرورزمان رنگ باخت و ضربه بزرگی بر پیکره تمدن اسلامی وارد ساخت. توجه به ابعاد انسانی و الهی زندگانی انسان‌ها در دنیای امروز از جایگاه برجسته‌ای برخوردار نیست و این امر هم ناشی از دیدگاهی است که آن‌ها نسبت به این جهان و انسان دارند. بنابراین نیازهای حقیقی انسان مانند سعادت، امنیت و آرامش روانی و معنوی حلقه‌های مفقود در زندگی انسان‌هایی است که در دنیای امروز به سر می‌برند لذا در خصوص حجت الاسلام «سید جلال بنی هاشمی»، کارشناس مذهبی و امام جمعه مسجد آشتیانی ها گفت و گویی انجام دادیم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود.

 

بچه های مسجد از نظر آراستگی به سبک زندگی اسلامی و ترویج این سبک از زندگی که لازمه تمدن سازی نوین اسلامی است چه نقشی را ایفا می کنند؟

مساجد اهمیت فراوانی در دین داری، تقوا و ملتزم بودن انسان به احکام و فرایض دینی مسلمانان دارد. با توجه به اینکه نوجوانان و جوانان آینده سازان یک کشور محسوب می شوند و نقش مهمی در شکل گیری فرهنگ دینی جامعه دارند لذا بچه های مسجدی تاثیر بسیار زیادی در شکل گیری تمدن سازی نوین اسلامی دارند؛ بر همین اساس امام راحل در زمان قیام های خود فرمودند: سربازان من هنوز در گهواره ها هستند. دقیقا همان بچه ها در پیروزی انقلاب اسلامی سال 1357 نقش بسیار مهمی ایفا کردند، سپس با حضور در هشت سال دفاع مقدس با تمام وجود از کشورشان در برابر دشمنان دفاع کردند و در نهایت تمدنی به نام حکومت اسلامی را به وجود آوردند.

 

یکی از کلیدواژه های مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب که مسیر تمدن سازی را هموار می کند، علم و پژوهش است. مسجد و بچه های مسجد در کسب علم نافع و فرصت ساز برای ساخت ایران قوی چه نقشی می توانند داشته باشند؟

بیانیه گام دوم انقلاب شامل مجموعه ای از اولویت ها، پیشرفت ها، چالش ها و اهداف راهبردی انقلاب اسلامی است که از سوی مقام معظم رهبری مطرح شده است. از آنجا که برای پیشرفت انقلاب اسلامی، تمدن سازی، ترویج دانش و پژوهش اهمیت ویژه ای دارد در صورتی که در این زمینه کم کاری و کوتاهی صورت بگیرد با شکست مواجه خواهیم شد؛ بنابراین تاکید و اصراری که حضرت آقا در گفت و گو با جوانان و دانشجویان داشتند، این بود که همواره بر علم و دانش خود بیفزایید؛ حتی ایشان در شهادت آقای فخری زاده تاکید بر ادامه اقدامات و فعالیت های این شهید بزرگوار توسط جوانان داشتند، چون هدف دشمن از ترور این دانشمند هسته ای توقف فعالیت های ایشان بود لذا می طلبد که ما گام های بلندی نسبت به گذشته در حوزه علم و دانش برداریم و پله های ترقی را یکی پس از دیگری در سطح جهان طی کنیم؛ بنابراین این امر هم یکی از مولفه های مهم تمدن سازی نوین اسلامی در جمهوری اسلامی ایران است.

 

کانون های فرهنگی هنری مساجد چقدر بستر فعالیت های بچه های مسجد در این عرصه را فراهم می کنند؟

با وجود اینکه بحران کرونا بسیاری از فعالیت های جامعه را متوقف کرد، ولی بسیاری از مساجد و کانون های فرهنگی هنری مساجد در این دوران فعال بوده و اقدامات شایسته ای را در راستای کمک به مردم جامعه انجام دادند؛ بنابراین نقش جوانان و نوجوانان البته با نظارت بزرگ ترها و استفاده از تجارب آنها بسیار مهم و تاثیرگذار است و تمدن نوین اسلامی از همان دوران کودکی باید آغاز شود، چون علم و دانش هر لحظه در حال توسعه و پیشرفت است و ما نباید یک لحظه غافل باشیم. ما بایستی طبق دستورات اسلامی و بزرگان دین، تمدن اسلامی را توسعه و ترویج دهیم و با توجه به اینکه دشمن هر لحظه به دنبال تبلیغ منفی علیه اسلام و مسلمانان است لذا یک لحظه غفلت تبعات زیادی را متوجه فرهنگ دینی کشورمان می کند.

 

برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی نیاز به چه اقداماتی است؟

برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی در ابتدا باید بدانیم معنی و مفهوم تمدن نوین اسلامی چیست، بررسی  تاریخ اسلام نشان می‌دهد که فرهنگ و تمدن اسلامی مسیری مضبوط و دقیق دارد و بر پایه منطقی قابل‌درک و بیان شدنی شکل‌گرفته است.

پایان پیام/35

منبع: شبستان

کلیدواژه: بچه های مسجدی سبک زندگی اسلامی تمدن سازی نوین اسلامی تمدن نوین اسلامی بچه های مسجد تمدن اسلامی شکل گیری نقش مهمی بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۷۰۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کانون‌های مساجد ظرفیت مؤثری برای غنی‌سازی اوقات فراغت هستند

به گزارش خبرنگار مهر، بهزاد کیامهر ظهر یکشنبه در نشست توجیهی طرح ملی «مسجد، کانون نشاط» که در قالب کارگاه آموزشی از سری برنامه‌های قرارگاه شهید آوینی با حضور ۵۰ نفر از مدیران کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان کردستان برگزار شد، با اشاره به اهمیت غنی‌سازی اوقات فراغت در سطح کانون‌های مساجد اظهار کرد: کانون‌های مساجد به عنوان گسترده‌ترین و مردمی‌ترین نهاد فرهنگی ظرفیت قابل توجهی در زمینه اوقات فراغت بر عهده دارد.

وی، با بیان اینکه مسجد پایگاه اجتماعی است، افزود: مساجد به‌عنوان یک کانون معنوی و مقدس نقش بی‌بدیلی در مبارزه و روشنگری در برابر هجمه سنگین دشمنان در جنگ شناختی، تعمیق معارف دینی و همچنین پاسخگویی به شبهات و سوالات نسل جوان دارد و در این بین ائمه جماعات بیش از سایر ارکان مسجد، وظیفه و رسالت دارند.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کردستان به اجرای طرح اوقات فراغت کانون‌های مساجد با شعار «مسجد، کانون نشاط» اشاره کرد و افزود: ایجاد بستر مناسب برای نزدیک شدن و انس گرفتن جوانان و نوجوانان با رشته‌های فرهنگی و هنری یکی از مهمترین اهداف پیش‌بینی شده در طرح اوقات فراغت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد است.

کیامهر، بر ضرورت برنامه‌ریزی برای شناسایی و کاهش آسیب‌های اجتماعی به متولیان طرح غنی‌سازی اوقات فراغت در کانون‌های مساجد تأکید کرد و یادآور شد: عملیاتی کردن فرامین رهبر معظم انقلاب به ویژه جهاد تبیین در راستای اعتلای سیاسی جامعه و ارتقای بصیرت سیاسی نسل جوان از دیگر بخش‌های طرح اوقات فراغت کانون‌ها است.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان کردستان با بیان اینکه مخاطبان اصلی کانون‌ها را کودکان، نوجوانان و جوانان تشکیل می‌دهند، افزود: برقراری ارتباط خوب با نسل جوان باید محور برنامه‌های طرح اوقات فراغت کانون‌های مساجد باشد.

مدیرمسئول کانون شهید نجفی مسجد امام سجاد (ع) قروه در ادامه این نشست توجیهی، با تشریح فعالیت‌های اوقات فراغت حول محورهای فرهنگی، ورزشی، قرآنی، کتابخوانی و هنری عنوان کرد: این فعالیت‌های بایستی در قالب جشنواره و لیگ برای اعضای کانون تعریف شود و به صورت رقابتی در سطح کانون‌های مساجد استان توسعه یابد.

عزیزی با تاکید بر ترسیم چشم انداز برای توسعه فعالیت‌های کانون و مسجد بیان کرد: مسأله‌ای که لازم است مورد توجه مدیران کانون‌ها باشد، مسئله روش و اجرای آن است تا با جذب حداکثری جوانان و نوجوانان به مسجد، مسجد را به پایگاهی برای تربیت و کشف استعدادهای نسل امروز تبدیل کنیم.

در ادامه این جلسه روش اجرای طرح به صورت تیمی در بین مدیران کانون‌های مساجد استان به صورت آزمایشی اجرا شد.

کد خبر 6097207

دیگر خبرها

  • خسروپناه: دستاوردهای دانش‌آموزان سمپادی تمدن نوین اسلامی را محقق کرده است
  • تعلیم و تربیت احیاکننده تمدن عظیم اسلامی است
  • کانون‌های مساجد ظرفیت مؤثری برای غنی‌سازی اوقات فراغت هستند
  • تحول از مجلس سنتی به نوین از مجلس یازدهم تا دوازدهم
  • شانزدهمین جلسه کافه انجمن برگزار شد
  • انجام ۶۰ نظر سنجی در موسسه افکارسنجی ملت
  • «قطع روابط» و «تحریم عملی» نقش مهمی در توقف جنایات رژیم صهیونیستی دارد
  • امام صادق (ع) بنیانگذار تمدن نوین بشری
  • برگزاری وبینار بین‌المللی «شیخ بهایی؛ معمار تمدن‌ساز»
  • پیروان امام صادق(ع) در مسیر تمدن‌سازی