Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در مصاحبه با روزنامه «نیهون کیزای شیمبون» وابسته به نهاد رسانه ای «نیکی» ژاپن، از تلاش آژانس برای از سرگیری بازرسی های گسترده تر از تاسیسات اتمی ایران خبر داد.

وی مدعی شد: اقدام ایران در تولید اورانیوم در سطوح بالاتر، مانع از آن می شود که احتمال کاربری نظامی آن را نادیده بگیریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین، گروسی مدعی شد که تعلیق اجرای پروتکل الحاقی از سوی ایران، وضعیتی فوق العاده را به وجود آورده است.

وی افزود: واضح است چنانچه بخواهیم از بابت این موضوع اطمینان حاصل کنیم که انحراف نظامی وجود ندارد، نیازمند بازرسی های جدی هستیم.

گروسی ادامه داد: ایران کمی کمتر از ۲۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۲۰ درصد در اختیار دارد حال آنکه آنها دارای سه هزار کیلو اورانیوم با غنای پایین تر نیز هستند. بنابراین، این رقم رو به افزایش است. همچنین، ایران در حال افزایش توانایی غنی‌سازی با عملیاتی کردن تجهیزات بیشتر است.

وی بار دیگر ادعای خود را مبنی بر وجود ذرات اورانیوم با منشاء انسانی در برخی سایت های از پیش اعلام نشده یا قدیمی، تکرار کرد و مدعی شد که به لحاظ فنی، پاسخی شفاف از سوی ایران دریافت نکرده است و به همین دلیل هم، آژانس در ماه میلادی آوریل، مشاوره های تکنیکی را با ایران آغاز خواهد کرد.

این در حالی است که پیشتر، سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزارت خارجه ایران، در گفتگو با اسپوتنیک روسیه، گفته بود: این سایت‌ها اصلاً مخفی نبوده است و تأسیساتی بوده که برای مقاصد دیگری استفاده می‌شده و آژانس درخواست دسترسی به این سایت‌ها را داده است و ایران با حسن نیت، امکان دسترسی به این سایت‌ها را فراهم آورد.

عراقچی سپس با اشاره به این موارد افزود: بعضی از یافته‌های آژانس در این سایت‌ها، سوالات و تردیدهایی را ایجاد کرده است و ما در حال بررسی اظهارات آژانس هستیم و به موقع نیز پاسخ خود را می‌دهیم و آژانس در این زمینه تا حدودی عجله کرده است. در صورتی که به دنبال مخفی‌کاری بودیم، اجازه دسترسی آژانس به این سایت‌ها را نمی‌دادیم. ادعاهایی که در خصوص این سایت‌ها مطرح می‌شود، مربوط به سالهای بسیار قبل می‌شود زیرا این سایت‌ها بسیار قدیمی هستند و ایران در حال بررسی است و بررسی این موارد زمانبر است و به آژانس توصیه می‌شود که روال منطقی این بررسی‌ها را در نظر داشته باشد و ما به همکاری‌های خود با آژانس ادامه می‌دهیم.

عراقچی همچنین گفته بود بازگشت آمریکا به برجام نیاز به برگزاری هیچ گونه نشستی ندارد.

به گفته وی، در صورتی که آمریکا به برجام بازگردد و تحریم‌های ضد ایرانی را لغو کند، ایران هم بعد از راستی‌آزمایی، به تعهدات خود باز خواهد گشت.

این در حالی است که اروپا پیشتر درخواست برگزاری نشست غیر رسمی ۱+۵ با حضور ایران و آمریکا را مطرح کرده بود که از سوی ایران رد شد.

کد خبر 5169084 مریم خرمایی

منبع: مهر

کلیدواژه: ایران رافائل گروسی آژانس بین المللی انرژی اتمی غنی سازی اورانیوم نظارت و بازرسی ایالات متحده امریکا عراق عربستان سعودی رژیم صهیونیستی ایران سوریه روسیه افغانستان فلسطین لبنان جو بایدن جنگ 2015 یمن ترکیه برجام سایت ها مدعی شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۰۸۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلینکن: فضای مجازی، دلیل انتقادات گسترده از اسرائیل است!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا بدون اشاره به تجاوز بیش از ۶ ماهه رژیم صهیونیستی به نوار غزه و نسل‌کشی آشکار فلسطینیان در این باریکه، مدعی شد که دلیل انتقادات گسترده از اسرائیل، تا اندازه‌ای به فضای مجازی مربوط است!

ادعای بلینکن در جریان بحث و تبادل نظر با «میت رامنی» سناتور جمهوری‌خواه ایالت یوتای آمریکا در اندیشکده «مک‌کین» مطرح شد. رامنی این سوال را مطرح کرد که «چرا در بحبوحه جنگ غزه، تبلیغات برای اسرائیل تا این اندازه وحشتناک است؟ چرا افکار عمومی به حماس کاری ندارد؟ پیشنهاد آتش‌بس روی میز است اما جهان همچنان به اسرائیل می‌تازد؟»

بلینکن در واکنش یادآور شد که در زمان آغاز کارش در واشنگتن در اوایل دهه ۱۹۹۰ «همه یک کار مشابه می‌کردند و برای اطلاع از رویدادهای جهان، روزنامه می‌خواندند و شبکه‌های تلویزیونی ملی را تماشا می‌کردند.»

وی در ادامه مدعی شد: اما امروز در دهه ۲۰۲۰ با جریان «وریدی» اطلاعات توام با انگیزه‌های جدید و داده‌هایی که هر میلی‌ثانیه به‌روز می‌شود، سروکار داریم و فضای مجازی روایت را تحت تسلط دارد.

دیپلمات ارشد آمریکایی مدعی شد: امروز در اکوسیستم فضای مجازی، مفاهیم، تاریخ، حقایق گم می‌شود و احساسات و تاثیر تصاویر، غالب است. نمی‌توانیم خیلی درباره آن مبالغه کنیم اما فضای مجازی تاثیر بسیار، بسیار، بسیار چالش‌برانگیزی بر روایت دارد!

بلینکن پس از پیوند دادن فکاهی واکنش‌های شدید بین‌المللی به پروپاگاندای فضای مجازی، گفت که یکی دیگر از دلایل انتقادات از رژیم صهیونیستی را «رنج و درد مداوم انسان‌ها در نوار غزه خواند.»

رژیم صهیونیستی پس از بیش از ۶ ماه بمباران و تجاوز به نوار غزه و افزایش روزافزون شمار کشته‌شدگان (شهدا)، با انتقادات شدیدالحن جامعه بین‌الملل روبه‌رو شده است. کارشناسان سازمان ملل متحد به‌رغم اعمال نفوذ آمریکا و غرب، در ماه مارس اعلام کردند که «دلایل و مدارک منطقی برای وقوع نسل‌کشی در نوار غزه وجود دارد.»

در پی حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوارز غزه پس از عملیات «طوفان‌الاقصی» حماس علیه صهیونیست‌ها در هفتم اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲)، تاکنون حدود ۳۵ هزار فلسطینی که عمده آنها زنان و کودکان هستند، به شهادت رسیده‌اند.

کد خبر 6098200