Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@09:27:50 GMT

بازار زعفران در رکود

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۹۹۷۵۷

بازار زعفران در رکود

غلامرضا میری نایب رییس شورای ملی زعفران با اشاره به اینکه بازار داخلی زعفران در رکود به سر می‌برد، اظهار کرد: با توجه به مشکلات اقتصادی حاکم بر کشور و گستره بیکاری اغلب صنوف همچون تالار‌های پذیرایی و رستوران به دنبال ویروس کرونا، مصرف زعفران کاهش یافته است.

او افزود: همه ساله بخشی از زعفران تولیدی در شب عید در شیرینی پزی‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفت که امسال تقاضای چندانی برای خرید از سوی این صنف وجود نداشت، همچنین همه ساله ۲۵ میلیون نفر زوار به مشهد می‌آمدند که امسال به شدت میزان زوار کاهش یافته است که در نهایت تمامی این عوامل بر میزان تقاضای بازار داخل اثر می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میری از مشکلات متعدد واحد‌های تولیدی خبر داد و گفت: گرچه آمار دقیقی از میزان مصرف کل زعفران در کشور نداریم، اما برآورد می‌شود که ۳۰ درصد نسبت به سال قبل کاهش یافته باشد و همین امر موجب شده تا واحد‌های تولیدی و بسته بندی با مشکلات اقتصادی متعددی روبه‌رو شوند که امیدواریم ویروس کرونا هر چه سریع‌تر از بین برود تا بازار به شرایط عادی بازگردد.

نایب رییس شورای ملی زعفران از رشد ۳۵ درصدی صادرات طلای سرخ خبر داد و گفت: بنابر آمار تا پایان آذر، صادرات زعفران ۳۵ درصد رشد داشته که امیدواریم‌ تا پایان سال به ۴۰ درصد برسد. چنانچه محدودیت‌های صادرات نبود، رشد صادرات به ۱۰۰ درصد افزایش می‌یافت که با این وجود قیمت زعفران به نرخ واقعی خود می‌رسید.

او در پایان با بیان اینکه قیمت زعفران در ۲ سال اخیر تغییری نداشته است، تصریح کرد: علی رغم افزایش چندبرابری قیمت محصولات کشاورزی، نرخ زعفران طی ۲ سال اخیر تغییری نداشته که این امر منجر به نارضایتی تولیدکنندگان شده که امیدواریم موانع صادرات هر چه سریع‌تر برطرف شود تا کشاورزان با انگیزه بیشتری به تولید ادامه دهند.

پربیننده ترین تازه‌ترین قیمت مرغ، گوشت و میوه در میادین قیمت هر کیلوگرم شیرینی ۶٠هزار تومان است عرضه مستقیم میوه در ۲۵۳میدان میوه و تره‌بار تهران تاثیر پاندمی کووید-۱۹ بر صنعت کشاورزی جهان جشنواره بهاره در برابر دلالان

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: زعفران برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۹۹۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار نشریه اقتصادی درباره رکود تورمی در آمریکا

نشریه بیزینس اینسایدر در گزارشی هشدار داد که آخرین داده‌های وزارت بازرگانی آمریکا درباره اقتصاد کلان، نشان می دهد که اقتصاد این کشور ممکن است به سمت رکود تورمی حرکت کند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، نشریه بیزینس اینسایدر در گزارشی هشدار داد که آخرین داده‌های وزارت بازرگانی آمریکا درباره اقتصاد کلان، نشان می دهد که اقتصاد این کشور ممکن است به سمت رکود تورمی حرکت کند.

این نشریه در ادامه اضافه کرد که این داده‌های ناامید کننده حکایت از "چالش‌های سخت" پیش رو برای اقتصاد آمریکا دارد.

گزارش روز پنج‌شنبه همچنین نشان داد که تولید ناخالص داخلی این کشور با نرخ سالانه تنها 1.6 درصد در سه ماهه اول سال جاری میلادی افزایش یافته که بسیار کمتر از پیش‌بینی‌های 2.5 درصدی است.

ترامپ: اقتصاد آمریکا طی یک سال آینده سقوط می‌کندپیش بینی وارد شدن اقتصاد آمریکا به رکود در 2024

رشد کندتر از حد انتظار اقتصاد آمریکا به دنبال افزایش 3.4 درصدی ثبت شده در اکتبر تا دسامبر 2023 و 4.9 درصدی در سه ماهه قبل از آن رخ داده است.

دیوید دونابدیان، مدیر ارشد سرمایه گذاری در بانک سی‌آی‌بی‌سی، به این رسانه گفت: این گزارش بدترین حالت ممکن بود (چراکه) رشد کندتر از حد انتظار همراه با تورم بالاتر از حد انتظار رخ می‌دهد.

بر اساس این گزارش، رشد ضعیف اقتصاد و افزایش قیمت‌های مصرف‌کننده نشانه‌های بارز رکود تورمی است که با کندی اقتصادی و افزایش تورم در یک دوره زمانی طولانی مشخص می‌شود.

ایالات متحده آخرین بار در دهه 1970 دچار رکود تورمی شد، زمانی که با سقوط اقتصاد، تورم دو رقمی رخ داد. سیاستگذاران این کشور با افزایش نرخ بهره بانکی تا 20 درصد به این رکود تورمی واکنش نشان دادند و قیمت ها را کاهش دادند اما اقتصاد را وارد رکود عمیق‌تری کردند.

در ماه مارس، فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) از افزایش نرخ بهره صرف نظر کرد و آن را بین محدوده هدف 5.25 تا 5.5 درصد بدون تغییر باقی گذاشت. نشست بعدی کمیته بازار آزاد فدرال رزرو در اول ماه مه برنامه ریزی شده است.

در عین حال، شاخص قیمت هزینه‌های مصرف شخصی، که توسط فدرال رزرو به عنوان معیار کلیدی تورم استفاده می‌شود، با سرعت سالانه 3.4 درصد افزایش یافت که بیشترین جهش را در یک سال گذشته نشان می‌دهد.

اداره تجزیه و تحلیل اقتصادی گزارش داد که هزینه های مصرف کننده در ایالات متحده در ژانویه تا مارس 2.5 درصد افزایش داشته است که نسبت به رشد 3.3 درصدی در سه ماهه چهارم سال 2023 و پیش بینی 3 درصدی کاهش نشان می‌دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هشدار نشریه اقتصادی درباره رکود تورمی در آمریکا
  • ۱۰ درصد از تولیدات گل و گیاه مازندران صادر می‌شود
  • آرامش بازار نفت و افول قیمت طلا تا چه زمانی ادامه دارد؟
  • کاهش قیمت دلار و سکه در بازار تهران/ ارتباط شبه سوئیفت با ۱۰ کشور/ افت قیمت تارا، رانا و پژو ۲۰۷
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان/ سقوط سودآوری بیت‌کوین
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • صادرات ۵۰۰ میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته
  • صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید