Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-30@13:53:19 GMT

شناسایی ۵۰ ژن جدید مرتبط با رنگ چشم

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۱۲۲۲۸

آفتاب‌‌نیوز :

این مطالعه جدید نشان می دهد که رنگ چشم انسان بسیار پیچیده تر از موردی است که پیش از این تصور می رفت.

به گزارش روزنامه دیلی میل، در این مطالعه گروهی از محققان بین المللی با تجزیه و تحلیل اطلاعات ژنتیکی حدود ۱۹۵ هزار نفر در اروپا و آسیا موفق به شناسایی ۵۰ ژن جدید شدند که در تعیین رنگ چشم انسان نقش دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که پیش از این تصور می شد طیف رنگ های چشم توسط یک یا ۲ ژن کنترل می شوند و معمولا رنگ چشم قهوه ای بر رنگ چشم آبی غالب است.

این محققان همچنین متوجه شدند که هزار و ۶۳۶ شرکت کننده آسیایی با طیف های متفاوت رنگ چشم قهوه ای دارای تغییرات رنگدانه عنبیه همانند اروپایی ها بودند که دامنه وسیع تری از رنگ های قهوه ای تیره تا آبی روشن را در بر می گیرد.

این مطالعه که به سرپرستی محققان کالج کینگ لندن و مرکز پزشکی دانشگاه اراسموس روتردام انجام شد بزرگ ترین مطالعه ژنتیکی در نوع خود است که تاکنون انجام شده است.

دکتر مانفرد کایسر نویسنده ارشد این مطالعه از مرکز پزشکی دانشگاه اراسموس روتردام گفت: این مطالعه دانش ژنتیکی مورد نیاز را برای بهبود پیش بینی رنگ چشم از دی. ان. ای ارایه می دهد.

وی افزود: نتایج این مطالعه که در مجله Science Advances منتشر شد، نشان می دهد که پیچیدگی ژنتیکی رنگ چشم انسان به طور قابل توجهی بیش از دانش و انتظارات قبلی است که این موضوع رنگ چشم را به عنوان یک ویژگی انسانی بسیار پیچیده از نظر ژنتیکی برجسته می کند.

این محقق خاطرنشان کرد: البته این ۵۰ ژن جدید پیش از این شناسایی شده بود اما به عنوان ژن هایی که در تعیین رنگ چشم دخالت دارند، طبقه بندی نشده بودند. به عنوان مثال این گروه از محققان کشف کردند که هشت ژن از آنها برای ارتباط ژنتیکی با سایر صفات رنگدانه ای مانند رنگ مو و پوست گزارش شده است.

وی یادآور شد: علاوه بر این، همچنین ۳۴ مکان ژنتیکی را شناسایی کردیم که به طور قابل توجهی با رنگ چشم ارتباط داشتند اما هیچ گزارشی از ارتباط قابل توجه آنها با رنگ مو و یا پوست وجود ندارد.

این یافته ها به درک بهتر بیماری های چشم مانند «گلوکوم رنگ دانه ای» و «آلبینیسم چشمی» کمک می کند. آلبینیسم یک بیماری ژنتیکی است که باعث اختلال در سنتز ملانین شده و منجر به کاهش رنگدانه در چشم­ ها (در بیماران آلبینیسم چشمی) یا مو، پوست و چشم­ ها (در بیماران آلبینیسم چشمی پوستی) می­ گردد.

گلوکوم رنگدانه ای (Pigmentary Glaucoma) یکی از انواع بیماری گلوکوم یا آب سیاه چشم است و زمانی رخ می دهد که رنگدانه به صورت فلس از عنبیه جدا شده و با انسداد شبکه خروج مایع چشمی، مانع عبور آن شوند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: رنگ چشم ژن رنگ چشم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۱۲۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد

مدت‌هاست که مشخص شده است قرار گرفتن در معرض آفت‌کش‌های کشاورزی می‌تواند تا حد زیادی احتمال ابتلا به بیماری پارکینسون را افزایش دهد.

به گزارش مدیسن نت، تحقیقات تازه ژنتیکی اکنون افرادی را که ممکن است آسیب پذیرترین وضعیت در این خصوص داشته باشند نشان می‌دهد.

تیمی در دانشگاه کالیفرنیا، اطلاعات ژنتیکی ۸۰۰ بیمار پارکینسونی را که در مرکز کشاورزی آن ایالت، زندگی و کار می‌کنند، بررسی کردند.

محققان خاطرنشان کردند که بسیاری از این افراد حداقل یک دهه قبل از ابتلا به این بیماری در معرض ۱۰ آفت کش مورد استفاده در محصولات پنبه قرار داشتند و برخی از بیماران تا سال ۱۹۷۴ در معرض این بیماری بودند.

آن‌ها انواع ژن‌های مرتبط با لیزوزوم‌ها، بخش‌هایی از سلول‌ها که ضایعات سلولی را تجزیه می‌کنند، تقویت کردند.

دکتر «برنت فوگل»، استاد نورولوژی و ژنتیک انسانی، توضیح داد که اختلال در عملکرد لیزوزومی مدت‌هاست با ظهور پارکینسون مرتبط است.

این مطالعه نشان داد که انواع مرتبط با فرآیندهای لیزوزومی در بیمارانی که مدت طولانی در معرض آفت کش‌ها قرار داشتند بیشتر بود.

به نظر می‌رسد که این گونه‌های ژنی با عملکرد مناسب پروتئین تداخل داشته باشند. به گفته محققان، این نشان می‌دهد که دفع نابهنجار ضایعات در سلول می‌تواند یکی از دلایل زمینه‌ای پارکینسون باشد که در کنار قرار گرفتن طولانی در معرض آفت کش‌ها رخ می‌دهد.

همانطور که ترکیبات سمی- از جمله پروتئینی به نام آلفا سینوکلئین، که مدت‌ها با پارکینسون مرتبط است- در سلول‌های مغز ساخته می‌شوند، می‌توانند در آنچه که به نام اجسام لویی در بافت‌ها شناخته می‌شوند، نیز تشکیل شوند. محققان خاطرنشان کردند که تجمع جسم لویی یکی از مشخصه‌های پارکینسون در مغز است.

فوگل در بیانیه خبری دانشگاه گفت: «این مطالعه از این فرضیه حمایت می‌کند که استعداد ژنتیکی ناشی از تغییرات جزئی در ژن‌هایی است که با عملکرد لیزوزومی مرتبط هستند.»

وی افزود: «به صورت روزانه، این گونه‌ها تأثیر زیادی ندارند. اما تحت استرس مناسب، مانند قرار گرفتن در معرض برخی آفت کش‌ها، ممکن است از بین بروند و به مرور زمان منجر به ابتلا به بیماری پارکینسون شوند. به این حالت تعامل ژن-محیط زیست گفته می شود».

فوگل گفت: «داده‌هایی برای بسیاری از اختلالات رایج وجود دارد که نشان می‌دهد تأثیرات محیطی بر توسعه این بیماری‌ها تأثیر می‌گذارد، اما ما هنوز راه خوبی برای اندازه‌گیری این تأثیر یا تعیین اینکه چه کسی به‌طور خاص در معرض خطر است، نداریم».

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • ارتباط افسردگی و بیماری‌های قلبی ‌وعروقی
  • تخصیص ۵۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای سدهای مازندران
  • نمونه‌های دریایی ایران در مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران ذخیره می‌شود
  • هدف قرار گرفتن کشتی مرتبط با اسرائیل در دریای سرخ
  • حمله موشکی به کشتی مرتبط با رژیم اسرائیل
  • اخباری از حمله به کشتی مرتبط با رژیم صهیونیستی در آب‌های یمن
  • این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد
  • ژنتیک و قرارگیری در معرض آفت کش ها خطر پارکینسون را افزایش می دهد
  • چرا چپ دست یا راست دست به دنیا می‌آییم؟
  • ضرورت استعدادیابی و پرورش دانش آموزان نخبه با هدف پرورش مدیران نسل نو جهادی