Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-01@11:46:14 GMT

کمک به رفع کمبود برق با توربین فوق پیشرفته ایرانی

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۰۳۶۵۶

 

به گزارش تابناک، قرارداد طراحی ، نصب و راه‌اندازی توربین فوق پیشرفته و ملی MGT-75 امروز شنبه 23 اسفند ماه 1399، میان دکتر عباس علی آبادی مدیرعامل گروه مپنا و مهندس محسن طرزطلب مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید برق حرارتی مبادله شد تا روند بازنشسته شدن نیروگاه های قدیمی تهران وارد فاز اجرایی شود.
زمستان امسال موضوع آلودگی هوای پایتخت و خطر قطعی برق به دلیل کمبود تولید نیروگاه‌های پایتخت به موضوع اول رسانه ها و افکار عمومی تبدیل شده بود و حالا دانش متخصصان داخلی برای رفع این نیازهای مهم و بهبود شرایط زیست مردم آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توربین MGT-75 که جدیدترین توربین طراحی‌ شده و ساخت گروه مپنا است، یک ماشین در گروه توربین‌های گازی "کلاس F پیشرفته" در سطح دنیا است و توان رقابت با محصولات شاخص بین‌المللی در اين كلاس را دارد.
خبر خوب برای اهالی تهران که اغلب روزهای سال با دود سنگین تنفس می‌کنند، این است که‌ توربین MGT-75 قادر به استفاده از سوخت هیدروژن در کنار سوخت‌های اصلی است. این ویژگی، در کاهش آلودگی ناشی از مصرف سوخت نیروگاه تأثیر فراوانی خواهد داشت و با افزایش بهره گیری از دانش و تولیدات مپنا در صنعت تولید برق کشور، دیگر شاهد استفاده از مازوت نخواهیم بود که خود هدیه ای به بهبود شرایط زیستی ایرانیان است.

تمهيدات در طراحی و توسعه توربين گازی MGT-75 به گونه‌ای برنامه‌ریزی شده كه با حفظ قابليت‌هاي ممتاز در حوزه انعطاف‌پذيري عملكرد و راندمان بالا، در محدوده تواني 190 تا 230 مگاوات متناسب با نياز مشتريان عرضه شود.
ظرفیت نیروگاه‌های مبتنی بر این توربین در سیکل ساده 222 مگاوات و در کمترین سناریو سیکل ترکیبی 330 مگاوات است. راندمان نیروگاه نیز در سیکل ساده 39.1 درصد و در حالت سیکل ترکیبی به بيش از 59 درصد و حدود 60 درصد خواهد رسید. مهم‌ترین مزيت این راندمان بالا، کاهش شديد مصرف سوخت و جلوگیری از آلايندگی محيط زیست است.
در اين نيروگاه پيشرفته، علاوه بر توربين گاز، ساير تجهيزات اصلی مانند توربين بخار، ژنراتورها، بویلر، سيستم‌هاي برق و كنترل و نيز سامانه ديجيتال مانيتورينگ و بهره‌برداري بهينه مبتنی بر هوش مصنوعی که همگی محصولات بومی با طراحی و مالكيت معنوی ايراني و ساخت کارخانجات گروه مپنا است، استفاده خواهند شد.
طراحي و توسعه توربین MGT-75 و ساير تجهيزات اصلي در گروه مپنا طي هفت سال گذشته با هدف توسعه زيرساخت‌های كشور و رقابت‌پذيری بين‌المللي صورت پذيرفته است.
گروه مپنا پیش از این در اوايل سال 1396 در همین راستا، توربین MGT-70(3) را در کلاس E پیشرفته رونمایی و بهره‌برداری کرد كه از آن طرح تاكنون 42 واحد (26 واحد در داخل و 16 واحد در خارج كشور) عرضه نموده و در حال بهره‌برداری است.

به این ترتیب نخستین گام در جهت بازنشسته کردن نیروگاه قدیمی جنوب شهر تهران که تاثیر قابل توجهی بر افزایش آلایندگی های تهران دارند، برداشته شد.
این نیروگاه مدرن و جدید قرار است در محل فعلی نیروگاه بعثت واقع در جوار محله خزانه بخارایی تهران و اتوبان بعثت استقرار یابد و طی جدول زمانبندی، تجهيزات قدیمی این نیروگاه که در سال ۱۳۴۶ توسط شرکت آمریکایی جنرال الکتریک نصب شده بود از مدار خارج خواهد شد.

دکتر علی آبادی: مپنا هر توربینی را در هر مقیاسی با بهترین کیفیت جهانی ، طراحی کرده و می‌سازد

در مراسم تبادل قرارداد رسمی بین مپنا و شرکت تولید برق حرارتی، دکتر علی آبادی مدیرعامل مپنا طی سخنانی گفت: توربین یکی از والاترین مصنوعات دست بشر است و بر قله افتخارات دانش انسانی قرار دارد چرا که از هواپیما و کشتی و ... هرچه به نیروی رانش نیاز دارد، از توربین استفاده می‌کند. خوشبختانه امروز مپنا به رفیع ترین جایگاه در ساخت آن رسیده و هر توربین مدرنی که در دنیا تولید می شود را در هر مقیاسی در داخل طراحی کرده و می سازد.

دکتر علی آبادی تصریح کرد: امروز برخلاف گذشته تنها سازنده توربین طراحی شده توسط دیگران نیستیم بلکه با توجه به نیازهای بومی و سازگاری با شرایط کشورمان، توربین را خودمان طراحی کرده و نصب می‌کنیم. این موضوع نه تنها باعث خودکفایی کشور است بلکه از جنبه های اقتصادی نیز ارز آوری خواهد داشت. ظرفیت این توربین نیز اتفاقی نیست و ما با هدف قبلی توربین ۲۲۰مگاواتی را براساس نیازهای داخلی طراحی و تولید کرده ایم اما آمادگی ساخت توربین ۵۰۰مگاواتی را هم داریم. نکته مهم دیگر نیز قابلیت استفاده از هیدروژن در این توربین است که گامی بلند در راستای کاهش آلودگی هوا و حفظ محیط زیست و سلامتی هموطنان عزیزمان خواهد بود.

مدیرعامل مپنا افزود: معرفی چنین افتخاری در صنعت و دانش کشور، قطعا مراسم به مراتب بزرگتری را می طلبید که با توجه به محدودیت ها به آینده موکول شده است. امیدوارم کام هموطنان مان از شنیدن این خبر شیرین شود و نوید روزهای بهتری را برای کشور عزیزمان بدهد.

نکته مهم دیگر نیز قابلیت استفاده از هیدروژن در این توربین است که امکان استفاده از آن در کنار سایر سوختهای متعارف، گامی بلند در راستای کاهش آلودگی هوا و حفظ محیط زیست و سلامتی هموطنان عزیزمان خواهد بود.

مدیرعامل مپنا افزود: معرفی چنین افتخاری در صنعت و دانش کشور، قطعا مراسم به مراتب بزرگتری را می طلبید که با توجه به محدودیت ها به آینده موکول شده است. امیدوارم کام هموطنان مان از شنیدن این خبر شیرین شود و نوید روزهای بهتری را برای کشور عزیزمان بدهد.

همچنین طرزطلب مدیرعامل شرکت تولید برق حرارتی نیز در این مراسم با یادآوری امضای قرارداد ساخت توربین های پیشرفته زیمنس توسط شرکت مپنا در سال ۹۵ ، گفت: خرسندیم که امروز با گذشت چهارسال این شرکت سرافراز داخلی، به جایگاهی رسیده که تمامی مراحل طراحی و ساخت و نصب یک نیروگاه کلاس اف را در بالاترین استاندارد انجام می دهد.
متاسفانه تهران با کمبود تولید برق مواجه است و این قرارداد ، آغازکننده عملیات اجرایی بازنشستگی نیروگاه های پیر استان تهران خواهد بود.
در آستانه اعیاد شعبانیه و عید نوروز ، این خبری مسرت بخش بود که امیدواریم به زودی با همکاری مپنا اخبار امیدوارکننده بیشتری به مردم بدهیم.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مهدی باکری چهارشنبه سوری حداقل دستمزد میلاد حاتمی کنفدراسیون فوتبال آسیا دکتر عباس علی آبادی مپنا مهدی باکری چهارشنبه سوری حداقل دستمزد میلاد حاتمی کنفدراسیون فوتبال آسیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۰۳۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگترین نیروگاه خورشیدی انشعابی استان تهران در مارلیک افتتاح شد

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، در مراسمی که به همین مناسبت در ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در فروشگاه هایپراستار مارلیک برگزار شد، علاوه بر مدیران این شرکت و مدعوین از بخش خصوصی و رسانه‌های عمومی و محیط زیستی، رجبعلی طالبیان معاونت برنامه ریزی و بودجه شرکت توزیع برق استان تهران و میثم سعیدی، سرپرست دفتر روابط عمومی و امور رسانه سازمان حفاظت محیط زیست حضور داشتند.

این نیروگاه که در وسعت دو هزار متر مربع و در طی ۴ ماه ساخته شده، در اولین سال فعالیت خود ۳۶۲ هزار کیلووات ساعت برق تولید خواهد کرد و به این واسطه در حال حاضر بزرگ‌ترین واحد تولیدی برق خورشیدی انشعابی در استان تهران است.

مدیرعامل هایپراستار در این مراسم با اشاره به تاریخچه‌ی حضور هایپراستار در ایران به عنوان اولین خرده‌فروشی زنجیره‌ای مدرن در ایران به اهداف مسئولیت اجتماعی این شرکت اشاره کرد و در مورد این پروژه گفت: برنامه‌های توسعه پایدار و مسئولیت اجتماعی از روز اول تأسیس این شرکت در ایران، خط مشی سازمان بوده و امروز خوشحالیم با رونمایی از اولین نیروگاه خورشیدی در بین سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در صنعت خرده‌فروشی ایران، قدم مهمی در اجرای مسئولیت‌هایمان برداشته‌ایم.

وی در ادامه افزود: این نیروگاه به شبکه توزیع برق استان تهران متصل شده که برق مصرفی سالیانه‌ی معادل ۷۵ خانه‌ی مسکونی را تأمین خواهد کرد.

رجبعلی طالبیان معاونت برنامه ریزی و بودجه شرکت توزیع برق استان تهران نیز در این مراسم با تبریک روز ١٠ اردیبهشت به عنوان روز ملی صنعت برق با ذکر تقارن این روز و افتتاح این نیروگاه، ابراز امیدواری کرد که سرمایه‌گذاری بیشتر بخش خصوصی در این زمینه بتواند بخشی از ناترازی برق در کشور و استان تهران را جبران کند. وی در این زمینه افزود: هدف ما بهینه‌سازی برای استفاده‌ی بهتر از سرمایه‌های ملی است و نیروگاه‌های تجدیدپذیر نقش مهمی در این راهبرد دارد. ما ٢٠٠ مگاوات نیروهای پراکنده در کشور داریم و نیروگاه تجدیدپذیر ما ٣٠ مگاوات ظرفیت تولید دارند و هدف ما این است که ۲۰ درصد مصرف برق بخش دولتی هم از منابع تجدیدپذیر باشد.

همچنین در این مراسم البرز بازغی، مدیر کل توسعه و سرمایه‌گذاری و نسترن بنی‌جمالی، مدیر توسعه پایدار و مسئولیت‌های اجتماعی هایپراستار نیز از فعالیت‌ها و سرمایه‌گذاری‌های دیگر این شرکت در ایفای مسئولیت‌های اجتماعی و محیط زیستی این شرکت همچون استخدام توان‌یابان، بازیابی زباله‌های الکترونیک، توزیع ساک‌های حافظ محیط زیست با نام اکوبگ به جای کیسه‌های پلاستیکی، اهدای ۱۳ تن غذا و مواد خوراکی به خیریه‌ها و توزیع و اهدای کامپیوتر به مراکز آموزشی گزارشی ارائه دادند.

نسترن بنی‌جمالی در مورد اثرات محیط زیستی این نیروگاه خورشیدی مارلیک هایپراستار گفت: «نیروگاه مارلیک هایپراستار، بزرگترین نیروهای خورشیدی انشعابی تهران با توان ٣۶٢ هزار کیلووات ساعت از انتشار بیش از ٣میلیون و ۴٠٠ هزار تن گاز دی‌اکسید کربن در طی عمر ۲۰ ساله‌ی خود جلوگیری می‌کند که ارزش این اقدام برای کاهش گازهای گلخانه‌ای، معادل کاشت جنگلی به وسعت ١٣۴ هزار درخت در کشور است.

این مراسم با بازدید مهمانان و مقامات مسئول دولتی از این نیروگاه و توضیحات فنی مرتبط با آن خاتمه یافت.

کد خبر 6094264

دیگر خبرها

  • افزایش تولید برق در هند با کاهش قیمت زغال‌سنگ
  • بزرگترین نیروگاه خورشیدی انشعابی استان تهران در مارلیک افتتاح شد
  • آمادگی کامل نیروگاه شهید مفتح برای تولید انرژی در پیک تابستان
  • نیروگاه برق خورشیدی برای مصارف سیمان دشتستان ایجاد شود
  • تعطیلی آخرین نیروگاه زغال‌سنگ بریتانیا برای پیشبرد هدف کربن‌صفر
  • افتتاح بزرگ ترین نیروگاه خورشیدی سقفی کشور در مشهد
  • فصل جدید برنامه «جام جم» به زودی تولید می‌شود
  • واحد‌های بخار نیروگاه طرشت وارد مدار تولید شد
  • تلاش ها برای تحقق تابستان بدون خاموشی در قم
  • تسریع و تسهیل انواع تست کمک‌فنر‌ها با تولید مولتی‌تستر ایرانی ممکن شد