Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-30@09:04:54 GMT

امسال 450 میلیون دلار زعفران صادر شد

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۷۸۹۴۶

امسال 450 میلیون دلار زعفران صادر شد

یک صادرکننده زعفران با بیان اینکه صادرات زعفران کشور هر ساله 450 میلیون دلار ارزآوری دارد، گفت: پیشنهاد داده‌ایم سازمانی برای کشورهای صادرکننده صادرات تشکیل شود.

 

به گزارش پول نیوز، سید احسان مصطفوی گفت: من پیشنهادی داده‌ام که سازمانی شبیه اوپک باید تشکیل شود که برای کشورهای تولیدکننده و صادرکننده زعفران باشد و اسم آن را اوسک (osec) پیشنهاد کرده‌ام که باید این سازمان تشکیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی در مورد آیا زعفران ایران با برند و بسته‌بندی ایرانی صادر می‌شود یا این که در بسته‌های چند کیلویی انجام می‌شود، گفت: برای صادرات زعفران ایرانی بسته‌های نیم کیلویی و نیز بسته‌های کوچک‌تر نیم‌گرمی و دو گرمی با برند و نام ایرانی صادر می‌شود. در زمینه برندسازی یا نام تجاری برای صادرات زعفران پیشنهاد کرده‌ایم برند سافارکس safarex که برگرفته از کلمات زعفران، مزرعه و صادرات است و هر کشاورز به عنوان یک صادرکننده در این تعریف شناخته می‌شود و ارزش افزوده صادرات زعفران باید نصیب کشاورز شود.

وی ادامه داد: زعفران ایرانی به 64 کشور جهان صادر می‌شود، حجم صادرات زعفران از نظر وزنی 280 تن در سال و از نظر ارزشی 450 میلیون دلار است و برای نام تجاری برای کشاورزان ایرانی در تلاش هستیم.

مصطفوی گفت: اگر سازمان اوسک تشکیل شود، نخواهد گذاشت زعفران ایرانی از کف ایران خارج شود، همان طور که قبلا زیره، پسته، فرش و خاویار ایرانی از دست ما خارج شد. این محصولات در ایران تولید می‌شدند، اما الان زیره به نام ترکیه، فرش به نام هند، ابریشم به نام چین و پسته به نام آمریکا شناخته شده است، اما اگر اوسک تشکیل شود نخواهد گذاشت اصالت ایرانی طلای سرخ یعنی زعفران از دست برود، چون همه کشاورزان را به عنوان صادرکننده و صاحب برند تبدیل خواهد کرد.

وی گفت: ما الان 11 هزار کشاورز در بانک اطلاعاتی خود داریم، 2800 کشاورز آموزش دیده‌اند و این 11 هزار کشاورز محصولات خود را صادر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند که به نام آنها خواهد بود و در این سامانه تمامی مشکلات تولید زعفران را می‌گویند و کارشناسان ما آن مشکلات را برطرف می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند.

مصطفوی در پاسخ به این پرسش که زعفران در کجاهای کشور کاشته می‌شود، گفت: الان در همه کشور زعفران کاشته می‌شود؛ یکی از کارهای مدیریت ما کاشت زعفران در کل کشور است.

این صادرکننده زعفران در مورد این که سازمان بسیج چه کمکی به آنها انجام داده است که در نمایشگاه اولین رویداد تا ثریا حضور پیدا کرده‌اند گفت: ما به مسؤولان بسیج پیشنهاد داده‌ایم در برخی از پادگان‌ها و مراکز نظامی که زمین قابل توجهی دارند،‌ زمین و نیروی سرباز به ما بدهند و ما زعفران ارگانیک در آنجاها بکاریم. به سربازان آموزش می‌دهیم و حتی برای آنها گواهی اوسک هم می‌دهیم و سازمان فنی حرفه‌ای هم این گواهی ما را تأیید می‌کند.

مصطفوی در مورد این که آیا ایده تشکیل سازمان اوسک در جایی ثبت شده است گفت: فعلا به عنوان یک سازمان مردم نهاد یا ان جی او در وزارت کشور در حال ثبت است و مرحله بعدی این است که این ایده را به ثبت جهانی هم برسانیم.

کاشت زعفران از حدود 4000 سال پیش در ایران رایج است و زعفران به عنوان طلای سرخ در جهان شناخته می‌شود که عمدتاً در خراسان جنوبی و قائنات به عنوان مرکز تولید زعفران به دست می‌آید. از زعفران علاوه بر استفاده به عنوان رنگ دهنده و طعم‌دهنده غذا، همچنین به عنوان داروی ضد افسردگی و شادی‌آفرین استفاده می‌شود و در صنایع داروسازی هم مورد استفاده قرار می‌‌گیرد.

 

منبع: فارس

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: صادرات زعفران زعفران پول نیوز ارزش افزوده کشاورزان صادرات زعفران زعفران ایران تشکیل شود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۷۸۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۱۴۷ هزار تن انواع کالا از گمرکات مازندران

امیرجمشیدی ناظر گمرکات مازندران با اشاره به صادرات بیش از ۷۰ قلم کالا نظیر فرآورده‌های لبنی، بستنی، سیمان، مصنوعات معدنی، چوب واشیا چوبی و...، گفت فروردین ماه امسال ۱۴۷ هزار و ۴۱۷ تن کالا به ارزش ۲۳ میلیون و ۷۰۵ هزار دلار از طریق گمرکات مازندران (نوشهر، امیرآباد، ساری، فریدونکنارو آمل) به نقاط مختلف دنیا صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۷۰ درصد و از نظر ارزشی ۹ درصد رشدرا نشان می‌دهد.

او افزود: طی فروردین ماه سال ۱۴۰۳، ۵۸۲ هزار و ۶۴۶ تن کالا به ارزش ۱۷۹ میلیون و ۳۲۹ هزار دلار بین گمرکات مازندران و شرکای تجاری آن مبادله شد.

جمشیدی در مورد مهمترین مقاصد صادراتی گمرکات مازندران، گفت: عراق با واردات ۷ هزار تن کالا به ارزش ۸ میلیون و ۵۳۶ هزار دلار اولین مقصد صادرات کالا‌های مازندران، روسیه با ۱۰۸ هزار تن به ارزش ۶ میلیون و ۴۱۶ هزاردلار، ترکمنستان با ۷ هزار تن به ارزش یک میلیون و ۲۳۰ هزار دلار، قزاقستان با ۱۴ هزارتن به ارزش یک میلیون و ۱۷۸ هزاردلار و ازبکستان با یک هزار تن به ارزش ۹۸۹ هزار دلار پنج کشوری بودند که در مجموع بیش از ۱۳۸ هزار تن کالا به ارزش ۱۸ میلیون دلار از گمرکات مازندران وارد کردند. صادرات به کشور‌های فوق ۹۴ درصد وزن و ۷۷ درصد ارزش کل صادرات گمرکات مازندران را به خود اختصاص داده است.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • صدور بیش از ۵۰ میلیون دلار کالا از گمرک استان همدان
  • صادرات بیش از ۱۴۷ هزار تن کالا از گمرکات مازندران
  • صادرات ۱۴۷ هزار تن انواع کالا از گمرکات مازندران
  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • صادرات ۷۰ قلم کالا از مازندران
  • ۸۰۳ میلیون دلار محصولات شیلاتی از مازندران صادر شد
  • ۱۰ درصد از تولیدات گل و گیاه مازندران صادر می‌شود
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • افزایش ۴۱ درصدی ارزش صادرات کالا از خراسان جنوبی
  • امسال ۱۲۵ هزار تن کیوی و مرکبات از مبدأ مازندران صادر شد