Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق نظرسنجی یک مرکز معتبر، آقایان محمدجواد ظریف و علی لاریجانی دارای بالاتری ظرفیت منفی در بین ۱۳ نام درج شده در این فهرست هستند. ۳۰.۷ درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی گفته‌اند که اصلاً به ظریف رأی نمی‌دهند و این عدد برای علی لاریجانی ۳۰.۵ است. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، درحالیکه فقط حدود 3 ماه تا انتخابات 28 خرداد 1400 ریاست‌جمهوری باقی مانده، امّا هنوز فضای سیاسی در کشور  متناسب با این فاصله زمانی، انتخاباتی نشده است؛ با این حال نظرسنجی‌های انتخاباتی نشان می‌دهد که تمایل مردم به حضور در انتخابات نه تنها به سردی نسبی فضای سیاسی نیست، بلکه اعداد و ارقام نسبتاً امیدوارکننده‌ای را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برمبنای نظرسنجی کشوری یکی از مراکز معتبر نظرسنجی که اخیراً و در بهمن ماه انجام شده، بیش از 48 درصد مردم از هم‌اکنون گفته‌اند که قطعاً یا به احتمال زیاد در انتخابات شرکت خواهند کرد. همچنین بیش از 30 درصد مردم هم گفته‌اند که یا تصمیمی نگرفته‌اند (نزدیک 20 درصد) و یا به احتمال زیاد یا کم در انتخابات ریاست‌جمهوری شرکت خواهند کرد. بدین ترتیب احتمال حضور مردم در انتخابات نسبت به ماه‌های پیش، یعنی آذر و پیش از آن به نحو مناسبی رشد داشته است.

نظرسنجی‌ها برای انتخابات 1400 چه می‌گویند؟

یک مرکز معتبر دیگر هم اخیراً نظرسنجی مشابهی انجام داده است که نتایج آن به نظرسنجی فوق بسیار نزدیک است و  تنها در حدود یک درصد با آن تفاوت دارد.

اگرچه هنوز فرصت حدود 2 ماه تا ثبت نام نامزدهای ریاست‌جمهوری باقی است و تا این لحظه غیر از افراد بسیار معدودی که از سوی برخی کارشناسان نامزدهای درجه اولی محسوب نمی‌شوند اعلام کاندیداتوری نکرده‌اند، امّا درباره اقبال به کاندیداهای احتمالی نیز یک مرکز نظرسنجی، نظرات مردم را اخذ کرده است. در این نظرسنجی از کسانی که گفته بودند قطعاً یا به احتمال زیاد در انتخابات شرکت می‌کنند پرسیده شده است که احتمالاً به چه کسانی رأی می‌دهید و یا به چه کسانی اصلاً رأی نخواهید داد؟

انتخاب گزینه «اصلاً رأی نمی‌دهم» یک فاکتور مهم در این نظرسنجی‌هاست که از آن به «ظرفیت منفی» نامزدها در انتخابات یاد می‌شود و بعضی تحلیل‌گران معتقدند که حتی از «حتماً» یا «به احتمال زیاد رأی می‌دهم» نیز از جهاتی اهمیت بالاتری دارد.

طبق نظرسنجی این ارگان، آقایان محمدجواد ظریف و علی لاریجانی دارای بالاتری ظرفیت منفی در بین 13 نام درج شده در این فهرست هستند. 30.7 درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی گفته‌اند که اصلاً به آقای ظریف رأی نمی‌دهند و این عدد برای آقای علی لاریجانی 30.5 است. بعد از آقایان ظریف  و علی لاریجانی، نام آقای محسن رضایی قرار دارد که 26.3 درصد از پرسش‌شوندگان گفته‌اند که «اصلاً» به او رأی نخواهند داد. و بعد از او آقای محسن هاشمی با 23.3 درصد رأی منفی در رتبه چهارم قرار دارد.

8.3 درصد مصاحبه‌شوندگان گفته‌اند که به احتمال زیاد و 13.6 درصد گفته‌اند که تا حدی احتمال دارد که به آقای لاریجانی رأی بدهند. اما در مقابل 14.2 درصد نیز گفته‌اند که به احتمال زیاد و 14 درصد نیز گفته‌اند تا حدّی احتمال دارد که به آقای ظریف رأی بدهند.

آقایان رضا اردکانیان، سعید جلیلی، سیدحسن خمینی، ابراهیم رئیسی، محمدباقر قالیباف، حسین دهقان، علی لاریجانی، محمدجواد ظریف، محسن رضایی، محمدرضا عارف، محسن هاشمی، علی نیکزاد و سعید محمد افرادی هستند که در این نظرسنجی راجع به آنها نظرخواهی شده است.

آقای رئیسی در این نظرسنجی غیر از آنکه کمترین ظرفیت منفی (8.1 درصد) را دارد، بیشترین ظرفیت مثبت را هم به خود اختصاص داده است. به نوعی که 43.4 درصد گفته‌اند که  حتماً به او رای می‌دهند و 16.1 درصد نیز گفته‌اند که تا حدی احتمال دارد که به او رای بدهند. همچنین 6.7 درصد نیز گفته‌اند که به احتمال کم به او رای خواهند داد. از این منظر آقای سیدحسن خمینی با 29.5 درصد افرادی که گفته‌اند به احتمال زیاد به او رای خواهند داد در رتبه دوم است و پس از او آقای قالیباف با 21.5 درصد در رتبه سوم قرار دارد. با این حال اگر دو گزینه‌ی «زیاد» و «تاحدی» را جمع کنیم، آقای قالیباف با مجموع 43.1 درصد (21.5 زیاد و 21.6 تا حدی) از آقای سیدحسن خمینی با مجموع 45.1 درصد (29.5 درصد زیاد و 15.6 درصد تا حدی) فاصله کمی دارد. اگرچه نه آقای سیدحسن خمینی و نه آقای قالیباف هیچ‌کدام فعلاً ادعایی درباره نامزدی انتخابات ندارند.

 در این نظرسنجی سعید محمد و علی نیکزاد با 69.3 درصد رتبه اول را در ناشناخته‌‌بودن نزد سوال‌شوندگان دارند. به این معنا که 69.3 درصد افراد گفته‌اند که آنها را نمی‌شناسند. آقای قالیباف از این منظر شناخته‌شده‌ترین فرد از این لیست است (فقط 7.3 درصد گفته‌اند که او را نمی‌شناسند) و پس از او آقای رئیسی با 13.8 درصد قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، موسسه نظرسنجی ایسپا نیز اخیراً در کانال خود اعلام کرده است که از نظر مصاحبه‌شوندگان آخرین نظرسنجی‌اش، «عدالت» با اقبال 31.2 درصد آرای مخاطبان، بیشترین محبوبیت را برای تبدیل شدن به اولویت اول نامزدهای انتخابات دارد و پس از آن حمایت از تولید داخلی و بهبود روابط با کشورهای خارجی با 20 درصد در رتبه بعدی قرار دارند. گفتمان آزادی با 3.5 درصد کمترین اقبال را در پاسخ‌های مصاحبه‌شوندگان این نظرسنجی یافته است.

به نظر می‌رسد همانطور که بعضی تحلیل‌گران نیز پیش‌بینی می‌کردند گفتمان عدالت و همچنین آقای رئیسی بیشترین اقبال را دست‌کم روی کاغذ در این برهه از انتخابات دارند. اگرچه هنوز کمپین‌های انتخاباتی آغاز نشده و هنوز هیچکدام از شخصیت‌های سیاسی بیشترشناخته شده و برجسته‌تر اعلام نامزدی نکرده‌اند. ضمن آنکه با نزدیک شدن هرچه بیشتر به روزهای انتخاباتی، نقش عنصر قدرت سیاست‌ورزی نامزدها در تبدیل محبوبیت اجرایی و گفتمانی‌شان به رأی انتخاباتی ملموس‌تر و محسوس‌تر می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: احتمال زیاد علی لاریجانی آقای قالیباف سیدحسن خمینی گفته اند ظرفیت منفی او رای تا حدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۰۴۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمتر از یک درصد از افراد واجد شرایط در سیستان و بلوچستان خون اهدا می‌کنند

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیر کل انتقال خون سیستان و بلوچستان گفت: کمتر از یک درصد مردم استان در سال گذشته که واجد شرایط اهدای خون بودند در سیستان و بلوچستان خون اهدا کرده‌اند.

ابوالحسن صفدری در گفت وگو با ایسنا، افزود: جمعیت استان ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر است و از این تعداد حدود ۲ میلیون و پانصد هزار نفر به دلایلی از قبیل سن کمتر از ۱۸ سال و یا بیشتر از ۶۵ سال، وزن کمتر از۵۰ کیلوگرم، داشتن بیماری خونی و زمینه‌ای خاص نمی‌توانند خون اهدا کنند.

وی بیان کرد: حدود یک میلیون نفر واجد شرایط خون دادن در سیستان و بلوچستان هستند که از این تعداد در سال گذشته ۷۰ هزار مراجعه برای اهدای خون صورت گرفته در حالی که بسیاری از این افراد ۲ بار در سال اهدا داشتند که در مجموع ۳۵ تا ۴۰ هزار نفر در کل استان برای اهدای خون مراجعه کرده‌اند.

صفدری ادامه داد: ترس  مردم از اهدای خون و نگرانی بی‌مورد از ایجاد کم خونی مهمترین دلایل افراد برای عدم مراجعه برای اهدای خون به شمار می‌رود در حالی که بدن خود یک کارخانه فعال، ساخت خون است. در زنان هر چهار ماه یکبار و در مردان هر سه ماه یک بار پس از اهدای خون سطح هموگلوبین به حالت طبیعی بر می‌گردد.

وی در این راستا اضافه کرد: عدم اطلاع مردم از فواید اهدای خون نظیر درمان کبد چرب، کالری سوزی به میزان ۶۰۰ تا ۷۰۰ کیلو کالری بعد از هر بار اهدا، پیشگیری از بیماری‌های قلبی از مهم ترین فواید اهدای خون به شمار می رود چرا که اهدا، حرکت خون در عروق را تسهیل و شبکه خونرسانی در بدن را فعال می کند.

مدیر کل انتقال خون سیستان و بلوچستان تاکید کرد: سالانه بیش از ۱۵۰ هزار واحد خون در استان مصرف می شود، در حالی که تنها ۵۰ هزار واحد توسط هم استانی‌ها اهدا می‌شود و دو برابر نیاز استان را از ۱۲ استان دیگر با واردات، تامین می‌کنیم در حالی که این موضوع زیبنده استانی که دارای جمعیت جوان بالایی است نمی باشد.

وی خاطرنشان کرد: اگر روزانه در شهر زاهدان ۳۰۰ نفر و در کل استان ۵۰۰ نفر اهدا کننده باشند،مشکل  نیاز خونی استان حل می‌شود. این میزان متاسفانه در حال حاضر در کل استان ۲۰۰ نفر است.

صفدری بیان کرد: در مجموع در سیستان و بلوچستان ۶ پایگاه فعال خونگیری در شهرستان‌های زابل، سراوان، زاهدان، ایرانشهر، خاش و چابهار وجود دارد در حالی که ۲۰ شهرستان استان فاقد پایگاه انتقال خون است و علی رغم وظیفه حیاتی این سازمانی ،چهره عقب ماندگی به شدت در آن دیده و احساس می‌شود.

وی تصریح کرد: از آنجایی که ۱۰ شهرستان‌ استان فاقد پایگاه انتقال خون  می باشد دارای بیمارستان است و این توسعه نامتوازن مشکلات جدی ایجاد کرده است.  با توجه به شمار بالای بیماران تالاسمی و  تصادفات جاده ای و آمار موالید بالا و زایمان‌های پرخطر نیازمند توجه جدی مردم به امر مقدس اهدای خون هستیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انتشار مطالب منفی درباره نامزدهای انتخاباتی ممنوع است
  • نتایج جالب یک پژوهش علمی درباره زنان
  • اسرائیلی ها توافق را بر حمله به رفح ترجیح می دهند
  • اکثر آمریکایی‌ها تیک‌تاک را ابزار نفوذ چین می‌دانند
  • جبلی: کارهای بیشتری در موضوع عفاف و حجاب باید انجام شود
  • توصیه های انتخاباتی رئیسی در جلسه هیات دولت
  • کارهای بیشتری در موضوع عفاف و حجاب باید انجام شود
  • استفاده از تلفن همراه با ۴۶ درصد بالاترین علت بروز تصادف است
  • وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد/ احتمال بازگشت نرخ ارز به پله ۵۰ هزار تومان وجود دارد
  • کمتر از یک درصد از افراد واجد شرایط در سیستان و بلوچستان خون اهدا می‌کنند