Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@22:44:53 GMT

صادرات مرغ دو بار ممنوع شد/ مورد عجیب صادرات سیب!

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۰۲۸۷۴

صادرات مرغ دو بار ممنوع شد/ مورد عجیب صادرات سیب!

تغییرات مداوم سیاست‌های تجاری از سوی دستگاه‌های تصمیم گیر دولتی باعث شده بسیاری از صادرکنندگان تکلیف خود را در بازار ندانند و گاهی تناقض در اعمال سیاست‌های جدید غیر قابل باور شده است.

به گزارش ایسنا، اتاق بازرگانی تهران در صفحه توییتر خود، به تناقضی عجیب در سیاست گذاری ممنوعیت‌های صادراتی و وارداتی پرداخته و به نظر می‌رسد در عرصه عمل هیچ هماهنگی میان دستگاه‌های مختلف اقتصادی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شرایطی که وزارت صنعت، معدن و تجارت در نامه‌ای به وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده که واردات موز، آناناس، نارگیل و انبه تنها در برابر صادرات سیب ممکن است،   اخیرا ستاد تنظیم بازار بخشنامه‌ای جدید صادر کرده و صادرات سیب را ممنوع کرده است. به این ترتیب تنها راه واردات چند میوه به کشور، صادرات میوه دیگری است که در آستانه سال نو خود به فهرست کالاهای ممنوعه صادراتی افزوده است.

یکی دیگر از بازارهایی که در ماه‌های گذشته با مشکلات و محدودیت‌های جدی مواجه بوده و افزایش مداوم قیمت‌ها در آن شرایط را برای صادرکنندگان و تولیدکنندگان دشوار کرده، بازار مرغ است. هرچند نهاده‌های طیور همچنان در فهرست دریافت ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی قرار دارند اما قیمت مرغ از چند ماه قبل روند افزایشی پیدا کرده و امروز به بالاترین سطح خود رسیده است تا جایی که بسیاری از مردم برای خرید مرغ دولتی در صف می‌ایستند.

از زمانی که قیمت مرغ افزایش یافت، صادرات این محصول ممنوع شد و در شرایطی که چند ماه از اعلام این ممنوعیت می‌گذرد، بار دیگر صادرات مرغ را ممنوع کرده‌اند. در روزهای اخیر، مدیرکل دفتر صادرات گمرک ایران، ممنوعیت صادرات گوشت مرغ را به کلیه گمرکات اجرایی کشور ابلاغ کرده است. این درحالی است که به موجب مصوبه ستاد تنظیم بازار در آبان‌ماه، صادرات گوشت مرغ تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام شد و مشخص نیست این ابلاغیه جدید در شرایطی که پیش از این نیز ممنوعیت‌ها وجود داشت با چه هدفی نهایی شده است.

احمدرضا فرشچیان، رئیس کمیسیون‌کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران در این رابطه گفته: باید این پرسش را خطاب به اعضای ستاد تنظیم بازار و سایر متولیان امر مطرح کرد که آیا شب عید بلای آسمانی بوده است که ناگهان نازل شده؟ یا سیاستگذاران نمی دانستند که شب عید در راه است؟ فرارسیدن این ایام نظیر نوروز یا ماه مبارک رمضان که اتفاقی غیرمنتظره نیست. به هر حال در فرصت کافی باید برای تامین ارزاق و میوه مورد تقاضا در این ایام برنامه‌ریزی صورت گیرد. بنابراین، جای سئوال است که چرا تصمیمات برای تامین بازار داخل، درست در دقیقه ٩٠ اتخاذ شده و بازرگانان را دچار مشکل می‌کند.  

در این رابطه صادرکنندگان معتقدند که از آنان از قبل با صرف هزینه و زمان، اقدام به بازاریابی کرده و برای ارسال کالاهای صادراتی خود تعهد ایجاد کرده‌اند. حال‌آنکه به محض تغییر شرایط بازار داخل، صادرات این محصول ممنوع شده و صادرکننده مشتری خود را از دست می‌دهد و البته یافتن مشتری جدید نیز زمان‌بر خواهد بود.

