Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، متن پیام به شرح زیر است:
 
 
بسم الله الرحمن الرحیم
 
الحمد لله رب العالمین ثم الصلاه و السلام علی سیدنا و نبینا محمد و علی آله الطاهرین صحبه و المنتجبین
 
 
 
السلام علیکم و رحمه الله
 
امروز به حول و قوه الهي شاهد نخستین دوره جشن دانش‌آموختگي دانشجويان اهل‌سنت دانشگاه ادیان و مذاهب هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
اين‌جانب بر خود لازم مي‌دانم به شما دانش‌آموختگان این دانشگاه تبريك و تهنیت دوچندان عرض کنم. زیرا افزون بر گذراندن يك دوره از تحصيل، یکایک شما عزیزان بالقوه، سفیران تقریب در منطقه خود خواهید بود (ان شاءالله). هم‌چنین به شما سفارش می‌کنم در هر مقطعي كه فارغ‌التحصيل شده‌ايد، به آن اكتفا نکرده و در مسیر كسب دانش و گذراندن مراحل بالاتر پيگير و در مسیر تقریب و وحدت امت اسلامی ثابت‌قدم و استوار باشید.
 
کاربرد آگاهانه اصطلاح دانش‌آموختگي به‌جای فارغ‌التحصيلی زیبنده‌تر است، زیرا دانش‌اندوزی را فراغت و پایانی نخواهد بود و به یاری خدا شما دانش‌آموختگان عزيز همواره در كسب علم، حتي پس از سال‌های فراغت از تحصيل نیز كوشا خواهيد بود.
 
دانشگاهی که شما از آن فارغ‌التحصیل شدید، یکی از بازوهای علمی تقریب مذاهب و وحدت امت اسلامی در کشور بوده و دانش‌آموختگان این دانشگاه نیز از منادیان تقریب و وحدت در جهان اسلام به شمار می‌آیند.
 
گام نهادن در مسیر وحدت امت اسلامی فرصتی است که حضرت حق به بندگان ویژه خود عنایت می‌فرماید. این همان میدانی است که قائد عظیم‌الشأن، حضرت امام خمینی (رحمت الله علیه) به‌مثابه امری واجب و حضرت آیت الله خامنه ای (مد ظله العالی) به‌سان نقشه راهی فراروی امت اسلامی ترسیم نموده‌اند. تلاش در این مسیر مبارک، مجاهدتی مأجور و سعیی مشکور شمرده میشود که وصفش هرگز در توان قلم نخواهد بود.
 
وقتی خداوند بلندمرتبه در قرآن کریم می‌فرماید: همگی به ریسمان الهی چنگ بزنید و متفرق نشوید و در آیه‌ای دیگر می‌فرماید: «انّما المؤمنون اخوه»؛ و هماهنگ با این‌گونه آیات وحدت‌بخش، پیامبر اکرم (ص) می‌فرمایند: «أیُّهَا النّاسُ عَلَیکُم بِالجَماعَةِ و إیّاکُم والفُرقَةَ»؛ ای مردم! بر شما باد به جماعت و بپرهیزید از جدایی و تفرقه. هم‌چنین که این فرموده حضرت علی (ع): «عَلَیکُم بِالتَّواصُلِ وَالتَّباذُلِ و إیّاکُم و التَّدابُرَ والتَّقاطُعَ»؛ بر شما باد به ارتباط و بخشش به یکدیگر و دوری گزیدن از جدایی و پشت کردن به یکدیگر؛ اهمیت وحدت میان همه مؤمنین و مسلمین در هر مذهب و مسلک، آشکار می‌شود.
 
این همه آیات و روایات در تأکید و توجه به وحدت و دوری از تفرقه در آموزه‌های دینی، بیان‌گر نقش و وظیفه سنگین و خطیر شما دانش‌آموختگان رشته‌های مختلف فرق و مذاهب اسلامی است.
 
نبود شناخت و آگاهی مذاهب از یکدیگر مهم‌ترین عامل تنازع و تقابل پیروان مذاهب با یکدیگر است. از شما دانشجویان دیروز و دانش‌آموختگان امروز توقع می‌رود زبان گویایی در شناساندن عقاید واقعی دیگر مذاهب اسلامی به هم‌کیشان خود باشید و در رفع پنداشت‌های نادرست عوامانه به جای واقعیت‌های موجود در مذاهب اسلامی لحظه‌ای آرام نگیرید و قلم خود را در رفع شبهات نهادینه شده در میان پیروان مذاهب به کار گیرید. از این رو آن‌چه باید براى شما نخبگان دینی مهم باشد، افزایش معرفت و شناخت خود از دیگر مذاهب است.
 
اگر غرب توانسته فرهنگ خود را به جهان اسلام غالب کند، از مسیر دانشگاه‌ها و نخبگان بوده است؛ به‌گونه‌ای برندسازی کرده و نیروهای نخبه از کشورهای مختلف را جذب کردند و آموزش دادند تا با بازگشت آنها به کشور خود، افکار غربی را منتقل کنند. ما هم باید دیدمان را از درون کشور به بیرون تغییر دهیم و برندسازی کنیم و از ظرفیت دانشگاه‌های تقریب‌محور بهره گیریم تا بتوانیم محتوای غنی و ارزشمند برای تقریب و انقلاب اسلامی داشته باشیم.
 
تفرقه‌انگیزی یکی از اهداف اصلی دشمنان است. پس باید در این زمینه نیروهایی تربیت کرد که رقبای مهمی در برابر افراط‌گرایی و تفرقه‌انگیزی دشمنان باشند؛ هرچند دشمن در این زمینه در ایران موفق نبوده اما در بیرون از کشور در حال فعالیت است و امروز شما دانش‌آموختگان این دانشگاه می‌توانید نقش بازدارندگی در برابر افراط‌گرایی و تفرقه‌انگیزی ایفا نموده و در تحقق شعار نوسازی و نوگرایی جریان تقریب که مطالبه مقام معظم رهبری است، بسیار مؤثر و نقش‌آفرین باشید.
 
همکاران من در مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی آمادگی بهره‌برداری از تمام ظرفیت‌های علمی شما دانش‌آموختگان عزیز را هماهنگ با گسترش فرهنگ و گفتمان تقریب به منظور تحقق تمدن نوین اسلامی دارند.
 
در پایان سلامت، سعادت و توفیقات روزافزون و همیشگی برای همه دانش‌آموختگان و اساتید فرهیخته دانشگاه ادیان و مذاهب را از درگاه حضرت احدیت خواهانم.
 
انتهای پیام/
 
 

منبع: تقریب

کلیدواژه: شما دانش آموختگان مذاهب اسلامی امت اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۸۴۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام امیرعبداللهیان به مناسبت «روز ملی خلیج فارس»

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به مناسبت «روز ملی خلیج فارس» در پیامی بر اهمیت این آبراه به لحاظ تاریخی، راهبردی و ژئوپلیتیک تاکید کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، وزیر امور خارجه امروز دوشنبه با صدور این پیام خلیج‌ فارس را پهنه‌ای مواصلاتی میان اروپا، آفریقا، آسیای جنوبی و جنوب شرقی و از نظر راهبردی، بخشی از یک نظام ارتباطی مهم جهانی دانست که اقیانوس اطلس، دریای مدیترانه، دریای سرخ و اقیانوس هند را در بر دارد.

وی ضمن تبریک این روز افزود: خلیج فارس نامی جاودانه و میراثی جهانیست. در تاریخ ایران دهم اردیبهشت روزی است که یادآور از خودگذشتگی‌های مردمانی دلاور که با مجاهدت خود، پایان اشغال و استعمار پرتغالی بر سواحل جنوبی را پس از سال‌ها رقم زدند.

ادامه پیام وزیر امور خارجه به شرح زیر است:

«خلیج‌فارس پهنه بی‌نظیر مواصلاتی میان اروپا، آفریقا، آسیای جنوبی و جنوب شرقی است و از نظر راهبردی، بخشی از یک نظام ارتباطی مهم جهانی می‌باشد که اقیانوس اطلس، دریای مدیترانه، دریای سرخ و اقیانوس هند را در بر دارد. اهمیت خلیج فارس در ابعاد تاریخی، تمدنی، جغرافیایی، فرهنگی و از جهات گوناگون اقتصادی، سیاسی، حمل‌ونقل، انرژی و ژئوپلیتیک از توضیح و تکرار بی‌نیاز است. به همین دلیل است که اهمیت این پهنه آبی در سراسر جهان بسیار قابل توجه است.

در نگاه و باور جمهوری اسلامی ایران، امنیت مقوله‌ای پیچیده، متکثر، چند بعدی و تفکیک ناپذیراست که صرفاً با همکاری دست جمعی و از طریق تقویت پیوندها و ایجاد سازوکارهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی محقق خواهد شد. در همین راستا معتقدیم امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت تمامی کشورهای ساحلی تامین خواهد شد و در این مسیر، استثناء و تجاهل نسبت به هیچ کدام از کشورها پذیرفته نیست و جمهوری اسلامی ایران در زمینه ارائه پیشنهاد و ابتکار در این حوزه‌ها، همواره پیش‌قدم بوده است.

جمهوری اسلامی ایران با توجه به ارزش‌ها و پیوندهای مشترک با مردم منطقه همواره در کلیه زمینه‌ها از پدیده‌های زیست محیطی و گردشگری گرفته تا امنیت نظامی و روابط اقتصادی آماده همکاری و در اختیار قرار دادن ظرفیت‌ها و مزیت‌های خود در مسیر توسعه پایدار خلیج فارس بوده است. مایلم مجددا تاکید کنم کشورمان با برخورداری از ظرفیت‌های گسترده خدادادی و کسب پیشرفت‌های گسترده در عرصه‌های مختلف، آمادگی دارد تا این دستاوردها را در خدمت به صلح، ثبات، توسعه و پیشرفت منطقه و ارزش‌های مشترک دیرپای آن قرار دهد.

امیرعبداللهیان: خلیج فارس بخش مهمی از هویت انکار‌ناپذیر ایران و منطقه است

هرچند نام خلیج فارس با ایران و ایرانی عجین شده اما درعین حال خلیج فارس محملی برای همسایگان ابدی و خانه‌ای برای همه ملت‌های پیرامون آن است. از همین رو، دولت سیزدهم در راستای سیاست خارجی متوازن، دیپلماسی پویا و تعامل هوشمند و نصب‌العین قرار دادن سه اصل عزت، حکمت و مصلحت، بازتعریف و بازتنظیم روابط با همسایگان را مد نظر قرار داد و نه در شعار بلکه در عمل نشان داد که مجدانه به دنبال تبدیل خلیج فارس به گرانیگاه سیاست همسایگی و صلح و ثبات در منطقه از راه تعامل و گفتگو بین دو ساحل این گستره آبی است.

حضار گرانقدر؛ یک ویژگی مهم که وجه شناسه امروز برای خلیج‌فارس به شمار می‌رود، روحیه مبارزاتی ساحل‌نشینان سلحشور آن است که اشغال و حضور بیگانگان را برنمی‌تابند. بخش اعظم نابسامانی‌های موجود در خلیج فارس به واسطه دخالت و حضور قدرت‌های خارجی در منطقه بوده که درک سطحی، برداشتی نادرست و منفعت محور از تحولات آن دارند. دخالت و نقش‌آفرینی کشورهای فرامنطقه‌ای نه تنها موجب ثبات و امنیت مردمان این دیار نشد، بلکه مسیر همکاری‌های مسالمت‌آمیز را به مواجهه و واگرایی سوق داد.

در حالیکه آمریکا و غرب به دنبال فروش تسلیحات بیشتر و متنوع‌تر به کشورهای منطقه هستند، جمهوری اسلامی ایران با اتکاء به نفس، عقلانیت سیاسی، رفتار مسولانه و روابطی مودت‌آمیز به دنبال اتصال جنوب این پهنه تاریخی به آسیای میانه، قفقاز و دریای سیاه بوده تا منافع همه ملت‌های منطقه را مورد توجه قرار دهد. ایران، به عنوان یک کنشگر بزرگ و توانمند، با تکیه بر ظرفیت‌های عظیم خود و ایمان به توانمندی‌های نهفته در خلیج فارس و داشته‌های کشورهای این حوزه، برای کمک به پیشرفت و تعالی ملل مسلمان منطقه اطمینان کامل دارد. فراموش نکنیم ما با همه تمایزها و تفاوت‌های فرهنگی، زبانی، نژادی، مذهبی و فکری قرنهاست در کنار یکدیگر زیست مشترک داشته‌ایم و به یقین برای نسل‌های آینده نیز باید سرنوشتی مشترک توام با همزیستی مسالمت‌آمیز و همبستگی اجتماعی را به ودیعه بگذاریم.

واکنش امیرعبداللهیان به بیانیه روسیه و شورای همکاری خلیج فارس درباره جزایر سه‌گانه ایران

اینک با درک و مطالعه این تجربه، جمهوری اسلامی ایران بر آن است تا در مشورت و همکاری با همسایگان خود یک الگوی بومی برای ثبات و امنیت منطقه استراتژیک غرب آسیا را پیشنهاد کند. در این خصوص وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران آمادگی آن را دارد تا در همفکری و جلب نظرات سازنده مراکز مطالعاتی و اندیشمندان صاحب نام کشورهای منطقه، نگرش مفهومی مورد نظر را غنا بخشد.

امروز در حالی نام جاودان خلیج فارس را گرامی می‌داریم که تحولات مهمی در اطراف ما به ویژه  در شامات که ارتباط تاریخی با خلیج فارس دارد در جریان است. قطعا دفاع از فلسطین و فروکاستن از آتش افروزی رژیم صهیونیستی تاثیرات مثبتی در منطقه مهم و حساس خلیج فارس نیز خواهد داشت.

در مقام وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، امید آن دارم خلیج فارس همواره امن، با ثبات و پر رونق محیطی برای آرامش مردمان شمال و جنوبش باشد. 

باور دارم این همایش با حضور و مشارکت فعالانه همه صاحب نظران و اندیشمندان و با ارائه بحث‌های مستدل و تبادل نظر همه جانبه به اهداف والای خود که همانا تقویت منافع ملی و هویت فرهنگی و تاریخی ایران و صیانت از آن  است، دست خواهد یافت.

در پایان از همه دست اندرکاران این مراسم بخصوص محققان و اساتید گرانقدر که در پاسداشت این روز بزرگ همت گماشته‌اند سپاسگزاری می‌کنم.»

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • وزیر علوم: دانش آموختگان ما وعده صادق را رقم زدند
  • طراحی سامانه «آی محسن» برای کمک به محرومین جهان اسلام
  • شهریاری: ظرفیت جهان اسلام را برای کمک به غزه استفاده بگیریم
  • باکو، میزبان ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها
  • اعلام آمادگی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برای همکاری با مجمع تقریب
  • پیام امیرعبداللهیان به مناسبت «روز ملی خلیج فارس»
  • شبکه خیریه‌ها و خیران خارج از کشور ایجاد می‌شود
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری میان کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
  • دیدار عضو شورای حزب الله لبنان با دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی
  • جشن فارغ‌التحصیلی به سبک دانشجویان عراقی + فیلم