Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین ، هشت روز از سال ۹۹ باقی مانده و برخلاف سال‌های قبل بازار خودرو در رکود عمیقی فرو رفته و خرید و فروش ها به کمترین میزان خود در مقایسه با سال‌های قبل رسیده است.

بیشتر بخوانید: 

          انواع پژو ۲۰۶ در شهرهای مختلف چند؟

از نیمه آبان ماه و با کاهش نسبی نرخ ارز، بازار خودرو تحت تاثیر قرار گرفت و آسانسور قیمت‌ها که هر لحظه به قله نزدیک می شد از کار افتاد، تعداد مشتریان کاهشی محسوس را تجربه کرد و وارونه شدن انتظارات تورمی سبب شد بازار در حالی با رکود مواجه شود که قیمت‌ها نوسانی کاهشی را شاهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند میان ریزش قیمت‌ها با انتظارات خریداران تطابق چندانی نداشت اما بسیاری از فعالان بازار می‌گویند با کمرنگ شدن تحریم‌ها حجم تولیدات افزایش می‌یابد و شرایط برای خرید خودرو تسهیل می‌شود.

ترس از کاهش بیشتر قیمت‌ها سبب شده است عرضه خودرو در هفته پایانی اسفند نه تنها در دنیای مجازی بلکه در محدوده‌های عرضه همیشگی خودرو در نقاط مختلف تهران، افزایش یابد. این سیگنال نشانی از کاهش بیشتر قیمت را می تواند در بر داشته باشد اما فعالان بازار خودرو شرطی را برای تحقق این پیش بینی لحاظ می‌کنند . اینکه کاهش قیمت در گرو ماندگاری شرایط در بازار ارز است و افزایش نرخ ار می تواند زمینه را برای رشد دوباره قیمت یا پیشگیری از کاهش بیشتر قیمت‌ها در بازار مهیا نماید.

در حالی که تنها یک هفته تا پایان سال باقی ۹۹ مانده، بازار خودرو روزهای آرامی را پشت سر می‌گذارد و فعالان بازار می‌گویند اکنون به‌جز مشتریان واقعی کسی برای خرید به بازار مراجعه نمی‌کند. در این شرایط خودروسازان نیز عرضه را زیاد و حتی فروش قسطی را هم آغاز کرده‌اند. این اقدام می‌تواند سرآغازی برای تغییر مسیر بازار خودرو در ماه‌های آتی باشد.

با وجود ازدحام خودروهای عرضه شده در نقاط مختلف تهران، تقریبا کمتر معامله ای انجام می شود

گزارش های میدانی نشان می‌دهد حتی هوای بارانی جمعه ۲۲ اسفند نیز سبب نشده تا فروشندگان از عرضه خودرو دست بکشند بلکه در مرکز خرید و فروش خودرو در چیتگر تعداد فراوانی خودرو در سایت های مختلف این مرکز برای فروش عرضه شده است.  

این شرایط در محدوده خیابان احسان در شرق تهران که معمولا جمعه‌ها میزبان فروشندگان خودروست نیز مشاهده می شود به طوری که افراد فراوانی خودروهای خود در این محدوده برای فروش گذاشته شده‌اند.

این در حالی است که با وجود ازدحام خودروهای عرضه شده در نقاط مختلف تهران، تقریبا کمتر معامله ای انجام می شود و فقط معدود خریداران و مصرف‌کنندگان واقعی دست به خرید می‌زنند.

بررسی طیف فروشندگان در بازار نشان می‌دهد از تعداد دلالان نیز در این محدوده‌ها به نسبت چشمگیری کاسته شده و مالکان خودروهای بعضا صفرکیلومتر خود برای فروش اقدام کرده‌اند.

نکته جالب توجه در این محدوده، عرضه خودروهای صفرکیلومتر سال های ۹۸ و ۹۹ است که با توجه به تحویل برخی خودروهای تولید ۱۴۰۰، ارزششان در روزهای آینده کمتر می شود و سود کمتری نصیب مالکان آنها خواهد شد.وفور این دست خودروها در بازار نشان از آن دارد که بخش عمده‌ای از خریداران نه با هدف استفاده از خودرو بلکه به قصد سرمایه‌گذاری نسبت به خرید آن اقدام کرده‌اند. نزدیک شدن به زمان عرضه و تحویل خودروهای مدل ۱۴۰۰ می تواند سبب ریزش قیمت خودروهای مدل ۹۸ و ۹۹ در بازار شود؛ البته هم اکنون پیش لرزه‌های این مساله در بازار قابل مشاهده است.

با توجه به رکود عمیق بازار خودرو، به نظر نمی‌رسد به زودی رونقی در این بازار اتفاق بیافتد و بر اساس شرایط موجود می‌توان پیش بینی کرد با توجه به افت مدل، اخذ مالیات از خودروهای میلیاردی،‌ وارد نشدن خودروهای خارجی، نوسانات نرخ ارز و ... گشایشی در شرایط بازار ایجاد نخواهد شد.

به دین ترتیب انتظار می رود اگر اتفاق خاص سیاسی و اقتصادی رخ ندهد، رکود بازار خودرو حتی تا نیمه دوم سال ۱۴۰۰ به طول انجامد. هرچند برگزاری انتخاب سال آینده ریاست جمهوری و همچنین شروع به کار دولت سیزدهم می‌تواند سرآغاز تکانه‌های قیمتی در بازار خودرو شود.

۲۲۳۲۲۴

کد خبر 1494868

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: خودرو خودروسازان بازار خودرو بازار خودرو عرضه خودرو قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۹۰۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟

امتداد - یک کارشناس اقتصادی گفت: بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، آلبرت بغزیان به ایسنا افزود: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نمی کند؛ این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است.

او درباره تاثیر حراج سکه در کنترل قیمت‌ها بیان کرد: اگر هدف بانک مرکزی کاهش قیمت سکه بوده، باید توجه داشت که این کار یک مسکن موقت است برای تاثیر در قیمت؛ لذا این امر باید به‌طور مرتب انجام شود یا اینکه به تعدادی سکه عرضه شود که دیگر بازار اشباع شده باشد.

البته همه این‌ها منوط به این است که نرخ ارز هم ثابت باشد.

این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: قبلا برگزاری حراج‌ سکه برای این بود که طلا به سازندگان عرضه شود و آنها بتوانند زیورآلات تولید کنند، در مقایسه با زمانی که نفت فروخته می‌شد و بانک مرکزی طلا و دلار تحویل می‌گرفت و به بانک کارگشایی می‌داد که به سازندگان و تولیدکنندگان زیورآلات عرضه کند؛ این کار در میان‌مدت نمی‌تواند اثری داشته باشد که قیمت‌ها را بشکند و کسانی که سکه خریدند هم به امید سوداگری هستند یا اینکه دنبال حفظ ارزش پولشان هستند.

اختلاف بین ارز دولتی و غیر رسمی

بغزیان خاطرنشان کرد: تا زمانی که سوداگری است و بین ارز دولتی و غیر رسمی اختلاف وجود دارد، نباید انتظار داشته باشیم که ثبات اقتصادی ایجاد شود و طلا و دلار برای خرید واقعی باشند نه برای استفاده از فرصت‌ها و سوداگری؛ زیرا اختلاف ارز دولتی با بازار غیر رسمی جذاب است و با عرضه محدود هم نمی‌توان نرخ را شکست بلکه می توان در کوتاه مدت بر بازار اثر گذاشت و این امر را بارها آزمون کردیم؛ لذا باید این موضوع ریشه‌ای حل شود.

وی ادامه داد: برای مثال منطقی بود که در آستانه سفرهای نوروزی، میزان دریافت ارز مسافرتی را افزایش دادند که فرد تشویق نشود ارز را از بازار آزاد بخرد، اما تا زمانی‌که محدودیت باشد، هرچه هم سهمیه افزایش پیدا کند، از طرف دیگر صف ایجاد برای خرید ایجاد می شود و چون به اندازه تقاضا عرضه نمی‌شود، در حد همان چند روز التهاب بازار را کنترل می‌کند و این را نباید به‌عنوان یک برد در نظر گرفت.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نکرد.

این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است.

بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند. سال گذشته نرخ دلار به ۶۰ هزار تومان رسید اما به ۵۰ هزار تومان برگشت.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • بازار میوه‌های نوبرانه تا پایان اردیبهشت به ثبات می‌رسد
  • عکس | مبلغ گواهی اسقاط خودروهای مونتاژی افزایش یافت
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • قیمت خودرو امروز ۸ اردیبهشت +جدول
  • قیمت خودرو امروز ۸ اردیبهشت + جدول
  • پهپاد ارزان قیمت راهی بازار مصرف می شود
  • روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • ربات انسان نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار