Web Analytics Made Easy - Statcounter

مناسبات دوجانبه و اعمال محدودیت‌ها، واقعیت‌های متناقضی است که در روابط مسکو و بروکسل همواره وجود داشته است و فرایند آن معطوف به شرایط گفت‌وگوهای سیاسی بین دو طرف نیست. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، مناسبات فدراسیون روسیه و اتحادیه اروپا در اوایل قرن بیست و یکم در قالب‌های مختلفی دنبال می‌شد و طرفین تلاش می‌کردند تا از طریق گفت‌وگو به گسترش همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف بپردازند، اما این چارچوب‌ها به تدریج متوقف شد و مناسبات دو طرف از آن دوران طلایی فاصله گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بحران اوکراین و مسائل مربوط به الحاق کریمه، تعاملات مسکو و بروکسل را به مرحله تنش و اقدامات متقابل کشاند. در حال حاضر، بیش از یک دهه است که روابط روسیه و اتحادیه اروپا تحت تأثیر نوسان‌های شدیدی قرار می‌گیرد، اما ظاهراً عرصه‌های گریزناپذیری وجود دارد که سطح تعاملات را حفظ می‌کند. در این رابطه، اندیشکده روسیِ باشگاه مباحثه والدای، مقاله‌ای را به قلم تیموف بورداچف، مدیر برنامه والدای و کارشناس ارشد سیاست بین‌الملل منتشر کرده است.

تزلزل در روابط مسکو-بروکسل معنای خاصی ندارد، اما شرایط جدیدی در مناسبات به وجود آمده است

بورداچف در این مقاله می‌نویسد: فدراسیون روسیه هرگز در بازار مشترک اتحادیه اروپا نبوده است و نمی‌توانست باشد. اما باید گفت که پیامدهای متزلزل مناسبات سیاسی، در حوزه اقتصادی چندان قابل توجه نخواهد بود. درواقع، طرفین روابط چندان مهم و اساسی را ایجاد نکردند که قطع آن باعث شود دو طرف به پرستاریِ جراحت‌های بر جای مانده از آن مبادرت ورزند. دلیل اصلی این است که اتحادیه اروپا طی سال‌های گذشته تمایلی نداشته تا اجازه دهد کلمات و الفاظ در روابط دو جانبه به مرحله عملیاتی تبدیل شود. در حقیقت، تزلزل در مناسبات مسکو با بروکسل معنای خاصی ندارد، اما با دیدگاهی نمادین، اساساً شرایط جدیدی در مناسبات به وجود آمده است که نادیده گرفتن آن غیرممکن است.

در اوج محدودیت‌ها، همکاری‌ها ادامه داشته است!

وی با اشاره به فرمت‌های مختلف گفت‌وگو بین روسیه و اتحادیه اروپا، توضیح می‌دهد: پس از شروع بحران نظامی و دیپلماتیک بین مسکو و بروکسل، به دنبال مسائل مربوط به اوکراین، تجارت دوجانبه فدراسیون روسیه با کشورهای عضو اتحادیه اروپا، همچنین همکاری‌های فنی بین آنها، با برخی محدودیت‌های غیرتجاری مهمی روبرو بود. کشورهای اتحادیه اروپا پس از حوادث مربوط به تابستان سال 2014 اقدام به اعمال فشارهای اقتصادی بر روسیه کردند، دولت مسکو نیز پاسخ متقابل به آنها را در قالب ایجاد محدودیت‌هایی برای دسترسی تعدادی از کالاهای اروپایی به بازار خود و در درجه اول محصولات کشاورزی اعمال کرد. از سوی دیگر به دلیل تحریم شرکت‌های روسی مرتبط با شبه جزیره کریمه، تبادلات در حوزه فناوری نیز دچار اختلال اساسی شده است. اما در همین دوره سرمایه‌گذاریِ کشورهای برجسته اتحادیه اروپا در کشور روسیه افزایش پیدا کرد، در اینجا موقعیت‌های پیشرو توسط فرانسه، آلمان و ایتالیا اشغال می‌شود.

مذاکرات برای سفر بدون ویزا پیش از بحران اوکراین توسط اتحادیه اروپا قطع شد

کارشناس روس با توجه به برنامه‌های از پیش تعیین شده اتحادیه اروپا برای روابط با روسیه، می‌نویسد: گفت‌وگو درباره سفر بدون ویزا که مدت‌ها برای مسکو از اهمیت زیادی برخوردار بود، در مقطع زمانی پیش از بحران اوکراین، توسط اتحادیه اروپا قطع شد، بر خلاف این واقعیت که طرفین تلاش‌های مقدماتی زیادی را برای اجرای این موضوع انجام دادند، اما تصمیم نهایی در مورد حرکت آزادانه شهروندان هرگز اتخاذ نشد. دلیل آن نیز به تمایل بروکسل و کشورهای برجسته اروپایی برای حفظ مسئله ویزا به عنوان یک امتیاز و ابزاری است که بتوانند از طریق آن کشورهای جدا شده از اتحاد جماهیر شوروی سابق را تشویق به مشارکت در قالب‌های تأسیس شده مناسبات کنند، برای این فرایند تبلیغات زیادی توسط اتحادیه اروپا صورت گرفته بود. 

روسیه مجبور بوده به تنظیم سیاست‌های خود با واقعیت‌های خارجی بپردازد

کارشناس سیاست بین‌الملل، معتقد است: باید گفت که در سیاست یک محور مهم وجود دارد، در واقع قدرت تعیین می‌کند که آیا کشور می‌خواهد بر اساس سیاست‌های خود، واقعیت‌ها را تغییر دهد، یا اینکه سیاست‌های خود را متناسب با ضرورت‌های برآمده از واقعیت تنظیم کند. برای مدت زمان طولانی، فدراسیون روسیه مجبور بوده است نسخه دوم را دنبال کند و با صبر و حوصله به تنظیم خود با شرایط محیط خارجی بپردازد. کشورهای اتحادیه اروپا با اینکه بیشتر آنها در مناسبات اقتصادی خارجی با روسیه پیشرو هستند، برای خود موقعیت اصلی از این واقعیت طلبکارانه را در نظر گرفته‌اند و با توجه به موارد گفته شده این موضوع، چندان تعجب آور نیست. با این حال، طرفین، دیگر نیازی به حمایت سیاسی برای مناسبات اقتصادی نسبتاً پایدار خود ندارند.

بورداچف در پایان تأکید می‌کند:  با وجود این واقعیت که روسیه طی 10-12 سال گذشته تجارت و سرمایه‌گذاری خود را با کشورهای آسیایی، در درجه اول چین افزایش داده است، اما اروپا همچنان مهمترین مقصد صادرات طبیعی و بزرگترین منبع سرمایه‌گذاری خارجی روسیه است. بنابراین، هیچ دلیلی وجود ندارد به این باور برسند که پایان رسمی گفت‌وگوی سیاسی با اتحادیه اروپا، به طور قابل توجهی تغییر دهنده مناسبات اقتصادی باشد.

اندیشکده روسی‌|فاجعه بیماری‌های غیرعفونی بیشتر از ویروس کرونا استاندیشکده روسی|دست و پا زدن آمریکا برای رهبری نظم لیبرالاندیشکده روسی|توکیو و دو راهی اختلاف و همکاری با مسکواندیشکده روسی|حفظ روابط آمریکا و چین برای متحدهای واشنگتن مهمتر استاندیشکده روسی|ناتو در اندیشه رقیب‌سازی از روسیه و چین برای مقابله با آنها

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اتحادیه اروپا اخبار روسیه اتحادیه اروپا اخبار روسیه روسیه و اتحادیه اروپا فدراسیون روسیه محدودیت ها بین الملل واقعیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۰۳۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روس‌ها متقاضی سرمایه گذاری در بندر امیرآباد

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، به نقل از روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی امیرآباد؛ ‌‌یک هیات تجاری ایرانی- روسی با ورود به بندر امیرآباد پس از بررسی زمینه‌های تجارت استان مازندران  به منظور توسعه همکاری تجاری و سرمایه گذاری در بندر امیر آباد، با مدیر کل این بندر دیدار و گفتگو کردند.

در ابتدا طرف روسی که در زمینه کشتیرانی و حمل ریلی کالا در روسیه فعالیت دارد، هدف از این دیدار را ترانزیت کالا از کشور‌های حوزه CIS از طریق کریدور شمال – جنوب به هندوستان و کشور‌های حاشیه خلیج فارس و صادرات محصولات باغی استان مازندران به کشور روسیه عنوان و خاطرنشان کرد: این شرکت با دارا بودن ۲۳ فروند شناور و بیش از ۵۰۰ Teu کانتینر یخچالی در دریای خزر، در زمینه حمل ریلی نیز در روسیه فعالیت دارد و فعال سازی حداکثری خط دریایی استاراخان به امیرآباد برای مبادلات تجاری را از اهداف و برنامه‌های اصلی خود بر شمرد و اظهار داشت برای تحقق این مهم نسبت به تشکیل شرکت بازرگانی و سرمایه گذاری مشترک دو ملیتی اقدام کرده است.

مدیر کل بنادر و دریانوردی امیرآباد در این دیدار با برشمردن مزایا و امکانات بزرگترین بندر حاشیه دریای خزر، گفت: ایجاد زیرساخت‌های مناسب و توان تجهیزاتی، موقعیت بندر امیرآباد را در دریای خزر تثبیت کرده و امروزه شاهد بالاترین میزان فعالیت در زمینه تخلیه و بارگیری انواع کالا در این بندر هستیم.

محمدعلی موسی پور با استقبال از پیشنهادات طرف روسی ضمن ارائه آمار عملکردی و میزان فعالیت این بندر بعنوان یک بندر استراتژیک و تنها بندر متصل به ریل در شمال کشور، افزود: خوشبختانه موقعیت بندر امیرآباد در شمال ایران و اتصال به شبکه ریل سراسری این بندر را متمایز کرده و بهره برداری از راههای مختلف حمل و نقل ترکیبی سبب شده تا جایگاه بسیار خوبی در کریدور شمال – جنوب داشته باشیم که با تکیه بر این عوامل پارسال توانستیم به بالاترین رکورد تخلیه و بارگیری در ادوار فعالیت ۲۳ ساله بندر دست یابیم.

موسی پور یکی از اقدامات مهم بندر امیرآباد را در سال گذشته آغاز صادرات مرکبات مازندران از طریق حمل دریایی به روسیه عنوان کرد و گفت: با انتقال چند محموله گلوگاه‌های مسیر شناسایی و طی سفر استاندار اسبق مازندران به کشور روسیه توافقات مناسبی در زمینه تسهیل فرایند واردات و صادرات بین بنادر دو کشور، امور گمرکی، استاندارد و دامپزشکی صورت پذیرفته است که با اقدامات انجام شده و برنامه ریزی‌های صورت گرفته مطمئنا در سال جدید شاهد توسعه تجارت در بخش دریایی و شقوق حمل و نقل چند وجهی خواهیم بود.

او از اعلان آمادگی طرف روسی برای سرمایه گذاری در بخش صنایع تبدیلی، خدماتی و لجستیکی استقبال کرد و افزود: بر اساس توافق بعمل آمده مقرر گردید؛ طرفین نسبت به عقد تفاهم نامه و برگزاری نشست فنی و تخصصی در هفته‌های آینده اقدام و پس از بررسی‌های فنی و ارزیابی‌های اقتصادی در چارچوب دستورالعمل سرمایه گذاری سازمان بنادر و دریانوردی در سریعترین زمان ممکن قرارداد سرمایه گذاری امضا کنند.

مدیر کل بنادر و دریانوردی امیرآباد همچنین به امکانات و تسهیلات بندر امیرآباد و ایجاد زیر ساخت‌های مناسب برای صادرات میوه و مرکبات اشاره کرد و گفت: در حال حاضر یک واحد سردخانه و سورتینگ ۴ هزار و ۵۰۰ تنی و ۱۴۰ پلاک برای تامین برق کانتینر‌های یخچالی در بندر امیرآباد وجود دارد و با توجه به ظرفیت بالای طرف روس در تامین کانتینر یخچالی و شناور کانتینری شرایط بسیار خوب برای صادرات محصولات کشاورزی و مرکبات استان مازندران فراهم است و پیشنهاد ما به طرف روسی این است که فعالیت خود را در زمینه صادرات میوه و مرکبات و محصولات باغی استان مازندران شروع کند که این فعالیت تجاری مطمئنا شروعی برای گسترش همکاری‌ها خواهد بود.

موسی پور همچنین گفت: گسترش همکاری‌های تجاری بین دو کشور منجر به رونق و فعالیت بیش از پیش کریدور شمال – جنوب خواهد شد و این اطمینان وجود دارد که جایگاه ویژه بندر امیرآباد در این مسیر کمک شایانی به ترانزیت کالا‌های ایران و روسیه در این مسیر خواهد کرد.

 

دیگر خبرها

  • ده روسی: ترکیب ناپولی در سطح اینتر است؛ اندیکا از ابتدای بازی به میدان می‌رود
  • مخبر: تهران علاقه‌مند به گسترش مناسبات خود با بورکینافاسو است
  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد - برد با دیگر کشورها است
  • سخنگوی وزارت خارجه روسیه: مانورهای ناتو را از نزدیک رصد می‌کنیم
  • مدودف: توقیف دارایی های روسیه در آمریکا بی پاسخ نمی ماند
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • روس‌ها متقاضی سرمایه گذاری در بندر امیرآباد
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه
  • هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم
  • بازخوانی سفر اردوغان به عراق/ اهداف ژئوپلیتیکی ترکیه به بهانه مناسبات ژئواکونومیک