فرشچیان افزود: البته، مقصود این نیست که کالایی نظیر مرغ به هر قیمتی صادر شود و مردم با کسری این کالا مواجه شوند اما تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی برای تامین این اقلام، نباید یک شبه باشد. به هر حال سیاستگذار می‌داند که شب عید یا ماه مبارک رمضان در راه بوده و تقاضا در این ایام افزایش می‌یابد، بنابراین باید از قبل در مورد آن برنامه‌ریزی صورت گیرد یا دست‌کم از قبل به صادرکنندگان اطلاع داده شود که صادرات این کالاها در این فصول از سال ممنوع است تا تکلیف آنها روشن باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: صادرات مرغ سيب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۰۲۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه بازار‎های صادراتی با اخذ استانداردهای جدید باتری

به گزارش همشهری آنلاین چند شرکت باتری‌ساز مطرح کشور در این نمایشگاه حضور داشتند تا توانایی‌های صادراتی خود را نمایش بگذارند. در حاشیه این نمایشگاه گفت‌وگویی با محمدحسین گل شیرازی مدیر صادرات مجتمع صنعتی سپاهان باتری داشتیم. در این مطلب مشروح این گفت‌وگو را می‌خوانید.

مدیر صادرات مجتمع صنعتی سپاهان باتری در ابتدا با اشاره به هدف توسعه‌ای این مجموعه در نمایشگاه ایران اکسپو گفت: با توجه به حضور نماینده‌های متعددی از کشورهای قاره آفریقا، کشورهای GCC (کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس مانند کویت، بحرین، عربستان صعودی، عمان، قطر و امارات) و کشورهای حوزه CIS (ارمنستان، ازبکستان، بلاروس، تاجیکستان، روسیه، قرقیزستان و قزاقستان) این شرکت در راستای تحقق اهداف توسعه‌ای خود در نمایشگاه شرکت کرد.

گل شیرازی افزود: مجتمع صنعتی سپاهان باتری با برندهای مختلفی همچون اوربیتال، سوزوکی، ویوات و... توانسته استانداردها و مجوزهای متعددی همچون EAC(اعلامیه انطباق کشورهای اوراسیا) را اخذ کند و همچنین استانداردهای عملکردی باتری در آب‌وهوای سرد و گرم ICC(جریان استارت در سرما) را نیز پشت سر بگذارد، توسعه بازارهای صادراتی از سردترین تا گرم‌ترین نقاط را در دستور کار خود قرار داده است.

وی در ادامه با تقدیر از عملکرد تیم برگزاری ششمین دوره این نمایشگاه گفت: این مجموعه برای دومین سال پیاپی در این نمایشگاه شرکت کرده است و در سال‌های قبل‌تر نیز به‌صورت غیرمتمرکز حضورداشته است اما این دوره از نمایشگاه صادرات نسبت به دوره‌های قبلی با استقبال پرشکوه‌تری مواجه شد.

مدیر صادرات سپاهان باتری گفت: واحد تحقیق و توسعه کارخانه دائماً در حال به‌روزرسانی سیستم‌ها و تکنولوژی‌های مختلف برای تولید باتری‌های مدرن‌تر است و در پی این تلاش‌ها به تولید انبوه رسیدن باتری‌های 42، 65 و 100 آمپر و همچنین توسعه باتری‌های سولار 100 آمپر بوده است که در بازار با استقبال خوبی روبه‌رو شد. وی افزود همان‌طور که در تبلیغات تلویزیونی و فضای مجازی عنوان می‌شود، باتری‌های تولیدشده در این شرکت در سراسر کشور با دو سال گارانتی تعویض عرضه می‌شوند که این موضوع حداقل در بازار ایران بی‌سابقه است.

کد خبر 848592 برچسب‌ها صادرات باتری نمایشگاه

دیگر خبرها

  • محصولات مازندران بازار خوبی در عمان دارد
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • منوی عجیب رستوران وحید شمسایی؛ این غذا محبوب ممنوع است! + ویدئو
  • قیمت سیب زمینی در تهران به کیلویی ۵۵ هزار تومان رسید
  • توسعه بازار‎های صادراتی با اخذ استانداردهای جدید باتری
  • صادرات تخم مرغ به ۳۰ هزارتن رسید
  • همدان زیرساخت‌های خوبی برای مبادلات تجاری با روسیه دارد
  • سیب‌زمینی کیلویی چند؟
  • سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد
  • قیمت«گوجه فرنگی» از هفته آینده و «پیاز» از ماه آینده کاهش می‌یابد