Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به شرایط سیاسی و بین المللی آمریکا و نیز رویکرد جدید دولت جو بایدن در مواجهه با پرونده هسته ای ایران، تحلیلها در زمینه اقدامات رییس جمهور آمریکا در برخورد با برجام تنوع زیادی دارد. برخی که نسبت به تحولات منطقه و آمریکای بایدن خوشبین بودند، تصور می‌کردند واشنگتن در همان هفته‌های اول به توافق هسته‌ای باز خواهد گشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با گذشت یک ماه از روی کار آمدن بایدن، توافق برجام همچنان در وضعیت بلاتکلیفی قرار دارد و رئیس جمهور دموکرات این کشور همچنان قصد ندارند تا اقدام غیرقانونی دونالد ترامپ در خروج از برجام را اصلاح کند. 

در مقابل کاخ سفید از ایران خواسته تا به کاهش تعهدات برجامی کاهش دهد تا شاید در عوض برخی از تحریم‌ها را کاهش دهد. کشورمان اما به صراحت با این درخواست طلبکارانه مخالفت و تاکید کرده که آمریکا همانطور که اولین کشوری بوده که از برجام خارج شده، اکنون هم باید اولین کشوری باشد که به توافق هسته‌ای باز می‌گردد.

گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به همین بهانه و به منظور تشریح زوایای مختلف نگاه آمریکا و کشورهای غربی به توافقنامه برجام و همچنین سیاست‌های کهنه و بعضا از هم گسیخته جو بایدن در قبال منطقه غرب آسیا، مصاحبه ای با «اسکات بنت» افسر سابق جنگ روانی آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا، ترتیب داده که مشروح آن در ادامه خواهید خواند:

ایران نیازی به برداشتن گام اول در بازگشت به برجام ندارد

۱)همان طور که می‌دانید ایران تا به حال به تمامی بند‌های توافقنامه هسته‌ای پایبند بوده و تخلفی در این زمینه انجام نداده؛ در حالی که آمریکا در زمان ریاست جمهوری ترامپ به یکباره تصمیم گرفت از این توافقنامه خارج شود حالا به نظر شما چرا با اینکه آمریکا اول تصمیم به ترک برجام گرفت حالا ایران باید نخست به این توافقنامه بازگردد؟

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

اسکات بنت: به نظرم اصلا نیازی نیست که ایران در وهله اول اقدامی برای بازگشتن یا اثبات خود در توافقنامه هسته‌ای انجام دهد. به نظر کشور‌های اروپایی مثل فرانسه، آلمان، انگلیس و روسیه هم این را پذیرفته اند که ایران به تمامی وظایف خود در این توافقنامه عمل کرده و هرگز از هیچ یک از بند‌های آن سرپیچی نکرده و خلافی از این کشور سر نزده است. ولی در مقابل، این آمریکا بود که به صورت یکجانبه از این توافقنامه خارج شده است. الان هم بایدن و تمام اعضای دولت رییس جمهور فعلی آمریکا تمام تلاش خود را می‌کنند تا به هر راهی که شده به برجام و توافق هسته‌ای بازگردند. من امیدوارم این اتفاق بیفتد، ولی برداشت شخصی من این است که آمریکا در حال حاضر در منطقه درگیری‌های ذهنی زیادی دارد که یکی از آن‌ها گرفتار شدن در جنگ سوریه است که اساسا آمریکا را دچار چالش‌های جدی کرده، الان دولت بایدن تمایل زیادی برای برقراری ارتباط با ایران دارد، ولی در این زمینه خیلی محتاطانه و با سرعت پایین عمل می‌کنند.

ما قبلا اقدامات دولت اوباما و فعالیت‌های بایدن در آن زمان و در قبال اوکراین و لیبی را دیده‌ایم؛ اینکه آمریکا چطور مدت‌ها گروه تروریستی داعش را مسلح کرد و از نظر نظامی آن‌ها را حمایت نمود و اینکه چگونه در منطقه مدافع عربستان سعودی بود و باعث بالندگی به ظاهر سیاسی این کشور شد. تمامی این دستورات و اقدامات در حالی انجام شد که در زمان ریاست جمهوری اوبا ما، بایدن معاون رییس جمهور بود. الان هم دخالت‌های ترکیه و فشار‌های اسرائیل در سوریه دولت بایدن را با مشکل مواجه و استراتژی‌های منطقه‌ای رییس جمهور آمریکا را دچار چالش کرده است.

حضور آمریکا در منطقه غرب‌آسیا احمقانه است

۲)نظر شما درباره سیاست‌های بایدن در خاورمیانه چیست؟

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

اسکات بنت: بهتر است در مورد سیاست‌های امنیتی و جاسوسی آمریکا در این منطقه صحبت‌های کنیم. از لحاظ جغرافیایی آمریکا فاصله زیادی با منطقه خاورمیانه دارد و اهداف بلندمدت، استراتژیک و جغرافیایی سیاسی آمریکا این کشور را به این منطقه کشیده است؛ و الان در حال حاضر آمریکا نخستین مسئول وضعیت فعلی در برخی کشور‌های خاورمیانه است؛ به نظرم این اقدام آمریکا برای حضور در خاورمیانه جدای از تمامی انتقاد‌های سیاسی و تحلیل‌های مختلف، اقدامی احمقانه بوده است که از سال ۲۰۰۱ تشدید شده است. به نظرم دولت بایدن هیچ راهی جز بازگشتن به راه‌های صلح آمیز و نشستن بر سر میز مذاکره برای خلاصی نسبی از این وضعیت ندارد. شاید این اقدام موجب شود منطقه تا حدی به آرامش برسد و انتقاد‌ها درباره آمریکا کاهش پیدا کند.

اسلامی که در ایران رواج دارد، اسلامی واقعی است

۳) شما آینده توافقنامه هسته‌ای ایران را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

اسکات بنت: به نظرم آینده توافقنامه هسته‌ای ایران خیلی روشن است؛ چراکه ایران هرگز از بند‌های این توافقنانه سرپیچی نکرده، هرگز اقدامی برخلاف این توافقنامه انجام نداده است و بعد از اتفاقاتی که در زمان ریاست جمهوری ترامپ افتاد از جمله شهادت سردار قاسم سلیمانی به نظر خیلی بعید است که ایران حاضر باشد دوباره به میز مذاکره با آمریکا حاضر شود که البته حق هم دارد. ایران با ارتباط‌هایی که با کشور‌های منطقه از جمله روسیه دارد و احتمال دارد در برخی از مواضع خود ارتباطاتش را با کشور‌های اروپایی اصلاح نماید می‌تواند بدون هیچ مشکلی در منطقه و در جهان به پیشرفت‌های خودش ادامه دهد. ایران حتی قادر است مقابل اقدامات نسنجیده اسرائیل در منطقه بایستد و خودش به قدرت اسلامی منطقه تبدیل شود و در مراودات تجاری و اقتصادی ارتباط‌های خوبی با کشور‌هایی مانند چین داشته باشد. از آنجایی که اسلامی که در ایران اشاعه دارد اسلام واقعی است و فاصله زیادی با اسلام سلفی و وهابی دارد از این رو ایران می‌تواند به کشوری موفق و پرچمدار در خاورمیانه تبدیل شود. ایران فاصله زیادی از این لحاظ با عربستان که اسرائیل نقش زیادی در آن بازی می‌کند، دارد. راه‌های زیادی در مقابل ایران هست. این کشور می‌تواند مدیریت انرژی در منطقه را به دست گیرد؛ و در این صورت کشور‌های منطقه به عنوان یک دوست به ایران نگاه خواهند کرد نه به عنوان یک دشمن منطقه ای.

ملت آمریکا نمی‌خواهد پسران و دختران بیشتری را در جنگ‌های بی‌معنی از دست دهد/ آمریکا دیگر رهبر جهان نیست

۴) ممنونم از شما آقای بنت. به عنوان آخرین سوال آیا ما در ایران باید نسبت به سیاست‌های آمریکا به ویژه در زمینه پرونده هسته‌ای خوش بین باشیم یا بدبین؟

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

اسکات بنت: من معتقدم که در حال حاضر دولت بایدن در یک حالت گیجی و بلاتکلیفی به سر می‌برد و نمی‌داند باید چه اقدامی دقیقا انجام دهد و در عین حال این کشور و رییس جمهور جدیدش زیر ذره بین کشور‌های جهان قرار دارند و خیلی‌ها هنوز معتقدند انتخاب بایدن صحیح نبوده و از طریق تقلب توانسته ترامپ را در این انتخابات شکست دهد؛ بنابراین بایدن در وضعیت ثبات سیاسی قرار ندارد؛ همین موضوع باعث شده که کشور‌های دیگر هم در جهان در مورد سیاست‌های خود در قبال بایدن تردید داشته باشند. حالا اگر بخواهیم فقط به دولت بایدن نگاه نکنیم به طور کلی آمریکا دیگر در حالت رهبری جهان قرار ندارد و فعلا وارد مرحله سکون و انزوای سیاسی شده است. اقدامات رژیم صهیونیستی باید با دقت فراوان رصد شود، چراکه آن‌ها ناامیدانه به دنبال پیدا کردن بهانه‌ای برای حمله به ایران هستند و سعی می‌کنند تا آمریکا را متقاعد کنند که در این راه حمایتشان کند؛ و حمله به سوریه هم در همین راستا بود. اسرائیل سعی می‌کند تا شعله‌های تخاصم را زنده نگه دارد. فکر نمی‌کنم این تلاش‌ها به موفقیت بیانجامد، چراکه ملت آمریکا نمی‌خواهد که پسر‌ها و دخترهایشان در شمار زیادی از جنگ‌ها بدون توجیه که نفعی برای ایالات متحده نداشته، شرکت کنند. آن‌ها به جو بایدن اجازه نمی‌دهند که در چنین فعالیت‌هایی شرکت کند. به آینده ایران خیلی خوشبین هستم. آینده ایران تا حد زیادی به لبخند، خوشی و امید جوانان گره خورده است. آن‌ها آماده‌اند تا دست‌هایشان را به نشانه دوستی دراز کنند نه اینکه شمشیر‌ها را برای جنگی به حرکت درآورند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: توافقنامه هسته ای جو بایدن توافقنامه برجام توافقنامه هسته ای دولت بایدن رییس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۰۷۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح آمریکا و مکزیک برای سخت گیری بیشتر نسبت به مهاجران

آمریکا و مکزیک در نظر دارند تا درباره مهاجران غیرقانونی در مرزهای مشترک خود سخت گیری بیشتری اعمال کنند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روسای جمهور کشورهای آمریکا و مکزیک اعلام کردند در نظر دارند تا درباره مهاجران غیرقانونی در مرزهای مشترک خود سخت گیری بیشتری اعمال کنند.

بر این اساس، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در تماس تلفنی با آندرس مانوئل لوپز رئیس جمهور مکزیک متعهد به مقابله با عبور مهاجران غیرقانونی از این مرزها شدند که در سال های اخیر به رکورد بی سابقه ای رسیده است.

آنها تصریح کردند دولت های دو کشور به زودی گام هایی را برای کاهش عبور مهاجران غیرقانونی از مرزهای مشترک بر می دارند در حالی که به مشکلات اقتصادی و امنیتی پرداختند که باعث مهاجرت افراد می شود.

رهبران دو کشور در بیانیه ای مشترک افزودند: رهبران دو کشور در مدت زمان کوتاهی، به مسئولان امنیت ملی خود دستور دادند تا بلافاصله برای اجرای اقدامات ملموس، به منظور کاهش چشمگیر عبور مهاجران غیرقانونی از مرزها در عین رعایت حقوق بشر، با یکدیگر همکاری کنند.

در همین حال، جو بایدن که برای بار دوم نامزد دموکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری شده، در ماه های اخیر دیدگاه خود نسبت به امنیت مرزها را سختگیرانه تر کرده در حالی که موضوع مهاجران غیرقانونی تبدیل به یکی از اصلی ترین نگرانی های رای دهندگان آمریکایی شده است.

همچنین جمهوری خواهان از جمله دونالد ترامپ نامزد منتخب حزب برای انتخابات 5 نوامبر، منتقد اصلی بایدن، از وی به دلیل برگرداندن بسیاری از محدودیت ها و سیاست های مرزی دوران ترامپ و شکست در مقابله با عبور فزاینده مهاجران غیرقانونی انتقاد کرده اند.

این در حالی است که حدود یک ماه پیش یک دادگاه تجدیدنظر در آمریکا قانون مرزی ایالت تگزاس مبنی بر دستگیری و بازجویی افراد مظنون به عبور غیرقانونی از مرز مکزیک با آمریکا را به حالت تعلیق درآورد.

این قانون که به طور رسمی قانون S.B.4 نامیده می شود، نقطه عطفی در درگیری مرزی بین مقامات تگزاس و دولت بایدن در مورد موضوع مهاجرت و امنیت مرزی است و پیروزی بزرگی برای دولت بایدن محسوب می شود. همچنین براساس این قانون ورود یا ورود دوباره غیرقانونی به تگزاس از یک کشور خارجی، جرم تلقی می شود، و قضات ایالتی این قدرت را پیدا می کنند تا مهاجران غیرقانونی را ملزم به خروج از خاک آمریکا کرده و کسانی را که از خروج از کشور خودداری کنند، به تحمل تا 20 سال زندان محکوم می شوند.

این در حالی است که موضوع مهاجرت و امنیت مرزها در مرز مکزیک با آمریکا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری 5 نوامبر تبدیل به موضوعی چالش برانگیز در بین جمهوری خواهان شده است. دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواهان وعده اخراج مهاجران غیرقانونی و بستن مرزهای کشور به روی این دسته از مهاجران در صورت رسیدن به سمت ریاست جمهوری را داده است.

در همین حال چندی پیش مشخص شد، تنش‌ها بین «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا و «گرگ آبوت»، فرماندار ایالت تگزاس همچنان ادامه دارد و آبوت گفت حضور نیروهای گارد مرزی را در مرزهای جنوبی آمریکا تقویت خواهد کرد تا از این ایالت در برابر «هجوم مهاجران» محافظت کند.

چندی قبل قضات دادگاه عالی آمریکا به ماموران گشت مرزی کشور به طور موقت اجازه دادند تا سیم های خاردار در مرز با مکزیک را که برای جلوگیری از عبور مهاجران غیرقانونی کشیده شده، بردارند.

این در حالی است که شکایتی از سوی «کن پکستون» دادستان‌کل جمهوری‌خواه تگزاس به این دادگاه ارسال شده که در آن دادستان دولت را متهم به تخریب غیرقانونی اموال ایالتی کرده است.

اما دولت بایدن طی دادخواستی در دوم ژانویه سال جاری، اعلام کرد هیچ مدرکی دال بر اینکه این سیم ها مانع عبور مهاجران غیرقانونی به خاک آمریکا شده باشد، وجود ندارد و مهاجران غیرقانونی همچنان می توانند از این مسیر وارد کشور شوند.

علاوه بر این دولت در 12 ژانویه نیز در دادخواستی اعلام کرد مقامات ایالت تگزاس موانع جدیدی را در سراسر مرز با مکزیک نصب کرده اند که مانع از انجام وظیفه ماموران گشت مرزی برای ارزیابی و پاسخ دادن به موارد اضطراری می شود.

سیم‌های خاردار مرز مکزیک با آمریکا با هزینه گارد ملی تگزاس و در راستای بخشی از عملیات ستاره تنها (لقب ایالت تگزاس) کشیده شده است که ابتکاری از سوی گرگ ابوت فرماندار جمهوری‌خواه این ایالت بود که در سال 2021 با هدف جلوگیری از عبور غیرقانونی مهاجران از این مرز کشیده شد.

جمهوری خواهان آمریکایی بارها سیاست های دولت بایدن در مورد موضوع مهاجران و عبور مهاجران غیرقانونی از مرز مکزیک را مورد انتقاد قرار داده اند. موضوعی که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در نوامبر سال جاری شدت گرفته و مخالفان بایدن به دنبال استفاده از این موضوع برای تخریب بایدن هستند.

موضوع مهاجران غیرقانونی در آمریکا و تلاش آنها برای ورود به خاک این کشور از طریق مرزهای مکزیک تبدیل به یکی از موضوعات چالش‌برانگیز و بحرانی جدی برای دولت جو بایدن شده است.

گفتنی است از زمان روی کار آمدن جو بایدن در ژانویه 2021، تا کنون دو بار به‌صورت متوالی رکورد عبور غیرقانونی مهاجران از مرزهای جنوبی آمریکا شکسته شده است. بر اساس آمار گمرک و حفاظت مرزی آمریکا، بیش از 2,000,000 عبور غیرقانونی ورود به ایالات متحده در سال 2022 ثبت شده است.

با وجود این، برخی از ناظران تحلیل‌ها در این راستا را مبالغه‌آمیز توصیف کرده و درگیری‌های میان دولت بایدن و ایالت‌های جمهوری‌خواه را در چارچوب نبرد میان دو حزب بر سر انتخابات ریاست‌جمهوری 2024 و بودجه تحلیل می‌کنند.

تعلیق قانون دستگیری مهاجران غیرقانونی در مرز مکزیک با آمریکا

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • طرح آمریکا و مکزیک برای سخت‌گیری بیشتر نسبت به مهاجران
  • سومین دور مذاکرات مربوط به توافقنامه امنیتی آمریکا و اوکراین
  • طرح آمریکا و مکزیک برای سخت گیری بیشتر نسبت به مهاجران
  • سفارت آمریکا در بغداد مرکز گسترش انحرافات اخلاقی است
  • واکنش ایلان ماسک به توافق بلندمدت آمریکا با اوکراین
  • پاکستان بر عزم خود برای اجرای پروژه خط لوله گاز صادراتی ایران تأکید دارد
  • کارشناس مسائل حقوقی عراق: بغداد حق دارد سفیر آمریکا را اخراج کند
  • نتانیاهو و بایدن تصمیم نهایی را برای منطقه گرفتند؟
  • بایدن و نتانیاهو تلفنی گفتگو کردند