Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-02@07:15:22 GMT

گیشه بیمار را درمان کنید

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۰۸۶۷۶

گیشه بیمار را درمان کنید

اما فقط از ابتدای دهه ۹۰ بود که اکران نوروزی آنقدر حیاتی شد که تهیه‌کننده‌ها و سینماداران از هیچ عملی برای گرفتن این فرصت فروگذار نمی‌کردند تا جایی که حتی بعضی سال‌ها سر اکران نوروزی دعوا هم شد. حالا که در پی حرف و حدیث‌ها حول زدوبند و رانت برای گرفتن اکران نوروزی و برخی دیگر از حواشی اکران، شورایی به نام «شورای برنامه‌ریزی اکران» تشکیل شده بیایید فکر کنیم که چرا باید ۳۵۰روز سال را اوقات مرده اکران به حساب بیاوریم و بچسبیم به ۱۵روز عید نوروز که آن هم دو سال است به خاطر شیوع کرونا، عملا حیات چندانی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیا برهه‌های مختلف سال نمی‌تواند برای اکران فیلم‌ها در برنامه‌ر یزی با در نظر گفتن طرح‌های مشوق تبدیل به برهه‌های طلایی شود؟ آیا در حالی که داریم به طبیعی شدن اوضاع پساکرونا نزدیک می‌شویم، شورای اکران فکری به حال ترافیک نمایش فیلم‌های جامانده و عنوان مشهوری که پیش از این هم با برچسب «فیلم‌سوزی» شناخته می‌شد، کرده است؟
سخت اما شدنی؛ دولت اراده کند
نوروز، زمانی که خون در رگ گیشه سینماها می‌دوید با شیوع کرونا دچار سکته شده است. اما پیش از آنها هم این گردش حیات اساسا طبیعی نبود و حالا بهترین دوران است تا در برنامه‌ریزی اکران، تحولی ایجاد کنیم و عادات تماشای مردم در سینماها را تغییر دهیم. کار سختی است؟ البته که هست چون تنها فاکتور آن به تصمیم ما درباره اکران و حتی طرح‌های تشویقی بازنمی‌گردد بلکه به تعطیلات، فصل مدارس، وضعیت اقبال اقشار سینمارو در مقاطع مختلف سال و برخی فاکتورهایی دیگر هم باز می‌گردد. اما کار سخت، نشدنی نیست.
بافت غلط صنفی در شورای اکران
مطالعه رفتار سینماروها اتفاقا الگوهای مشترکی را آشکار می‌کند که کافی است برنامه‌ریزان به آنها توجه داشته باشند و این الگوها را مبنای برنامه‌ریزی خود قرار دهند. بنابراین برنامه‌ریزی اکران، اولین آسیب را از خود اعضای این شورا می‌خورد. شورایی که باید بافت پژوهشی از جنس پژوهش‌ها میدانی برای ارائه پیشنهادهای کارآمد داشته باشد و جنس کار آن بیشتر به تسهیلگری نهادهای دولتی نزدیک است تا فعالیت‌های صنفی، حالا دست نماینده‌های اصناف است و طبیعتا آنها باید بر اساس منافع گروه‌های متبوع خود، برای اکران در سال دشوار و پیچیده پساکرونا برنامه‌ریزی کنند. در چنین قاعده‌ای، زدوبندها و رانت‌ها و جنجال‌ها ناگزیر می‌شود.
اکران پیش از کرونا هم مریض بود
بگذریم که وابستگی عجیب گیشه سینمای ایران به فروش ایام نوروز، اگر از بیرون نگریسته شود، اصلا اتفاقی طبیعی نیست و بیش از آن که نشان‌دهنده رفتار عادی مردم در تعطیلات باشد نشانه بروز یک بیماری در برنامه‌ریزی برای اکران است. بیماری‌ای که حتی پیش از کرونا، نشانه‌های بسیار دیگری هم نظیر فیلم‌سوزی، سئانس‌های خالی و دعوا برای اکران در برهه‌هایی که طلایی فرض شده‌اند، داشت اما هیچ فکری برای درمان اساسی آن نشد. حالا تهیه‌کنندگان فیلم‌ها نه تنها در نوروز قبل بلکه در نوروز امسال هم یکی یکی عطای این به اصطلاح مقطع طلایی را به لقایش می‌فروشند، بلکه روزی برسد که در دوران پساکرونا در اولویت اکران قرار بگیرند و ضررهایشان جبران شود. اما آیا واقعا چنین زمان موعودی در راه است؟
ترافیک اکران پساکرونا تا ۱۴۰۱
سابقه سال‌های گذشته نشان می‌دهد، نمی‌شود خیلی هم خوشبین بود. به‌زودی فیلم‌های زیادی که دست‌کم ۲۰ مورد از آنها، عناوین کنجکاوی‌برانگیزی دارند و فصل خوبی را با دوره‌های لااقل دوماهه برای ماندن روی پرده برای خود در اکران پساکرونا پیش‌بینی می‌کنند، پشت در سینماها صف کشیده‌اند. این یعنی تولیدات بسیاری از سال ۹۸ و ۹۹ قرار است تا ۱۴۰۱، رنگ پرده را هم به خود نبینند و این اتفاق بسیاری را متضرر خواهد کرد. تمام این پیش‌بینی‌ها هم در حالی است که فرض کنیم سال ۱۴۰۰ با گشایش قابل قبولی نزدیک به حالت عادی برای سالن‌های سینما همراه است. حال آن که شواهد حاکی است دست‌کم تا پایان تابستان ۱۴۰۰ نمی‌توان منتظر چنین معجزه‌ای بود.
سازمان سینمایی از ایفای نقش خود شانه خالی نکند
به نظر می‌رسد راهی جز برنامه‌ریزی دقیق و علمی برای اکران پیش پای سینمای ایران وجود نداشته باشد و این اتفاق به چیزی بیش از تصمیم‌سازی گروه‌های صنفی نیاز دارد و پژوهش در رفتارشناسی سینماروها و ورود و تسهیلگری و تصمیم‌سازی نهادهای دولتی را می‌طلبد. از سوی دیگر برای مدیریت اکران پرترافیک پساکرونا، به مدیریت خلاق و پرپیشنهاد با چنته‌ای پر از طرح‌های تشویقی برای کشاندن همان تعداد مخاطبان کم سینمای پیشاکرونا نیاز است تا بتواند لااقل سینما را به وضعیت پیش‌بینی خود بازگرداند بدون آن که هزینه برنامه‌ریزی و قانع کردن تهیه‌کنندگان و سینماداران را به شکلی نامعقول بالا ببرد.   منبع: فاطمه ترکاشوند - ادبیات و هنر / روزنامه جام جم 

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: اکران نوروز سینما کرونا دولت شورای اکران سازمان سینمایی فیلم سوزی برنامه ریزی برای اکران فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۰۸۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید

متخصص اعصاب و روان با تاکید به عوارض اختلال افسردگی گفت: توجه نکردن به این بیماری باعث مزمن شدن بیماری افسردگی شده و کنترل آن نیز دشوارتر می شود، هر چقدر شدت بیماری بیشتر شود، عملکرد فرد در روابط بین فردی، شغل و فعالیت‌های روزمره بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرد و فرد باید برای درمان اقدام کند.

ویکتوریا عمرانی فرد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به بروز اختلال افسردگی در برخی افراد اظهار کرد: فردی که خلق گرفته دارد، علاقه‌ها و لذت‌های قبلی را از دست داده و همراه آن تعدادی از علائم مانند کاهش انرژی، تغییراتی در خواب، اشتها، تغییراتی در انگیزه، احساس گناه و کاهش تمرکز را داشته باشد و اگر این علائم در بیشتر ساعت‌های روز و حداقل دو هفته تداوم پیدا کند، فرد به اختلال افسردگی مبتلا شده است.

وی با بیان اینکه افسردگی می‌تواند سرچشمه بسیاری از مشکلات برای بیمار شود، افزود: بی‌خوابی مداوم فرد افسرده بر ایمنی بدن تأثیر می‌گذارد یا الگوی تغذیه‌ای فرد را تغییر داده و روابط بین فردی بیمار مبتلا به افسردگی در خانواده و بین همکاران دچار مشکل می‌شود.

متخصص اعصاب و روان تصریح کرد: این حس ناخوشایند افسردگی باعث بروز تغییراتی در رفتار فرد مبتلا شده و این اتفاق باعث می‌شود که اطرافیان او هم از این موضوع دچار آسیب شوند، اگر این علائم ماندگار باشد و باعث شود که فرد کارهای روزمره خود را انجام ندهد و حوصله انجام هیچ کاری و رفتن به محیط‌های شاد و شلوغ را نداشته باشد، باید به فکر درمان بود.

وی در خصوص شیوع این بیماری در سنین متفاوت اظهار کرد: احتمال بروز بیماری افسردگی در تمام سنین وجود دارد و درمان آن متفاوت بوده و تشخیص این بیماری در سنین زیر دبستان مشکل بوده و از نظر مشاهده رفتار فرد بیمار به ابزارهای ویژه نیاز دارد، اگر فردی در سنین جوانی افسردگی داشته باشد، احتمال بروز این بیماری در دوران سالمندی هم وجود دارد، علاوه بر این برخی افراد بدون سابقه قبلی به دلایلی ممکن است در دوره سالمندی به افسردگی مبتلا شوند.

عامل بروز بیماری افسردگی چند فاکتوری است

عمرانی فرد در مورد علل بروز بیماری افسردگی خاطرنشان کرد: مانند همه اختلالات روانپزشکی عامل بروز بیماری افسردگی هم چند فاکتوری است، عوامل ژنتیکی، زمانی که سیستم عصبی در دوران جنینی شکل می‌گیرد و اتفاق‌هایی که برای مادر رخ می‌دهد، در بروز بیماری افسردگی فرزند بی‌تأثیر نیست، همچنین تغییرات مواد درون بدن، عوامل روانی و اجتماعی مانند استرس‌ها، وقایع ناراحت‌کننده در خانواده و محیط کار مجموعه‌ای از عواملی است که باعث می‌شود، فردی مبتلا به این بیماری شده و اختلال افسردگی در او شدت پیدا کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان عنوان کرد: لازم است بدانیم توجه نکردن به افسردگی باعث مزمن شدن این بیماری شده و کنترل آن هم مشکل‌تر می‌شود و هر چقدر شدت بیماری بیشتر شود، عملکرد فرد بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرد و این عملکرد می‌تواند در روابط بین فردی، شغل، فعالیت‌های روزمره و در مراقبت فرد از خود اتفاق بیفتد.

وی تاکید کرد: علائمی مانند کم‌خوابی، مشکل در تمرکز، پراشتهایی یا کم اشتهایی هر کدام عوارضی را برای فرد افسرده به همراه دارد و در اختلال افسردگی‌های شدیدتر هم فکر کردن به مرگ از جمله عوارض ناگواری است که احتمال دارد برای فرد افسرده رخ دهد و خانواده را درگیر کند.

متخصص روانپزشکی با بیان اینکه توصیه‌های اطرافیان برای مبارزه با این بیماری به فرد مبتلا کمک‌کننده است، گفت: توصیه‌ها نباید جنبه دستوری داشته باشد و اعضای خانواده باید سرزنش کردن بیمار را کنار بگذارند، شرایط و محیط پرتنش را برای بیمار تعدیل کنند تا او بتواند از نظر رفتاری تا اندازه‌ای فعال شود و احساس مفید بودن کرده و حس بی ارزش بودن نکند.

کد خبر 749247

دیگر خبرها

  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • نیاز ۱۹۴ بیمار هموفیلی استان همدان به داروی مستمر
  • «مست عشق»، «سال گربه» را جاگذاشت/ عبور «آسمان غرب» از «آپاراتچی»
  • حذف «پول» از درمان زیر ۷ ساله‌ها
  • مجازات دریافت وجه اضافی از بیماران چیست؟
  • بهره مندی ۳ هزار و ۷۰۰ بیمار صعب العلاج و خاص از تسهیلات درمان در گلستان
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • مردم از مصرف قارچ خودرو در طبیعت خودداری کنند
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان