Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@08:42:12 GMT

۲۳ اسفند ماه با مهمترین اخبار کرونا در استان‌ها

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۰۱۴۴۱

۲۳ اسفند ماه با مهمترین اخبار کرونا در استان‌ها

با شیوع موج چهارم کرونا در کشور، عده ای از مردم درگیر این بیماری کووید ۱۹ شده‌اند و این در حالی است که ویروس جهش یافته انگلیسی نسبت به ویروس قبلی، تمام گروه‌های سنی را درگیر می‌کند. اگر در موج‌های قبلی، ابتلا و مرگ و میر بیشتر مربوط به سالمندان بود، ولی اکنون کودکان و گروه‌های سنی نوجوان و جوان هم درگیر این ویروس هستند و مرگ هایی در این گروه سنی هم رقم می خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق اعلام مسوولان دانشگاه علوم پزشکی استان ها ویروس کرونای جهش یافته در اقصی نقاط در حال چرخش بوده و در صورت تداوم بی توجهی برخی ها به رعایت پروتکلهای بهداشتی عواقب بسیار نگران کننده‌ای در پی خواهد داشت و ممکن است همچون پیک های گذشته منجر به اعمال برخی محدودیت ها شود.

به گفته علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزیر بهداشت  هم اکنون، ویروس جهش یافته در ۲۸ استان شناسایی شده و در حال گردش است. البته وضعیت فعلی اغلب استانها نسبتاً پایدار اما شکننده است.

علیرضا رئیسی با اعلام اینکه تاکنون یک میلیون و ۲۶۰ هزار واکسن کرونا از انواع مختلف وارد کشور شده است گفت: همان طور که قول داده بودیم، بیش از یک میلیون نفر از کادر درمان و گروه های آسیب پذیر قبل از عید واکسن کرونا می زنند.

مدیر مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران هم از آغاز مرحله دوم کارآزمایی بالینی نخستین واکسن ایرانی کرونا با نام "کوو ایران برکت" در صورت اخذ مجوز کمیته ملی اخلاق وزارت بهداشت فردا (یکشنبه ۲۴ اسفند) خبر داد و افزود: اصلاحات و پیشنهادات سازمان غذا و دارو و کمیته اخلاق را انجام داده ایم و امیدواریم اجازه شروع همزمان فاز ۲ و ۳ کارآزمایی بالینی صادر شود.

دکتر حامد حسینی با یادآوری این که فاز دوم و سوم کارآزمایی بالینی به صورت تلفیقی انجام می شود، خاطرنشان کرد: در این مطالعه در واقع جمعیت فاز دوم زیر مجموعه‌ای از جمعیت بزرگ‌تر مرحله سوم مطالعه هستند که سنجش های آزمایشگاهی بیشتری همانند تولید پادتن ها و ایمنی سلولی در آنان سنجش می شود.  

کرونا در استان‌ها

از ایلام و بنا به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ،ابتلا به کرونا در تمامی رده های سنی در سه هفته اول اسفند و سه هفته آخر بهمن افزایش یافته است و ۲۱ کودک زیر ۱۰ سال ایلامی در اسفند ماه جاری به کرونا مبتلا شدند که این تعداد در بهمن ماه ۱۴ نفر بوده است.

جمیل صادقی‌فر اظهار داشت: ابتلا به کرونا در گروه سنی ۱۱ تا ۲۰ سال و ۲۱ تا ۳۰ در استان افزایش بیش از ۲ برابری داشته و کمترین سن ابتلا ۲ سال و بیشترین ۹۱ ساله بوده است.

وی یادآور شد: وضعیت ابتلای افراد فاقد بیماری زمینه ای در اسفند ماه نسبت به بهمن ماه تغییر محسوسی داشته است و  ۷۵ درصد مبتلایان به کرونا در سه هفته اول اسفند ماه، فاقد بیماری زمینه ای بوده اند و این نشان از گردش بیشتر ویروس در جامعه دارد .

به گفته ریس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان، اولین مورد ویروس جهش یافته انگلیسی در زنجان شناسایی و پیگیری های بهداشتی برای افرادی که در تماس نزدیک با نامبرده بودند، توسط تیم ها رهگیری انجام شد و در زمان حاضر فرد بیمار وضعیت عمومی خوبی دارد.

دکتر پرویز قزلباش در خصوص وضعیت بروز نوع جهش یافته کرونا در استان افزود: پیش از این نمونه های ارسالی مشکوک به نوع ویروس جهش یافته انگلیسی در این استان منفی گزارش شده بود و این موضوع به این معنا نبود که چنین ویروسی در استان وجود نداشته باشد و در این میان رصد تیم های بهداشتی اولین مورد تایید شده را در استان به ثبت رساند.

وی اضافه کرد: این موضوع قابل پذیرش نیست که نمونه ویروس جهش یافته انگلیسی در استان های همجوار  باشد، اما در استان زنجان وجود نداشته باشد و این موضوع از ابتدای بروز آن در کشور به دقت در  استان نیز مورد توجه قرار گرفت.

رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیز از اختصاص ۲۰ هزار دوز واکسن کرونا به استان خوزستان خبر داد. و گفت : بخشی از این واکسن ها، امروز به دستمان رسید که تلاش می کنیم در هفته جاری بیماران دیابتی، تالاسمی، هموفیلی و ام اس را واکسینه کنیم.

دکتر فرهاد ابول نژادیان اظهار داشت: طبق برنامه ریزی انجام شده، در هفته جاری پرسنل بهداشت و درمان خوزستان به طور کامل واکسینه می شوند.

در میان اخبار افزایش مبتلایان و شیوع ویروس جهش یافته انگلیسی خبری خوشی از خارج شدن چند شهر خوزستان از وضعیت قرمز و نارنجی به گوش می رسد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز اظهار داشت: به دنبال محدودیت های اعمال شده و بهبود سطح رعایت پروتکل‌های بهداشتی، شهرهای شادگان، هویزه، خرمشهر و دشت آزادگان از وضعیت قرمز خارج و در وضعیت نارنجی قرار گرفتند. همچنین شهرستان های حمیدیه، هفتکل و هندیجان در جدیدترین رنگ بندی در وضعیت زرد قرار گرفتند.

وی  گفت: اکنون هفت شهرستان اهواز، آبادان، دزفول، شوشتر ماهشهر، کارون و رامهرمز در وضعیت قرمز قرار دارند و از مردم تقاضا داریم با توجه به وضعیت استان از هر گونه مسافرت، تردد غیرضروری و برگزاری تجمع و دورهمی به ویژه در شهرهای قرمز و نارنجی استان پرهیز کنند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز از شناسایی ۱۹ مورد جدید کرونای جهش یافته در استان خبر داد و  افزود : هم اکنون آمار مبتلایان به این ویروس به ۴۲ نفر رسیده است.

دکتر فاطمه نوروزیان بیان داشت: از مبتلایان جدید پنج نفر سابقه تماس با افراد آلوده در دو هفته گذشته داشتند و اکنون نیز چهار نفر از آنها در مراکز درمانی استان بستری هستند و یک نفر نیز جان خود را از دست داده است.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس هم گفت: با توجه به افزایش دو برابری موارد مثبت کرونا نسبت به هفته گذشته موج طوفانی کرونا در این شهرستان با شیب تندی در حال وقوع است.

دکتر عبدالجبار ذاکری افزود: اگر مردم در شرایط کنونی دستورالعمل های بهداشتی را رعایت نکنند تا دو هفته آینده بطورقطع شاهد افزایش موارد بستری و سپس فوت ناشی از کرونا خواهیم بود.

 استاندار کرمانشاه هم با اشاره به خطر شیوع کرونای جهش یافته انگلیسی در کشور، از مسافران خواست به خاطر حفظ سلامت خانواده و هموطنان امسال هم به کرمانشاه سفر نکنند.

هوشنگ بازوند با بیان اینکه در استان کرمانشاه تاکنون سه مرحله کرونا را پشت سر گذاشتیم و این امکان وجود دارد که به زودی گرفتار پیک چهارم این بیماری شویم افزود: از مسافران نوروزی خواهش می کنیم به کرمانشاه سفر نکنند.

وی با تاکید بر اینکه امکان بحرانی شدن وضعیت کرونا در کرمانشاه وجود دارد گفت: وضعیت کرونا در استان خوزستان نگران کننده است و استان ایلام نیز به تدریج سیر صعودی را طی می‌کند از این رو به نظر می رسد که این روند به کرمانشاه نیز برسد.

خسارت های وارده از کرونا

مدیرکل ورزش و جوانان لرستان هم از آسیب های وارده به اماکن و باشگاه های استان سخن گفت و اعلام کرد که پنج هزار و ۸۰۰ شاغل حوزه ورزش این استان به دلیل شیوع ویروس کرونا و تعطیلی اماکن و باشگاه‌های ورزشی بیکار شدند.

 حشمت‌الله امان الهی افزود: همچنین با شیوع کرونا ماهیانه بیش از ۲ میلیارد تومان خسارت به باشگاههای ورزشی استان وارد می شود.

وی تصریح کرد: در این مدت خسارات بسیاری به حوزه ورزش استان وارد و باشگاههای بخش دولتی  و خصوصی تعطیل شد و اشتغال زیادی را در حوزه ورزش استان از دست دادیم.

بنا به گفته رئییس هیات بدنسازی و پرورش اندام استان تهران هم کرونا بیش از ۲ هزار میلیارد تومان از زمان شیوع به باشگاه‌های این ورزش پرمخاطب خسارت وارد کرده و یا باعث تعطیلی آنها شده است .

ابوالفضل قناعتی افزود: از اواسط امسال فعالیت در این ورزش با رعایت فاصله گذاری و محدودیت افراد در سانس، مجدد آغاز شده است وبرای جان گرفتن این ورزش مسابقات تهران را برگزار کرده ایم تا بتوان به بخش همگانی و قهرمانی این مجموعه های زیان دیده رونق بخشید.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بندر بوشهر نیز از اختصاص کمک های این مجموعه برای مقابله با شیوع کرونا خبر داد و گفت: این اتاق در قالب پویش "نفس" تاکنون هفت میلیارد و ۳۴میلیون تومان به دانشگاه علوم پزشکی این استان در راستای مقابله و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا کمک کرده است.

خورشید گزدرازی افزود: در این ارتباط تاکنون ۴هزار و ۲۲۰ دست لباس و گان ایزوله پرستاری، ۶هزار عدد ژل ضد عفونی کننده دست، ۶۱هزار و ۸۰۰عدد ماسک N۹۵، اکسی متر ثابت،  ۱۰ دستگاه مانیتور آی سی یو، ۵۲ عدد تب سنج لیزری و لمسی، ۳۰۰ لیتر الکل، ۱۰ عدد هواساز، ۳۳ عدد باطری سبک اسید بیمارستان خلیج فارس،یک هزار و ۵۰ عدد عینک، ۵۰۰ عدد شیلد تامین شده است.

گزارش هایی با محوریت کرونا

روی خوشِ دوران ناخوش کرونا

افسارگسیختگی کرونا در خوزستان

میدان هفت تیر تهران؛ بساط دستفروشان و کرونایی که دست به دست می‌شود

چهارشنبه سوری،هیزم برآتش کرونا

خیزکرونای جهش یافته و بی توجهی به پروتکلهای بهداشتی در هرمزگان

کرونا به روایت آمار وزارت بهداشت

 سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با فوت ۷۳ نفر از مبتلایان بیماری کووید۱۹ در شبانه روز گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در ایران به ۶۱ هزار و ۱۴۲ نفر رسیده است.

 سیما سادات لاری امروز شنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲۳ اسفند ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیص هفت هزار و ۸۰۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و ۴۸۵ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۷۳۹ هزار و ۳۶۰ نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت:  تاکنون یک میلیون و ۴۸۵ هزار و  ۱۷۹ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین سه هزار و ۸۳۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۱۱ میلیون و ۶۵۱ هزار و ۹۱۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

لاری گفت: میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در کشور به پایین ترین میزان خود در چهارماه گذشته رسیده است. کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی، همزمان با افزایش ویروس جهش یافته در کشور و نیز  گذر از ایام پایانی سال و اقدام به سفر، مهمانی ها و دورهمی ها در نوروز همگی زنگ خطر جدی برای ایجاد خیز چهارم بیماری است. امیدواریم همه مردم با پرهیز از هر گونه سهل انگاری به گونه ای رفتار کنند که شاهد تجربه ایامی آرام و کم خطر در روزهای آغازین سال جدید باشیم.

به گزارش ایرنا،  ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

بیماری کووید ۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۱۸ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و حدود دو میلیون و ۶۰۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند.  

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌ زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است .

برچسب‌ها ماسک ویروس کرونا فاصله گذاری اجتماعی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ماسک ویروس کرونا فاصله گذاری اجتماعی ماسک ویروس کرونا فاصله گذاری اجتماعی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اخبار کنکور ویروس جهش یافته انگلیسی دانشگاه علوم پزشکی کارآزمایی بالینی بیماری کووید ۱۹ کرونا در استان وزارت بهداشت جهش یافته ویروس کرونا یک میلیون اسفند ماه استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۰۱۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت سلامتی صدیقه وسمقی

آفتاب‌‌نیوز :

محمد ابراهیم‌زاده، همسر صدیقه وسمقی، در گفتگو با رویداد٢۴ درباره سلامتی این اسلام‌پژوه و محقق که به اتهام تبلیغ علیه نظام به حبس محکوم شده، توضیح داده است.

به گفته ابراهیم زاده خانم وسمقی در اثر یک بیماری ژنتیک بینایی خود را اخیرا به طور کامل از دست داده و این موضوع در آزمایش‌هایی که ۲۷ فروردین ماه در انتقال ایشان از زندان به بیمارستان فارابی انجام شده، مورد تایید پزشک قرار گرفته است.

همسر صدیقه وسمقی می‌گوید: روند از دست رفتن بینایی در خانم وسمقی در اثر یک بیماری ژنتیکی است. اینطور نبوده که ایشان به خاطر زندان بینایی را از دست داده باشد. او گفته نام این بیماری RP است، ژنتیکی است و خیلی از افراد در ایران به آن مبتلا هستند. در این بیماری روند کم‌بینایی به مرور افزایش پیدا می‌کند.

ابراهیم‌زاده گفته اواخر فروردین‌ماه خانم وسمقی از زندان به بیمارستان فارابی منتقل شد. در این بیمارستان تخصصی چشم، در بخش‌های مختلف اعم از شبکیه، قرنیه، خشکی چشم و پلک مورد آزمایش قرار گرفت. این آزمایش‌ها حدود ۳ ساعت طول کشید و من هم حضور داشتم. نتایج آزمایش‌ها و معاینات هم در پرونده پزشکی ایشان در زندان نوشته شد و به بهداری زندان اوین تحویل داده شد. قرار بود نتیجه به پزشکی قانونی هم داده شود. تا دو سه روز پیش، اما هنوز این نتایج به پزشکی قانونی داده نشده است.

ابراهیم‌زاده علت انتقال خانم وسمقی به بیمارستان را توضیح داده و گفت در زندان متوجه شدند ایشان نمی‌تواند راه برود و زمین می‌خورد. ایشان می‌گوید من فقط مزاحم دوستان بند هستم. نمی‌توانم غذای خودم را بیاورم یا ظرف‌هایم را بشورم. حتی برای سرویس بهداشتی هم به یک نفر احتیاج دارم.

همسر صدیقه وسمقی می‌گوید: ماموران زندان بعد از مشاهده این وضعیت ترتیب معاینات چشم را دادند.

آقای ابراهیم‌زاده می‌گوید در نتایج معاینات بیمارستان فارابی قید شده که ایشان تحمل حبس ندارد. این نتایج باید از طرف بهداری زندان به پزشکی قانونی ارسال می‌شد، اما هنوز ارسال نشده است.

