Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@09:31:28 GMT

۱۹۶ اصله درخت کهنسال در کردستان شناسایی شده است

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۱۱۵۶۱

۱۹۶ اصله درخت کهنسال در کردستان شناسایی شده است

میلاد آقایی روز یک‌شنبه در وبینار گذری بر درختان کهنسال ایران اظهار داشت: از این تعداد، ۱۰ درخت بالای ۸۰۰ سال سن داشته که تاکنون قدیمی ترین درخت استان به نام مژراو با عمر تخمینی یک‌هزار و ۳۰۰ سال در روستای سالیان سنندج ثبت شدهاست.

وی با بیان اینکه در حال بررسی گونه‌ای درخت با عمر احتمالی بیشتر در مسیر سقز- بانه هستیم، افزود: بررسی، شناسایی و شناسنامه دار کردن درختان کهنسال بالای ۲۰۰ سال از اهداف این طرح است که با همکاری نهادهای مدنی و اجرایی ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسوول کانون کوهنوردی و گردشگری دانشگاه پیام نور کردستان با اشاره به ارزش و اهمیت والای درختان قدیمی، تقدس و حتی استفاده های درمانی از شاخ و برگ آنها توسط مردم گفت: درختان کهنسال با توجه به ویژگی ها و جذابیت های خاص خود پتانسیل بالقوه ای برای توسعه گردشگری طبیعی و بوم گردی و ایجاد کارآفرینی در این حوزه هاست.

ثبت ۲۱ درخت کهنسال در کردستان

در ادامه این نشست دکتر یونس گراوند مدرس دانشگاه در حوزه منابع طبیعی از ثبت ملی ۲۱ درخت کهنسال در استان کردستان خبر داد و افزود: پرونده ثبت ۱۰ درخت دیگر در حال بررسی است.

وی سپس به معرفی روش های تعیین سن درختان پرداخت و گفت: قدمت و اصالت از ویژگی جنگل ها و درختان منطقه زاگرس می باشد که استان کردستان از این لحاظ وضعیت غنی دارد.

انتقاد از نبود رویه مناسب برای نگهداری از درختان کهنسال

کارشناس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری هم با بیان اینکه درختان کهنسال جزو ثروت های طبیعی و ذخایر ژنتیکی یک کشور محسوب می شوند، اظهار داشت: درختان کهنسال طی زندگی طولانی صدها ساله خود شاهد تحولات طبیعی و تنش های محیطی متعددی بوده و لذا به عنوان تاریخ زنده قابل مطالعه است.

مصطفی خوش نویس با انتقاد از کم توجهی و نبود رویه مناسب و علمی برای مراقبت و نگهداری درختان کهنسال در ایران، تاکید کرد: درختان برای زنده ماندن نیاز به آب، خاک، مواد غذایی، هوا  به میزان مناسب دارند، لذا نباید محدودیت و مشکل فراروی آنان ایجاد کنیم .

وی یادآور شد: شایسته است با همکاری شهرداری ها، منابع طبیعی، دهیاری ها، شهروندان و انجمن های کشاورزی و محیط زیست تمهیدات علمی و اصولی برای مراقبت از درختان کهنسال اندیشیده شود.

لزوم فرهنگ سازی و آموزش همگانی

خوش نویس نقش دانشگاه ها، مدارس و رسانه ها را در فرهنگ سازی حفاظت از محیط زیست خصوصاً درختان کهنسال حائز اهمیت دانست و خواستار نقش آفرینی موثر و هدفمند این نهادها برای حفاظت از ثروت های ملی همچون حفظ محیط زیست و تنوع گیاهی کشور شد.

تنوع و تکثر محیط زیست ایران پتانسیل مناسبی برای مستندسازی

یک کارگردان و مستندساز حوزه محیط زیست، تنوع و تکثر حیات وحش و منابع طبیعی در ایران را پتانسیل مناسبی برای تهیه فیلم و مستندهای جذاب دانست و گفت: در سال های اخیر شناخت و حساسیت شهروندان نسبت به حقوق حیوانات افزایش یافته که باید تلاش کنیم این حساسیت در حوزه حفاظت و حراست از منابع طبیعی خصوصاً درختان کهنسال نیز افزایش یابد.

حمید کریلی، ساخت مستندهای جذاب از تنوع گیاهی و محیط زیست ایران را برای شناخت بیشتر مردم و جلب مشارکت آنان برای حفاظت و نگهداری این منابع موثر خواند.

پروتکل های نگهداری از درختان کهنسال تدوین شود

دکتر صیاد شیخی فعال محیط زیست و دبیر وبینارهم با تبیین اهمیت درختان کهنسال در حوزه های تاریخ نگاری و مردم شناسی، خواستار برگزاری نشست های تخصصی جهت تبیین برنامه های کلی و بین بخشی برای نگهداری و احیای درختان کهنسال، گسترش توریسم طبیعی و تهیه پروتکل های نگهداری از این درختان شد.

وبینار "گذری بر درختان کهنسال ایران" توسط کانون کوهنوردان دانشگاه پیام نور کردستان با همکاری باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست کشور و برخی دانشگاه ها و نهادهای مدنی و اجرایی در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی برگزار شد.

برچسب‌ها کردستان سنندج کوهنوردی زاگرس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کردستان سنندج کوهنوردی کردستان سنندج کوهنوردی زاگرس اخبار کنکور درختان کهنسال منابع طبیعی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۱۱۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت حصارکشی در پارک لاله چیست؟ +عکس

در حالی که عده‌ای معتقدند که شهرداری تهران می‌خواهد در بوستان لاله ساخت‌و ساز کند اما مدیر عامل سازمان پارک‌ها نظر دیگری دارد.

به گزارش مشرق، «بخشی از پارک لاله حصارکشی شد، می‌خواهند در این بخش مجموعه فرهنگی بسازند.» این را عضو شورای شهر تهران سوده نجفی می‌گوید.چند روزی است که اخباری در فضای مجازی مبنی بر اینکه شهرداری قصد دارد بخشی از درختان پارک لاله در مساحت ۲۰۰۰ مترمربع (حدود نیم درصد پارک) را قطع و در آنجا ساخت و ساز کند، منتشر شده است. مدیر عامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهر تهران علی محمد مختاری به خبرنگار فارس می‌گوید که «حصار کشی برای ایجاد کارگاهی در خصوص تعمیرات و نگهداشت پارک است و اصلاً قصد ساخت‌وساز و قطع درخت نداریم.»

پارک لاله به مساحت تقریبی ۳۵ هکتار، در منطقه امیرآباد تهران واقع شده که قبلاً منطقه نظامی مورد استفاده ارتش موسوم به باغ جلالیه بوده و ۵۸ سال است که به شکل فعلی درآمده است.شهرداری مدتی است در ضلع غربی این پارک در مجاورت ایستگاه آتش‌نشانی، روبه‌روی خیابان پورسینا حصارهای دو رنگ آبی _سفید کشیده است و اهالی محل می‌گویند که با «استقرار کانکس در اطراف حریم پارک احتمالاً می‌خواهند درختان را قطع و فرهنگسرا بسازند.»

بر اساس مصوبه شورای شهر تهران در بوستان‌های بالای یک هکتار اجازه ساخت مسجدو کتابخانه به شرط عدم قطع درخت داده شده است اما در برخی موارد این قانونی به درستی اجرا نمی‌شود.

عضو شورای شهر تهران مهدی پیرهادی با بیان اینکه نباید نمای بوستان‌ها را کور کنیم می‌گوید که «حتی سرویس بهداشتی هم در جلوی بوستان‌ها نباید ساخته شود.» در مقابل رئیس شورای شهر تهران مهدی چمران هم می‌گوید «برای خدمات مورد نیاز پارک به شرط عدم قطع درخت می‌توان ساخت‌وساز انجام داد.»

کارشناسان معتقدند که برای حفظ درختان در تهران باید تمام آنها پلاک‌گذاری شوند. همچنین برای جابه‌جایی هر درخت باید رای کمیسیون ماده ۷ اخذ و جابه‌جایی درختان در فصل مناسب صورت گیرد.

منبع: فارس

دیگر خبرها

  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در تهران
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها
  • شکارچی کل وحشی در کامیاران به ۷۵۰ میلیون ریال جریمه شد
  • استقرار ۱۸ تیم اطفای حریق در مناطق حفاظت شده کرمانشاه
  • لزوم ورود حوزه علمیه به عرصه درختکاری و حفظ منابع طبیعی
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • علت حصارکشی در پارک لاله چیست؟ +عکس
  • اهدا بیش از پنج هزار اصله نهال حرا به محیط زیست استان بوشهر
  • زندانیان ملایری هزار اصله درخت کاشتند
  • اهدای بیش از ۵ هزار اصله نهال حرا به محیط زیست استان بوشهر