Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - اغلب مردم در دوران زندگی خود با مشکلات چشمی مواجه می‌شوند. برخی از مشکلات در اثر کار زیاد، خستگی، استرس و ... ایجاد می‌شوند که به راحتی و با کمی استراحت، رفع می‌گردند. اما اختلالات جدی‌تری نیز وجود دارند که باید تحت نظر یک متخصص درمان شوند تا مشکلی را برای فرد ایجاد نکنند. در این بخش در مورد اختلالات و بیماری‌های چشمی مانند فشارچشم، آب مروارید و آب سیاه صحبت کرده و اطلاعاتی در مورد هریک از آن‌ها در اختیارتان قرار می‌دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اغلب مردم در دوران زندگی خود با مشکلات چشمی مواجه می‌شوند. برخی از مشکلات در اثر کار زیاد، خستگی، استرس و ... ایجاد می‌شوند که به راحتی و با کمی استراحت، رفع می‌گردند. اما اختلالات جدی‌تری نیز وجود دارند که باید تحت نظر یک متخصص درمان شوند تا مشکلی را برای فرد ایجاد نکنند. در این بخش در مورد اختلالات و بیماری‌های چشمی مانند فشارچشم، آب مروارید و آب سیاه صحبت کرده و اطلاعاتی در مورد هریک از آن‌ها در اختیارتان قرار می‌دهیم.

فشار چشم
فشار چشم در واقع فشار مایع زلالیه داخل چشم است که یک میزان مشخص و نرمالی دارد. زلالیه مایعی است که در پشت قرنیه چشم تولید می‌شود و از طریق سوراخ مردمک به بخش قدامی جریان پیدا می‌کند. این مایع در نهایت از طریق کانال‌هایی که دور قرنیه وجود دارد، خارج می‌شود. در صورتی که راه این کانال‌ها به هر دلیلی مسدود شود، مایع جلوی چشم افزایش یافته و باعث فشار بر روی اعصاب و سلول‌های چشمی می‌گردد. فشار چشم پایین اغلب به دلیل نشت مایع زلالیه اتفاق می‌افتد که اگر به زیر 5 میلی‌متر جیوه برسد، بیماری‌ها و اختلالاتی چون تورم قرنیه، آب مروارید و آسیب‌دیدگی ماکولا را به دنبال دارد.
اندازه طبیعی مایع زلالیه بین 10 تا 20 میلی‌متر جیوه است. در صورتی که این اندازه به 21 میلی‌متر جیوه برسد، فشار چشم اتفاق می‎افتد. افزایش فشار چشم باعث آسیب به اجزای داخلی چشم شده و در نهایت مشکلات و اختلالات بسیار جدی را برای بیمار ایجاد می‌کند که مهم‌ترین آن‌ها گلوکوم یا آب سیاه می‌باشد. افزایش فشار مایع زلالیه دلایل متعددی دارد که از میان آن‌ها می‌توان به افزایش سن، آسیب‌دیدگی چشم، مصرف داروهای استروئیدی و بیماری‌های چشمی مانند قوز قرنیه، سندرم افتادگی پیگمنت، آب سیاه و ... اشاره کرد. علاوه بر این، عوامل ژنتیکی، سابقه خانوادگی، مصرف الکل و کافئین، بلند کردن اجسام سنگین، جراحی چشم و بیماری دیابت نیز از دیگر دلایل افزایش فشار چشم هستند که باید مورد توجه قرار گیرند.
فشار چشم معمولا هیچ علامتی ندارد و با معاینات دوره‌ای توسط چشم‌پزشک تشخیص داده می‌شود. چشم‌پزشک برای تشخیص فشار بالای چشم از روش‌های مختلفی استفاده می‌کند که شامل اپلاناسیون نوتومتری، پنوماتونومتری، ریبوند تونومتری، تونومتری پف هوا، آزمون کونیوسکوپی، معاینه افتالموسکوپی، آزمون پاکی‌متری و پریمتری می‌باشد. فشار چشم بالا به تنهایی بیماری محسوب نمی‌شود، اما با افزایش سن خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها و اختلالات چشمی را به دنبال دارد. از این رو، فرد باید همواره تحت نظر پزشک یوده و فشار چشم خود را به صورت دوره‌ای بررسی نماید تا در صورت نیاز و تشخیص پزشک مورد درمان قرار گیرد. تجویز و جراحی با لیزر از جمله راهکارهای درمان فشار چشم می‌باشد که با توجه به صلاح‌دید پزشک برای بیمار انجام می‌شود.
آب مروارید
آب مروارید یکی از رایج‌ترین بیماری‌های چشمی است که در اثر کدر شدن عدسی چشم ایجاد می‌شود. کدر شدن عدسی مانع از عبور نور از آن شده و بینایی فرد را مختل می‌سازد. این مشکل ممکن است در هر سنی ایجاد شود، اما اغلب افراد بالای 45 سال را درگیر می‌کند. از جمله علائم بیماری آب مروارید می‌توان به تاری دید، دشواری دید در شب، حساسیت به نور، سفید شدن مردمک، دیدن هاله در اطراف چراغ، تغییرات مکرر در شماره عینک یا لنز و محو شدن یا زرد شدن رنگ‌ها اشاره کرد. این بیماری در مراحل اولیه نیاز به درمان خاصی ندارد، اما اگر اختلال در بینایی فعالیت‌های روزانه فرد را تحت تاثیر قرار دهد، باید مورد جراحی قرار گیرد. 
آب مروارید به سه نوع آب مروارید هسته‌ای، کورتیکال و کپسول خلفی تقسیم می‌شود که هرکدام از آن‌ها ویژگی‌های خاص خود را دارند و بر روی بخش مشخصی از عدسی تاثیر می‌گذارند. آب‌مروارید مادرزادی نیز نوع دیگری از آب مروارید است که از هنگام تولد یا سه ماه پس از آن در کودک بروز پیدا می‌کند. در اغلب موارد آب مروارید به علت کهولت سن اتفاق می‌افتد، اما دلایل دیگری نیز دارد که از بین آن‌ها می‌توان به اختلالات ژنتیکی، مصرف طولانی مدت داروهای استروئید و بیماری دیابت، اشاره کرد. علاوه بر این، مواردی چون سیگار کشیدن، اشعه فرابنفش خورشید، جراحی قبلی چشم، فشار خون بالا و مصرف بیش از اندازه الکل نیز باعث افزایش احتمال ابتلا به آب مروارید می‌گردد.

آب سیاه
آب سیاه یا گلوکوم، از دیگر بیماری‌های مربوط به چشم می‌باشد که به عصب بینایی آسیب رسانده و در نهایت باعث نابینایی بیمار می‌گردد. این بیماری علامت مشخصی ندارد، اما در طی چند سال باعث کاهش دید بیمار می‌شود. میزان بینایی که در اثر آب سیاه از دست می‌رود، دیگر قابل بازگشت نیست. از این رو، تشخیص هرچه زودتر این بیماری، مانع از پیشرفت آب سیاه شده و به کاهش نابینایی بیمار کمک می‌کند
آب سیاه در اثر افزایش مایع زلالیه ایجاد می‌شود. افزایش این مایع باعث فشار بر روی اعصاب و سلول‌های داخل چشم شده و به آن‌ها آسیب وارد می‌کند. با توجه به این مسئله پزشک نیز معمولا از تجویز داروهای چشمی جهت کنترل فشار داخل چشم و درمان بیماری استفاده می‌کند. برخی از داروهای تجویز شده به تولید کمتر مایع زلالیه و برخی دیگر به تخلیه بیشتر این مایع کمک می‌کنند و از این طریق باعث کاهش فشار چشم می‌شوند. لیزر و عمل جراحی نیز راهکارهای درمانی دیگر هستند که در مراحل بعدی به بیمار پیشنهاد می‌شوند.
در این بخش در مورد فشار چشم صحبت کردیم و اطلاعاتی در مورد دو بیماری آب سیاه و آب مروارید در اختیارتان قرار دادیم. با توجه این که این اختلالات علامت خاصی ندارند، پیشنهاد می‌شود به صورت دوره‌ای به چشم‌پزشک مراجعه نمایید تا مورد معاینه قرار گیرید. در این صورت این فرصت را دارید که در مراحل اولیه بیماری متوجه آن شده و از پیشرفت آن جلوگیری کنید.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: بیماری های چشمی مایع زلالیه آب مروارید فشار چشم آب سیاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۹۹۸۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشمندان تنها در چند ساعت الماس تولید کردند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، میلیاردها سال طول می‌کشد تا الماس‌های طبیعی در نتیجه فشار لایه‌های زمین و دمای شدید در اعماق زمین شکل بگیرند. فرم‌های مصنوعی را می‌توان خیلی سریع‌تر تولید کرد؛ با این وجود برای این کار نیز دست‌کم باید چند هفته منتظر ماند.

دانشمندان به تازگی روش جدیدی را برای ساخت الماس کشف کردند که در چهارچوب آن، ترکیبی از فلزات مایع می‌تواند یک الماس مصنوعی را در عرض چند دقیقه بدون نیاز به فشاری عظیم تولید کند.

البته برای این کار، هنوز به یک دمای بالای ۱۰۲۵ درجه سانتیگراد نیاز است تا یک قطعه الماس در ۱۵۰ دقیقه تشکیل شود. این معادل فشاری است که ما در سطح دریا احساس می‌کنیم و ده‌ها هزار بار کمتر از فشاری است که معمولاً برای تولید الماس نیاز است.

تیم سازنده این الماس جدید، پژوهشگران موسسه علوم پایه در کره جنوبی هستند که امیدوارند با این شیوه بتوانند انقلابی در تولید الماس‌های مصنوعی ایجاد کنند.

تکنیک حل کردن کربن در فلز مایع برای ساخت الماس کاملاً جدید نیست و جنرال الکتریک نیم قرن پیش فرآیندی مشابه را با استفاده از سولفید آهن مذاب به جهان معرفی کرد؛ اما برای این کار نیز نیاز به ایجاد فشاری معادل ۵-۶ گیگا پاسکال و یک «دانه» الماس است تا کربن به آن بچسبد.

پژوهشگران این تیم در مقاله‌ای درباره روش جدید نوشتند: «ما روشی برای تولید الماس در فشار ۱ اتمسفر و در دمای متوسط، با استفاده از آلیاژ فلزهای مایع کشف کردیم.»

آنها در این روش از مخلوط دقیقی از فلزات مایع گالیم، آهن، نیکل و سیلیکون استفاده کردند و یک سیستم خلاء در داخل یک محفظه گرافیتی ساختند تا فلز را در حالی که در معرض ترکیبی از متان و هیدروژن قرار می‌گرفت، به سرعت گرم و سپس خنک کنند.

این کار باعث شد تا اتم‌های کربن متان در سراسر فلز ذوب شده پخش شوند و به عنوان دانه الماس عمل کنند. 

تنها پس از ۱۵ دقیقه، قطعات کوچکی از کریستال‌های الماس از فلز مایع جدا و نمایان شدند و پس از گذشت مدت دو ساعت و نیم نیز یک لایه پیوسته الماس شکل گرفت.

تحقیقات درباره این فرآیند هنوز در مراحل اولیه است؛ با این وجود اعضای تیم تحقیق معتقدند که این روش پتانسیل زیادی دارد و می‌توان به کمک آن، فلزات مایع دیگری را برای رسیدن به نتیجه مشابه یا حتی بهتر ترکیب کرد.

شیوه‌ای که در حال حاضر برای تولید اکثر الماس‌های مصنوعی استفاده می‌شود، چندین روز طول می‌کشد و به فشار بسیار بیشتری نیاز دارد.

اگر این تکنیک بتواند همچنان توسعه یابد، فرایند ساخت الماس بسیار سریع‌تر و بسیار آسان‌تر خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند
  • تولید الماس فقط در ۲ ساعت و نیم!
  • چگونه دانشمندان تنها در چند ساعت الماس تولید کردند
  • دانشمندان تنها در چند ساعت الماس تولید کردند
  • پایش مزارع خرمشهر پژوهشگران
  • افرادی که فشار خون بالا دارند ماست را با این ماده غذایی ترکیب کنند
  • با ۲٫۵ ساعت انتظار، الماس خودتان را بسازید
  • دانشمندان تنها در ۱۵۰ دقیقه الماس ساختند
  • آغاز برنامه ملی ریشه کنی بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک در خوشاب
  • پرسپولیس به دنبال انتقام از گربه سیاه!