او گفته یک آزمایش در بیمارستان فارابی مانده بود که انجام بدهند و آن مربوط بود به میدان دید. پزشک ایشان گفته بود احتیاجی به اندازه‌گیری میدان دید ندارد، چون اصلاً دید ندارد.

ابراهیم‌زاده می‌گوید خانم وسمقی قبل از بازداشت، میدان دید داشت و این دید مرکزی در طول این مدت از دست رفته است، هرچند زندان در از دست رفتن این دید تاثیر نداشته است.

خانم وسمقی دچار بیماری قلبی شده است

آقای ابراهیم‌زاده تاکید می‌کند آنچه در زندان برای خانم وسمقی حادث شده، بیماری قلبی است. او گفته هفته نخست فروردین‌ماه خانم وسمقی به دلیل مشکل قلبی و سوزش قفسه سینه از بهداری زندان به بیمارستان طالقانی در ولنجک منتقل شده و در آنجا با توصیه پزشک به مدت یک شب در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری شده است، اما در نهایت گفتند مشکل قلبی و فشار خون خانم وسمقی با دارو قابل کنترل است.

همسر صدیقه وسمقی می‌گوید بهداری زندان مدت‌ها با دارو‌های دم‌دستی سعی می‌کردند مشکل قلبی ایشان را رفع کنند، اما در نهایت متقاعد شدند که مشکل جدیست و در نهایت ایشان به بیمارستان طالقانی منتقل شده.

او تاکید می‌کند ایشان قبل از حبس هیچ‌گونه مشکل قلبی نداشته است. امیدوارم این بیماری نباشد و تنها ناشی از فشار زندان باشد.

علیزاده طباطبایی: برای ایشان درخواست عدم‌تحمل حبس داده‌ایم

محمود علیزاده طباطبایی، وکیل صدیقه وسمقی هم می‌گوید به دلیل از دست‌رفتن بینایی، درخواست عدم تحمل حبس برای ایشان کردیم. این درخواست با پزشک قانونی هم مطرح شده و گزارش مثبت داده‌اند و در حال حاضر این درخواست برای دادستان ارسال شده و اگر موافقت کند، ایشان به خاطر عدم تحمل حبس آزاد خواهند شد.

به گفته وکیل صدیقه وسمقی، حال او در زندان مناسب نیست. خانم صدیقه وسمقی علاوه بر از دست‌دادن بینایی با مشکل تپش قلب و فشار خون بسیار بالا مواجه است و در زندان هم امکان پرستاری از ایشان نیست چرا که درخواست پرستار هم کرده بودند، ولی این درخواست اجرایی نشد.

علیزاده طباطبایی می‌گوید: صدیقه وسمقی به فعالیت تبلیغی علیه نظام احضار شد، اما گفت تا دلیل این اتهام را نگویید، نمی‌آیم. برای بازداشت او ریختند در خانه‌اش؛ اقدامی که برای اتهام فعالیت علیه نظام بسیار غیرمنطقی بود.

وکیل وسمقی می‌گوید: او به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به چهار ماه حبس و به دلیل عدم رعایت حجاب شرعی به یک میلیون جزای نقدی محکوم شد. همان زمان ما تسلیم به رای زدیم و میزان حبس شد ٩۶ روز. الان به دلیل مشکل عدم تحمل حبس، درخواست آزادی مشروط دادیم.

علیزاده طباطبایی می‌گوید هفته آینده ایشان یا به دلیل آزادی مشروط یا به دلیل عدم تحمل حبس باید آزاد شوند. نگاه‌داری ایشان در زندان با این حال دیگر درست نیست.

دیگر خبرها

  • فیلم| وضعیت بیماری مالاریا در سیستان و بلوچستان
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • آخرین وضعیت بیماری ترانه علیدوستی
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • آخرین وضعیت سلامتی صدیقه وسمقی
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • جزئیات تازه از بیماری ترانه علیدوستی
  • آخرین خبر از وضعیت بیماری ترانه علیدوستی
  • آخرین خبر از وضعیت بیماری ترانه علیدوستی/ زهرا مینویی چه نوشت؟
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند