Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@15:23:33 GMT

ثبت 6 اثر جدید استان سمنان در فهرست میراث ملی ناملموس

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۷۶۵۳۸

ثبت 6 اثر جدید استان سمنان در فهرست میراث ملی ناملموس

ایسنا/سمنان معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: تعداد آثار میراث ملی ناملموس استان به 119 اثر افزایش یافت.

 مصطفی یغمائیان 20 اسفندماه با اعلام این خبر اظهار کرد: با ثبت 6 اثر جدید در فهرست میراث ملی ناملموس، تعداد آثار استان در این زمینه به 119 اثر افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت: آثار جدید ثبت‌ شده شامل شیوه سنتی فرآوری پنیر در مغار روستای اروانه، شیوه سنتی تهیه تِلی شاهرود، مهارت سنتی تهیه سرمه چشم در شهرستان شاهرود، مراسم عزاداری چهل و هشتم امام‌زاده مصیب روستای لاسجرد، آیین سنتی خیمه‌سوزان در سرخه و مهارت سنتی پخت گولاچ است.

یغمائیان افزود: مراسم عزاداری چهل و هشتم امامزاده مصیب لاسجرد شامل مراسم عزاداری باشکوهی است که به مناسبت رحلت پیامبر اکرم (ص) و امام حسن مجتبی (ع) همه‌ساله در روز بیست و هشتم صفر مصادف با چهل و هشتم محرم با حضور خیل مردم عزادار روستای لاسجرد، شهر سرخه و روستاهای اطراف در جوار امامزاده امیر مصیب لاسجرد برگزار می‌شود.

وی در رابطه با شیوه سنتی پخت گولاچ در بیابانک شهرستان سرخه نیز گفت: پخت شیرینی گولاچ در روستای بیابانک از توابع شهرستان سرخه رواج فراوانی دارد، این شیرینی سنتی به‌نوعی برند مواریث معنوی بیابانک به شمار می‌رود و برگزاری همه‌ساله جشنواره گولاچ در ایام نوروز نشان از اهمیت این شیرینی در بین مردم این روستا دارد.

یغمائیان در خصوص شیوه سنتی فرآوری پنیر در مغار روستای اروانه نیز گفت: مغار طبیعی اروانه در غرب روستای اروانه یکی از بزرگ‌ترین غارهای شهرستان سرخه است و در این غار محصولات لبنی دامداران اروانه نگهداری می‌شود و ظرفیت این غار حدود سه هزار جلد محصول لبنی است.

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان با اشاره به ثبت آئین سنتی خیمه‌سوزان در سرخه نیز گفت: در روز تاسوعا و عاشورا مراسم آتش زدن خیمه‌ها به یاد سوختن خیمه‌های اباعبدالله الحسین(ع) و خاندان و اصحابش در سرخه برگزار می‌شود.

او ادامه داد: شیوه سنتی ساخت سرمه شاهرود از دیگر میراث ناملموس ثبت شده استان در فهرست ملی است و شیوه تهیه سرمه چشم با مغزهای بادام و فندق و ... در این شهرستان ثبت شده است.

یغمائیان از دیگر آثار ثبتی استان را شیوه سنتی تهیه تلی شاهرود عنوان کرد و گفت: تِلی یک ماده طبیعی است و خواص آنتی باکتریایی و ضد قارچی دارد، تعادل پوست سر را حفظ کرده و مانع به هم خوردن تعادل طبیعی مو می‌شود.

وی با اشاره به اینکه یکی از خصوصیات تلی این است که می‌تواند موها را تغذیه کند، افزود:  این ماده همانند یک مرطوب‌کننده برای پوست عمل می‌کند و از ترکیب مواد طبیعی تولید می‌شود.

 انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری میراث فرهنگی سمنان صنایع دستی میراث فرهنگی شیوه سنتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۷۶۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گیاه جوانی در طب سنتی هند

آفتاب‌‌نیوز :

گیاه آب بشقابی، در طب سنتی هند، به گیاه جوانی شهرت دارد. تمام بخش‌های این گیاه شامل ریشه، برگ‌ها، میوه‌ها و ساقه‌های رونده مصارف درمانی متعدد دارند.

 این گیاه در افزایش حافظه در کودکان، عقب مانده ذهنی، درمان پسوریازیس، زخم‌های تفلیس، درماتیسم، افزایش قدرت و نیروی جسمانی، حیات بخشی مجدد به نورون‌های آسیب دیده، فعالیت آنتی اکسیدانی بالا، تحریک سنتز کلاژن در بافت‌های آسیب دیده و بهبودی جریان خون، درمان اگزما و نهایتا بهبودی رنگ بدن، جوانی، افزایش حافظه و بهبودی هوش و افزایش طول عمر، شادابی و سلامتی را تضمین می‌نماید. 

کپسول گیاهی سنتلاتی اس تی با داشتن عصاره و پودر برگ گیاه آب بشقابی در حداقل زمان باعث تقویت قوای عمومی بدن، احساس شادابی، نیروی جوانی و افزایش راندمان کاری می‌گردد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • صرفه‌جویی ۳ میلیون تنی آرد و نان با اجرای مناسب طرح هوشمندسازی
  • شیوه متفاوت تدریس آقا معلم پاوه‌ای
  • تصادف کامیون و تیبا در محور گرمسار به سرخه ۶ مصدوم داشت
  • اقامتگاه سنتی گل‌سنگ دربند افتتاح شد
  • پانی پوری ؛ غذای سنتی خیابانی در هند با رعایت کامل بهداشت! (فیلم)
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • پارک کردن یک خودرو به شیوه‌ای متفاوت + فیلم
  • دومین جشنواره غذاهای سنتی (آش نغوزه) در چناران برگزار می‌شود
  • گیاه جوانی در طب سنتی هند
  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌دستی استان سمنان به ۱۹ باب افزایش یافت