Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@16:38:23 GMT

نور آبی موبایل و کامپیوتر به پوست آسیب می رساند

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۰۹۲۱۴

نور آبی موبایل و کامپیوتر به پوست آسیب می رساند

مطالعات نشان می دهد که نور آبی تلفن های همراه و صفحه نمایش کامپیوتر می تواند باعث خستگی چشم شود، اما این فناوری ممکن است بر رنگ چهره هم تأثیر بگذارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در گذشته بیشتر نگرانی‌های ما در مورد پیری زودرس و سرطان پوست ناشی از اشعه‌های مضر UVA و UVB خورشید بود. اما طی یک دهه گذشته، دانشمندان پی بردند که این تنها اشعه‌های نور مرئی نیست که مردم باید نگران آن باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نور آبی ساطع شده از خورشید و دستگاه‌های دیجیتال هم می‌توانند برای سلامتی پوست مضر باشند.

  «نازنین ساعدی»، مدیر مرکز جراحی لیزر جفرسون فیلادلفیا، در این باره می‌گوید: «نور آبی بخشی از طیف نور مرئی (۳۸۰ تا ۵۰۰ نانومتر) است که در نور خورشید وجود دارد، اما در نورپردازی‌های محیط داخلی و دستگاه‌های الکترونیکی رایج، مانند صفحه‌های کامپیوتر و تلفن‌های هوشمند هم وجود دارد.»   طبق گفته آکادمی چشم پزشکی آمریکا، بیشتر افراد در معرض نور آبی ناشی از خورشید هستند. اما از آنجائیکه میانگین مردم بیش از ۱۱ ساعت در روز را در مواجهه با رسانه‌های دیجیتال قرار دارند، اکنون به طور قابل توجهی در معرض نور آبی بیشتری نسبت به نسل‌های قبلی هستند که به همین دلیل این مسئله بیشتر باعث نگرانی می‌شود.   دانشمندان معتقدند نور آبی ساطع شده چه از خورشید چه از دستگاه‌های الکترونیکی، می‌تواند باعث خستگی چشم شود. نور آبی با طول موج بین ۴۱۵ تا ۴۵۵ نانومتر با عبور از قرنیه و عدسی به شبکیه چشم می‌رسد. در این روند، می‌تواند باعث بیماری‌هایی مانند خشکی چشم، آب مروارید و تخریب ماکولا در اثر افزایش سن شود. حتی ممکن است بر تولید هورمون‌ها تأثیر بگذارد و عدم تعادل ایجاد کند که می‌تواند بر کیفیت خواب تأثیر منفی داشته باشد.   همچنین مطلعات نشان می‌دهد نفوذ نور آبی قابل مشاهده به پوست می‌تواند باعث بروز انواع اکسیژن واکنشی شود که در نتیجه منجر به آسیب DNA و تجزیه فیبرهای کلاژن و الاستین می‌شود.   همچنین بین قرار گرفتن در معرض نور آبی و تولید رادیکال‌های آزاد در پوست ارتباط وجود دارد که با تسریع روند پیری در ظاهر همراه است.   ایجاد تغییرات پوستی مانند رنگدانه، التهاب، چین و چروک زودرس و قرمزی می‌تواند نشانه آسیب دیدن ناشی از نور آبی باشد.   دکتر ساعدی توصیه می‌کند: «بهترین راه برای جلوگیری از آسیب احتمالی نور آبی، کاهش زمان قرارگیری در معرض نمایشگرهای موبایل و کامپیوتر است. کاهش روشنایی صفحه نمایش گوشی یا استفاده از هدفون هم در این زمینه مؤثر است.»   استفاده روزانه از کرم‌های ضدآفتاب با SPF 30 هم گزینه خوبی در این راستا است.   انتهای پیام/
 منبع: مهر به نقل از اوری دی هلث

منبع: دانا

کلیدواژه: تواند باعث نور آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۰۹۲۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه می‌شود خورشید زمین را روشن کند اما فضا تاریک باشد؟

شاید تا به حال پیش آمده باشد که از خود بپرسید، چگونه با وجود خورشید که به‌راحتی زمین را روشن می‌کند، فضا تاریک است؟ در واقع چرا فضا با وجود پرشمار ستاره مانند خورشید، همچنان سرد و تاریک است؟ 

چرا با وجود این‌که خورشید زمین را روشن می‌کند، فضا تاریک است؟

به گزارش گجت نیوز، در پاسخی ساده به این سوال باید گفت از آنجایی که نور خورشید در فضا منعکس یا پراکنده نمی‌شود، ما فضا را سیاه می‌بینیم. در واقع در خلا، ذرات و موادی که نور خورشید را پراکنده و منعکس کنند وجود ندارد؛ اما در مورد زمین و با ورود نور خورشید به جو، مولکول‌ها و ذرات جو آن را پراکنده می‌کنند و در نتیجه در طول روز ما آسمان را به رنگ آبی می‌بینیم.

با این وصف، رنگ آبی آسمان حاصل برهم‌کنش نور خورشید با مولکول‌های گاز موجود در جو زمین است؛ پدیده‌ای که به آن پراکندگی رایلی نیز می‌گویند.

از طرفی، رنگ آبی با طول موج کوتاه، بیش از رنگ قرمز در آسمان منتشر می‌شود و به همین دلیل، چشم انسان نور آبی را بیشتر و بهتر تشخیص می‌دهد و همین مسئله سبب می‌شود تا آسمان را به رنگ آبی ببینیم.

همه این‌ها یعنی روشنایی زمین در طول روز حاصل وجود جو است که به انعکاس و پراکنده شدن نور خورشید کمک می‌کند. این در حالی است که فضا یک محیط بی‌نهایت گسترده و وسیع با ذرات و ماده اندک است که قادر به منعکس کردن نور خورشید نیستند. جالب است بدانید در فاصله مدار خورشید تا زمین و در هر ۱۰۰ سانتی‌متر مکعب، تنها یک اتم هیدروژن خنثی وجود دارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • نصب همزمان ۲ اپ در موبایل اندروید ممکن شد
  • رفع خستگی چشم با شستشوی یک دقیقه چشم
  • تصویری ترسناک از خورشید در آسمان چین؛ چه اتفاقی افتاده؟
  • کاربردهای خلاقانه برای لپتاپ‌ها و کامپیوتر‌های قدیمی
  • تفاوت های آیفون 13 و 13 پرو در چیست ؟
  • کدام تیم قهرمان یورو 2024 می شود؟ نتیجه 10 هزار شبیه سازی با کامپیوتر!
  • معیار انتخاب یک ضد آفتاب مناسب/ مصرف ضد آفتاب در مادران باردار و کودکان چگونه است؟
  • چگونه می‌شود خورشید زمین را روشن کند اما فضا تاریک باشد؟
  • برنامه‌نویسی، زندگی را هدایت می‌کند | گفت‌وگوی همشهری با مخترع زبان برنامه‌نویسی روبی
  • خواص یخ هندوانه برای پوست چیست؟