Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- حتی عرضه اولیه ها به عنوان جذاب ترین اتفاق بازار سرمایه هم این روزها حال خوشی ندارند! یا لغو میشوند، یا مورد استقبال قرار نمیگیرند یا قیمت آن ها در کوتاه مدت به روز عرضه یا حتی پایین تر از روز عرضه میرسد. عرضه اولیه ها به دلیل بازدهی ای که در پی دارند قسمت مورد علاقه بورسی ها هستند. به طوریکه سهم بسیاری از سهام داران از بازار سرمایه فقط عرضه اولیه ها است و پای بسیاری از این افراد به دلیل عرضه اولیه به بازار سرمایه باز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما به نظر میرسد این روزها حتی عرضه اولیه ها هم حال خوشی ندارند. اگر لغو نشوند مورد استقبال قرار نمیگیرند و اگر خریدار داشته باشند هم صف خرید آن ها در کوتاه مدت به صف فروش تبدیل میشود.
بررسی میزان مشارکت مردم در خرید عرضه اولیه ها گواه آن است که رنگ قرمز بازار سرمایه بر سر عرضه اولیه ها نیز سایه انداخته است.  به طوریکه در عرضه اولیه  که در میانه های شهریورماه صورت گرفت، پنج میلیون و ۵۰۰ هزار نفر مشارکت کردند، در عرضه اولیه سپیدار که اواسط دی ماه صورت گرفت، چهار میلیون و ۱۰۰ هزار نفر مشارکت کردند، در عرضه اولیه کزغال که اواسط بهمن ماه صورت گرفت، سه میلیون و ۷۰۰ هزار نفر مشاکرت کردند و در عرضه اولیه اپال که روز گذشته صورت گرفت تنها دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفر مشارکت کردند.
البته این تنها یک روی حاشیه های این روزهای عرضه اولیه ها است و روی دیگر چالش ها به لغو عرضه آن هم در دقیقه ۹۰ اختصاص دارد! لغو دو عرضه اولیه در همین ۲۴ ساعت گذشته، گواه این موضوع است.   وعده عرضه اولیه سهم شرکت ریل پرداز نوآفرین در نماد "حآفرین" در ۱۳ اسفندماه در بازار فرابورس داده شد، هرچند که به این وعده عمل نشد و قرار شد این عرضه اولیه، ۱۹ اسفند صورت بگیرد. اما در این روز هم پای سهم این شرکت به بازار سرمایه باز نشد و ناظر بازار ساعتی قبل از زمان عرضه، در پیامی از لغو آن خبر داد. بر اساس اطلاعیه شرکت بورس، عرضه اولیه شرکت سرمایه گذاری مدیریت سرمایه مدار در نماد "مدار" که قرار بود فردا صورت بگیرد، نیز لغو شد!

البته این اتفاق جدیدی در بازار سرمایه نیست و چندی پیش هم شاهد لغو عرضه اولیه سهام شرکت فرآوری معدنی اپال کانی بودیم که قرار بود در بازار بورس عرضه شود. اتفاقی که در شهریورماه برای نماد غزر و اواخر مردادماه برای غکورش افتاد و باعث شده برخی سهام داران به این روند اعتراض داشته باشند. چراکه  هرچند مانند ماه های ابتدایی سال از عرضه اولیه ها استقبال نمیشود و شاهد کاهش چشم گیرتعداد خریداران عرضه اولیه طی ماه های گذشته بودیم اما این عرضه ها همچنان عنوان جذاب ترین بخش بازار سرمایه را یدک میکشند و بسیاری از سهام داران برای خرید عرضه اولیه ها برنامه ریزی میکنند.

در این میان سهام دارانی هستند که برای تامین نقدینگی مورد نیاز خرید عرضه اولیه ها، برخی از دیگر سهم های خود را در ضرر میفروشند و یا نقدینگی جدیدی وارد بازار میکنند. حتی برخی کارگزاری ها به صورت خودکار بخشی از پول سهام دار را برای خرید عرضه اولیه نگاه میدارند و سهام دار با این بخش از پول خود امکان خرید سهم دیگر را ندارد.
به هر صورت لغو عرضه اولیه ها در این روزهای پرنوسان بازار سرمایه که وزنه روزهای چراغ قرمز آن بر وزنه روزهای چراغ سبر آن سنگینی میکند، ممکن است باعث کمتر شدن اعتماد سهام داران به این بازار شود. آن هم در شرایطی که تقریبا هیچ دلیلی برای لغو این عرضه ها از سوی مسئولان به سهام داران ارائه نمیشود!

ایسنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: خرید عرضه اولیه عرضه اولیه ها عرضه اولیه بازار سرمایه سهام داران صورت گرفت هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۷۴۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام شرایط تخفیف ۱۰ درصدی کل قرارداد واگذاری سرخابی‌ها

خریداران بلوک ۸۵درصدی سرخابی‌ها در صورت انجام تعهدات خود از تخفیف ۱۰ درصدی مبلغ کل قرارداد واگذاری برخوردار خواهند بود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، 85 درصد از سهام سرخابی‌ها روز دوشنبه هفته گذشته(سوم اردیبهشت) به‌قیمت هر سهم استقلال 3 هزار و 46 ریال و ارزش کل معامله این باشگاه در بازار سهام حدود 2 هزار و 800 میلیارد تومان و قیمت هر سهم باشگاه پرسپولیس 3 هزار و 580 ریال و ارزش کل معامله رقمی حدود 3 هزار و 200 میلیارد تومان معامله شد.

بر این اساس، 6 بانک «شهر، ملت، تجارت، صادرات، رفاه و اقتصاد نوین» جزو متقاضیان خرید سهام باشگاه پرسپولیس و چهار شرکت از هلدینگ خلیج فارس، پتروشیمی بوعلی سینا، پتروشیمی تندگویان، پتروشیمی پارس و پتروشیمی بندر امام از جمله خریداران باشگاه استقلال بودند.

این گزارش می‌افزاید: خریداران سهام این دو باشگاه در صورت انجام اقدامات زیر از تخفیفات مقرر برخوردار خواهند بود و سقف برخورداری خریدار از مبالغ تخفیفات به گونه‌ای است که مجموع آنها در هر صورت از 10 درصد مبلغ کل قرارداد واگذاری بیشتر نباشد:

الف) در صورتی که خریدار بتواند نسبت سود ناخالص به درآمد عملیاتی را از سال دوم واگذاری به بعد حداقل در سطح 25 درصد حفظ نماید به ازای هر سال تحقق این نسبت معادل 30 درصد تخفیف در مبلغ یک قسط برخوردار خواهد بود. در صورت افزایش این نسبت به 30 درصد، تخفیف قابل اعمال معادل 40 درصد خواهد بود.

ب) در صورتی که درآمد حاصل از برند، علائم تجاری و تبلیغات محیطی طی 3 سال متوالی در طول قرارداد نسبت به سال قبل از آن حداقل 50 درصد افزایش یابد خریدار به ازای هر سال تحقق این نسبت معادل 30 درصد از مبلغ یک قسط مشمول تخفیف خواهد بود.

ج) در صورتی که میانگین نسبت درآمد حاصل از فروش بازیکن شامل نقل و انتقال و یا حق رشد به کل درآمدهای عملیاتی شرکت طی 5 سال پس از واگذاری 30 درصد باشد، معادل 20 درصد از مبلغ یک قسط مشمول تخفیف خواهد بود.

د) در صورت کسب عنوان قهرمانی در لیگ قهرمانان باشگاههای آسیا معادل 50 درصد و یا کسب قهرمانی در لیگ برتر معادل 20 درصد تخفیف از مبلغ یک قسط بهره‌مند خواهد شد.

همچنین خریداران بلوک‌های 85 درصدی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در صورت احراز شرایط مقرر در شیوه‌نامه تشویق بخش خصوصی و تعاونی از مزایای این شیوه نامه به شرح زیر برخوردار خواهند بود:

الف) افزایش سقف کل زمانی و مجموع تعداد اقساط برای خریداران بخش خصوصی تا میزان یک سوم و برای خریداران بخش تعاونی تا میزان دو پنجم جمع مدت و تعداد اقساط مصوب.

ب) بازپرداخت پلکانی اقساط با شیب 10 رشد سالانه برای خریداران بخشهای خصوصی و تعاونی، به ماخذ 100 درصد برای رقم میانه دوره اقساط.

ج) نرخ سود فروش اقساطی برای خریداران بخش‌های تعاونی و خصوصی واقعی به ترتیب معادل 20 و 21 درصد و سایر خریداران معادل 23 درصد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یک باشگاه جدید: ادامه ماجراجویی ستاره هالیوود در فوتبال
  • نشر پویانما با «نخستینه های چاپ ایران؛ کتاب‌های چاپ سربی دوره اول» در نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • واکنش معاون علمی به واگذاری سهام برخی کسب و کارهای دیجیتال
  • ارزش بازار آلفابت از ۲ تریلیون دلار گذشت
  • ۱۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد
  • آلفابت به کلوب ۲ تریلیون دلاری‌ها پیوست
  • مبلغ دقیق مرحله سوم سود سهام عدالت / مرحله سوم سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟
  • اعلام شرایط تخفیف ۱۰ درصدی کل قرارداد واگذاری سرخابی‌ها
  • استقبال و حمایت از سرمایه‌گذاران در لرستان